čakanje pri zdravnikih
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: čakanje pri zdravnikih
On mi je dejal:"Standardno zdravstveno zavarovanje ampak mora navesti v kater privatni sanatorij želi v primeru operacije." To razumem nekako kot opredelitev za osebnega zdravnika pri nas. Ne vem, nisem šel v detajle, ker mi itak ne pomaga če sem Slovenc. Bolj me je zanimalo kako en povprečen švicar sfinansira operacijo pri njihovih slavnih privatnikih. Ker je pri njih vse zelo drago sem si predstavljal, da so ti senatoriji bolj za bogate švicarje in tujce, ampak se mi zdi, da ni tako in sem presenečen.
Zdaj bo pa sledila še ugotovitev, da za zavarovanje plača manj kot pri nas.
Ne. Da pa manjši odstotek plače kot pri nas.
Bolj kot tako cinično vprašanje je zanimivo dejstvo, da je imel možnost praktično dobiti nova kolena v par tednih po prvem obisku zdravnika. Ker bi imel med okrevanjem velike poslovne težave je brez problemov prestavil tole operacijo na drugo polovico maja in nihče ni v luft skakal, da ruši čakalne dobe. Celo sam jim bo sporočil katere datume mu najbolj ustreza!
Nekdo, ki bo pri nas jutri prvič na pregledu in sploh ne more več hodit, bo brez nekih turbo zavarovanj čakal na 2029 in takrat bo itak tako v kuxcu, da ne bo imel možnosti za prelaganje zaradi neodložljivih poslovnih zadev.
In pol ti Keber in balkonski prašičerejec solita pamet...
Menda so vsega krivi dobavitelji, ki jim obstoječ sistem super ustreza. Visoko leteči in pošteni cilji novih politikov se menda v par tednih umirijo, ker je zadaj preveč namenskega denarja.
Kakorkoli in kdorkoli je zadaj smo ga najebali, če ali ko zbolimo.
Bolj kot tako cinično vprašanje je zanimivo dejstvo, da je imel možnost praktično dobiti nova kolena v par tednih po prvem obisku zdravnika. Ker bi imel med okrevanjem velike poslovne težave je brez problemov prestavil tole operacijo na drugo polovico maja in nihče ni v luft skakal, da ruši čakalne dobe. Celo sam jim bo sporočil katere datume mu najbolj ustreza!
Nekdo, ki bo pri nas jutri prvič na pregledu in sploh ne more več hodit, bo brez nekih turbo zavarovanj čakal na 2029 in takrat bo itak tako v kuxcu, da ne bo imel možnosti za prelaganje zaradi neodložljivih poslovnih zadev.
In pol ti Keber in balkonski prašičerejec solita pamet...
Menda so vsega krivi dobavitelji, ki jim obstoječ sistem super ustreza. Visoko leteči in pošteni cilji novih politikov se menda v par tednih umirijo, ker je zadaj preveč namenskega denarja.
Kakorkoli in kdorkoli je zadaj smo ga najebali, če ali ko zbolimo.
Jaz imam izkušnjo iz Belgije, kjer smo živeli nekaj let. Ko si potreboval osebnega zdravnika, si šel k njemu. Zavarovalnici je bilo povsem vseeno, ali je privatnik, ni,...Naš je zaračunal 40 evrov, ki si mu jih plačal. Potem si naredil zahtevek in zavarovalnica ti je vrnila 26 evrov. Če si pač imel boljšega zdravnika, je ta stal več in sam si financiral razliko. Zdravnik te je poslal na UZ, in druge preglede, si bil takoj na vrsti, ampak plačal si sam in dobil potem povrnjeno.
Enkrat sem šel na urgenco in sem najprej povlekel kartico za 50 evrov, šele potem so me vzeli v obravnavo. Nazaj sem dobil 35 evrov.
Ko je eden od družinskih članov bil v bolnici več mesecev, so mi vsak mesec poslali račun iz bolnice za 55.000 evrov (cca.). To sem nesel na zavarovalnico in so potem oni vse direktno plačali.
Prijatelji so imeli otroka, ki je hodil k psihiatru, brez čakalne dobe (poskusite dobiti pedopsihiatra v Slo!). En obisk 110 evrov, plačaš direkt. Zavarovalnica je vrnila 102 evra. Psihiater je bil seveda privatnik.
Koliko je bilo plačilo zavarovanja pa ne vem, je plačevala firma direktno.
Enkrat sem šel na urgenco in sem najprej povlekel kartico za 50 evrov, šele potem so me vzeli v obravnavo. Nazaj sem dobil 35 evrov.
Ko je eden od družinskih članov bil v bolnici več mesecev, so mi vsak mesec poslali račun iz bolnice za 55.000 evrov (cca.). To sem nesel na zavarovalnico in so potem oni vse direktno plačali.
Prijatelji so imeli otroka, ki je hodil k psihiatru, brez čakalne dobe (poskusite dobiti pedopsihiatra v Slo!). En obisk 110 evrov, plačaš direkt. Zavarovalnica je vrnila 102 evra. Psihiater je bil seveda privatnik.
Koliko je bilo plačilo zavarovanja pa ne vem, je plačevala firma direktno.
Glede na temo, ki je najbolj aktivna, smo se forumaši kar dobro postaral 
Čuvaj sebe, pazi druge...
Čuvaj sebe, pazi druge...
Hvala na razumevanju
Hočeš povedat, da marsikdo že lahko samega sebe v rit ugrizne? 
po moje je nerelevantno kaj je v Belgiji in Švici, bolj pomembno je kako je pri nas s tem,

MareC napisal/-a:po moje je nerelevantno kaj je v Belgiji in Švici, bolj pomembno je kako je pri nas s tem,![]()
Se strinjam s tabo, ampak včasih se je dobro naučit tudi kaj iz izkušenj drugih.
V Belgiji, Švici in Avstriji več namenijo za zdravstvo in zato je pričakovano, da so storitve boljše.
Pri nas pa je še dodatna zavora sistematično ustvarjanje čakalnih vrst.
igor_k napisal/-a:V Belgiji, Švici in Avstriji več namenijo za zdravstvo in zato je pričakovano, da so storitve boljše.
Kolikor vem ne dajo več odstotkov od plače, za materjale plačujejo manj in celo gradnje stavb so vsaj v Avstriji praviloma cenejše kot pri nas. Po drugi strani je res, da nimajo mehko kriminalnega sistema kot pri nas. Bolniške so res le takrat, ko drugače ne gre.
Če nekdo zafuša pri nabavi materjala... bo takoj odgovarjal, ali pa izgubil službo, pri nas pa en zdravnik pove, da so neki steni nekajkrat preplačani in namesto po ekonomu, ki jih je plačal usekajo po njem, nekdo dobavi trikrat predrage operacijske mize, drugi prodaja toaletni papir kot bi prodajal zlato, nek gradbinec vgradi napačne cevi za toplo vodo in razpadejo v petih letih..., na koncu pa vse tiho je bilo in plača proračun. Bolniki pa plačajo z obrestmi v obliki čakalnih dob.
Lej, tale švicar o katerem sem pisal komaj hodi, pa ne pomisli, da bi šel v bolniško.
Znanec, ki živi 300 m od mene je 3 leta v bolniški, ker čaka na operacijo neke manšete al neki takega na ramenu, pa ga nič ne boli, le roko težje dvigne. Al pa tale tudi iz našega kraja in ga dobro poznam: Letnik 1969, napravil srednjo šolo, delal vsega skupaj manj kot 10 let, vse ostalo je na bolniški in "na recept" po cele dneve šprancira gor in dol! Ne vem, morda je zaslužna žena, ki dela na socijalni. Glede na izobrazbo bi verjetno lahko sedel v službi in se ukvarjal z kakimi papirji, ampak bo raje dočakal penzijo na bolniški.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Iz zadnjega članka bi jaz rekel da naš sistem še preveč dobro skrbi za nas. In pijavke ki jim ni mar za družbo to izkoriščajo in dodatno delajo vrste. Tudi sam poznam nekaj primerov. Bognedaj da mu direktno omeniš da delaš tudi sam zato da on dobi socialno ker za pol leta prekine stike 
Jaz pa mislim, da se čakalne vrste, tole vsegliharstvo in zdrahe javno-koncesionarsko-privatno delajo izključno zato, da se sistem slučajno ne bi spremenil, ker se zadaj vrtijo več sto milijonski zaslužki. Zaslužki, ne bilančni rezultati!
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti