Kje na dvigalo za čoln dati v morje v bližini Novega Grada
Moderatorji: moderator2, moderator
Kje na dvigalo za čoln dati v morje v bližini Novega Grada
Mogoče kdo ve kje dati čoln na dvigalo za v morje in kakšne so cene v okolici Novega Grada ali Karigadorja? Že v naprej hvala za koristne informacije. 
- bluesky
- Viceadmiral
- Kraj: Ljubljana Šentvid
- Kontakt:
Tu imaš podatke:http://www.nautico.hr/?id=3. Velja za Novigrad.
V Karigadorju dvigala ni. Je zgolj drča, v sezoni 30HRK, izven sezone zastonj.
V Karigadorju dvigala ni. Je zgolj drča, v sezoni 30HRK, izven sezone zastonj.
BlueSky
Za nobeno ceno ti ne moremo povedati, ker ne vemo dolžine plovila !
Dvigala : novigrad marina, novigrad mesto ( stara marina ),červar,parencium,nasproti parenciuma se eno privat, poreč v mestu oz pri črpalki,funtana,VALKANELA,vrsar,valalta.... dvigal ko dreka...
Dvigala : novigrad marina, novigrad mesto ( stara marina ),červar,parencium,nasproti parenciuma se eno privat, poreč v mestu oz pri črpalki,funtana,VALKANELA,vrsar,valalta.... dvigal ko dreka...

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
privez
Dolžina 6m teža 1000kg.
dvigalo
Imam čist prešvoh avto pa še spredaj ima pogon. Pa še kako je s privezi v Karigadorju me zanima če kdo kaj ve?

Re: dvigalo
mini napisal/-a:Imam čist prešvoh avto pa še spredaj ima pogon. Pa še kako je s privezi v Karigadorju me zanima če kdo kaj ve?![]()
![]()
Če je avto prešvoh za na drčo, potem je prešvoh tudi za prevažat tak čoln po cesti.
Če se ne motim, bi pri tej teži čolna moral imeti avto, ki zmore 75KG vertikalne obremenitve vlečne kljuke in vleko 1500kg težke (NDM) prikolice.
Če tvoj avto tega ne zmore, se ti zna zgoditi, da te bodo policaji štrafali, ko ga boš prevažal naokoli.
Predlagam, da takrat nekoga s primernim avtom nafehtaš za pomoč...
V nabor takih avtov spadajo razni Pasati, Ford Mondeo, S-Max... skratka skoraj vse kar najdeš v srednjem razredu, pa da ima diesel motor.
Sve će to narod da pozlati!
Včasih so vse z Yugo in 101 prevozili, tudi megalomanske počitniške...
Jaz sem svoj coln zdaj pripeljal z bencinarjem 1.6 in to renaultom
Je slo ko puska. Tudi dvorišče imam zelo navgreber in v stran... Malo se je pogadilo izpod gum, slo pa je
Kar sem videl na morju je problem, ce je drža mastna, takrat pa lahko kar na anteno das jadro in si glavna faca!
Edit: ce imas coln nekaj casa v vodi se pomojem ne splaca z tako velikim colnom jeb... na drči, das tistih nekaj kun pa zbogom.
Jaz osebno bi se bal na drči, da se poskoduje coln, avto nima it kam. Pa se pri takem colnu moras porinit prikolco skoraj do priklopa v vodo...
Jaz sem svoj coln zdaj pripeljal z bencinarjem 1.6 in to renaultom
Je slo ko puska. Tudi dvorišče imam zelo navgreber in v stran... Malo se je pogadilo izpod gum, slo pa je
Kar sem videl na morju je problem, ce je drža mastna, takrat pa lahko kar na anteno das jadro in si glavna faca!
Edit: ce imas coln nekaj casa v vodi se pomojem ne splaca z tako velikim colnom jeb... na drči, das tistih nekaj kun pa zbogom.
Jaz osebno bi se bal na drči, da se poskoduje coln, avto nima it kam. Pa se pri takem colnu moras porinit prikolco skoraj do priklopa v vodo...
Jah, tko je blo u starih časih...
Glede mastnih drč - sem že videl, ko je avto zvleklo v morje. Jaz si vedno prej najdem dva večja kamna za podložit.
Prikolico je treba porinit močno v vodo samo v primeru, da imaš zanič valjčke. Moja prikolica (TPV) ima malo predelane, originalni so slabi. Med gumijastim delom valjčka in osjo imam plastično pušo.
Čoln malo porinem in gre v vodo. Skupna teža čolna - cca. 900kg.
Z dvigalom je pa bolj tako... saj ni drago, a v poletnih mesecih se marinerotom ne da preveč delat, pa čakat je treba, da prideš na vrsto.
Pred leti sem na dvigalo dal 5 meterski čoln, so me gledali, ko da sem z Marsa...
Glede mastnih drč - sem že videl, ko je avto zvleklo v morje. Jaz si vedno prej najdem dva večja kamna za podložit.
Prikolico je treba porinit močno v vodo samo v primeru, da imaš zanič valjčke. Moja prikolica (TPV) ima malo predelane, originalni so slabi. Med gumijastim delom valjčka in osjo imam plastično pušo.
Čoln malo porinem in gre v vodo. Skupna teža čolna - cca. 900kg.
Z dvigalom je pa bolj tako... saj ni drago, a v poletnih mesecih se marinerotom ne da preveč delat, pa čakat je treba, da prideš na vrsto.
Pred leti sem na dvigalo dal 5 meterski čoln, so me gledali, ko da sem z Marsa...
Sve će to narod da pozlati!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov