Referendum

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Pe Maj 28, 2010 09:00

atilone napisal/-a:
Mike napisal/-a:Se strinjam da se zadeva enkrat že reši, vendar zakaj Slovenci vedno rešujemo takšne probleme tako da nam odžagajo nekaj kar je naše. Pa pustimo do kam bi morala bit Slovenija. Ubistvu se dogovarjamo s sosedi za nekaj kar je že naše. Tega enostavno ne razumem. Hrvaška ima 1000 in nekaj km obale, ki je precej lepše kot naše. Zakaj bi se potem zanimali za tistih nekaj metrov ali litrov če želite naše vode? Ker bi radi dosegli to, kar ima luka Koper, samo da bi bila potem to Rijeka. Je že prav, da nam bodo omogočili "služnostno" pot na odprto moje, ampak to je pomojem vse bla bla bla, ko pa bo enkrat vse podpisano, nas bodo lepo od zadaj poje***, mi se bomo pa debelo naguzili. Tko kot do sedaj.

Točno te besede , sem pisal pred dvema letoma tukaj. Hrvatom se gre samo zato, da odrežejo luko in tako dobijo njihova pristanišča končno nekaj za delat.
Prej sem pisal, da takoj podpišem za vstop HR v EU. Jok brate, odpade. Nisem v nobeni stranki, niti ne simpatiziram z nobeno, me pa črviči v želodcu in zgleda da bom mogel hitro letet, da ne bo samo sapca ampak tudi župca. To pa radi tega, ker sedaj naenkrat ima opozicija vse polno dokazov, najboljše recepte, kakko pridet do našega ozemlja nazaj. Kaj so pa prej delali 4 leta. En drek. Na volitve grem-Proti. Proti vstopu v EU sem tudi. Najprej naj porihtajo meje, potem pa lahko. Meje pa itak nimajo porihtanih z Srbijo, bosno , Črno goro. Tako da sama EU ne sme dovolit vstopa, preden se to ne reši.
Kako se delajo norca iz nas, vsak uradnik, vsak policaj, vsak kelnar in prodajalka. Če jim omogočimo vstop oz. gremo na arbitražo in mi izgubimo še tisto malenkost, bodo oni heroji mi pa poraženci. In kaj mislite kako se heroji obnašajo proti poražencem. Tile incidenti in podjebavanja do sedaj, so nič proti temu kaj nas potem čaka.
LP

Bravo!!
kotulc
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a kotulc » Pe Maj 28, 2010 10:27

Ne razumem zakaj pravite, da bi lahko hrvati odrezali Luko Koper ????

Argumenti:
1.) mednarodno javno pravo dovoljuje ladjam neovirano plovbo tudi po teritorialnem morju - če gre za neškodljiv prehod. (problem lahko nastane le pri vojaških ladjah in podmornicah)

2.) plovba v tem delu Jadrana je za velike ladje točno določena, poglejte na karte (če ne druga če spomnite na izpitno karto za voditelja čolna) z območjem ločene plovbe in ladje že sedaj mirno plujejo po HRV vodah proti Trstu in Kopru in se nato vračajo po ITA vodah nazaj

3.) Torej tudi če ne bomo imeli dostopa do odprtega morja (kot ga tudi nimamo sedaj) se glede Luke ne bo NIČ spremenilo

----------------------------------
Tisti, ki ste tako proti vstopu Hrvaške v EU.
Z vstopom Hrvaške v EU se bomo izognili: omejitvi glede števila oseb na vinjeti, čakanjem na meji, naši izvozniki bodo lažje izvažali (ne pozabit da na Hrvaško prodamo bistveno več stvari, kot jih tam kupimo) + veljala bo EU zakonodaja in si ne bodo mogli kar tako izmišljevati zakonov in omejitev.
klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Pe Maj 28, 2010 11:34

Fantje kot prvo vam povem iz lastnih izkušenj:

NE IŠČI PRAVICE NA SODIŠČU, KER JE NE BOŠ DOBIL!

grem na referendum in sem proti.

Še en primer moje trditve:
http://24ur.com/novice/gospodarstvo/pol ... 7-let.html
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Maj 28, 2010 12:31

citiram Katulc
"Tisti, ki ste tako proti vstopu Hrvaške v EU.
Z vstopom Hrvaške v EU se bomo izognili: omejitvi glede števila oseb na vinjeti, čakanjem na meji, naši izvozniki bodo lažje izvažali (ne pozabit da na Hrvaško prodamo bistveno več stvari, kot jih tam kupimo) + veljala bo EU zakonodaja in si ne bodo mogli kar tako izmišljevati zakonov in omejitev."

katulc to bomo pa šele videli ,ne pozabi ,da so oni še večji balkan kot mi.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 28, 2010 13:58

Katulc to so sanje, še pri nas ni vse postimano, bo pa pri sosedih haha
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Pe Maj 28, 2010 15:08

Dam predhodnikom popolnoma prav.
Oni bodo svoje zakone krojili čisto in samo za svoj interes in tu EU ne more nič. Eu je hotel tudi od Avstrije, da ukine predrage vinjete+plačilo tunelov, posebej seveda, pa EU ni dosegla nič.
Hrvatje recimo potem , če ne dobimo dostopa na odprto morje, ta njihov ZERP malenkost podaljšajo.
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... map%29.png
Modra barva je njihov ZERP in kaj , ni jim težko ga malo podaljšat v "njihovih" vodah

Saj nam ne bodo prepovedali da plujemo po njihovem ZERPU, ampak velike ladje, veliko onesnaženje okolja, tako se lahko izgovarjajo. Obstaja pa več načinov potem. Ali bodo vseeno dovolili plutje za velike ladje, " uz nadoknadu za učinjenu štetu", torej bodo kasirali in za ladjarje to nebo mali znesek in na takšen način lahko luko odrežejo ali na kak drugi način izsiljevali, kar pa jim je itak v krvi. Kako je rekel "pokojni" Sanader"; Ne bojimo se ni boga , ni đavola, mi jesmo Hrvati
:lol: .
Radi tega se jim mora pokazat, da so normalni in ne supermeni, da se jih ozemlji, ohladi.
LP
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Pe Maj 28, 2010 19:57

Grem glasoval bom PROTI.Pika Amen.
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Pe Maj 28, 2010 19:58

Grem glasoval bom PROTI.Pika Amen.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 28, 2010 22:03

a ti si pa tako jezen da si kar dvakrat napisal ?
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Pe Maj 28, 2010 22:09

jaz grem na morje in ne bom glasoval
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Pe Maj 28, 2010 22:36

jaz grem na morje in bom šel glasovat prej.
MareC jebemti ne boš valda šou pa ne dal glasu??!!!??? Pol boš pa govoril kako smo glasoval... pejd pa dej svoj glas...
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Tuna
Kapitan bojne ladje
Kraj: Maribor-Murter
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Tuna » So Maj 29, 2010 18:42

Jaz bom glasoval ZA. Čas je že, da se to enkrat reši.
Po igri naključij je Istra pripadla Hrvaški in tu se ne da nič spremenit. Dejstvo je, da Istra ni nikoli spadala pod Slovenijo. Trditev, da gre za naše morje je smešna. Kakršenkoli bo rezultat, mislim, da bo boljši kot status quo. Vsa kolobocija že preveč časa vpliva na življenje običajnih ljudi, tudi nas navtikov.
Ko grem na vodo, bi rad bil sproščen in brez skrbi.

Zato bom glasoval ZAAA.
DD
Praporščak
Kraj: MARIBOR

OdgovorNapisal/-a DD » So Maj 29, 2010 21:25

grem glasovat in to ZA ker je to edino kar lahko reši in to bolje prej kot pozneje za nas morjeplovce pa bo bolje če Hrvaška pride čimprej v EU z tem se verjetno vsi strinjate
Maribor Sukošan
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » So Maj 29, 2010 21:53

Men je vseeno tudi ce jih ni !
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » So Maj 29, 2010 22:04

Tex napisal/-a:Men je vseeno tudi ce jih ni !

kje pa ti preživljaš dopust, če smem vprašat :roll:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost