OTROŠKE SANJE-POTOPLJENE
Moderatorji: moderator2, moderator
Ja Mitja, po eni strani mogoče tudi zato, samo jaz bi bolj rekel, da je mentaliteta Dalmatincev druga. So pač fajn ljudje, no vsaj večina! V Istri pa je problem, ker je dosti priseljencev recimo iz Črne gore, pa tudi Kosova, ki jih je tja navlekel Tito, nekaj pa tudi že prej. In ravno ti so sedaj "kao" najbolj domoljubni Hrvati...
- jutri pa res
- Viceadmiral
- Kraj: Maribor
admin napisal/-a: V Istri pa je problem, ker je dosti priseljencev recimo iz Črne gore, pa tudi Kosova, ki jih je tja navlekel Tito, nekaj pa tudi že prej.
Ogromno priseljencev iz YU je prišlo do leta 1990, kot vojna lica. Samo Pula je imela preko petdeset kasarn !
Po letu 1991, pa je dr. Tuđman načrtno naseljeval izbeglice iz Slavonije in Hercegovine, ker so zavedni istrijani za Hrvaško postali "nevarni". To so ti ljudje, ki jih opisuje Jutri pa res. Ampak ne govorijo italijansko, to se nam zdi. Temveč istrijansko, ki je zelo podobno italijanščini.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
gobbi
- Viceadmiral
- Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA
Točno to so ti ljudje pa v glavnem srbi v drugem kolenu doben ni čisti istrijan.
Ker moji so čisti istrijani pa so čisto nekaj drugega je pa res da je tiste ki so bili v vojni vojna spremenila mene je bratranec skoraj ubil ko sem mu reko da srbi niti niso tak slabi.Je že iskal nož bil pa je zraven v oluji .
Ker moji so čisti istrijani pa so čisto nekaj drugega je pa res da je tiste ki so bili v vojni vojna spremenila mene je bratranec skoraj ubil ko sem mu reko da srbi niti niso tak slabi.Je že iskal nož bil pa je zraven v oluji .
gobbi napisal/-a:Točno to so ti ljudje pa v glavnem srbi v drugem kolenu doben ni čisti istrijan.
Jep, vojna naredi veliko p* v možganih.
Jaz sem po nesreči enkrat v trgovini hotel "hljeb" namesto kruha.
Izgovoril sem se. da sem bil pač še v JNA in so me tam naučili...
Ja pa ženska dobila tak, čuden pogled. Ni čisto verjela, da sem Slovenec.
Sve će to narod da pozlati!
Ni hljeb ampak hleb oz. leb. Še boljše je če rečeš da ti ga sa u kesu. Pi..da so občitljivi res. Prideš v ljepu njihovu pusiš tm gnar se trudiš da bi te razumeli pa te drkajo na glupostih. Ko pa oni pridejo s slo moraš spet po njihovo ker nič ne razumejo. Pa da ne bo pomote sem rojen na hrvaškem in imam skoraj vse svoje tam samo so pa trdi.
LP, G
LP, G
Bolid, ne zamerit, ker sem si sposodil tvojo temo, da napišem kaj se je meni zgodilo.
Dopoldne me kliče policaj in pove, da je bilo vlomljenih v več plovil v enem od mandračev na slovenski obali in da je bilo vlomljeno tudi v moj čoln.
Še v soboto smo se z njim malo peljali, zdaj pa tako presenečenje.
Najprej sem bil sploh pozitivno presenečen nad policijo, da se brigajo za moj čoln. Policaj se je moral kar potruditi, da je iz vpisnika dobil moj naslov in potem v imeniku našel še telefon glede na naslov in me poklical. Res profesionalen nastop za pohvalit.
Povedal mi je še, da čoln ni potopljen in da je motor še gor, da pa cerade ni videl.
Ker je danes ves dan deževalo, sem se takoj odpeljal pogledat, kako je s čolnom. Vrednejših in uporabnih zadev na njem tako ne puščam.
Ko sem prišel do čolna, sem videl, da je cerada še ob čolnu - sicer v vodi, ampak cela! Človek z "dozvolo za male krađe" je poščipal obešanke in pregledal čoln. Vzel je le rezervoar s pumpico in konektorjem, ter rezervno kantico. To še nekako "razumem" - človek je pač rabil zanj koristno stvar in jo vzel.
Če kdo slučajno opazi, da se tak rezervoar prodaja, se priporočam za info!
Ne razumem pa, zakaj mi je šel odvihat kanal, po katerem imam speljane kable od komand motorja. Še manj razumem zakaj mi je šel precvikat električne kable od komand motorja. Zajle je pa pustil nedotaknjene. Morda kdo ve, ali se motor lažje ročno vžge, če prerežeš kable?
Seveda sem potem šel še na policijo naredit zapisnik in moram reči, da je bil policaj korekten in profesionalen (s prometno policijo žal nimam tako dobrih izkušenj). Verjetno bo ta primer ostal brez zaključka, a vseeno.
Skratka nauk zgodbe je, da sem vesel, da so ostale po meri stvari uporabne - saj vlomilcu ne bi bilo problem po meri narejenih pokrovov in cerade zmetati v vodo.
Pa zavarovalnica je dobila novega klienta za kasko zavarovanje proti kraji.
Dopoldne me kliče policaj in pove, da je bilo vlomljenih v več plovil v enem od mandračev na slovenski obali in da je bilo vlomljeno tudi v moj čoln.
Najprej sem bil sploh pozitivno presenečen nad policijo, da se brigajo za moj čoln. Policaj se je moral kar potruditi, da je iz vpisnika dobil moj naslov in potem v imeniku našel še telefon glede na naslov in me poklical. Res profesionalen nastop za pohvalit.
Povedal mi je še, da čoln ni potopljen in da je motor še gor, da pa cerade ni videl.
Ker je danes ves dan deževalo, sem se takoj odpeljal pogledat, kako je s čolnom. Vrednejših in uporabnih zadev na njem tako ne puščam.
Ko sem prišel do čolna, sem videl, da je cerada še ob čolnu - sicer v vodi, ampak cela! Človek z "dozvolo za male krađe" je poščipal obešanke in pregledal čoln. Vzel je le rezervoar s pumpico in konektorjem, ter rezervno kantico. To še nekako "razumem" - človek je pač rabil zanj koristno stvar in jo vzel.
Ne razumem pa, zakaj mi je šel odvihat kanal, po katerem imam speljane kable od komand motorja. Še manj razumem zakaj mi je šel precvikat električne kable od komand motorja. Zajle je pa pustil nedotaknjene. Morda kdo ve, ali se motor lažje ročno vžge, če prerežeš kable?
Seveda sem potem šel še na policijo naredit zapisnik in moram reči, da je bil policaj korekten in profesionalen (s prometno policijo žal nimam tako dobrih izkušenj). Verjetno bo ta primer ostal brez zaključka, a vseeno.
Skratka nauk zgodbe je, da sem vesel, da so ostale po meri stvari uporabne - saj vlomilcu ne bi bilo problem po meri narejenih pokrovov in cerade zmetati v vodo.
bouton napisal/-a:Bolid, ne zamerit, ker sem si sposodil tvojo temo, da napišem kaj se je meni zgodilo.
Kateri mandrač? Če ni skrivnost.... me že skrbi da ne bodo tudi mene poklical....
Veter v laseh, travarca v zobeh 
bouton
... tudi jaz imam v čolnu identično posodo za gorivo Yamaha, in mislim, da so si vsi 25 litrski yamahini rezervuarji podobni, tako, da boš na osnovi oglasov teško vedel, kdaj se je na trgu pojavila ravno tvoja posoda za gorivo. Razen seveda, če nima kakšnega posebnega znamenja?
Želim ti, da bi nepridiprave ujeli in, da ti povrnejo odvzeto in pokrijejo škodo, ki ti je narejena.
Je pa res, da bo naslednjo sezono več kasko zavarovanj plovil, kod jih je bilo dosedaj, glede na povečanje števila incidentov in nesreč. Prav zavoljo zavarovanj, bi bilo morda celo pametno preko zime odpreti temo o zavarovanjih plovil, kaj posamezne zavarovalnice nudijo, kaj piše v drobnem tisku, skratka vse, da pošten morjeplovec utrpi čim manj škode ob nesreči ozeroma ob vandalizmih na obalah.
Mirno morje vsem PACEK
... tudi jaz imam v čolnu identično posodo za gorivo Yamaha, in mislim, da so si vsi 25 litrski yamahini rezervuarji podobni, tako, da boš na osnovi oglasov teško vedel, kdaj se je na trgu pojavila ravno tvoja posoda za gorivo. Razen seveda, če nima kakšnega posebnega znamenja?
Želim ti, da bi nepridiprave ujeli in, da ti povrnejo odvzeto in pokrijejo škodo, ki ti je narejena.
Je pa res, da bo naslednjo sezono več kasko zavarovanj plovil, kod jih je bilo dosedaj, glede na povečanje števila incidentov in nesreč. Prav zavoljo zavarovanj, bi bilo morda celo pametno preko zime odpreti temo o zavarovanjih plovil, kaj posamezne zavarovalnice nudijo, kaj piše v drobnem tisku, skratka vse, da pošten morjeplovec utrpi čim manj škode ob nesreči ozeroma ob vandalizmih na obalah.
Mirno morje vsem PACEK
-
jadralec-mihy
- Kontraadmiral
jaz gledam na to pač tako
neumnosti se delajo vsepovsod
tudi pri nas
ko je pri nas v mb nogometna tekma maribor bijole in olimpija tudi v mb vsem avtom z lj tablicami naredijo praske po avtu, hodijo po strehi in tako dalje.
in je to tudi totalna neumnost ker marskikateri mariborčan ima avto na leasing in lj tablice
ampak tak je
tudi na morju so nastrojeni proti nam,nekateri in če naletiš na take idiote pač imaš težave.sreča pa je da je tega malo
so pa izjeme in vedno bodo
bi pa takemu jaz roke polomil ki dela take neumnosti in poškoduje tujo lasnino
samo škoda da imamo evropske zakone in da imamo baje demokracijo
tudi pri nas
ko je pri nas v mb nogometna tekma maribor bijole in olimpija tudi v mb vsem avtom z lj tablicami naredijo praske po avtu, hodijo po strehi in tako dalje.
in je to tudi totalna neumnost ker marskikateri mariborčan ima avto na leasing in lj tablice
ampak tak je
tudi na morju so nastrojeni proti nam,nekateri in če naletiš na take idiote pač imaš težave.sreča pa je da je tega malo
jadralec-mihy napisal/-a:jaz gledam na to pač tako
tudi pri nas
ampak tak je
Ja v mojem primeru ni šlo za izživljanje domačinov. Avto imam s KP registracijo in vlomljeno je bilo tudi v plovila domačinov.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov