Kava

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Okt 20, 2011 21:39

Kar se tiče kave sploh ni problem, sem se ji odrekel že pred leti zaradi zdravstvenih težav.Sedaj jih mogoče spijem kakih deset do dvajset na leto.imam pa zato drugo težavo, ki se ji reče KAJENJE :evil: Večkrat sem poizkusil opustit to razvado, vendar večkrat neuspešno, nazadnje mi je ratalo opustit za dobrih pet let in ko misliš da si zmagal prižgeš na kaki fešti, čez tri dni pa greš že kupit svojo škatlo in tako naprej :x No se pa moram malo pohvalit, da sem sedaj že spet dva meseca brez nikotina :wink:
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Če Okt 20, 2011 22:12

rider666 napisal/-a:Foter je bil isto velik ljubitelj kave a je mel strašno želočno kislino in proti koncu obupne glavobole, pojedel je tablico rupuruta na dan, na koncu smo porajtali da je blo vse od kave, sedaj je kavo čisto odrezal in ni več kisline in ni glavobolov.

Sam sem popil 2-3 turške kave na dan (šalica za čaj) pa še kakšno iz avtomata in sem imel iste probleme kot tvoj oče. Potem sem ugotovil, da je edini problem prva jutranja kava na prazen želodec. Zdaj zjutraj kavo spustim in tudi tablet za kislino ne potrebujem več.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Pe Okt 21, 2011 00:07

Eno, dve, včasih tudi kakšno več, odvisno od dolžine delovnega dne. Res pa jih popijem neprimerno manj kot včasih. Vedno si naročim belo kavo, sam pa si včasih skuham pravo turško, nikoli doma, samo na barki. V ta velko šalco. In z dobro družbo!¨

No, z dobro družbo pa mi še posebej tekne takale hmelova, rezana. :D

Slika
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
Uporabniški avatar
Barraqda
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Barraqda » Pe Okt 21, 2011 00:11

bolid napisal/-a:Kar se tiče kave sploh ni problem, sem se ji odrekel že pred leti zaradi zdravstvenih težav.Sedaj jih mogoče spijem kakih deset do dvajset na leto.imam pa zato drugo težavo, ki se ji reče KAJENJE :evil: Večkrat sem poizkusil opustit to razvado, vendar večkrat neuspešno, nazadnje mi je ratalo opustit za dobrih pet let in ko misliš da si zmagal prižgeš na kaki fešti, čez tri dni pa greš že kupit svojo škatlo in tako naprej :x No se pa moram malo pohvalit, da sem sedaj že spet dva meseca brez nikotina :wink:

Jaz sem svojcajt delal v kiosku pa mi je kljub temu nekako zneslo nehat kadit. Preprosto se ni več izšlo: Doma so me otroci in žena zmerjali da smrdim kot pršut, na delovnem mestu pa tudi ni blo več dovoljeno kadit. Zdaj ne kadim že več kot 15 let. Če mi kdo ponudil cigaret ga pa tudi brez problema zavrnem, res pa je, da me sam dim še danes nič ne moti.

Fora je, da sem se skoraj 10 let pucal od cigaret in nikotina. Prve tri leta tudi fino izkašljeval. Stranski efekt nekajenja je bila pri meni hrana in kava. Nabasal sem si skoraj 40kg prekomerne teže vendar tudi to počasi saniram.

Tam do smrti bom ko iz škatlice. :lol:
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » Pe Okt 21, 2011 20:53

Ne študiraj na smrt,kajti prej moraš še jadrnico naredit in pa mislim da tudi ispit za barko.To pa ne bo tako kmalu.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Okt 21, 2011 22:39

U kavica....

Ko stanem takoj ena kavica, ki kar pade skozi, skuham drugo, začne tiščat na wc, ce je prehudo grem pred tretjo, ce ni skuham tretjo pred wcjem...
Ko popijem tretjo pa sem prebujen, da si lahko skuham jutranjo kavo ali dve in v njih uzivam. Torej ene pet. Ob ene 10 je cas za malico, ki jo ponavadi zamenjam za ene dve kavi. Potem pa tekom dneva popijem se ene 5. Vrhunec kave pa je pozno popoldne in zvecer, takrat mi tudi njbolj pase.

Vec kot 15 jih ponavadi ne spijem, manj, kot 10 pa tudi ne. :)
Pri nas spijemo toliko kave, da se nam jo splaca kupovati v luxemburgu. Brez heca.
Od sredine maja do sedaj smo doma in na morju spili(z obiski vred) skoraj 2100 kav. Me je kar groza, ker sem sel sedaj presteti, koliko vrec je se ostalo.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Okt 21, 2011 22:41

vladimir napisal/-a:Ne študiraj na smrt,kajti prej moraš še jadrnico naredit in pa mislim da tudi ispit za barko.To pa ne bo tako kmalu.

Slika
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » So Okt 22, 2011 08:33

Mama micka ti bi rabil svojega kuharja,da bi ti kuhal kavo.Uprašaj,mogoče ima kdo kako taščo viška,da ti jo pošlje.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Okt 22, 2011 09:01

aparat, aparat!

:)
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » So Okt 22, 2011 23:19

gregor.n napisal/-a:Če se kdo kaj mim Radeč vozi.....
vabljeni :lol:

Sem bil danes pri tebi.Kuhaš dobro kavo.
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Ne Okt 23, 2011 11:14

A ti jo je sam gregor.n skuhal? :lol:
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » Ne Okt 23, 2011 11:22

JAskuhal mi jo je Gregor,k mizi mi jo je pa prinesel natakar.Moram pa povedat,da je bil Gregor zelo priden.
Uporabniški avatar
dule
Admiral

OdgovorNapisal/-a dule » Ne Okt 23, 2011 11:26

Pol pa še jaz pirdem na kavo ko bom kaj v vašem koncu.
jagy
Poročnik korvete
Kraj: KK-KRK

kava

OdgovorNapisal/-a jagy » Po Okt 24, 2011 21:34

vladimir napisal/-a:JAskuhal mi jo je Gregor,k mizi mi jo je pa prinesel natakar.Moram pa povedat,da je bil Gregor zelo priden.

vladimir upam da boš tole še nocoj prebral
ka grema jutr zjutri na kofe? se treba zment da greva ta teden nmal na Krk pogledat
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » To Okt 25, 2011 10:09

Ta teden z vremenom slabo kaže.Do naslednega tedna pa ženo lepo ubogaj,da dobiš dovoljenje.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti