Račun za elektriko

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

Re: Račun za elektriko

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Nov 03, 2021 19:25

Pust zdej eksotiko, klasična gradnja zidan objekt, kje je en primer zdele da se gradi pa da ma 5cm stirodurja okol okn? Se jutr vsedem v avto grem slikat in pridem priznat da sem budala. Sam en objekt, lahko kadarkoli kjerkoli, me res zanima to v praksi.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Sr Nov 03, 2021 21:03

V tem trenutku nimamo nobenega objekta (več) v taki fazi, da bi ti lahko fizično pokazal. Bom pa vsekakor imel na skrbi, da ti spomladi, ko pričnemo z gradnjo bloka z 12 stanovanji v Celju, praktično dokažem tvojo nevednost...
Seveda se ta način uporablja pri energetsko varčni novogradnji, kjer je TM mnogo lažje obvladovati že v fazi načrtovanja, pri energetskih sanacijah pa takrat, kjer nam konstrukcijske višine omogočajo ta pristop ali pa če so lahko okna malenkost manjša. Dostikrat to niti ni problem, ker so novejši okvirji pogosto vitkejši in omogočajo relativno večjo stekleno površino.
Za čas do takrat pa pripenjam 2 sliki primera vgradnje okna v ravnini izolacije (gre sicer za gradnjo telovadnice in ene energetske sanacije).
Do takrat, ko boš javno priznal da si budala (tvoja izjava, ne moja), boš pa malo počakal preko zime, potem pa poskrbim, da te zagotovo postavim na pravo mesto.
Če nekaj ne poznaš ali še nikoli nisi videl, še ne pomeni, da ne obstaja... (virus included)
Slika
Slika
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Sr Nov 03, 2021 21:15

Tole je 2cm na sliki. Nimate tko da vse bivše projekte poslikate? Ja to je pa mal čudn. To mam še jest pa sm en bogi popoldanc. ;)
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Sr Nov 03, 2021 21:57

Glej, prjatu, počakaj na pomlad...
Slik imam za izvoz (pa še marsikaj drugega), pa se mi niti ne da s tabo ukvarjat...
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Pe Nov 05, 2021 14:36

Glej, glej, AEgir, kaj mi je nekdo poslal... Ne, ni naš projekt.
Očitno nas je več na tem forumu, ki razumemo bistvo problema toplotnih mostov pri vgradnji stavbnega pohištva in kako zadevo rešiti... :lol:
Pa baje je trenutno tole v gradnji in lahko greš pogledat. Ne bomo rabili čakat do pomladi... :mrgreen:
Slika
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Pe Nov 05, 2021 22:39

Super če si našel, še meter zravn pa bo. A pa je tole 5cm? To je mal amo tamo, kokr pride al za izolacijo? Na beton ki je bistveno bolj toplotno prevoden od cegla je pa centimeter dal. Pametno. Vrhunska izvedba. Čudno da nisi ti to projektiral.

Slika

Slika

Slika

Če bi blo tebe treba čakat pa kaj, pol leta? Jutr se pa zapeleš okol slovenije in 30 novogradenj z 2cm max 3 najdeš. Kaj to pomen?

Točn to kar sm že 100x rekel, da nakladaš in da pojma nimaš kaj govoriš.

Veš kaj je smešn da sm 2019 točno jaz hotel to narest 5cm okol dat. No ker pa moja žena dela v eni gradbeni firmi slovenski, ki je zdele v treh letih naredila 65000m2 največji pokriti objekt v slo za 70mio €, najvišjo stolpnico v centru ljubljane pa še ikeo, sem mel to srečo da sem poleg vse gradbene opreme, ki si jo lahko zamisliš, zastonj dobil tudi več gradbenih nasvetov od dveh projektantov omenjenih objektov. Dobesedno smejala sta se mi v glavo ko sem rekel da bi 5cm stirodurja tlačil okol oken.

Pa zgorej si še eno kronsko budalaštino napisal.

Dostikrat to niti ni problem, ker so novejši okvirji pogosto vitkejši in omogočajo relativno večjo stekleno površino.

Nova okna termoizolacijska imajo 2cm poglobljena stekla v okvir za preprečevanje toplotnega mostu preko letvic, lahko pojasniš kako se to tolmači v vitkejše okvirje? WTF novi okvirji s kvalitetnimi termo lastnostmi so debeli, bistveno debelejši od starih dvoslojnih termopanov.

Evo sem ti slikal še jaz.

Slika

Slika
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Ne Nov 07, 2021 11:32

In kaj si hotel zdaj povedat?
Da žena, sicer baje doktorandka prava, dela v eni gradbeni firmi?
Da projektanti v taisti firmi nimajo pojma al pa sem jim jebe?
Da si hotu pa nisi?
Da drugi so, ti pa si bil butl in so te zavedli oni, ki se jim jebe?

Pejt raje rore lotat. To si dokazal da znaš, čeravno ne estetsko. Ali pa s tožilstvom sklepat dogovorjeno…
O energetski varčnosti, gradbeni fiziki in podobni tematiki pa s tabo ne bom več razpredal, ker ti več kot očitno manjka znanja.
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Ne Nov 07, 2021 14:49

AEgir napisal/-a:Pust zdej eksotiko, klasična gradnja zidan objekt, kje je en primer zdele da se gradi pa da ma 5cm stirodurja okol okn? Se jutr vsedem v avto grem slikat in pridem priznat da sem budala. Sam en objekt, lahko kadarkoli kjerkoli, me res zanima to v praksi.

ne vem zakaj še nisi v avtu prpel se v Veleje,pa boš vidu da je tud na sliki kjer si dal vprašaj 5cm izolacije sam ti je ne vidiš.
pol ti bom pa povedu da si res budala.
bo treba zgleda res eno srečanje nardit,pa dat ven mudovlek,ker eni ste pa res celo znanost požrli.
Lp CC
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Nov 07, 2021 17:44

No sej si mi ti slikal se mi ni treba vozit, dej sam še meter prisloni pa priznam da sem budala kot sem obljubil. Pa fakniks nej ti en per plača ker je prej k v pol leta našel 5cm okol oken, kje je pa tist "ali več" bomo pa kdaj vidl? Aja pa tist v plato zašteman oken spodej tudi pomeri, k nekam ne deluje 5cm men tist.

Fakniks: vem da ne boš diskutiral ker pišeš same budalaštine in za razliko od zdravstva tle res ni težko dokazat da pojma o blagi vezi nimaš in sam nekaj tveziš, s tabo si upam pomert v čemerkol gradbenega(razen zidanja ker tega ne počnem) ,inštalaterskega, štromarskega, al pa v generalki kerga kol motorja normalnega, remontu čolna, avta, mopeda in te nesem na triglav ker tebe in tebi podobne vidim skoz in skoz . Dve levi roki, na tipkovnci pa ni da ni, glavni.

Evo plačam ti po tarifi pa mi prid ti prevezat in prestavt centralno na novo pa podna mam 2 za položit, odtoke in vodovod v delavnici pa štrom komplet, pa na eni stari cagivi je genralka za narest. Prideš, da te vidm?

Ja moja dela v gradbeni firmi. Verjetno nisi še nikol slišal za gospodarsko pravo? No to obstaja.
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Ne Nov 07, 2021 17:53

AEgir, prjatu, vzemi persen. Baje pomirja...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Ne Nov 07, 2021 17:54

Mene pa zanima kje spijo taki vseznalci da jih ne ukradejo :shock:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Nov 07, 2021 18:03

Učer sm delal in naredil servis na dveh izvenkrmnih motorjih dvema različnima strankama. Dons sm izravnalno maso razlil za enega od prej omenjenih podov. Fakniks a ti znaš narest servis na izvenkrmnem motorju al pa izravnalno maso položit s svojimi rokami?

Slika

Tole omarco sem tudi zanč zvezal pa komplet ves štrom razpeljal od prve do zadnje žice skupaj s tcp/ip, znaš fakniks elektriko zvezat sam s svojimi prstki?

Slika

Ne rabm js persenov, sam ti mi prodajal bučk ne boš.
Nazadnje spremenil AEgir, dne Ne Nov 07, 2021 18:36, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Ne Nov 07, 2021 18:07

Mogoč v multipraktiku.
mirno morje
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Ne Nov 07, 2021 18:52

AEgir oprosti ampak po tvojih objavljenih slikah vezave centralne in elektro omarice, ti jaz ne bi zaupal niti trave pokosit, kaj šele nekaj tehničnega. Tole kar si pokazal je navadna šlamparija. Ne pravim, da nimaš tehničnega znanja, trdim pa da so tvoji izdelki katere si pokazava šlamparija.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
CC
Admiral
Kraj: Veleje~Dunat

OdgovorNapisal/-a CC » Ne Nov 07, 2021 19:14

stari nisi na prave naletu
Ne boš nam pršu do konca
Lepo priznaj da si budala pa bo mir
Poglej kaj si napisu ne zgovarjaj se zdaj na beton
Še dober da si živ po temle kar si skup zvezu
Lp CC