Kolone, kolone....
Moderatorji: moderator2, moderator
SR 290 napisal/-a:Je realna teorija zarote, da so Italijani, Francozi in Španci z to "blokado" poskrbeli za boljši turistični izplen svojih letovišč?![]()
Absolutno ne!
HR Jadran ima svojo kritično maso zvestih obiskovalcev. Ogromno lastnikov nepremičnin je z germanskega področja. Ogromno turističnih objektov je v lasti zahodnoevropskih družb. Italjani, tržaška pokrajina vse do Benetk, prihajajo v Istro na dnevne izlete, na obisk gostiln, itd.
Večino Istraturista je v lasti Špancev, Sol Melia, ki ima svoje zmodljivosti v 37 državah po svetu.
Turizem je globalna panoga, ki deluje in je uspešna samo na sinergiji veliko dejavnikov in partnerjev.
Denar ne pozna lastnika in odkoder pride je dobrodošel.
Da bi se kar takole zmenili, ne ne, konec je takih zarot.
Mi kot kupci iščemo produkte, ki naše standarde zadovoljijo. Potem je pa že vseeno iz kje so.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Po mojem mnenju sedanja ureditev ni izključno iz razloga spodbujanja turizma pri velikih državah, zagotovo pa so imeli tudi to v mislih, da jim takšna ureditev glede turizma lahko celo koristi.
Npr. Italjan sedaj ne bo skočil na kosilo v Istro ampak bo evre pustil doma, Avstrijec bo namesto vikedna v hotelu ob morju, preživel dopust v domačih termah/hribih, Nemec, se bo namesto na HR odpeljal na Sardinijo, ...
Saj je res, da imajo veliki preko njihovih korporacij koristi tudi od turizma na HRV, amapk pri domačem turizmu pa ostane še dosti več (DDV, takse, ...).
Seveda pa se bo na HRV še vedno hodilo na dopust in v glavni sezoni tudi takšni nadzor ne bo izvedljiv ali pa bodo čakalne dobe nad 12ur.
Npr. Italjan sedaj ne bo skočil na kosilo v Istro ampak bo evre pustil doma, Avstrijec bo namesto vikedna v hotelu ob morju, preživel dopust v domačih termah/hribih, Nemec, se bo namesto na HR odpeljal na Sardinijo, ...
Saj je res, da imajo veliki preko njihovih korporacij koristi tudi od turizma na HRV, amapk pri domačem turizmu pa ostane še dosti več (DDV, takse, ...).
Seveda pa se bo na HRV še vedno hodilo na dopust in v glavni sezoni tudi takšni nadzor ne bo izvedljiv ali pa bodo čakalne dobe nad 12ur.
Po moje je to en velik idiotizem in birokratsko izživljanje nad ljudmi...ali obstaja kje podatek, koliko teroristov so ujeli na mejah ??? Razen onega Hrvata, ki jo hotel z bombami do Pahorja, pa še zanj nisem siguren, če so ga na meji ali na vlaku 
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
Tako kot bravi H2O. Ni mi jasno zakaj jebejo na izhodu. V petek zjutraj čakali 2 uri za izhod iz SLO na prehodu Samobor. Na Pobrežju je blo baje še huje.
Še manj pa razumem, zakaj smo danes na Srbsko-Hrvaški meji čakali debelo uro za dobrih 100 metrov kolone
Torej hrvati izvajajo Šengen že na svoji južni meji
Nič mi ni jasno. Morda le to, da je treba jebat pošten narod in kazati mišice. Teroristi so itak že v EU.
Še manj pa razumem, zakaj smo danes na Srbsko-Hrvaški meji čakali debelo uro za dobrih 100 metrov kolone
Nič mi ni jasno. Morda le to, da je treba jebat pošten narod in kazati mišice. Teroristi so itak že v EU.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Zakaj preverjati na izhodu je dokaj jasno; Zato da imaš pregled nad popotovanji potencialnih teroristov oz. "persons of interest" in veš vsaj smer in datum kam so šli.
Pa zato, da mogoče najdeš kakšnega iskanega, ki jo poskuša bolj amatersko pobrisat.
Mene načeloma dosledno preverjanje sploh ne moti - saj zato imamo vendar meje, a ne?
Moti me pa diletantski pristop k stvari.
Tega se ne lotiš tako, kot so se; če hočeš dobro delovanje sistem je treba najprej zagotoviti ustrezne pogoje - in ker sem v petek v Sečovljah čakal uro in pol za izstop sem lahko natančno pogledal...
MOrali bi vsaj podeseteriti zmogljivosti - torej vsaj 20 vzporednih pasov/kabin z opremo, vsaj 12x več osebja (npr policisti iz drugi EU/Schengen držav) s stalno rezervo na mestu, vsaj nekajkrat hitrejše komunikacijske povezave - več vzporednih optičnih povezav, itd.
Potem bi lahko vse preverjanje normalno teklo, pa še promet bi se (skoraj) normalno premikal.
Pa zato, da mogoče najdeš kakšnega iskanega, ki jo poskuša bolj amatersko pobrisat.
Mene načeloma dosledno preverjanje sploh ne moti - saj zato imamo vendar meje, a ne?
Moti me pa diletantski pristop k stvari.
Tega se ne lotiš tako, kot so se; če hočeš dobro delovanje sistem je treba najprej zagotoviti ustrezne pogoje - in ker sem v petek v Sečovljah čakal uro in pol za izstop sem lahko natančno pogledal...
MOrali bi vsaj podeseteriti zmogljivosti - torej vsaj 20 vzporednih pasov/kabin z opremo, vsaj 12x več osebja (npr policisti iz drugi EU/Schengen držav) s stalno rezervo na mestu, vsaj nekajkrat hitrejše komunikacijske povezave - več vzporednih optičnih povezav, itd.
Potem bi lahko vse preverjanje normalno teklo, pa še promet bi se (skoraj) normalno premikal.
Nazadnje spremenil Rok-11, dne Po Apr 10, 2017 20:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Prav imaš Rok. Pa še nekaj jih je presenetilo, ko so kimali Bruslju. Oprema naše obmejne policije je iz leta 2000 !
Zato to traja še dlje.
Nekaj pa mi vseeno ni logično. Od vseh Šengenskih meja, je bil kolaps samo na naši. Zakaj že?
Avstrijci nam že dolgo ne zaupajo in so zopet na mejnih prehodih kontrole. Kdor potuje v Avstrijo, Nemčijo, ... zadnje mesece, to ve. Ampak tam se izvaja kontrola nekako z logiko. Pri nas pa birokratsko. Ker imam letne avstrijske smučarske karte, sem bil to zimo precej na Koroškem. Prideš na mejo, vizualni pregled potnikov, morda še dokumentov in piči dalje. Vse rešeno v par sekundah.
Sem preprican, da naši v teh dneh niso našli niti enega terorista. So pa zjebali pamet milijonu poštenim ljudi, ki se dnevno vozijo preke meje v službo, poslovno ali na dopust. Ampak dokler bodo imele glavno besedo pijavke in ne tisti, ki jih živijo bo temu tako.
Vem, finta je v nadzoru. Ampak nas, ne teroristov. Prvo so nam ustvarili teroriste, sedaj pa nas "varujejo" pred njimi. BULLSHIT!
Še malo, pa bomo imeli čipe, kot psi.
Zato to traja še dlje.
Nekaj pa mi vseeno ni logično. Od vseh Šengenskih meja, je bil kolaps samo na naši. Zakaj že?
Avstrijci nam že dolgo ne zaupajo in so zopet na mejnih prehodih kontrole. Kdor potuje v Avstrijo, Nemčijo, ... zadnje mesece, to ve. Ampak tam se izvaja kontrola nekako z logiko. Pri nas pa birokratsko. Ker imam letne avstrijske smučarske karte, sem bil to zimo precej na Koroškem. Prideš na mejo, vizualni pregled potnikov, morda še dokumentov in piči dalje. Vse rešeno v par sekundah.
Sem preprican, da naši v teh dneh niso našli niti enega terorista. So pa zjebali pamet milijonu poštenim ljudi, ki se dnevno vozijo preke meje v službo, poslovno ali na dopust. Ampak dokler bodo imele glavno besedo pijavke in ne tisti, ki jih živijo bo temu tako.
Vem, finta je v nadzoru. Ampak nas, ne teroristov. Prvo so nam ustvarili teroriste, sedaj pa nas "varujejo" pred njimi. BULLSHIT!
Še malo, pa bomo imeli čipe, kot psi.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta