Kaj trenutno počnem

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

šari
Kapitan

Re: Kaj trenutno počnem

OdgovorNapisal/-a šari » Sr Okt 26, 2022 20:40

Jaz bi najcenejšo keramiko položil ....pol pa vse ostalo....to ni nič in nikoli ne bo urejeno,kot mora bit,to delajo samo še šalabajzerji.
lp.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Okt 26, 2022 21:22

Jaz sem šalabajzer. Zato je tko. Nikol pa ne polagam nč najcenejšega.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Okt 26, 2022 21:59

Pustite moža da v SVOJEM PRIVAT PROSTORU položi kahlce ko se mu bo ku..dvignu..Pokazal je priznano in kvalitetno peč,ni jo pa vleku na sred gmajne slikat.tko da bistvo so tri pumpe,ki so kr moderne,razteznostna posoda ,ki je kr velika in bojler,ki je lepo črn in pa seveda srček centralne-pečica.Omarca bo pa prbita na goli sten ,ki je ne gledat ampak prberte not napise na elementih.LP
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Sr Okt 26, 2022 22:54

Kaj pa jaz pocnem... evo bajto spravu pod streho pa ravno dobro odsolal 70m skarpe... v petek mi pripeljejo okna pol pa akcija z ometi in estrihom ;)

Aja pa nasledni teden grem na barko, da pridem spet mal k sebi :D
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Okt 26, 2022 23:10

Gre bolj za to kaj se dela, dela se to trenutno. Oprema je samo manifestacija izkušenj z uplinjaki, to je moj ali pa naš tretji. Pred tem sem mel klasični junkers, orlan in vigas. Slednja sta odlična kotla ampak s pridihom poljakov in čehov, določeni detajli so zgrešeni.

Delavnice pa nisem rihtal do sedaj, zdaj sem se pa lotil najprej s tlakom in dvigalom, nato pa s centralno. Pozimi se bo zrihtal še strop in stene razen za pečjo tist ko bo toplo. Je ravno zato na holandcih.

Slika

Slika

Slika

Sem pa danes bil v baubau, kakšna zanimiva cenovna politika. Rabil sem 3 tele t kose, en je 11€, če jih kupiš 10 je 3,5€ kos, na zalogi jih majo pa 7. :lol: Dol padeš.

Slika
Nazadnje spremenil AEgir, dne Sr Okt 26, 2022 23:30, skupaj popravljeno 1 krat.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Okt 26, 2022 23:28

Vse ok,samo ne vem kaj delaš, da menjas peči pogosteje kot gate. A si se tolikokrat nasral al kaj? Jaz imam pec 20 let, prej ie bila noter ena 30 let.....
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Okt 26, 2022 23:45

Najprej je blo 140m2 in dizel peč, tist je šlo in je prišel nov junkers oh in sploh menda. To ga je kupil še pokojni oče. No ni bil niti za pol kurca slane vode, 30cm drva metat vsaki dve uri not, pejnovrt pa taka kurjava.

Pol sem kupil orlana 18, super delal odlično grel, 8 ur kot nič. Ampak je svet šepetal, kupi zalogovnik, kupi zalogovnik boš 24 ur mel mir. Rečeno, storjeno, 1500L, 1500€. No pol je pa orlanu zmanjkalo. Hišo je grel, zalpgovnik tudi ampak samo izbirno, obojega skupaj pa ne. Pol sem kupil 25 vigas, je spet delalo super, 24 ur eno nalaganje kot nič, vrhunsko.

Pol sem pa tik pred korono malo dozidal 250m2, uredil, vse talno gretje, ni da ni, dnevna dolga 12,5m, 75m2, vigas je sicer sprutal ampak na 24 ur sem pa lahko samo pozabil. 6 mogoče.

No zdaj bo verjetno vsaj kakšnih 10 ko pa še fasado naredim, bo pa spet blizu 24 upam. :)

Vmes sem imel še toplotno 18kw priklopljeno vzporedno za dneve ko ni res mraz in preizkusil sem N regulacij. Nekako mi je seltron najbližje tako da seltron.

Zdaj imam novo toplotno, Vaillant voda voda 11kw s konstantnim cop 6.0. Vrtine se bodo vrtale enkrat pozimi, pride pa priklop tam kjer je ekspanzijska na sliki.

Z vsemi temi jajci in dejstvom, da sva večino Krškega prinovoda z okolico s fotrom lastnoročno sama naredila, sem si v tem fohu nabral zadosti izkušenj da sem postavil že več kurilnic tudi drugim. Tam dam več na vezice in kable speljane po kanalčkih, pri meni pa je bolj testno okolje. Čeprav zdaj delam za malo dlje upam. :)
Nazadnje spremenil AEgir, dne Sr Okt 26, 2022 23:56, skupaj popravljeno 1 krat.
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Sr Okt 26, 2022 23:52

AEgir
Samo še sončni kolektorji ti manjkajo. :wink:
Imam 3 delujoče, 35 let stare, demontirane pred 10 dnevi, ker sem dal celice na steho. Naslednji teden grejo na deponijo.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Okt 26, 2022 23:56

Pridejo celice sem dobil prejšn tedn soglasje. ;)
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Okt 27, 2022 07:22

No povejte mi nekaj..
Celice,bajta oz streha je obrnjena na zahod,torej stran od ideale,mal je še en hribček napot da bi blo son ce dalj na šajbah,par miljonov kubiku zemlje za umaknit.
Elektrike sem plačeval 54 e mesečno,8 kw elektrarna kušta 8ke.Kako pol zračunam,da se mi bo investicija povrnila v 4 do 5 letih,kar mi vsi trobjo..?x
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Če Okt 27, 2022 10:54

Polanc....ne vem kdo ti govori o 4, 5 let.....realnonje tam.okoli 10. Seveda pa precej zavisi od tvoje porabe, navad, kaj imas na elektriko.
Jaz sem do zdaj kuril na drva, imam pa tudi pec na nafto. Sedaj sem.na streho zmontiral 13.6 kw elektrarno. Sel sem na maximum, ker je vsakrsno spreminjanje in vecanje v prihodnosti tezje, kot sedaj. Letno pprabim 7500 kwh elektrike. Grejemo ne na elektriko. Sesaj sem v fazi montaze toplotne crpalke. Na tak nacin, sem zracunal, da z ogrevanjem na toplotno, celotnonelektricnomporabo v bakti, v kratkem.se elektricni avto, porabim kar proizvedem. Invseticija bi se ob tem, da bom ispel dobit subvencijo za elektrarno in toplotno po mojih izracunih vrnila po 10 letih. Ce ne bo subvencij, bo kakih 13....odvisno od cen na trgu.
Ce bi delal samo elektrarno za tekoco potrosnjo, torej brez ogrevanja, bi bila investicija prakticno brezvezna...meni so vsi zracunali da kaih 8 kh elektrarna je vedno prisla vec kot 10, 11 jurjev z odbito subvencijo....z vecjo elektrarno so se cene nizale. Nisem.pa.prisel.pod ceno jurja ha kilovat moci, ob primerni kvalitetinopreme seveda. Z odbito subvencijo, da se razumemo..
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Če Okt 27, 2022 10:55

Ok, ful napak v tekstu.....upam da je berljivo. Veliki prsti in majhen telefon.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Okt 27, 2022 11:24

Dajmo o uporabi solarne energije nadaljevat v temu namenjeni temi. Tja sem preselil tudi nekaj zadnjih prispevkov.
viewtopic.php?f=5&t=5837&p=389694#p389693
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Nov 02, 2022 17:29

Jaz bi najcenejšo keramiko položil ....pol pa vse ostalo....to ni nič in nikoli ne bo urejeno,kot mora bit,to delajo samo še šalabajzerji.
lp.
AEgir napisal/-a:Jaz sem šalabajzer. Zato je tko. Nikol pa ne polagam nč najcenejšega.

Tu vidim nekoga, ki ve kaj dela in zakaj, in ki nove reči preizkusi pri sebi; kadar se kaj ne obnese, to vidi in reči poštima.

Gledati na estetiko zaradi estetike (polaganje ploščic...) dokler preizkušaš vsebino (in bi to oviralo potrebne spremembe - npr. bi bilo mogoče potrebno ploščice razbijat, kar bi bilo za mojo pol-Gorenjsko dušo pravo trpljenje) bi bilo po mojem tudi spodobnemu šalabajzarju pod častjo.

Pa, AEgir, še posebej hvala za potrpežljiva pojasnila...
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Sr Nov 02, 2022 22:29

Še vsak dober racunalnicar ima svoj racunalnik na mizi razgaljen, kot creva od prasica na kolinah, ga se nisem videl mojstra s popedenano mizo in gor s fancy najnovejsim macbookom.
Tudi jaz cenim ljudi, ki zadeve preizkusajo, se ucijo, izumljajo....skratka delajo kaj koristnega.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta