Prošnja za pomoč računalničarjev

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Jun 03, 2009 15:55

Saj je jasno zakaj se exe datoteke nikoli ne pošiljajo po emailu, saj to ni v navadi in ima Gmail že v osnovi blokirano, za razliko od drugih. Exe datoteka se da poganjat le na Windows-ih.

Saj vsi vemo, da se dobi tudi MS zastonj, ampak zakaj bi ga sploh imel če je pa za en k...., :)

Da pa bom imel, Firewall, Spyware doctor, Antivirus, Tune Up, ....., in še ne vem kakšno sranje v ozadju, ki mi samo upočasni računalnik, koristi pa bolj malo, potem mi je pa tudi Quad Core procesor preslab za surfanje in pisanje. Meni gre pač na živce da mora HDD non stop nekaj delati, četudi računalnik miruje.

Sistem more bit odporen na vse te zadeve, brez dodatnih progamov, ostalo me sploh ne zanima, vem pa da je težko koga prepričati, dokler sam ne poiskusi še kaj drugega. Osebno sem bil vedno tisi ki je drugim reševal težave z Windowsi, ko so se pojavile. Že pred leti zgubil živce z MS Windows, Vista je pa glede hitrosti itak ena sama žalost. Za tiste ki so jim pa všeč vizualni efekti, je pa to že zelo stara zadeva Linux-a, imenuje pa se Compiz, vista pa je to malo kopirala.

Predlagam, za navadne PC uporabnike Ubuntu Linux ali Kubuntu Linux, je popolnoma enostaven za uporabo, v slovenskem jeziku, zraven pa so programi za pisati, risat, ....., za normalnega uporabnika, bo bistveno manj problemov z spammom in virusi. Prehod na Ubuntu je pa približno enak kot prehod iz XP na Visto, pač ikonce so malo drugače razporejene.
Sam uporabljam že 8 let Gentoo Linux, kjer se vse prevede za konkreten računalnik. Namreč XP/Vista, mora delovati tako na pentium 1, kot na vseh ostalih procesorjih, tako da je program preveden tako, da ne izkorišča vseh prednosti novejših procesorjev, pri Gentoo pa se prevede z vsemi optimizacijami in to šele med inštalacijo sistem pa je zares hiter, ne priporočam pa to za navadne desktop uporabnike, ker je dokaj komplicirano instalirati, za njih je najbolje Ubuntu ali Kubuntu.
http://www.ubuntu.com/getubuntu/download
http://www.kubuntu.org/getkubuntu
Zapečete na CD, za test sistema ga niti ni treba instalirati, vse dela brez nekih driverjev in ostalega kar z CD-ja, lahko pa kasneje instalira na HDD, lahko se kasneje instalira ali celo doda na isti računalnik kjer so Windowsi, ob startu računalnika pa potem izberemo katerega naj zažene Windows ali Linux.
Uporabniški avatar
El Barto
Poročnik korvete
Kraj: Bled

OdgovorNapisal/-a El Barto » Sr Jun 03, 2009 19:04

Kakor sem že napisal - vaskemu svoje, jaz ne grem z MS-ja, ker igric za Linux ni, sicer pa še vedno ostajam na XP-jih. Mogoče jih bo zamenjala sedmica.

Kar sem pa probaval Ubuntu, me je vse takoj minilo ... :?

Pa čim manj spama vsem.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti