Cene in plače leta 1973
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Cene in plače leta 1973
Ma ne.
Eno je davek na dobiček, ddv, dohodnina, carina... in davek na nepremičnine, drugo je pa davek na premoženje. Ta ni ravno pogost.
Plačal boš davek na nepremičnine, davek na barko, davek na dobiček, dohodnino, bruto in drugi bruto od plače in kar ti bo ostalo se sešteje, od tega pa plačaš davek na premoženje, ki ni treba da je vso v Sloveniji, ker je obdavčeno tvoje premoženje, ti pa tu živiš.
Eno je davek na dobiček, ddv, dohodnina, carina... in davek na nepremičnine, drugo je pa davek na premoženje. Ta ni ravno pogost.
Plačal boš davek na nepremičnine, davek na barko, davek na dobiček, dohodnino, bruto in drugi bruto od plače in kar ti bo ostalo se sešteje, od tega pa plačaš davek na premoženje, ki ni treba da je vso v Sloveniji, ker je obdavčeno tvoje premoženje, ti pa tu živiš.
Nepremičnine so tudi premoženje. Rolexa in ženine torbice ti ne bo nihče obdavčil 
SR 290 napisal/-a:Plačal boš davek na nepremičnine, davek na barko, davek na dobiček, dohodnino, bruto in drugi bruto plače in kar ti bo ostalo se sešteje, od tega pa plačaš davek na premoženje
Ves čas nekaj dopisuješ
Vse to je že zdaj obdavčeno. Tudi premoženje. Jaz recimo že zdaj plačujem davek na premoženje. Pa sploh nisem edini. Če ga ti ne, ga očitno nimaš prav dosti in se nimaš česa bat
Btw, ti mešaš davek na premoženje z dohodnino. Davek na to, kar ti ostane, je dohodnina.
Po domače;
Imaš hišo ob morju za katero plačuješ davek na nepremičnine, barko na morju za katero plačuješ davek na barke, dober avto v garaži, uro Chapard z diamanti na roki, kredit tvoji firmi in še nekaj malenkosti. Vse to si si kupil zakonito z denarjem , ki ti je ostal po davkih vključno z dohodnino. Zdaj ti pride na obisk dacar, vse to popiše, ovrednoti in ti napiči davek na premoženje, ki bo v tem primeru zagotovo vsaj 1,5% na leto.
Tak davek je izjemno redek in ga razvite demokracije nimajo. Upam, da ga tudi pri nas ne bodo uspeli uvest, ker ni nič drugega kot podržavljanje premoženja. Teh 1,5% na koncu sploh ni tako malo kot se bere.
SR 290 napisal/-a:Tak davek je izjemno redek in ga razvite demokracije nimajo.
Torej ZDA, Kanada, Nemčija, Francija, Belgija, Španija, Švica, Luksemburg, Norveška in Madžarska niso razvite demokracije, ker ga vse imajo?
Imele so ga tudi Avstrija, Nizozemska in Švedska, pa so ga ukinile zaradi bega kapitala in posledično izgube delovnih mest in navsezadnje tudi prilivov v državno blagajno.
https://en.wikipedia.org/wiki/Wealth_tax
Kapitalisti pač ustvarjajo delovna mesta in polnijo državne jasli, zato se strinjam s tabo, da jih je bolj pametno privabljat, kot odganjat z visokimi davki, ampak to še ne pomeni, da razvite demokracije nimajo davka na premoženje, kot trdiš ti.
Btw, Slovenija ima eno najnižjih obdavčitev premoženja v EU, pa eno najvišjih obdavčitev plač. Po obdavčitvi plač spada celo med deset najbolj obdavčenih držav na svetu: https://worldpopulationreview.com/country-rankings/highest-taxed-countries
Maš prav, bomo videli kaj bo.
Nazadnje spremenil SR 290, dne To Jun 14, 2022 18:03, skupaj popravljeno 1 krat.
Le daj
Začni raje preverjat dejstva, namesto da slepo zaupaš "svojim" medijem.
Pa ne sekiraj se vnaprej, ker se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha
Začni raje preverjat dejstva, namesto da slepo zaupaš "svojim" medijem.
Pa ne sekiraj se vnaprej, ker se nobena juha ne poje tako vroča, kot se skuha
Nazadnje spremenil H2O, dne To Jun 14, 2022 18:06, skupaj popravljeno 1 krat.
Pač... 
No, na vseh treh lestvicah je Švedska bolj obdavčena kot Slovenija.
Mater jaz pa zidam hiso v teh cajtih.... lih naredu bom pa me bodo pa obdavcili....
Bo treba vec dat v kripto. Zdajle je nizko in se splaca investirat 
No kar je plus pri zidariji je ta, da bom brez €€€ in mi jih inflacija ne bo pozrla
No kar je plus pri zidariji je ta, da bom brez €€€ in mi jih inflacija ne bo pozrla
Veter v laseh, travarca v zobeh 
evovii napisal/-a:Mater jaz pa zidam hiso v teh cajtih....
Jaz tudi
Upam, da si že proti koncu, ker cene gradnje letijo v nebo
Po drugi strani bi moral pa zdaj samo za parcelo odštet že skoraj dvakrat toliko, kot sem odštel zanjo pred dvemi leti
V bistvu bi lahko samo parcelo prodal za več denarja, kot me je do zdaj koštala hiša s parcelo vred.
evovii napisal/-a:Bo treba vec dat v kripto. Zdajle je nizko in se splaca investirat
Ampak ni rečeno, da ne bo še nižje
V kripto nikoli ne vlagaj denarja, ki si ga ne moreš privoščit izgubit.
Tole z kripto denarjem je zanimivo. Cene znajo skakat kot na elastiki in kako bodo to pošteno obdavčili?
Saj je že bil predlog, da se obdavči z 10% priliv iz naslova crypto nazaj na TRR pa so ga vsi popljuvali.
Alternativa je seveda log transakcij in potem obdavčitev dobička s 27,5% kot je trenutno veljavna davčna stopnja za kapitalski donos.
Seveda pa, po stari navadi, mislim da ni v naši Kokoški nikogar, ki bi svoje trgovanje prijavljal FURSu....
Se pa pridružujem mnenju H2O. Nikoli ne investiraj v riskantne naložbe več denarja, kot si ga pripravljen izgubiti...
Alternativa je seveda log transakcij in potem obdavčitev dobička s 27,5% kot je trenutno veljavna davčna stopnja za kapitalski donos.
Seveda pa, po stari navadi, mislim da ni v naši Kokoški nikogar, ki bi svoje trgovanje prijavljal FURSu....
Se pa pridružujem mnenju H2O. Nikoli ne investiraj v riskantne naložbe več denarja, kot si ga pripravljen izgubiti...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti