Čestitke

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Roberth1
Admiral
Kraj: Kranj - Vraniči - Červar

OdgovorNapisal/-a Roberth1 » Sr Dec 25, 2013 10:18

@Barraqda - bow
Večni ostalih pa, o kateri samostojnosti govorite?
Ta trenutek smo manj samostojni, kot v Jugi. V Jugi je obstajal zapisan recept za odstop od skupne poti. V EU tega ni!!

Ali si sami pišemo zakondajo? Ne, le ta mora biti skladna s EU! (če temu dodamo, da se pri sprejemanju zakonodaje upošteva interese velikih, pa najbrž vemo, da bomo male ribe na slabšem)
Ali sami izbiramo stanje naše vojske? Ne, dirigira nam jo NATO.
.
.
.
Smo finančno somostojni? NE!
Smo državno samostojni? NE!
Lahko sami izberemo svojo pot? NE! (malo spremljajte zgodbo z južnim tokom)

O kateri samostojnosti govorite?

Zadnjič gledam televizijo in leldam komentarje otrok (tam ca. 8 let), kaj pomeni samostojna Slovenija. Večkrat slišim odgovor, da sedaj lahko govorimo slovensko!

Pa komu kdo pere glavo?

Iz področja strok ki ju poznam (gradbeništvo in strojništvo) se je zgodilo, da stanje stagniralo v zadnjih 20-ih letih.
Vsiljeno imamo EU standardizacijo, ki je napram našemu bivšemu sistemu JUS, kot abakus proti digitalnem računalniku. Res je pa, da JUS ni bil standard za šalabajske in je zahteval visoko znanje.

Še enkrat, o kateri samostojnosti govorite? Imeli smo možnost, da bi imeli državo, kot se šika. Pa smo iz prave poti stopil že tam okoli 1996. V EU smo se pripopali, ker smo mislili, da se tam cedi med in mleko. Nekaj časa smo blefirali, nakaj časa smo uničevali svojo državo z upanjem, da nas ne bo noben opazil. No sedaj imamo inventuro in bomo plačevali račune še deoolgoo. Seveda sami nismo nič krivi za to stanje. Za to se vedno krvi drugi! Druga stran! Pa ljudje božji, ni druge strani, na nivoju države smo vsi na isti strani, ali pa si države pač ne zaslužimo! Lahko se kregamo v bifetih, ko pa se postavljajo vprašanja na nivoju države, je pa potrebno delovati po svoji vesti in ne tako, kot ti pove (sindikat, RKC, ..........). Le tako se deluje državotvorno. Ali je kdo prirpavljen priznati, da smo ta trenutek nekje, kjer si ne želimo biti in smo k temu pripeljali mi volilci? Vedno so krivi ____________ (vstavi po želji, banda politična, banda komunistična, banda farška, banda ki vleče niti iz ozadja,......) le mi, ki imamo možnost postavljanja, tako občinske, kot državne oblasti, nismo nikoli nič krivi!

Aja še skelpna misel. Biti Slovenec ni to, da nedeljo jemo govejo juho, tenstan krompir, kriminatlce in zeleno solato, ampak odgovrno vesti do države, katere del smo vsi mi.
https://vodovod-rh.si/
slan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a slan » Sr Dec 25, 2013 11:20

Roberth1 podpišem

Če malo popravim Cankarja: Za hlapce sprejeti v eu.

Krivi smo si pa sami. Žal.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Dec 25, 2013 16:13

@Roberth1
    Žal imaš prav - in dobro napisano.
@Tex
    Vsa čast za tak potek vsem, ki ste to izvedli... s kolikor mogoče malo škode in malo žrtvami... In to tudi po mojem je nekaj, na kar je mogoče biti ponosen.

Ampak zakaj je bila ob plebiscitu večina prepričana, da bi bilo ostati v Jugi slabše kot se odcepiti? (zgodovinski spomin, ko utegnem)
@baraqda
    Sam plebiscit takrat ni bil nateg in osamosvojitev tudi ne, ampak najhitreje so se prilagodile iste pijavke, ki so spretno zavozile že prejšnji red.

@EL CAPITANO
...
Potrebujemo ljudi , ki imajo jasno vizijo. Ne pa nakladačev, podpihovalcev,goljufov...

Problem je da se zdaj zdi, da so bili edini ljudje z jasno vizijo ravno nakladači, podpihovalci, goljufi...

Razen morda kakega Iveka Krambergerja, ki so ga počili.

Mimogrede, tako je pred drugo svetovno vojno Nemčija demokratično izvolila Hitlerja, človeka z jasno vizijo, ki je potem za začetek pospravil nekaj opozicije v zbirna (==koncentracijska) taborišča, nekaj jih dal pospraviti na pokopališča in ki je med drugim dal zagati parlament, da je imel boljši izgovor za to.

Srbija pa je podobno izvolila Miloševića pred - recimo temu Balkansko vojno s konca dvajsetega stoletja.

Mi se pa še zdaj ne bi iz tega nič naučili.

Čeprav - tu in zdaj gre argumentirano ne glede, kako vroča so čustva in tudi, če se še ne strinjamo.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Sr Dec 25, 2013 20:02

merry christmas
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Sr Dec 25, 2013 21:06

and happy new year
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Sr Dec 25, 2013 21:25

:lol: :lol: hvala enako :lol: :lol:
Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » Sr Dec 25, 2013 21:45

vsem skupaj jugoslovanom in slovencem in vsem bivsim jugoslovanom. :wink:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Dec 26, 2013 00:04

a ne samo morjeplovcem ?!
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Dec 26, 2013 12:19

Pa morjeplovkam..vse lepo in čvrsto
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Dec 26, 2013 13:16

Pa Barhu... :twisted:
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
gabr
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a gabr » Pe Dec 27, 2013 20:15

Kakršni državljani taka država....ha ha ha. Dej Tex kako lepo "rit" še tu prilepi.....

Jaz sem še vedno ponosen Slovenec ter sem zadovoljen in srečen da živim v Sloveniji. Mislim pa da bom počasi postal ksenofobičen....
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » So Dec 28, 2013 13:36

Sedaj,ko so taki hudi časi ,ali je mogoče kdo kaj pridobil na teži med prazniki.Morjeplovke se lahko vzdržijo komentarjem.
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » So Dec 28, 2013 13:53

Jaz sem že pred prazniki, da je letos malo drugače kot prejšna leta. :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti