OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Ne Nov 14, 2021 08:04
Zdajle grem z mestim prometom iz Lj v Medvode in potem na Zbilje, kjer bomo Staš, Klemen in jaz dali v vodo 4 mini-12, s katerimi bo tam mogoče jadrati do tedaj, ko bomo celo floto pomladi (verjetno konec aprila) vrnili na Bohinjsko jezero. Prejšnja leta smo jih imeli na Zbiljskem letu 8 in od novembra do aprila tudi regate, pa to potem v času raznih nepedvidljivih zapor gibanja 2019 in 2021 ni bilo mogoče (sploh ni bilo mogoče jadrati, ko nisem smel iz občine v občino) in bodo 4 dovolj.
To je bilo v bistvu v načrtu za prejšnji teden, pa sem jaz (2x Pfizer cepljen in skoraj gotovo prebolel Covid-19 jan 2020, ko še sploh niso imeli testov) v soboto zaznal znake viroze (vročina, rahel glavobol in bolečina še kje, močno zamašen nos...) in se "samo osamil", kar je družiski recept podedovan od babičine sestre (da ne hodiš na obiske, zlasti ne k starejšim, nosečnicam ipd., ter ne kašljaš v ljudi itn. z nobeno virozo, pa naj bo "le prehlad", gripa ali kaj z bolj zvenečim imenom. Glede na to, da ni bilo nobene izgube okusa, verjetno ni bil Covid-19, ampak gripa. Za čas simptomov sem se zabubil pod odeje z dovolj tekočine, C vitamina in medu ter prespal soboto in brez kakršnih koli zdravil; do nedelje zvečer so vsi simptomi izzveneli (brez vročine, brez glavobola, popolnoma prehoden nos...), samoosamitev oziroma poudarjeno socialno distanco in higieno kapljičnih izmenjav sem obdržal še naslednje dni. Zame običajna oblačila in obutev na kolesu minuli teden na potek rekonvalescence niso vplivala ("prehladi" so viroze, ne posledica premalo oblačenja).
V glavnem, čez kako uro ali dve bom spet kako uro brodil po Savi.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...