Frenk in Janez
Moderatorji: moderator2, moderator
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
donato napisal/-a:A Frenk in Janez sta pa nekam odplula ?
Meni se zdi, da sem Hypo Frenka videl v sredo zvečer pred Porerjem, ko se je brez sramno peljal pred kljunom moje jadrnice s precej zavidljivo hitrostjo, povzročil gigantske valove in odbrzel proti kvarnerju.... verjetno se je hotel pokazati preden mu vzamejo plovilo sodišča, kot se ugotovil po vpisu v regsiter.
Za Janeza pa ne vem kje je ta teden!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Zanimivo napisano. Čeprav ekstremi kot črno in belo vmes pa je veliko število odtenkov sive. Take in take ekstreme na rjuhe ali izpuhe. Od tega, da parkira rjuhar barko, spusti tender, vkrca ženo in dve leti staro barko, polirata boke v zalivu pri štiridesetih stopinjah. Prej sta bila vsa zaščitena pred soncem v belih opravah potem pa v kopalkah. Enako motornjakarja z dvajset metrsko barko, ki vsako jutro prebriše barko od rose. Naj morjeplovec pa ko gre tankat jahto. Pripluje pet metrov do pomola, vzame štrik skoči v vodo in ga nese na pumpo.
Ljudje smo različni in vsak po svoje se gremo morjeplovstvo. Vsak po svoje imamo svoje muhe in smešne dogodke. Tako, da meni je zabavno gledat kaj in kako s odvija na na morju predvsem na sidriščih. Pri tem se spomnim na moje začetke in neumnosti, ki sem jih kuhal. No res je, da eni ostanejo na morju eni pač niso za to.
Kr en hvala ker si me s svojim prispevkom nasmejal čeprav malo več kasno.
Ljudje smo različni in vsak po svoje se gremo morjeplovstvo. Vsak po svoje imamo svoje muhe in smešne dogodke. Tako, da meni je zabavno gledat kaj in kako s odvija na na morju predvsem na sidriščih. Pri tem se spomnim na moje začetke in neumnosti, ki sem jih kuhal. No res je, da eni ostanejo na morju eni pač niso za to.
Kr en hvala ker si me s svojim prispevkom nasmejal čeprav malo več kasno.
pomisli in zgodilo se bo
H2O napisal/-a:Jaz sem par vikendov preživel sredi Piranskega zaliva in treniral pristajanje ob plavajočem bokobranu, preden sem si upal prvič sam pristat ob pomolu
Jaz sem prvič dvomotornika vezal, ko so vrli marineroti kar spustili v vodo češ da nimajo časa ne placa čakat lastnika. Pa so si zamislili da ga bom kar jaz... pa sem ga
Okroglih 11 metrčkov. Pred tem sem pa par vikendov visel na forumu, pa na piru itd...
Menim, da dramatiziranje okrog tega ni potrebno. Treba je bit umirjen, skoncentriran. Če imaš to in da poznaš teorijo uspeh ne izostane. Vsako stvar je pametno poznati kako deluje v teoriji. Ker tako rabis samo prakso približati teoriji in ne rabis probavati kaj se zgodi če porineš desno ročko naprej in volan v levo...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
Joj, to pa še jaz ki sem rjuhar vem, da pri pristajanju z dvema motorjema, ki imata ločene ročici za "gas" krmila sploh ne rabiš... si neka vrsta tanka ali pa goseničarja.... krmilo je nepotrebno, ker si v osnovi prepočasen za njegovo učinkovito uporabo.
Toliko iz rjuharske sekcije....
kako je pa z Janezom?
Toliko iz rjuharske sekcije....
kako je pa z Janezom?
Ja, vse bo držalo, dokler ne piha 20, 30 ali + vozlov. Takrat tudi dva motorja ne pomagata, če nisi dovolj spreten, oceniš zanosa,....
Včasih se prav sladko nasmejim, ko nekateri parkirajo, ne veš, ali se bodo vezali bočno, na krmo ali ne premec, dokler niso zvezani. Zlasti zanimivi so rjuharji, čarteristi, ki mislijo, da bodo z jadrnico parkirali kot z avtom, malce naprej, malo nazaj, pa levo, desno....., na koncu pristanejo v tretji luknji, samo v tisti ne, kjer so načrtovali (če niso že prej obešeni na muringih).
Meni se sicer mnogi smejijo, ampak jaz s svojim splavom zunaj lepo po kmečko obrnem in potem na pune v rikverc. Barka gre, krmilo lepo prijema, strpam se na centimeter v vsako luknjo. Če pa se slučajno kaj zalomi, še vedno pobegnem naprej ven in ponovim vajo. Stara kmečka logika
Včasih se prav sladko nasmejim, ko nekateri parkirajo, ne veš, ali se bodo vezali bočno, na krmo ali ne premec, dokler niso zvezani. Zlasti zanimivi so rjuharji, čarteristi, ki mislijo, da bodo z jadrnico parkirali kot z avtom, malce naprej, malo nazaj, pa levo, desno....., na koncu pristanejo v tretji luknji, samo v tisti ne, kjer so načrtovali (če niso že prej obešeni na muringih).
Meni se sicer mnogi smejijo, ampak jaz s svojim splavom zunaj lepo po kmečko obrnem in potem na pune v rikverc. Barka gre, krmilo lepo prijema, strpam se na centimeter v vsako luknjo. Če pa se slučajno kaj zalomi, še vedno pobegnem naprej ven in ponovim vajo. Stara kmečka logika
- DR.E
- Admiral
- Kontakt:
zlatko83 napisal/-a:Ja, vse bo držalo, dokler ne piha 20, 30 ali + vozlov. Takrat tudi dva motorja ne pomagata, če nisi dovolj spreten, oceniš zanosa,....
vse je v vaji.... pri 30 vozlih v marini pa jaz ostanem zunaj... jebes tako marino kjer piha 30.
Je pa res, da še na nobeni barki nisem imel bowthrusterja in ga nisem nikoli pogrešal. Na Firstu 47,7 sem v 35 vozilih čiste tranmontane sam parkiral (sam sem bil na plovilu) na Velem Ratu brez pomoči mornarjev, ker jih ni bilo tako, da so s sosednje ladje prišli modeli in rekli samo ..."good job... great!"
Je pa res, da moraš prej kako minuto razmišljat.... vzvratno je pa res naj boljša rešitev, še sploh če misliš, da bo šlo na tesno.
pajer1 napisal/-a:.
Mali popravek gornjim postom.
Že kar nekaj časa nazaj je bilo tukaj na forumu določeno, s strani šefa, da je pravilna raba pri pisanju in nasploh takale.
Barka se, ko pristane priveže, avtomobil pa parkira.
.
bravo!
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost