OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Okt 11, 2021 14:02
AEgir o čem ti zdaj to?
O tem, da sem vozil prehitro in so me kaufnili policaji in sem se poskusil izviti z X izgovorom ali o tem, da smo razvili produkt/storitev, jasno zapisali lastnosti in funkcije ter dostavili naročnikom, vključno z izjavo o skladnosti oz. drugo potrebno dokumentacijo ter navodili za uporabo? In v kolikor naši produkti niso dosegli svojega (zatrjevanega) namena, reševali reklamacije v dobro naročnika? Ali pa morda misliš na nekaj v smislu da nekaj prodam, potem pa zamenjam kontaktne podatke oz. se izgovarjam, da si je naročnik sam kriv (kaj pa je naročil)?
Ne, česa takega iz zadnjega primera nismo in nikoli ne bomo storili!
V razvoju in proizvodnji sem delal prvih 15 let kariere in tam so veljala visoka merila strokovnosti in znanstvene etike. In to v sistemu, ki je globalni igralec. Navedbe v smislu vsi lažejo in vsi smo krvavi pod kožo v znanstvenem smislu (znanosti na splošno) ne zdržijo dolgo (nabijače hitro ujamejo na laži in si uničijo ugled in kariero) in zato se trudim morda manj poučenim osvetliti vsaj osnove. V kolikor nekaj kot znanstvenik (pa to nisem) pomembnega odkrijem, se takoj najde X drugih, ki se trudijo to ovreči ali pa vsaj s svojimi raziskavami priti do podobnih zaključkov. Zakaj? Ker so raziskave vreča brez dna in je monetizacija izsledkov dejansko edina pot za financiranje nadaljnjih raziskav. No, razen morda v nekaterih inštitucijah, ki se ukvarjajo z bolj... khm, khm... stvarmi.
Prosim, ne primerjajte obrtniške dejavnosti ali malega podjetništva z velikimi (globalnimi) sistemi. V resnici nimajo popolnoma nič skupnega... Tisti, ki je kdaj razvijal produkt za široko rabo ve, kaj vse to potegne za sabo. Tisti, ki pa je razvijal produkt za živilsko (pa ni hrana) ali celo medicinsko rabo pa ve, da je to od prejšnjega primera fu* na potenco!
Kaj ti, dragi AEgir, misliš da lahko zgolj s svojim rentgenskim pogledom in sposobnostmi Spydermana detektiraš ves bullshit tega sveta? No, morda lahko (ni pa ravno verjetno), moraš pa to podkrepiti z empiričnimi dokazi, v kolikor želiš, da te normalno opravilno sposoben človek jemlje resno. Če se te bo kdo lotil, bo lastno zagovarjanje na sodniji mogoče malo manj uspešno kot ti (običajno) baje uspeva...
Le čevlje sodi naj Kopitar!