Vinjete gor
Moderatorji: moderator2, moderator
Avtomobili z stalno vklopljenim štirikolesnim pogonom sploh ne padejo tu not, ker imajo kolesa na gredeh in ne na oseh. Tudi gospodarska vozila z prednjim pogonom imajo predaj gredi in zadaj osi. Tisti komentar iz uradnega lista je ničen (edefinicija osi in definicija gredi) in je primeren le za vozove in prikolice! 
Cena je res huda. Sicer ob poplavi romunov, bugrov in ostale golazni na naših avtocestah, sem za povišanje cene vinjete, a lahko bi nam zato spustili cestno takso ob registraciji in bi bili slovenski državljani na istem. Ampak česa takšnega se naši politiki ne bodo spomnili
Popizdevam, ker imam tri kombije in z enim grem le parkrat na leto v Ljubljano

Popizdevam, ker imam tri kombije in z enim grem le parkrat na leto v Ljubljano
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
tomaz_slo napisal/-a:Lej, če greš 3xletno v Ljubljano, boš šel pa po stari magistralki
Ja valjda!
Pol se pa u Lublan spozabiš, pa na obvoznco in direkt pred une cestarske klukce z rešpetlinom, k vozjo nove T5 z našim dnarjem...
Veš, da mu Hitr primažem eno okol ušes. Pol pa sodnija, pa štraf, ... Se ne splača. Boljš vinjeto kupit
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Če bi res hoteli štrafati romune, moldavce in ostale kralje avtocest, bi lahko pri cestni taksi za 110 EUR znižali znesek.
To se seveda ne bo zgodilo, tako se bo pustli priokus, da naj tudi opilijo tiste družine, ki skrbijo za slovensko nataliteto in imajo 5+ otrok (ja jih poznam par) - casualties of war
To se seveda ne bo zgodilo, tako se bo pustli priokus, da naj tudi opilijo tiste družine, ki skrbijo za slovensko nataliteto in imajo 5+ otrok (ja jih poznam par) - casualties of war
https://vodovod-rh.si/
Sam se 4 dni na teden vozim po Avstriji, pa sem malo primerjal... Avstrija ima približno 2.900km avtocest in hitrih cest, Slovenija približno tretjino tega. V Avstriji stane letna vinjeta 80,60€ (+ 57€ Tauernautobahn - letna karta), torej skupno 137,60€.
Kje so naše ceste toliko boljše, da stanejo na kilometer avtoceste 0,260€, pri sosedih pa 0,047€?
Morda je razlika v tem, da Avstrije (še) niso toliko okradli, kot so Slovenijo in sedaj je treba to plačat - kdo drug, kot narod...
Kje so naše ceste toliko boljše, da stanejo na kilometer avtoceste 0,260€, pri sosedih pa 0,047€?
Morda je razlika v tem, da Avstrije (še) niso toliko okradli, kot so Slovenijo in sedaj je treba to plačat - kdo drug, kot narod...
Green to green or red to red, safely go ahead!
Marcel_Mastnak napisal/-a:TadejX napisal/-a:Ko vsi govorijo višina vozila nad prvo osjo se sprašujem zakaj potem merijo od tal. Prva os je na sredini kolesa, torej je logično, da bi merili od tam.
ne piše da od prve osi navzgor ampak nad prvo osjo nič druga, res pa ne piše da od tal. Je pa zato razlaga. No da ne bo kdo mislo da jih zagovarjam :S še daleč od tega! za mene so idioti in tud sam mam multivan ampak ne kupim nikoli vinjete pa čeprav odkar sem ga znižal za 5cm je ta višina 127 cm
Bojim se, da bodo kar oni na DARSU določili spisek katera vozila so nad 130 cm. A niso omenjali nepradelana vozila, na originalnih pnevmatikah, polnjenih s predpisanim tlakom.
Potem sklepam, je bil tvoj mulitvan 132 cm. Ker letnik pa je? Samo informativno, ker na multivanu od staršev (letnik 2008) še nisem meril višine.
Je bilo dons po poročilih rečeno, da bodo merilne naprave stale samo slabih 100.000 €
Roberth1 napisal/-a:Če bi res hoteli štrafati romune, moldavce in ostale kralje avtocest, bi lahko pri cestni taksi za 110 EUR znižali znesek.
Če bi res hoteli romune obrati, bi lahko kar hrvaški cenik za ribolovne dovolilnice kopirali.
Roberth1 napisal/-a:Če bi res hoteli štrafati romune, moldavce in ostale kralje avtocest, bi lahko pri cestni taksi za 110 EUR znižali znesek.
Če bi res hoteli romune obrati, bi lahko kar hrvaški cenik za ribolovne dovolilnice kopirali.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost