Zanimivi linki, video posnetki in slike
Moderatorji: moderator2, moderator
Za začetek, pejt na 15m jambor, pa te malo zguncamo, tko za ogrevanje
Je pa tale trboveljski velikan pravi turistični biser produkt, pa še najvišji v EU, če ga bodo znali vnovčiti. Zaenkrat zgleda, da je brezplačno, al kako? 10€ ne bi bilo nikomur preveč, pa da se malo poskrbi za varnost, pa kakšen base jump, pa v perspektivi, še dodatna lojtra za dol, pa zipline itd. Potem pa še malo v rudnik, pa rafting. Cel Gardaland
No ja, zipline bi moral biti precej nizko, da ne bi prevrnili orjaka.
Je pa tale trboveljski velikan pravi turistični biser produkt, pa še najvišji v EU, če ga bodo znali vnovčiti. Zaenkrat zgleda, da je brezplačno, al kako? 10€ ne bi bilo nikomur preveč, pa da se malo poskrbi za varnost, pa kakšen base jump, pa v perspektivi, še dodatna lojtra za dol, pa zipline itd. Potem pa še malo v rudnik, pa rafting. Cel Gardaland
No ja, zipline bi moral biti precej nizko, da ne bi prevrnili orjaka.
Haha enkrat sva s kolegom nekaj popravljala na vrh jambora, nisem še bil nikoli gor, sem mu rekel ma daj ne serji s temi hlačami una neka gugalnica da me bo dvignil z vinčem gor. Bom jaz splezal tko na roke. Pa je vztrajal da me da v tiste hlače in greva gor, matr ko me je dvignil nekje na 3/4, 13 metrska ne vem kolk ma jambora, preveč... sem se tako oprijel jambora da ni šlo več ne gor ne dol:)
Po težkih prepričevanjih me je le spravil dol in potem sem jaz njega dvignil gor. Najbrž ni treba posebej omenjat da sva to delala malo podprta hmkhkm s kapljico rujnega ne preveč, samo tako za pogum, zgleda sem premal spil.
Po težkih prepričevanjih me je le spravil dol in potem sem jaz njega dvignil gor. Najbrž ni treba posebej omenjat da sva to delala malo podprta hmkhkm s kapljico rujnega ne preveč, samo tako za pogum, zgleda sem premal spil.
.
Tole me spominja na mojo neumnost.
Bo pa že kakih 40 v plus let nazaj.
Ko so v LJ gradili plinsko toplarno v Šiški je bil novi dimnik, še v gradnji, strašno pomemben cilj. In zgodilo se je. Ugotovili smo, še sam ne vem kako, da so v notranjosti, ali lestve ali stopnice, ker so delavci delali na vrhu.
Zvečer pa gremo in brez kakih težav pridemo pod "dimnik". Tema kot v riti, baterija sveti kot slaba sveča, najdemo lestve, ki so bile zbite iz lesa,.... in so vodile na vrh. Vsi trije smo prišli gor. Takrat je imel višino 110m. Pa dol tudi.
Itd ......
Eh jah, mladost je norost.
.
Tole me spominja na mojo neumnost.
Bo pa že kakih 40 v plus let nazaj.
Ko so v LJ gradili plinsko toplarno v Šiški je bil novi dimnik, še v gradnji, strašno pomemben cilj. In zgodilo se je. Ugotovili smo, še sam ne vem kako, da so v notranjosti, ali lestve ali stopnice, ker so delavci delali na vrhu.
Zvečer pa gremo in brez kakih težav pridemo pod "dimnik". Tema kot v riti, baterija sveti kot slaba sveča, najdemo lestve, ki so bile zbite iz lesa,.... in so vodile na vrh. Vsi trije smo prišli gor. Takrat je imel višino 110m. Pa dol tudi.
Itd ......
Eh jah, mladost je norost.
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
-
dijo_porko
- Kapitan bojne ladje
motorni napisal/-a:Base jumping s trboveljskega dimnika bi bil bolj ruska ruleta. Spodaj je 110kV stikališče, mimo pelje železnica (3kV), pa Sava in cesta...
Enkrat so to že izvedli:
http://www.24ur.com/novice/slovenija/ba ... mnika.html
-
navtik_borut
- Admiral
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Nevem če ste jo že mel v tej temi ampak zgleda zelo futuristična!
Palmer Johnson 48M "jahtica"
https://www.youtube.com/watch?v=9k90hafORdA
Palmer Johnson 48M "jahtica"
https://www.youtube.com/watch?v=9k90hafORdA
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Kaj bi naredil (ti), ko takole piha?
1. če je le mogoče ne bi vplul v nezavarovano pristanišča gledano glede na smer vetra!
2. Če ni drugega bi že zunaj, dovolj daleč od vhoda, poskusil z motorjem vzratno v kolikor lahko kompenziram odnašanje zaradi vetra. V kolikor se pod polnim gasom vsaj malo pomikam VZVRATNO V VETER potem bi vplul drugače NIKAKOR NE.
3. VSE bokobrane bi pritrdil na levo stran.
4. Pripravil bi dolgo vrv in jo že nataknil na bitvo na barki in pripravil za varno metanje na obalo.
5. Z motorjem vzvratno bi se pomočjo dodajanja in popuščanja gasa spuščal niz veter v marino. Verjeli ali ne barka je tako glede na smer vetra najbolj stabilna! Bow thruster v takem primeru pomaga rahlo spreminjati smer in usmerjati plovilo.
Svojo bi praktično ustavil ob pomolu BREZ TEŽAV in posadka bi lahko v miru vrgla krmno privezno vrv. Marinero bi imel dovolj časa brez posebne sile privezati vrv. Za to smer vetra je že krmna vrv dovolj, da se kasneje v miru posvetiš dodatnim vrvem.
Posadka na videu je neiskušena, še bolj pa skiper.
LP NT
Nikola T. napisal/-a:
Kaj bi naredil (ti), ko takole piha?
1. če je le mogoče ne bi vplul v nezavarovano pristanišča gledano glede na smer vetra!
2. Če ni drugega bi že zunaj, dovolj daleč od vhoda, poskusil z motorjem vzratno v kolikor lahko kompenziram odnašanje zaradi vetra. V kolikor se pod polnim gasom vsaj malo pomikam VZVRATNO V VETER potem bi vplul drugače NIKAKOR NE.
3. VSE bokobrane bi pritrdil na levo stran.
4. Pripravil bi dolgo vrv in jo že nataknil na bitvo na barki in pripravil za varno metanje na obalo.
5. Z motorjem vzvratno bi se pomočjo dodajanja in popuščanja gasa spuščal niz veter v marino. Verjeli ali ne barka je tako glede na smer vetra najbolj stabilna! Bow thruster v takem primeru pomaga rahlo spreminjati smer in usmerjati plovilo.
Svojo bi praktično ustavil ob pomolu BREZ TEŽAV in posadka bi lahko v miru vrgla krmno privezno vrv. Marinero bi imel dovolj časa brez posebne sile privezati vrv. Za to smer vetra je že krmna vrv dovolj, da se kasneje v miru posvetiš dodatnim vrvem.
Posadka na videu je neiskušena, še bolj pa skiper.
LP NT
Točno tako kot si napisal. Prej bi še pospravil bimini. Pa po možnosti se prej najavit na VHF, da te marineroti usmerijo in počakajo na ustreznem privezu.
Ne vem, zakaj skiper ni skušal ohranjat pozicije, ker veter piha rahlo bočno proti pomolu, kamor so skušali najprej pristati. Ok, posadka je leva in ne zna uporabljati bitve in skuša na roke zadržati barko. To je še v zmernem vetru težko. Moti pa me, ker mu je krmo kar naenkrat odneslo stran, mogoče kakšen vrtinec in bimini, ne vem.
Vzvratno, brez valov bi se moralo dati pluti z normalnim motorjem, a spet, brez biminija.
Ena od variant, ko so že reševali situacijo, privezat premec in močno vzvratno in bi veter lepo obrnil barko na desni bok.
EDIT. No ja, tole s premcem so potem tudi naredili.
Nazadnje spremenil Marchi, dne Če Nov 12, 2015 20:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost