Dobri pregovori in misli

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Feb 26, 2014 19:22

marenostrum napisal/-a:
Marjan Tomki napisal/-a:Všeč mi je tudi tale, zlasti poudarjeni del (poudaril MT):
marenostrum napisal/-a:tex@
Po dobrem oglasu ti ne bi nihče "sral" v to sem prepričan... ampak najlažje je popljuvat ostale..

:oops: :roll:

Za prvi del - da po dobrem prispevku ne bo nihče "sral", pa tudi žal kaže, da ne drži vedno.

Vir: Ponetov oglas

Prvič: To je pisal Tex.
Drugič: Kje vidiš tvoj dober prispevek in zakaj misliš da je dobr :?: Ker je tvoj :lol:
Pisanje eno više. Preber še enkrat tvoje filozofije. Če bi ostal pri prvem stavku, u redu. Naslednji pa zbija prvega, še naslednji pa oba :roll: :oops:

Kar se pa tiče tvojga podpisa ( "Če se motim, me prosim popravi" ), pa tko. Koliko tvojih pisanj sem že prebral, pa nikjer nisem opazu da si priznal zmoto. Če te kdo opozori na nepravilnosti v tvojmu pisanju, se ven vlečeš kot kača in je nerazumevanje napisanga, unga k te opozori krivo, da te ni razumel kaj si hotel napisat.

Sploh vaju ne razumem, kaj kdo komu dokazuje, dopoveduje, razlaga, ker še dobro, da je v rubriki "ne spada nikamor".

LP
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Feb 26, 2014 20:56

@Pajer1
    Če prebereš, kar sem jaz napisal, ti bo verjetno jasno, ko prebereš njegov odgovor pa ne več vedno.

V njegovem zadnjem, ki si ga ti celega quote-nil, mu po vsem sodeč ni jasno, da kritizira ne moj, ne tex-ov, ampak svoj odgovor Texu.

Še povezavo sem dal na temo, od koder je navedek.

Lažje je popljuvati tuje prispevke, kot pisati svoje
    Všeč mi je bil izrek marenostrum-a, ki ga je namenil texu, in se je končal:
    marenostrum napisal/-a:...ampak najlažje je popljuvat ostale..

Ta navedek mi je všeč - daje vtis, da naj bi tega 'popljuvat ostale' na morjeplovcu ne počeli.

Večina marenostrum-ovih prispevkov je izražanje mnenja o drugih prispevkih. S tem ni bilo nič resnega narobe, često je bilo tudi zanimivo.

Pri tistih iz zadnjega časa, najprej predvsem v odgovor na moje prispevke, zdaj pa tudi na prispevke več drugih piscev, pa so prav njegovi prispevki vse pogosteje postali 'popljuvanje'.

Posranje teme 'dobre misli itn.'
    Če bi menil, da bo kaj pomagalo, bi šel prenest nadaljevanje tegale v 'prepucavanje', pa se mi zdi, da bi on vseeno ostal v tej temi.

Ni mu všeč, da prispevki ne vsebujejo avtorske vsebine
    Primer je odziv na to, češ kaj kopiram, kar je napisal Tex, s čimer se je tole tokrat začelo. .

Zanimivo pa je, da marenostrum sam - če na hitro pogledam - nima mnogo prispevkov, ki ne bi bili - samo ali predvsem - mnenje o prispevku koga drugega.

Ni še opisal kje je plul, ni opisal s čim, ni opisal, če je že kaj ujel.

S tem ni nič narobe - če ne bi težil drugim, recimo da ne pišejo svoje vsebine - recimo jaz, ko ponovim Texov ali kak podobno dober prispevek "jutri pa res" še v tej temi, ali ko komu, ki po čem vpraša, namesto da napišem 'uporabi funkcijo išči', raje prilepim povezavo na temo, ki ga zanima, pa na forumu že obstaja.

Ali pa po tekmi na olimpijadi nalepim ne le sliko, ampak tudi povezavo na ustrezno stran - pri čemer hkrati iščem stan z vsebino, za katero se mi zdi, da bo tudi za ostale zanimiva.

Če slučajno napišem kakšno lastno izkušnjo, pa to nenadoma pomeni, da se grem samopotrjevanje. Majčken problem - kar zadeva ego, sem v primerjavi s tem, kar se gre on, bolj muha proti slonu.

Iz povezave na njegov prispevek (in lahko najdem še kaj) je jasno, da se lastnih nasvetov, ki jih deli v svojih prispevkih ostalim na forumu, sam ne drži.

Jaz pa večinoma v vsakem od mojih odgovorov njemu - da ne posirjem preveč teme - napišem še kakšno - upam - dobro misel ali pregovor.

In to me privede k dobri misli:

Ni dober ne kdo od staršev, ne duhovnik, ne politik, ki pravi svojim 'ovčicam': "Delajte, kakor vam pravim, ne tako, kot delam"
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Če Feb 27, 2014 08:23

Tebi še sedaj ni jasn, kljub temu, da sem ti že prej omenil, da je ta stavek:
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
MT:
Všeč mi je bil izrek marenostrum-a, ki ga je namenil texu, in se je končal:
marenostrum je napisal/a:
...ampak najlažje je popljuvat ostale..

Napisal Tex jaz sem ga kopiral in dodal dva simbola, katera naj bi pokazala kako smešno je to pisane prav od Texa.

Sicer pa tebi tko in tko ni vse jasn, kar se dogaja okrog tebe. Kaj to pomeni.
Da je tvoj prosti spis zgoraj, čisto nepotrebno pisarenje, ker že v osnovi nis razumu poante.
Me pa zanima kako boš sedaj reagiral, glede tvojga podpisa mislim :? :?
Ne pusti se povlečt dol na njihov nivo. Tam so v prednosti.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Feb 27, 2014 10:03

Kaj ti tu pišeš je eno, kaj piše tu, od koder sem vzel, drugo.

Kogar zanima, lahko tam pogleda, da v dveh Tex-ovih odgovorih na prejšnji strani v tej temi ni teh besed.

Edit: Če bo koga zanimalo...
    Ali so besede "ampak najlažje je popljuvat ostale.." pred marenostrum-ovim prispevkom v temi, sem iskal tako, da sem kliknil na povezavo v mojem prispevku, kliknil v forum, da naj mi obrne stran nazaj, in v polje za iskanje na brskalniku 'prilepil' iz njegovega prispevka prekopirane zgornje besede'. Firefox je odgovoril 'not found'.

To je ponovljivo
    in kdorkoli lahko preveri - ampak vseeno je tam bil in je še Tex-ov prispevek, iz katerega je marenostrum zares navedel del besedila, tudi tole.

To seveda ne pomeni, da ga jaz tokrat nisem polomil, ampak samo razloži kako da sem ga, če bo to še koga zanimalo.

Tudi tale mi je bila všeč iz tiste teme... Morda sicer tudi tega nisi napisal ti?
marenostrum napisal/-a:Zgleda da tuki nekteri vstajajo kar na tasredno nogo. So tko polhni testosterona da ih razganja in je, za njih, njihovo obnašanje lih tapravo. Je pa tuki še ena pot. Pot medsebojnega spoštovajna. Pa če verjamete al pa ne :wink:

lp

Iz tega za tokratno misel:
    Problem je vedno, če kdo govori ali piše eno, živi pa drugo.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Feb 28, 2014 10:05, skupaj popravljeno 1 krat.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Če Feb 27, 2014 11:08

Sem že enkrat pisu: "Kdor zna brat, je vseen v prednosti".
MT za tebe je itak znano, da govoriš tisto , kar tebi paše v predal. Sej ti bom pomagu, ti sam rec.
Texovo omenjen komentar pa je tuki:

PONE je napisal/a:
Prodam agregat za plovilo Luger Northem Tri cilindre 6.3 kw Dizel

PONE ne zameri, vendar z takim oglasom v pozitivno ne more iti !

Prodajaš odličen generator, zanimiv za marsikoga, oglas si pa oddal, kot da kličeš po zajebavanju, ali pa te je nekam tiščalo, pa nisi speljal do konca.

Najverjetneje ga nisi nekje ukradel, in veš malo več o njem.
Sigurno bi lahko delil kak podatek več z nami, in "butastih" vprašanj ne bi bilo !

Je težko prilepit fotko,napisat podatke,prilepit kak link,itd... ?

Po dobrem oglasu ti ne bi nihče "sral" v to sem prepričan... ampak najlažje je popljuvat ostale...

odgovora na vprašanje tudi nisem dobil Confused in ja zanima me koliko porabi !

lp.T
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Peti odstavek, da ti bo laže najt :evil:
Kako bo sedaj z tvojim podpisom , pa mogoče priznanje napake :?:

Sicer ne pričakujem tega od tebe, ker bi moral priznat svojo zmoto, kar pa ni v tvoji naravi.

lp
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Če Feb 27, 2014 15:05

.

Vidva kar veselo nakladajta, saj še na polovici nista.
Bomo že odpeljali na deponijo.

Slika

Pa še nekaj je , kar je za vzet na znanje.

Slika

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Če Feb 27, 2014 18:49

Nč bat Pajer1. Komaj dobra ena stran.
Neprimerno manj, kot na desetine posranih tem ktere se vlečejo po kar neki strani.

Sicer pa čakam na njegov odgovor :!:

No pa še pregovor, da bo po reglcih: KDOR ČAKA DOČAKA :!: :!: :!:

lp
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Feb 27, 2014 20:39

Priznam zmoto - in zdaj razumem.

In opravičujem se ti - priznam: zdaj vidim, da mi v tem primeru ni bil všeč tvoj, ampak Tex-ov konec stavka "...ampak najlažje je popljuvat ostale..".

In do njegovega, ne do tvojega "...sem prepričan" sem malo skeptičen.

Ampak da bi se videlo, da je to Tex-ovo , bi moral ti označiti takole:

Tex napisal/-a:Po dobrem oglasu ti ne bi nihče "sral" v to sem prepričan... ampak najlažje je popljuvat ostale..

ne pa

Po dobrem oglasu ti ne bi nihče "sral" v to sem prepričan... ampak najlažje je popljuvat ostale..

Na internetu @nekdo - recimo @Tex običajno pomeni 'Tex-u' in ne 'Tex je napisal', in tako sem te tudi razumel.

Ker tudi sicer pogosto pišeš tako, da so črke tu pa tam malo zamenjane, sem domneval, da si pač obrnil Tex@ namesto @Tex in da je pač tisto besedilo namenjeno Texu in da je tvoje - kot je za reči, ki niso označene, da so navedek, običajno.

Lepa hvala za popravek. Ko bo kaj časa, pride še, kako se uporablja Quote na forumu, a ne v to temo.

Edit:
Manjkala je misel...

Nikoli ne veš vsega.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Pe Feb 28, 2014 09:16, skupaj popravljeno 1 krat.

marenostrum
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a marenostrum » Pe Feb 28, 2014 08:03

Ti pa si špica MT. Zopet si obrnu tko, da je drug, jaz, kriv za tvojo zmoto :evil: :roll: . In take pojave kot si ti, usmerjajo Morjeplovca v "prave" vode. :roll: :roll: . Mi je sedaj dokončno jasn, zakaj so resni člani, pred neki časa pisal, da je forum v zatonu. Dokler bodo taki teoretiki hotel imet glavno besedo in usmerjat druge na lastno, MT, razmišljanje, ktero z realnostjo nima nič skupnga, se nivo foruma ne bo opomogel, nasprotno.

lp
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Mar 03, 2014 11:01

Ne, za svojo zmoto sem kriv sam. Ti si - ko si videl, da mi ni jasno - tudi pojasnil najbolje, kot trenutno znaš.

Pogosto se navaja pregovor:

Errare humanum est.
Motiti se je človeško.

V resnici pa je to le pol pregovora. Ves pregovor se glasi:

Errare humanum est, sed in erro permanere, diabolicum.
Motiti se je človeško, v zmoti vztrajati - ali iste zmote ponavljati - pa vražje.

Tudi meni ni vedno lahko priznati zmote - zlasti, če sem, kot tokrat, težil ko sem se zmotil, pa tudi kadar se kdo naslaja nad tem, da me je dobil pri njej.

Ampak alternativa, o kateri govori drugi del pregovora, je v mojih očeh še vedno slabša.

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

'Pravila' za ogroško igro

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 19, 2014 09:10

'Pravila' za otroško igro oziroma 3 pravila otroške igre
  1. Ne povzročaj zavestno nepotrebne bolečine - ne sebi, ne drugim.
  2. Ne povzročaj škode; če jo povzročiš nehote, jo popravi ali vsaj po najboljših močeh poskusi popraviti.
  3. Če lahko pomagaš, pomagaj, če to ni v nasprotju z 1. ali 2.
Otroci se o tem ponavadi nič ne pogovarjajo, samo tistega, ki se teh pravil ne drži, ne marajo v igro.

Bi znalo biti uporabno tudi kot vodilo ravnanja na forumu (pa še kje drugje).

Edit: dopolnjen naslov in dodano naslednje.
Obstaja tudi malo razširjena oblika, bolj uporabna tudi izven otroške igre, recimo za presojo zakona ali predpisa. Če je zakon v nasprotju s temi pravili, bi bilo dobro temeljito pogledati, kakšna sta njegov namen in učinek.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Če Okt 22, 2015 10:38, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Mar 19, 2014 22:22

Laž in Kučan imata kratke noge :lol:
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 26, 2014 18:48

jutri pa res napisal/-a:Človek pravi: "Bog, pomagaj mi, pa bom verjel vate."
Bog pravi: "Človek, verjami vame, pa ti bom pomagal."

Od tule

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Mar 26, 2014 18:54

The child is like a rocket launch: after a rocket launches, only god - maybe - can unlaunchi it.

Amything you did, can't be undone - you can correct the trajectory, and sooner you act less effort is needed. And the opposite, of course.

Same goes about a child.

Otrok je kot izstrelitev rakete: ko raketo enkrat izstreliš, jo samo bog - mogoče - lahko za-ne-izstreli.

Karkoli pri tem storiš, ne moreš raz-ne-storiti (vrniti nazaj?). Lahko popravljaš orbito, in prej ko popravljaš, manj truda (in goriva) je treba. In seveda velja tudi nasprotno - kasneje ko popravljaš, več truda je treba.

Isto velja za otroke.

dijo_porko
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a dijo_porko » Sr Mar 26, 2014 20:15

Marjan Tomki napisal/-a:The child is like a rocket launch: after a rocket launches, only god - maybe - can unlaunchi it.

Amything you did, can't be undone - you can correct the trajectory, and sooner you act less effort is needed. And the opposite, of course.

Same goes about a child.

Otrok je kot izstrelitev rakete: ko raketo enkrat izstreliš, jo samo bog - mogoče - lahko za-ne-izstreli.

Karkoli pri tem storiš, ne moreš raz-ne-storiti (vrniti nazaj?). Lahko popravljaš orbito, in prej ko popravljaš, manj truda (in goriva) je treba. In seveda velja tudi nasprotno - kasneje ko popravljaš, več truda je treba.

Isto velja za otroke.

kje si pa našel izraze raz-ne-storiti in za-ne-izstreliti?

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost