barbariga500 napisal/-a:Največja bedarija je, da pišete nekaj o javni upravi in sploh ne veste kdo vse je javna uprava in mečete vse v isti koš. Verjetno je gospodarstvo spravila na kant referentka za šalterjem, katera izdaja osebne izkaznice ali prometna dovoljenja.Ne mislit, da sem jaz zaposlen v javni upravi sem v gospodarstvu in pravim, da bi morali vsi skupaj stopit ne pa da se prepucavamo med sabo in pametujemo kdo več pripomore k revščini te države. Kljukci na vladi se na<m pa smejijo in vlečejo dobre denarce. Briga njih za gospodarstvo in javno upravo, zato bi bilo potrebno njim vzeti in jih odstraniti od korita ter jih dati na infuzije na Dob, ker ti ljudje so tisti ki so uničili državo, gospodarstvo in javno upravo.
Čestitam!
1.) Levi=desni: igrajo se z rajo.
2.) Javna uprava so zdravniki, učitelji, vzgojitelji, gasilci, policaji.... in tukaj jaz po moji izkušnji ne poznam lenuhov. Seveda pa obstajajo še birokrati. Tam pa se bi dalo marsikaj rešiti že z dobrim softwarom.
3.) A ko se takole ljudstvo krega (mimogrede a je kdo kje videl premiera?) razne agencije črpajo denarce, da se vam srce para z raznimi svetovalnimi pogodbami...
4.) Supervizor. Krasno- a recimo notri ni podjetij v državni lasti. Ne verjamem, da ima kdo jajca zagristi v to... Ker interesi so veliki in grožnje še večje.
5.) Strinjam se, kar je napisal grega295: razmislite o odhodu v tujino. Ja, težko je zapustiti domovino predvsem zato, ker (vsaj jaz) vem za nekaj primerov kje in kako se ropa in medtem ko bom odhajal, se bom počutil, kot poraženec oz. vsaj izdajalec.
Dokler ljudje ne bodo spregledali in zbrali pogum, ter dojeli, da jih prav VSE politične opcije nategujejo in kradejo, ne bo nič. Ne bo sprememb in ne bo bolje.
In še nekaj dodam k temu: ni to samo problem v naši dragi domovini. Problem je to povsod s tem, da je EU še največja ujetnica raznih biroktratov, lobistiov, ljudi iz ozadja.
Hm, ravno ti ljudje iz ozadja so en tak mit pri nas. Zadnjič je Pezdir izpostavil v svoji odmevni kolumni to težavo. Jaz samo upam, da se mu ne zgodi kakšna prometna nesreča. In upam, da bo politično uravnotežen pri prijavi teh ljudi iz ozadja, ker prihajajo tako iz levih, kot desnih lukenj!
Imam pa idejo: zakaj ne začnemo na drugem koncu? Začnimo s tem, da določimo, koliko rabi človek za dostojno življenje. Pa naj bo to 1000 eur. No ok. In iz tu se naj dela model ekonomije in se gre navzgor prek višin prispevkov za plače itd... pa vse do raznih "svetovalcev" državnih inštitucij in raznih PR agencij.
Kaj vam pomaga, dragi egoisti, da imate dobro plačo v privatnem ali državnem podjetju, ko pa vse okoli crkuje? Kako lahko gledate, da ljudje čakajo v vrsti za pakete za hrano, vi pa se vozite v Touaregih itd..
Narobe svet je to. In model kapitalizma je ob tem znanju in zavedanju, ki ga imamo, povsem zgrešena doktrina. A je žal pisana in manipulirana s strani manjšine.
Meni se srce trga, ko takole gledam, kako se Slovenci in Slovenke prepucavajo po forumih. Zdaj so domobranci in partizani malo out in imamo javno upravo in realni sektor. Eh.
A nihče, prav nihče vam ni povedal rešitve. Nihče vam ni rekel, da bo pa potem bolje. In ne bo. In še enkrat povem: preveč denarja se pokrade (in to sem videl na lastne oči), da bi kdaj tukaj bilo vse ok.
In ja, Al, povej kdo je to in kje je to? Ja valda! Komu naj povem? Tvegam svojo varnost? Nehite... Ker tudi če, bom ostal osamljen primer.
In kot sem že napisal enkrat v neki drugi temi na tem forumu: upam, da vam bo šlo dobro! Jaz bom poslušal kako vam gre po radiu, nekje daleč, upam, da na svoji barki v varnem zalivu.