Resnica boli!!

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Pe Apr 13, 2012 16:34

sacs napisal/-a:"Vlada, BOLI me KUR..če lahko citiram g.Pezdirja za VAS in Slovenijo. Ko ste dajali tajkunom kredite, me ni bilo zraven. Ko ste kradli vsepovprek, me ni bilo zraven. Ko ste privatizirali vsepovprek, me ni bilo zraven. Ko ste vračali Cerkvi in domačim izdajalcem, me ni bilo zraven. Ko ste dajali denar Grkom, me ni bilo zraven. Ko ste si delili denar vsepoprek preko razpisov in poslovali po domače, me ni bilo zraven. Ko ste vlekli svoje prijatelje iz "dreka" ala Bavčar, Šrot, Tovšakova, Zidar, Lovšin, Časar, me ni bilo zraven. Ko je vsaka vas,dobila svojo občino,me ni bilo zraven.
Nisem ne odvetnik,ne tožilec, ne sodnik, ne politik, ne župan, tak, da me ne mešajte zraven. In zdaj, ko ste vse zajebali, naj VAM pa jaz dam 15 %, otroke naj bi mi ulica vzgajala in jem listje in travo! E, ne bo šlo tako.
Vi ste zajebali Slovenijo, zato jo VI na vaših plečah spravite nazaj k življenju. Nas ne mešati v vaš drek. Se vidimo na ulicah!!"

Kaj pa reši ulica, vsekakor bo raja naj... Marsikateri javni uslužbenec bo po krivem nasankal, marsikateri ki bi moral pač ne bo, pa vseeno se morajo zgodit spremembe ki bodo za marsikaterega verjetno šokantne.
Mi smo jih v gradbeništvu že doživel in jih preživljamo tako kot jih bo moral marsikdo.

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Pe Apr 13, 2012 21:18

frikmusic napisal/-a:

......pa vseeno se morajo zgodit spremembe ki bodo za marsikaterega verjetno šokantne....

Frik

Točno in samo to je bistvo, Frik !
Prišel je račun, ki ga je treba plačat. Lahko ga mi, lahko pa ga po " Titovo" preprosto prepustimo našim otrokom !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Pe Apr 13, 2012 21:30

Sem prebral kor komentar na anketo kjer je 56% anketirancev proti stavki.
Mislim ,da z referendumom javni sektor ne bi uspel.

ERI321
12.04.2012 23:50 V gospodarstvu ljudi mečejo na cesto, plače padajo iz meseca v mesec, zakaj pa v javni upravi ne bi znižali plač?
Ko se gospodarstvo začne pobirati se plače v javni upravi lahko dvignejo če pa gospodarstvo pada se plače nižajo simpl ko pasulj!

dadazak
13.04.2012 08:54 Ne naštevat samo medicinskih sester, prav vse tudi ne brišejo riti in podobno...
Na Zavodu za zaposlovanje je 111.000 ljudi, ki so prpravljeni prijeti za kakršnokoli delo iz javne uprave. Zbudite se in marskikateri samostojni podjetnik, bi se takoj odločil, da gre delat v javno upravo. Če so tako sposobni naj se tudi oni gredo podjetništva, če jim tam kjer so ni všeč in so premalo plačani. Dejstvo je, da do danes nihče od njih ni izkusil krize, nič se še jim ni vzelo in nikogar še niso odpustili. Kaj je 15% plače za njih, malenkost, ko pa v gospodarstvu po več mesecev ni plače...kaj je en regres - nič.
Do danes so bili priviligirani in takoj dobili kredite na bankah, ker so zaposleni v javni upravi. Tsti, ki smo v gospodarstvu že dalj časa ne dobimo kreditov ipd...Maksimalno podpiram ukrepe - proti sindikatom pa je potrebno na cesto poslati vse nezaposelene in celotni realni sektor...

rok87
13.04.2012 13:34 paraziti javnosektorski. če vam je plača premala pojdite delat v gospodarstvo!
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » Pe Apr 13, 2012 22:59

[ ERI321 12.04.2012 23:50 V gospodarstvu ljudi mečejo na cesto, plače padajo iz meseca v mesec, zakaj pa v javni upravine bi znižali plač? Ko se gospodarstvo začne pobirati se plače v javni upravi lahko dvignejo če pa gospodarstvo pada se plače nižajo simpl ko pasulj! rok8713.04.2012 13:34 paraziti javnosektorski. če vam je plača premala pojdite delat v gospodarstvo![/quote]

Pa še kako je to res,samo se težko sprijaznijo,ampak se bodo morali.Nihčene gre rad na slabše ampak,"kad se mora nije težko".
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » So Apr 14, 2012 11:50

realni sektor ali javni vsi smo na isti barki seveda je treba šparat
ukinmo 220 občin pobermo cerkvi davke kaznujmo "uspešne" direktorje, ki so s pomočjo politike dobro zaj...l precejšen del teh 110000 ljudi
Očistimo državo sive ekonomijem ki je prisotna v tako imenovanem realnem sektorju pa bo že precej boljši
Če pa noben ne odgovarja za nič pa boljši ne bo nikoli
ne se đalabajat
jadralec-mihy
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a jadralec-mihy » Ne Apr 15, 2012 17:24

tu se vidi da je samo eden politik v tej zgodbi pošten in misli na to kako bi svojo državo anredil bogato, kako bi državljanom pomagal, jih naredil bogate, srečne,...
ampak žal takega politika v sloveniji nimamo
škoda
da bi imeli vsaj enega takega bi teoretične možnosti za preživetje
tak pa nimamo sreče :cry: :cry: :cry: :cry:
žal :(
jadralec-mihy
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a jadralec-mihy » Ne Apr 15, 2012 17:26

aja
pozabil sem dodat še to
upam da bomo po stećaju slovenije imeli več sreče in imeili vsaj enega politika ki bo mislil da dobro ljudi in ne samo sebe
Krašnjan
Poročnik fregate
Kraj: Krašnja

OdgovorNapisal/-a Krašnjan » Ne Apr 15, 2012 17:39

OPROSTITE! Delam tudi jaz v javni službi. Ne krivim ostalih,ki delajo,oz. so delali. Niti niso samo v javni upravi krivi za stanje v katerem smo.
V obdobju ko se je nekoliko več ustvarjalo, se ni ulagalo v razvoj, kot opažam, se določena podjetja tako sedaj prebijajo skozi težave. V gradbeništvu pa tako vemo kje je bil problem, tisti denar bi bilo potrebno POBRAT in pa od prevzemov.
Aja, sem delal tudi v gospodarstvu in privatnem sektorju, tako da sem opazil da je kar nekaj lukenj, tako da denar odteka,........
Rešitev vidim samo v razvoju.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Ne Apr 15, 2012 18:34

Moj nasvet za tole krizo je naslednji:
- odnesite TV v klet
- pripravite se na stavko jav. uprave (vrtci, mejni prehodi)
- nabavite si škatlico Prozaca za dneve, ko bo vlada popustila sindikatom
- razmilsite o odhodu v tujino

Ivo Boscarol: »Varčevalne ukrepe bodo sindikati zminirali tako kot vse reforme do zdaj. In to ne glede na to, kako jih vlada posreduje v državni zbor.« Boscarol ne verjame, da bomo v Sloveniji lahko namesto o borbi za pravice, za katere nimamo denarja, kmalu začeli razmišljati o tem, kako spodbuditi gospodarsko rast.
»Dokler bomo imeli mehanizem referenduma in moč ulice, bo Slovenija drvela proti dnu, gospodarstvenikom pa ne bo preostalo nič drugega, kot da se organiziramo in družno zapustimo potapljajočo se ladjo ter svoje posle preselimo v druge države.«

http://www.delo.si/novice/politika/bosc ... sti_2.html
Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Ne Apr 15, 2012 23:50

Krašnjan napisal/-a:OPROSTITE! Delam tudi jaz v javni službi. Ne krivim ostalih,ki delajo,oz. so delali. Niti niso samo v javni upravi krivi za stanje v katerem smo.....

Hmmm...
Ponavadi zabrest v tako debato ni dobro... pa vseeno. Nič ni osebno, da se razumemo.
Bom samo nadaljeval tam kjer si končal.

"...Ampak s stavko tudi prav nič ne pripomorete k temu, da bi se stvar rešila. In po stavki bo kaj drugače? Vsak, ki bo stavkal, bi se moral zamisliti, kaj bo dan po stavki bolje, kot je bilo dan prej. No kaj? En dan bliže stečaju Slovenije!"

Dovolj. Ne bom več :(
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Po Apr 16, 2012 08:05

Stavkali bodo itak samo največji lenuhi... ( policaji,zdravniki,vojska, ti bodo morali delati le delali bodo bolj počasi, in z tem zajebali ostale državljane... )
Da gredo pa svinarji vrtce in šole zapirat... Najprej bi moral brco dobit Štrukl in pika...
zadnji čas je ,da začnejo odpuščati v javni upravi, saj se folk tam množi, ko zajci v kletkah...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
Mike
Admiral
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Mike » Po Apr 16, 2012 08:57

stojko napisal/-a:
Krašnjan napisal/-a:OPROSTITE! Delam tudi jaz v javni službi. Ne krivim ostalih,ki delajo,oz. so delali. Niti niso samo v javni upravi krivi za stanje v katerem smo.....

Hmmm...
Ponavadi zabrest v tako debato ni dobro... pa vseeno. Nič ni osebno, da se razumemo.
Bom samo nadaljeval tam kjer si končal.

"...Ampak s stavko tudi prav nič ne pripomorete k temu, da bi se stvar rešila. In po stavki bo kaj drugače? Vsak, ki bo stavkal, bi se moral zamisliti, kaj bo dan po stavki bolje, kot je bilo dan prej. No kaj? En dan bliže stečaju Slovenije!"

Dovolj. Ne bom več :(

pa še dopust bodo moral koristit...
V8 + Jet drive
Uporabniški avatar
potapljač
Kontraadmiral
Kraj: Velenje

OdgovorNapisal/-a potapljač » Po Apr 16, 2012 09:20

no dejmo še mal...... saj je res rubrika "Vse kar ne spada nikamor" in tole res spada v NIKAMOR....

PA LEP ZAČETEK TEDNA.... SONCE IN MORJE VABITA KONEC TEDNA

LP
še mal pa bo.... :-)
barbariga500
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a barbariga500 » Po Apr 16, 2012 09:52

Največja bedarija je, da pišete nekaj o javni upravi in sploh ne veste kdo vse je javna uprava in mečete vse v isti koš. Verjetno je gospodarstvo spravila na kant referentka za šalterjem, katera izdaja osebne izkaznice ali prometna dovoljenja.Ne mislit, da sem jaz zaposlen v javni upravi sem v gospodarstvu in pravim, da bi morali vsi skupaj stopit ne pa da se prepucavamo med sabo in pametujemo kdo več pripomore k revščini te države. Kljukci na vladi se na<m pa smejijo in vlečejo dobre denarce. Briga njih za gospodarstvo in javno upravo, zato bi bilo potrebno njim vzeti in jih odstraniti od korita ter jih dati na infuzije na Dob, ker ti ljudje so tisti ki so uničili državo, gospodarstvo in javno upravo.
al

OdgovorNapisal/-a al » Po Apr 16, 2012 10:34

barbariga500 napisal/-a:Največja bedarija je, da pišete nekaj o javni upravi in sploh ne veste kdo vse je javna uprava in mečete vse v isti koš. Verjetno je gospodarstvo spravila na kant referentka za šalterjem, katera izdaja osebne izkaznice ali prometna dovoljenja.Ne mislit, da sem jaz zaposlen v javni upravi sem v gospodarstvu in pravim, da bi morali vsi skupaj stopit ne pa da se prepucavamo med sabo in pametujemo kdo več pripomore k revščini te države. Kljukci na vladi se na<m pa smejijo in vlečejo dobre denarce. Briga njih za gospodarstvo in javno upravo, zato bi bilo potrebno njim vzeti in jih odstraniti od korita ter jih dati na infuzije na Dob, ker ti ljudje so tisti ki so uničili državo, gospodarstvo in javno upravo.

Čestitam!

1.) Levi=desni: igrajo se z rajo.
2.) Javna uprava so zdravniki, učitelji, vzgojitelji, gasilci, policaji.... in tukaj jaz po moji izkušnji ne poznam lenuhov. Seveda pa obstajajo še birokrati. Tam pa se bi dalo marsikaj rešiti že z dobrim softwarom.
3.) A ko se takole ljudstvo krega (mimogrede a je kdo kje videl premiera?) razne agencije črpajo denarce, da se vam srce para z raznimi svetovalnimi pogodbami...
4.) Supervizor. Krasno- a recimo notri ni podjetij v državni lasti. Ne verjamem, da ima kdo jajca zagristi v to... Ker interesi so veliki in grožnje še večje.
5.) Strinjam se, kar je napisal grega295: razmislite o odhodu v tujino. Ja, težko je zapustiti domovino predvsem zato, ker (vsaj jaz) vem za nekaj primerov kje in kako se ropa in medtem ko bom odhajal, se bom počutil, kot poraženec oz. vsaj izdajalec.

Dokler ljudje ne bodo spregledali in zbrali pogum, ter dojeli, da jih prav VSE politične opcije nategujejo in kradejo, ne bo nič. Ne bo sprememb in ne bo bolje.
In še nekaj dodam k temu: ni to samo problem v naši dragi domovini. Problem je to povsod s tem, da je EU še največja ujetnica raznih biroktratov, lobistiov, ljudi iz ozadja.
Hm, ravno ti ljudje iz ozadja so en tak mit pri nas. Zadnjič je Pezdir izpostavil v svoji odmevni kolumni to težavo. Jaz samo upam, da se mu ne zgodi kakšna prometna nesreča. In upam, da bo politično uravnotežen pri prijavi teh ljudi iz ozadja, ker prihajajo tako iz levih, kot desnih lukenj!

Imam pa idejo: zakaj ne začnemo na drugem koncu? Začnimo s tem, da določimo, koliko rabi človek za dostojno življenje. Pa naj bo to 1000 eur. No ok. In iz tu se naj dela model ekonomije in se gre navzgor prek višin prispevkov za plače itd... pa vse do raznih "svetovalcev" državnih inštitucij in raznih PR agencij.
Kaj vam pomaga, dragi egoisti, da imate dobro plačo v privatnem ali državnem podjetju, ko pa vse okoli crkuje? Kako lahko gledate, da ljudje čakajo v vrsti za pakete za hrano, vi pa se vozite v Touaregih itd..
Narobe svet je to. In model kapitalizma je ob tem znanju in zavedanju, ki ga imamo, povsem zgrešena doktrina. A je žal pisana in manipulirana s strani manjšine.

Meni se srce trga, ko takole gledam, kako se Slovenci in Slovenke prepucavajo po forumih. Zdaj so domobranci in partizani malo out in imamo javno upravo in realni sektor. Eh.
A nihče, prav nihče vam ni povedal rešitve. Nihče vam ni rekel, da bo pa potem bolje. In ne bo. In še enkrat povem: preveč denarja se pokrade (in to sem videl na lastne oči), da bi kdaj tukaj bilo vse ok.
In ja, Al, povej kdo je to in kje je to? Ja valda! Komu naj povem? Tvegam svojo varnost? Nehite... Ker tudi če, bom ostal osamljen primer.

In kot sem že napisal enkrat v neki drugi temi na tem forumu: upam, da vam bo šlo dobro! Jaz bom poslušal kako vam gre po radiu, nekje daleč, upam, da na svoji barki v varnem zalivu.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov