30 let od odločitve za Plebiscit

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

Re: 30 let od odločitve za Plebiscit

OdgovorNapisal/-a pajer1 » So Dec 12, 2020 11:59

evovii napisal/-a:Sicer se ne utikam v politiko in nisem ne za bele ne za rdeče ne za roza ampak zafurali državo? Ok. ni vse v top šit stanju. Ampak evo star sem 40 let pa moram rečt, da mi nič ne manjka. Pa tud vsem mojim kolegom ne. Ok razen mal svobode zardi korone. Povsod pa sam poslušam kok smo zafurani, pa nič ni ok itd... Pa kok bomo mogli not prnašat pa ne vem kuga vse... Podrugi strani pa imamo vsi polno rit vsega zato pa samo pizdimo pa jambramo k nimamo druzga za delat.
Sorry ampak men pa tud vsem ki jih poznam v moji bližini nič ne manjka. Tud tisti k nimajo polno rit vsega imamo pa tako socialo, da so lahko samo tih. Drugače pa če mislite, da je v Švici pa vse top. Pač spakiraš kufre pa greš v Švico. A je problem? Če je gor tak top šit pač spakiraš in greš...
Jaz sem že imel ponudbo za it delat v Anglijo s familijo vred pa ni šans, da me premakneš kamorkoli. Pozimi imam smučišča okol sebe, poleti imam morje pa barko... Pa kaj še hočeš boljše.

Je pa dejstvo da delati je treba če hočeš nekaj imet. Pa naj bo pri nas ali pa v Švici. Pa kaj mislite, da če pa greš v "švico" pol je pa sam uživancija? Jok brate odpade...

p.s. sem mogu mal napisat.. zdaj pa udri po siromaku :D

Glej, tvoj, moj, od katerega koli standard ni merilo za uspešno državo. Država je vse drugo, kot pa osebni standard. Država nastopa v kulturi, zdravstvu, sociali, pokojninskem sistemu, šolstvu, športu, intakodalje. Ko ima to urejeno, gospodarstvu uredi dobre pogoje za delo, pobira davke in to je to. Vir dohodka države naj bi bili izključno samo davki, ne pa lastništva podjetij. Vsa podjetja v lasti države so "bankomati" za vodečo strukturo.

Uspešni politiki imajo širok spekter pogleda na delovanje in urejanje državotvornih struktur.

Ma kakšni beli, rdeči, črni, ..... , baraboni so problem. Zakoni so napisani, toda kaj ko .....
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Dec 12, 2020 12:51

pajer1 napisal/-a:Glej, tvoj, moj, od katerega koli standard ni merilo za uspešno državo. Država je vse drugo, kot pa osebni standard. Država nastopa v kulturi, zdravstvu, sociali, pokojninskem sistemu, šolstvu, športu, intakodalje. Ko ima to urejeno, gospodarstvu uredi dobre pogoje za delo, pobira davke in to je to. Vir dohodka države naj bi bili izključno samo davki, ne pa lastništva podjetij. Vsa podjetja v lasti države so "bankomati" za vodečo strukturo.

Uspešni politiki imajo širok spekter pogleda na delovanje in urejanje državotvornih struktur.

Ma kakšni beli, rdeči, črni, ..... , baraboni so problem. Zakoni so napisani, toda kaj ko .....

:!:
In baraboni, oziroma njihovi starši so bili v glavnem že prej priklopljeni na državne cevke, kar je glavni problem, da so večinoma rdeči v obraz, ne pa njihovo prepričanje. Rdečči, beli in črni bi se z lahkoto pomenli med sabo, če ne bi vsak imel nahrbtnika, v njem pa kopico barabinčkov, ki vsem upogibajo hrbte, a največ jih je na žalost korenčkove farbe.
Žal pred tridesetimi leti ni bilo možnosti, da bi to uredili brez državljanske vojne in imamo kar imamo. Ker smo trenutno v hudi gospodarski krizi, so oni v abstinenčni krizi in je vse še slabše kot v letih debelih krav. V bistvu nas preko brezobraznežev in idiotov v vrhu politike šuntajo, da bi se užgali med sabo! Prav zanimivo in obenem žalostno je gledat kako propagandni mlini meljejo po vseh nas samo zaradi abstinenčne krize enih par odstavljenih od vimen.
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » So Dec 12, 2020 13:35

Ne vem kje vi vidite zavoženo državo?

Sem bil marsikje pa ne vem če se kje lahko tako lagodno živi kot pri nas.

SR290 napisal/-a:Je pa res, da veliko dni preživim v kapitalističnih deželah in mi postaja njihov resnični kapitalizem mnogo bolj všeč od našega Bizanca. Ampak to še ne pomeni, da se bom kamorkoli selil, tukaj na obronkih alp vam bom težil!

Seveda se ne boš selil, ker dobro veš kako je stanje in samo sanjaš o nekem kao tujem boljšem kapitalizmu.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » So Dec 12, 2020 13:48

Berem, berem...in nihce od komentatorjev ni ne za leve ne za desne. Vecinoma samo nezadovoljstvo (Evovi tebe izkljucujem), pa hudica je v tej SLO vsaj kaj dobrega. Zakaj vsi samo kritiziramo, nobene pozitivne besede....na koncu pa vecinoma pravi, da ni pripravljena migrirati kam drugam. Tudi v YU, smo bili kao vsi nezadovoljni, zdaj pa mnogokrat slisim, v YU nam je bilo pa lepo. Pustimo politiko, tudi jaz se ne strinjam z njo, vendar ce dam na tehtnico over all, je vec plusov kot minusov. Mogoce mladi ne vidijo prihodnosti ( tudi meni se je sin preselil na Florido) tukaj, vendar kaj, kaj je tisto kar nimamo. Post ni namenjen, kot kritika, temvec kot odprtje debate. Eno leto sem zivel sluzbeno v ZG, in povem vam, da za mene je tukaj raj. Imam hribe na dlani, imam morje kadar si ga zazelim, pijem vodo iz vodovoda, se sredi noci brez strahu sprehodim po Ljubljani ( no sedaj trenutno ne, se pa to vrne).....pa da vidim se vaso plat, kako vidite.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Dec 12, 2020 14:20

igor_k napisal/-a:Seveda se ne boš selil, ker dobro veš kako je stanje in samo sanjaš o nekem kao tujem boljšem kapitalizmu.

Ne, selil se ne bom zaradi trme!
Lej nekaj takih, ki se tičejo vsakogar od nas:
- imam strgano ramensko vez in na operacijo bom prišel pomladi, dve leti po diagnozi! Znanec iz pliberka je bil za isti šmorn operiran v 14 dneh po diagnozi!
- za križne vezi na kolenu čakaš vsaj pol leta, v bližnjem Beljaku so šilingi takoj na vrsti!
- za raka ali raku podobne zadeve se vleče in cinca, znančevemu očetu iz Pliberka so zadevo izrezali dva dni po prvem pregledu.
- ko greš gori na zdravniški pregled se vsi tepejo za tebe, da prideš k njim in to opravijo takoj. Pri nas se seveda načakaš, medtem pa vsaj dve sestri veselo čebljata in si krajšata čas. (Pa nista nič krivi, da je tako.)
- ko je imela žena korono sem moral za 10 dni v karanteno. To se je dogajalo konec septembra, odločbe pa še danes nimam!
Uporabniški avatar
pinosat
Admiral
Kraj: Maribor
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a pinosat » So Dec 12, 2020 14:29

SR 290 napisal/-a:
igor_k napisal/-a:Seveda se ne boš selil, ker dobro veš kako je stanje in samo sanjaš o nekem kao tujem boljšem kapitalizmu.

- imam strgano ramensko vez in na operacijo bom prišel pomladi, dve leti po diagnozi! Znanec iz pliberka je bil za isti šmorn operiran v 14 dneh po diagnozi!
- za križne vezi na kolenu čakaš vsaj pol leta, v bližnjem Beljaku so šilingi takoj na vrsti!
- za raka ali raku podobne zadeve se vleče in cinca, znančevemu očetu iz Pliberka so zadevo izrezali dva dni po prvem pregledu.
- ko greš gori na zdravniški pregled se vsi tepejo za tebe, da prideš k njim in to opravijo takoj. Pri nas se seveda načakaš, medtem pa vsaj dve sestri veselo čebljata in si krajšata čas. (Pa nista nič krivi, da je tako.)
- ko je imela žena korono sem moral za 10 dni v karanteno. To se je dogajalo konec septembra, odločbe pa še danes nimam!

Saj načeloma imaš v večini prav, bistvo je samo, koga obtožuješ za to stanje, definitivno je krivda za stanje deljena na oba pola, to se strinjamo, kdo je bolj držal figo v žepu, pa je druga pesem ... in seveda na veliko trobiš, kako slabo oz. grozno si živel včasih ... no, to ne govoriš samo ti, marsikdo drug tudi, pa ne samo tu na forumu ... :? :? Tako kot si na en moj prispevek o Dravi "branil" Avstrijce, pa vsi , ki živimo ob Dravi, vemo, da nas ne jebejo , svinjajo v veliki meri predvsem oni...
Nazadnje spremenil pinosat, dne So Dec 12, 2020 14:57, skupaj popravljeno 3 krat.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
CAR
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » So Dec 12, 2020 14:34

SR 290 napisal/-a:

Jaz bi se preselil v Pliberk, ce je tam res takoj vse ad hock.
Glede karantene pa moram reci, da mi v podjetju to redno dobivamo, pa je bilo kar nekaj okuzenih, ce nas je 6000 od tega 700 v SLO in da lahko tekoce poracunavamo pri obracuno OD.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Dec 12, 2020 14:55

@Pinosat,

1.) Če si na glas povedal kak vic o nekem vodilnem partijcu, si imel grozne težave!
Kava, pomaranče, riž so bila živila, vredna pravega bogastva, zato so trgovci čez mejo služili ko vrag. Ponte Roso, Trbiž... vse to je živelo na račun našega sranja.
Privatnike se je načrtno označevalo za lopove samo zato, ker so bili privatniki in kot taki so sigurno kradli!
Barvna televizija in usrana stoenka sta bili plafon kupne moči, PZja si je lahko kupil le kak direktor!
Prvi dnevniki so bili na voljo izključno v tujem jeziku, v našem so bili dolgo prepovedani!
Ne vem, če je smiselno nadaljevat. :?

2.) Nikogar nisem zagovarjal, ampak dejstvo je, da je bila takrat Drava čista do meje. Dvakrat tedensko sem se vozil od izvira Drave do dravograda in sem na lastne oči videl barvo Drave! Ob tem ne rečem, da nam ga ne spuščajo, so vredni svojega denarja!

@Car, kaj bi ti storil je tvoj problem, kar jaz počnem je pa moj problem. :wink:
Vsem, ki živite z mislijo, da smo urejena država (Seveda smo v primerjavi z podsaharsko Afriko, ali hrčeklandom.) pa tole: Imamo mnogo zamejskih Slovencev, ki se borijo za naš jezik in za svojo narofnost in to močno se borijo. Ampak prav nobeden ne bi prišel živet k nam, niti ne bi prenesel obstoječe Slovenije na njihovo dvorišče. Do česa takega so močno odklonilni, ampak vedo pa povedat, da se tudi njim na Dunaju pospešeno dogaja Balkan in z strahom gledajo v prihodnost.

Kar se tiče odločb o karanteni nisem edini, ki se je načakal. Verjetno imajo do večjih podjetij drugačen odnos kot do mikro zadev, ne vem. Na koncu nam je računovodja svetoval, da naj pozabimo na vse skupaj, bo tako najcenejše.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » So Dec 12, 2020 15:05

SR 290 napisal/-a:

Jaz tiste, ki jamrajo, da se pri nas čaka na takšne ali drugačne preglede vedno vprašam ali so plačali vse davke (to ne leti direktno na SR290!). Vsak neplačan davek (beri delo na 50 odtenkov sive in črne) pomeni vsaj kakšno minuto daljšo čakalno vrsto. Če začnejo nekaj mencat jim rečem naj najprej opravijo svojo dolžnost do države in če država ne opravi svojega, potem lahko pizdijo - ampak samo čez tiste, ki svojega dela niso opravili (in teh je nekaj) in ne vse vprek. Posploševanje, da je z državo vse narobe enostavno ni fer do tistih, ki se trudijo. In teh ni malo. Ker če bi bili vsi v državni upravi nesposobni, lopovi, nesramni in kaj je še takšnega bi imeli anarhijo - pa je nimamo.
In ja, to kar je napisal Pajer - standard neke države se ne meri s standardom posameznika ali skupine posameznikov ampak družbe kot celote. Pri nas smo nagnjeni ekstremom. V času socializma se je v nebo vzdigovalo družbeni standard in javno dobro, sedaj pa samo privatni standard in osebno dobro. Zadeva je veliko bolj kompleksna - javno in privatno se ves čas prepletata in v bistvu je samo stvar družbenega dogovora koliko smo se pripravljeni odpovedat lastnemu dobru v dobro družbe in posledično koliko in kako kvalitetno družba (država) vrača nazaj v obliki dobrega servisa državljanom. Mislim, da nismo, ne kot družba, ne kot posamezniki, na takšnem kulturnem nivoju, da bi takšen dogovor dosegli. In bolj kot ne, je to eden glavnih razlogov zakaj ne bomo še lep čas zadovoljni. Vsi se ves čas počutimo ogoljufane, pa bolj kot ne, goljufamo sami sebe.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Dec 12, 2020 15:19

Nihče od tistih v javnem sektorju ni kriv, da jih mora biti toliko, kriv je sistem! In sistem se bo z težavo spremenil na bolje, ker je javni sektor preveč pomemben volilni bazen.
Dokler ne debirokratiziramo sistema, ne moremo pričakovat nobenega resnega napredka. Bolj je zapinčlano lažje se dogajajo vsakovrstne utaje in bližje smo anarhiji.
CAR
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » So Dec 12, 2020 15:26

SR 290 napisal/-a:@Pinosat,

1.) Če si na glas povedal kak vic o nekem vodilnem partijcu, si imel grozne težave!
Kava, pomaranče, riž so bila živila, vredna pravega bogastva, zato so trgovci čez mejo služili ko vrag. Ponte Roso, Trbiž... vse to je živelo na račun našega sranja.
Privatnike se je načrtno označevalo za lopove samo zato, ker so bili privatniki in kot taki so sigurno kradli!
Barvna televizija in usrana stoenka sta bili plafon kupne moči, PZja si je lahko kupil le kak direktor!
Prvi dnevniki so bili na voljo izključno v tujem jeziku, v našem so bili dolgo prepovedani!
Ne vem, če je smiselno nadaljevat. :?

2.) Nikogar nisem zagovarjal, ampak dejstvo je, da je bila takrat Drava čista do meje. Dvakrat tedensko sem se vozil od izvira Drave do dravograda in sem na lastne oči videl barvo Drave! Ob tem ne rečem, da nam ga ne spuščajo, so vredni svojega denarja!

@Car, kaj bi ti storil je tvoj problem, kar jaz počnem je pa moj problem. :wink:
Vsem, ki živite z mislijo, da smo urejena država (Seveda smo v primerjavi z podsaharsko Afriko, ali hrčeklandom.) pa tole: Imamo mnogo zamejskih Slovencev, ki se borijo za naš jezik in za svojo narofnost in to močno se borijo. Ampak prav nobeden ne bi prišel živet k nam, niti ne bi prenesel obstoječe Slovenije na njihovo dvorišče. Do česa takega so močno odklonilni, ampak vedo pa povedat, da se tudi njim na Dunaju pospešeno dogaja Balkan in z strahom gledajo v prihodnost.

Kar se tiče odločb o karanteni nisem edini, ki se je načakal. Verjetno imajo do večjih podjetij drugačen odnos kot do mikro zadev, ne vem. Na koncu nam je računovodja svetoval, da naj pozabimo na vse skupaj, bo tako najcenejše.

Se strinjam da je moj problem moj problem in tvoj tvoj problem. Prav je tudi da vsak posameznik pove kar misli. Se pa sprašujem, zakaj nekateri vztrajajo v SLO, če je tako slabo v tujini pa tako lepo. Pa še to, kar velik del zamejcev se, ko so v penziji vrne preživet zadnja leta v SLO, kjer je tako vse tako slabo, zdravstveni sistem ne deluje, šole so slabe....
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » So Dec 12, 2020 15:31

Ja seveda, privatniki v Jugi so bili res zatirani. Tako strašno, da revnega privatnika jaz osebno nisem poznal. Pravzaprav je takrat oznaka "ta je pa privatnik" avtomatično pomenila: Pun ko brod.
Standard je bil slabši kot v Nemčiji ali Avstriji, to je jasno, se pa standard ne meri samo z barvnim TV. Samo danes rečt, da je po 30-tih letih država zavožena je pa milo rečeno smešno. Kot sem že rekel, prepričan sem da v Evropi ni države, kjer bi se toliko gradilo in kjer bi bilo toliko stanovanj lastniških.

Kar se življenja v Avstriji tiče (iz okolice Dunaja) poznam primer, ko se ženska (slovenka) po 50-tih vrača v Slovenijo. Razlog: previsoki življenski stroški.
Tisti pa, ki so nesrečni tukaj in mislijo da je v Avstriji vse dosti boljše, pa res nimajo nobene ovire, da se preselijo čez mejo. Ta je v najslabšem primeru oddaljena 200km.

Kar se tiče karantenskih odločb in vsega kar se nam dogaja s korona virusom, je pa problem te vlade. Nesposobna, arogantna, nezmožnost normalnega komuniciranja z javnostjo (zaupanje javnosti je ključno), ignoranca stroke, vsi so krivi samo mi ne, itd... Pol leta se že ukvarjajo samo z zamenjavami in podrejanju celotne družbene strukture, samo z virusom ne.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Dec 12, 2020 17:07

Pa smo spet tam. :D

Meni se tile zdaj sploh ne zdijo napačni, imajo vsaj nek sistem, ki nekako deluje.
Dobim pa ošpice, ko nek komik razlaga kako bi moralo biti, prej je pa prvi stisnil rep med noge. Ravno tako mi gre na kozlanje, ko ena keša polna frajlica naklada o enakosti in socialni državi, ali pa, ko ena šivilija, ki se ji še zdaj smeji cel evropski parlament klobasa kako škodo nam delajo eni blesavi twiti. Levaki so pa itak zgodba o polnem kotlu segedinarja. Raja bi iz kotla zajemala zelje, oni pa meso. Vsi ti kao ta rdeči se na vse kriplje trudijo, da vržejo eno samo samcato osebo in celo Slovenijo jebejo v glavo, ter nas ščuvajo v ne vem kaj vse, samo zato, da bi zrušili enega twiteraša, ki jim gre na živce. In še to jim ne uspe.:D Res so levi. Od vsega skupaj so nam v tridesetih letih naprdali edino en kup dolgov, ki nam jih je napravil njihov "nacionalni interes" in zdaj, ko pride nekaj poceni milijard iz EUja bi spet pripujsali nazaj, da njihov nacionalni interes še enkrat pokasira in skrije pokradeno v davčne oaze. Kaj se je že zgodilo z provizijo od opranega iranskega denarja? Ne vem, se ne spomnim, da bi kaj slišal o tem, pa je šlo za 750.000 do 1.000 000 krat večjo vsoto od stroškov, ki so odnesli Pivčevo. 8) Saj, verjetno je zato vse tiho okrog tega, a ne, ker je bilo dovolj za vse rdeče majice?

Kar se tiče teh neskončnih povabil v Avstrijo. Lej, nima veze kje je bolje, sem Slovenec in živel bom tu, pa tudi če bo treba koga na gobec ne grem ven! Imam pa vso pravico, da primerjam njihove razmere z našimi. In zaenkrat se mi zdi, da njihov sistem neprimerno bolje deluje kot naš, tudi njihov življenski standard je neprimerljivo boljši od našega. Tistim, ki bi radi dobro živeli in niso doma daleč od meje pa bi svetoval, da grejo delat gor, živijo pa pri nas. Tako bodo največ privarčevali.

Kar se tiče ene gospe, ki ji je Dunaj predrag in drugega gospoda, ki mu je premrzlo živet v mestnem parku in gre iz Salzburga raje živet pod most v Koper, pa avstrijca, ki mu je naš sistem pisan na kožo itd, takih deplasiranih ne bi komentiral.

Vlada je kriva, da vsi mediji delajo pogrom proti njim? Ne vem, ampak to foro bo počasi spregledal zadnji pijanček, ki se bo zbudil izpod pulta. Sledi denarnim tokovom, pa boš dobil odgovor kaj je krivo, da so vsi proti tej vladi, ne pa metat ven neumnosti.

p.s.

V Sloveniji se že 600 evrov šteje kot dobra penzija. Šiling, ki ne dobi 1.300 evrov penzije joka ko dojenček in zelo redki jokajo zaradi tega!
Nazadnje spremenil SR 290, dne So Dec 12, 2020 17:23, skupaj popravljeno 1 krat.
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » So Dec 12, 2020 17:21

Blesavi twiti, to si dobro povedal.
Problem je, ker prihajajo od predsednika vlade ki je voditelj in predstavnik Slovenije. S temi twiti sramoti Slovenijo in seveda sebe.
Zakaj človek poln keša ne bi mogel govoriti o socialni državi? Lahko si uspešen in ob tvojem usehu lahko tudi drugi lepo živijo, če jih seveda ustrezno nagradiš. Če si pa ala Bezos, ki se bo utopil v svojih milijardah, delavci pa crkujejo je pa to druga zgodba
To, da so se sedanji poslanci prodali za 15 poslanskih plač pa ni problem? Ja, problem je, če so poslanci tako revni, da so pripravljeni uničit državo za teh ušivih 2.500€ neto na mesec.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » So Dec 12, 2020 17:25

Prav na vse bi ti lahko argumentirano odgovoril, pa nima smisla prepričevat prepričanih. Ti boš ostal na svojem, jaz pa na svojem. :D

Pokomentiraj še ostali del, ne le twite.
Nazadnje spremenil SR 290, dne So Dec 12, 2020 17:29, skupaj popravljeno 1 krat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti