navigacija na gsm

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Feb 01, 2009 19:07

Mitja P napisal/-a:MarjanT to je vse res. Pri nekaterih gsm aparatih pa imamo funkcijo Določanje lokacije, in pri tem ti odpre Google Maps in ti pokaže lokacijo kje se nahajaš, pri tem pa poteka prenos podatkov kot so že zgoraj napisali. Tudi jaz sem mislil da je brezplačno, na izpisu mi pa jasno piše prenos podatkov ... eur.

za hec ce ni skrivnost koliko si dobil ceno za prenesene podatke...no sej bom sam videl konec meseca ampak vseeno in tudi res je da odvisno koliko uporabljas...
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Feb 01, 2009 19:08

MarjanT napisal/-a:Če imaš v telefonu (GSM) vgrajen GPS, moraš najprej naložit program za GPS. Ta je odvisen od operacijskega sistema GSM. Ali Garmin mobile XT, ali za sistem Symbian. Potem naložiš Garminove karte, npr. AdriaRoute. Naložiš še datoteko za Slovenski govor. Deluje izredno natančno. Destinacijo lahko izbiraš po naslovih. Pripelje te točno do izbrane hišne številke.
Karte imaš tako naložene v aparatu in ni nobenega prenosa podatkov.

imas kaksno pametno povezavo za prenost teh programov...sam grem sedaj iskat na partis...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Feb 01, 2009 19:50

Racman ni bilo veliko, okrog 6 eur, ampk če gledaš dolgoročno se pa lahko kar nabere.
Uporabniški avatar
DR.E
Admiral
Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a DR.E » Ne Feb 01, 2009 19:59

Eno drži... naprave za doma in naprave za morje niso isto... najprej je jasno, da pc za doma ne prenaša dobro vlage in morskega zraka, ki ga je deležen na morju med plovbo.. vse prej oksidira.

Po drugi strani pa je en GPS ploter danes že tako poceni, da se ne splača kaj dosti razmišljat.
Karte pa dobiš že tako na vsakem torrentu...
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Feb 01, 2009 20:10

DR.E napisal/-a:Eno drži... naprave za doma in naprave za morje niso isto... najprej je jasno, da pc za doma ne prenaša dobro vlage in morskega zraka, ki ga je deležen na morju med plovbo.. vse prej oksidira.

Po drugi strani pa je en GPS ploter danes že tako poceni, da se ne splača kaj dosti razmišljat.
Karte pa dobiš že tako na vsakem torrentu...

ja to je ze res...vendar je potrebno priti tudi do "morja" in za kaj bi kupoval za 200€ napravo za avto ce jo bom uporabil 2x letno.
se bolj se mi gre pa za to da imam navigacijo ves cas pri sebi.

se mi je ravno lansko leto zgodilo sem se izgubil v mestu in hodil med ulicicami okoli in okoli colna pa nisem nasel.gsm pri sebi in ce bi bila gor karta bi bila mala malica.

aja - ja tudi 6€ je za google maps cisto prevec ...ce bi bil vsaj na 50 metrov natancen ok tako pa ...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Feb 01, 2009 20:14

Ja Google maps je ravno za kakšne gobe nabirat gor na pokljuki, da se ne zgubiš v tisti hosti. Pa če bi bil vsaj točen ja.

Za dvakrat na morje pa res ne rabiš gps-a.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Feb 01, 2009 20:44

Ma ja vse te google maps pa to so online karte tako kot je že admin napisal ti vlece karte iz neta in to seveda plačuješ. Malo bo treba forume prebrat pa si če imaš symbian(nokia n serije ) ali symbian uiq(ericssoni dlančniki) ali win mobile(omnia) si gor vržeš garmin xt potem malo e mule za mapsource ... in si daš gor karte kere češ ter ne plačuješ nič. Samo na omnjenih telefonih. Če želi kdo mu dam linke na zs pa se naučte.
Frolic: Kero mapo to nucaš? A Atlantic bluechart 9.5?
LP
Uporabniški avatar
frohlic7
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a frohlic7 » Ne Feb 01, 2009 21:02

Garmin Blue chart. Vendar je dlančnik že preteklost. Sedaj imam Garmin 420S, s katerim je pa tako tako. Če plujem čisto blizu obale (2-3m) včasih plovilo na karti zavije na kopno :?
Ali obstaja za to težavo kakšna kalibracija?

lp
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Ne Feb 01, 2009 21:23

Pomoje da ne. Saj tako natančno v meter pa ne more pokazati. Vsaj gps za domačo rabo. Verjetno potem skoči nazaj v vodo ko dojame da nisi šel naprej. S cestnim garminom je podobno.
Jaz sicer še nisem sprobal blucharta na vodi, kako pa se obnese priobalno? Plitvine in čeri? Imam gumenjaka 4m in se večinoma vozim po znanih krajih samo tako izfirbca me zanima kako deluje na vodi.
LP, g
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Feb 01, 2009 21:26

Haha Frohlic, glede na to, da ga morjeplovci radi damo malo na zob, a si se mogoče vprašal če se res ne voziš po kopnu :D :D :D

No malo heca, tudi sam sem imel Garmina 276 C in včasih je bil moj vez na karti kar nekaj metrov na kopnem. Drugače pa vse bp

No in včeraj sem kupil Garmina 520 in se mi že malo kolca po prejšnjem garminu. Je bla boljša mašina.
LaMike
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a LaMike » Ne Feb 01, 2009 23:15

Atilone; Sicer sem na hitro preletel temo tako, da če je že kdo podal odgovor mojega preprosto ignorirajte. Naj vaša hčera nastavi jezik telefona na angleško. To se je pri Garmin mobile xt pojavljalo, da dokler je bil telefon nastavljen na slovenski jezik je kazal približno 6-10km vstran kot pa si se v resnici nahajal. Mogoče je tukaj enaka težava... :shock:
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Feb 01, 2009 23:16

cibro napisal/-a:Ma ja vse te google maps pa to so online karte tako kot je že admin napisal ti vlece karte iz neta in to seveda plačuješ. Malo bo treba forume prebrat pa si če imaš symbian(nokia n serije ) ali symbian uiq(ericssoni dlančniki) ali win mobile(omnia) si gor vržeš garmin xt potem malo e mule za mapsource ... in si daš gor karte kere češ ter ne plačuješ nič. Samo na omnjenih telefonih. Če želi kdo mu dam linke na zs pa se naučte.
Frolic: Kero mapo to nucaš? A Atlantic bluechart 9.5?
LP

no jaz sem za linke na zs...imam omnio in windowa mobile
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Feb 02, 2009 08:20

LaMike napisal/-a:Atilone; Sicer sem na hitro preletel temo tako, da če je že kdo podal odgovor mojega preprosto ignorirajte. Naj vaša hčera nastavi jezik telefona na angleško. To se je pri Garmin mobile xt pojavljalo, da dokler je bil telefon nastavljen na slovenski jezik je kazal približno 6-10km vstran kot pa si se v resnici nahajal. Mogoče je tukaj enaka težava... :shock:

La Mike, hvala za priporočilo.
Zakaj pa sedaj vikanje ? Kaj je kriv moj abraham? Jaz osebno ga ne šmirglam :lol: , prosim, ostanimo naprej pri tikanju :wink: .
LP
Uporabniški avatar
MarjanT
Admiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a MarjanT » Po Feb 02, 2009 09:21

Mitja P. Malo sem pobrskal po netu. Tvoj telefon Sony Ericsson C905 nima operacijskega sistema in lahko sprejme le Google maps. Se prvi, da res plačaš prenos podatkov. Kar sem napisal v prejšnjem prispevku velja za telefone z sistemom Win. mobile, ali Symbian.
Jadranje je odklop
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Feb 02, 2009 13:28

Vejetno marjant ni mislil da tel nima operacijskega sistema ampak nima o. sistema na katerega bi garmin xt lahko naložil. Imaš javo na kateri pa gmxt ne dela. Se pa da na laptope naložit za na kakšni večji barki(beri na mali gumenjak) lahko prav pride.
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov