Aegir,

tale tvoj cinizem z razumevanjem angleščine je zelo dober pokazatelj določenega stanja, da ne rečem značaja.
Če je že debata na nivoju telebanstva, naj po telebansko povem kaj sem z zapisom želel povedat.
Predvsem moja angleščina, pa tudi nemščina sta dovolj dobri za tekoče sporazumevanje z sogovorniki iz tega govornega področja (Včasih me sicer kak Avstrijec vpraša iz katerega konca Avstrije sem, ker ne more uganit mojega naglasa, ampak me pa miselno ne vrže na Balkan.), brez problema prebiram in razumem tehnične članke, tudi enostavnejšo pogodbo napisano v teh dveh jezikih si upam podpisat, če ne razumeš kaj to pomeni vprašaj svojo doktorantko. Ampak o medicini in kemiji pa niti približno ne vem dovolj, da bi te angleške zapise dovolj dobro razumel za kakršne koli sodbe. Za povrhu zaničujem Slovence, ki se delajo frajerje z uporabo tujih jezikov in takih stvari ne jemljem resno!
Na kratko sem ti želel povedat, da 99% morjeplovcev ne zna pravilno sklepat na osnovi teh člankov, ki jih lepiš (Tudi ti zagotovo ne!), istočasno pa bi 100% ljudi, ki priznavajo trenutno organiziranost naše civilizacije moralo dat prav etabliranim znanstvenikom in njim prepustit, da ločijo semena od plev, ker so oni usposobljeni za to. Modrovanje laikov o njihovih trditvah in dejanjih, ali celo "strokovno" izpodbijanje njihovih trditev temelječih na znanstveno priznanih dognanjih v prvi vrsti kaže na kompleks večvrednosti, alkoholni sindrom, ali pa še kaj hujšega.
p.s.
Glavni komunajzarji bivše juge so bili v glavnem neuki kriminalci in agresivneži (Ključavničar, mesar, kurji tat, ideolog je bil le učitelj...), zato so imeli točno tako ali še bolj paranoično mnenje o znanosti kot ti, rezultati tega telebanskega kriminala so pa splošno znani in priznani. Žal se tujemu opazovalcu še zdaj, ko jih 30. let uradno ni več na oblasti, ti tuji opazovalec med ostalim mirno pove:"Množični Stockholmski sindrom."