Izgnana tema

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
igorb
Admiral

Re: Izgnana tema

OdgovorNapisal/-a igorb » Ne Okt 10, 2021 21:40

SR 290 napisal/-a:Ko to berete pa ne pozabit kakega čika prižgat.

ja in se odpeljat na kafe z avtomobilom po moznosti takim kjer ste odstranili DPD filter in je programer preprogramiral motor,in zena naj se lepo nalici po moznosti z sminko ki vsebuje svincena barvila,ter se lepo namaze z kremo proti gubam ki je izdelana iz placent,mimogrede kupite otrokom sladoled ki vsebuje umetna barvila in sladila,in vmes se vstavite na cevapcicih za katere ne ves kaj vsebujejo,otroci naj spijejo zdravo coca colo in tako naj zivi zdravo zivljenje brez kemikalij in ostale nesnage in zvecer vzemite kako tableto neznaega izvora ki obljublja dolgo zivljenje stojec penis in odpravlja tezave z prostato in vsem ostalim kar se z leti nabere

AEgir"]Sem z veseljem in ponosom ovca in papak zate. :)

Ne verjamem pa zato ker sem v tem smislu še kar razgledan in me zanima, zato sem marsikaj prebral. Vedno je v ozadju korist in zarota. To je pač človeška nrav.[/quote]

AEgir zgoraj je tvoj citat,samo majhen nasvet ne sodi drugih po sebi
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Okt 10, 2021 22:24

Zakaj ne? Vsi smo ljudje pa se sam sebe upraš kaj si vse naredil "narobe" da si se okoristil. To je una kdo nej prvi kamen vrže.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Okt 11, 2021 08:52

AEgir napisal/-a:Zakaj ne? Vsi smo ljudje pa se sam sebe upraš kaj si vse naredil "narobe" da si se okoristil. To je una kdo nej prvi kamen vrže.
Sicer tole ni namenjeno meni direktno, pa bom kljub temu odgovoril: nikoli. Vsaj ne nalašč ali zavedno. Če sem že kdaj zavajal ali “krojil” pravila je bilo zato, ker se tega nisem zares zavedal ali pa sem o tematiki dejansko premalo vedel in sem bil posledično prepričan v svoj prav, čeravno se je kasneje izkazalo drugače. Tudi napake je potrebno priznati, plačati ceno in se kaj naučiti iz tega.
Moj moralni kompas je naravnan in kalibriran ter sem doslej čisto OK shajal z njim.
Kot je že dejal igorb: ne sodi drugih po sebi.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 11, 2021 10:25

Vsi smo taki zato pa je kot je.

Jaz tudi nisem ne lagal nikoli, niti enkrat samkrat, ne nč. Seveda po mojih merilih.

Verjetno tudi krvav nisi pod kožo?
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Okt 11, 2021 14:02

AEgir o čem ti zdaj to?
O tem, da sem vozil prehitro in so me kaufnili policaji in sem se poskusil izviti z X izgovorom ali o tem, da smo razvili produkt/storitev, jasno zapisali lastnosti in funkcije ter dostavili naročnikom, vključno z izjavo o skladnosti oz. drugo potrebno dokumentacijo ter navodili za uporabo? In v kolikor naši produkti niso dosegli svojega (zatrjevanega) namena, reševali reklamacije v dobro naročnika? Ali pa morda misliš na nekaj v smislu da nekaj prodam, potem pa zamenjam kontaktne podatke oz. se izgovarjam, da si je naročnik sam kriv (kaj pa je naročil)?
Ne, česa takega iz zadnjega primera nismo in nikoli ne bomo storili!
V razvoju in proizvodnji sem delal prvih 15 let kariere in tam so veljala visoka merila strokovnosti in znanstvene etike. In to v sistemu, ki je globalni igralec. Navedbe v smislu vsi lažejo in vsi smo krvavi pod kožo v znanstvenem smislu (znanosti na splošno) ne zdržijo dolgo (nabijače hitro ujamejo na laži in si uničijo ugled in kariero) in zato se trudim morda manj poučenim osvetliti vsaj osnove. V kolikor nekaj kot znanstvenik (pa to nisem) pomembnega odkrijem, se takoj najde X drugih, ki se trudijo to ovreči ali pa vsaj s svojimi raziskavami priti do podobnih zaključkov. Zakaj? Ker so raziskave vreča brez dna in je monetizacija izsledkov dejansko edina pot za financiranje nadaljnjih raziskav. No, razen morda v nekaterih inštitucijah, ki se ukvarjajo z bolj... khm, khm... stvarmi.
Prosim, ne primerjajte obrtniške dejavnosti ali malega podjetništva z velikimi (globalnimi) sistemi. V resnici nimajo popolnoma nič skupnega... Tisti, ki je kdaj razvijal produkt za široko rabo ve, kaj vse to potegne za sabo. Tisti, ki pa je razvijal produkt za živilsko (pa ni hrana) ali celo medicinsko rabo pa ve, da je to od prejšnjega primera fu* na potenco!
Kaj ti, dragi AEgir, misliš da lahko zgolj s svojim rentgenskim pogledom in sposobnostmi Spydermana detektiraš ves bullshit tega sveta? No, morda lahko (ni pa ravno verjetno), moraš pa to podkrepiti z empiričnimi dokazi, v kolikor želiš, da te normalno opravilno sposoben človek jemlje resno. Če se te bo kdo lotil, bo lastno zagovarjanje na sodniji mogoče malo manj uspešno kot ti (običajno) baje uspeva...
Le čevlje sodi naj Kopitar!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Okt 11, 2021 14:49

@Fakinx ne pritožuj se toliko, grafen oxid nas je zjebu, ti rečem. Prej sem imel rentgenski vid kot Terminator, zdaj pa nosim očala, ko berem forum. Brez njih se mi kar ene črno oksidirane nano pikice delajo pred očmi.
Zadnjič sem dal ženi bančno kartico, v trgovini jo je malo poribala po levi rami in lej ga šmenta, kartica je bila v pol ure prazna. Res se nekaj dogaja. :shock:
Klinc pa taka cepiva, ne bom se več cepil, grem raje na en rum z cigaro!
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 11, 2021 15:06

feniks ne da se mi brat niti tvojih postov ker preveč dolgoveziš. Dej povzetke piši ostalo pa za knjigo prihrani.

ne bom se več cepil, grem raje na en rum z cigaro!

AHA! Antivaxer!! :lol:
fakinx
Admiral

OdgovorNapisal/-a fakinx » Po Okt 11, 2021 15:17

Tvoji AEgir so pa tako kratki in (ne)resni, da si moram malo več časa za tebe vzet. Pa ne zares zate pač pa za koga, ki bi ti mogoče celo nasedel…
Življenje ni potica… :mrgreen:
:lol:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 11, 2021 15:26

Vidš kako ti gre. Kar tako naprej. :)

Tale citat ti je znan kej? Sam na kratko prosim.

It is simply no longer possible to believe much of the clinical research that is published, or to rely on the judgment of trusted physicians or authoritative medical guidelines. I take no pleasure in this conclusion, which I reached slowly and reluctantly over my two decades as editor of The New England Journal of Medicine

-------------------------------------------

Preprosto ni več mogoče verjeti večini objavljenih kliničnih raziskav ali se zanašati na presojo zaupanja vrednih zdravnikov ali verodostojne medicinske smernice. Ne uživam v tem zaključku, do katerega sem v dveh desetletjih kot urednik časopisa The New England Journal of Medicine prišel počasi in nejevoljno.

Al pa recimo tale.

The case against science is straightforward: much of the scientific literature, perhaps half, may simply be untrue. Afflicted by studies with small sample sizes, tiny effects, invalid exploratory analyses, and flagrant conflicts of interest, together with an obsession for pursuing fashionable trends of dubious importance, science has taken a turn towards darkness.

-----------------------------------------

Primer proti znanosti je preprost: večina znanstvene literature, morda polovica, je lahko preprosto neresnična. Znanost se je zaradi študij z majhnimi velikostmi vzorcev, drobnimi učinki, neveljavnimi raziskovalnimi analizami in očitnim navzkrižjem interesov skupaj z obsedenostjo pri iskanju modnih trendov dvomljivega pomena obrnila proti temi.

Kdo nek bi to bil da bi takle pisal, gotovo kakšen teoretni zarotnik erste klase.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 11, 2021 15:59

fakinx napisal/-a:Tisti, ki pa je razvijal produkt za živilsko (pa ni hrana) ali celo medicinsko rabo pa ve, da je to od prejšnjega primera fu* na potenco!
!

When Bayer's Cutter Laboratories realized that their blood products, Factor VIII and IX or antihemophiliac factor (AHF), were contaminated with human immunodeficiency virus (HIV), the financial investment in the product was considered too high to destroy the inventory.

----------------------------------------------

Ko so Bayerjevi laboratoriji Cutter ugotovili, da so njihovi krvni proizvodi, faktor VIII in IX ali antihemofilični faktor (AHF), kontaminirani z virusom humane imunske pomanjkljivosti (HIV), je bila finančna naložba v izdelek previsoka, da bi uničila zaloge.

A division of the German pharmaceutical company Bayer knowingly sold blood-clotting agents infected with HIV to Asia and Latin America months after withdrawing them from Europe and the US, an American newspaper claimed yesterday.

Cutter Biological continued to dump stocks of the factor VIII blood-clotting agent for haemophiliacs on poor countries for nearly a year after introducing a safer alternative, the report in the New York Times said.

It happened in the early 80s, after the Centres for Disease Control in Atlanta, Georgia, reported in July 1982 that haemophiliacs were becoming ill from blood products.

Up to that time factor VIII, produced from the plasma of about 10,000 donors, was not screened for HIV, and it became a leading killer of haemophiliacs in the early years of Aids.

Yesterday Bayer, which has paid out $600m (£375m) to settle lawsuits brought by thousands of American haemophiliacs, insisted it had "always behaved responsibly, ethically, and humanely".

------------------------------------------------------------------------

Oddelek nemškega farmacevtskega podjetja Bayer je zavestno prodajal sredstva za strjevanje krvi, okužene s HIV, v Azijo in Latinsko Ameriko nekaj mesecev po umiku iz Evrope in ZDA, je včeraj trdil ameriški časnik.

Cutter Biological je po uvedbi varnejše alternative še leto dni po uvedbi varnejše alternative še naprej zbiral zaloge sredstva za strjevanje krvi faktorja VIII za hemofilike, je zapisano v poročilu New York Times.

Zgodilo se je v zgodnjih 80. letih, potem ko so centri za nadzor bolezni v Atlanti v Gruziji julija 1982 poročali, da hemofiliki zbolijo zaradi krvnih pripravkov.

Do takrat faktor VIII, proizveden iz plazme približno 10.000 darovalcev, ni bil pregledan na HIV in je v prvih letih aidsa postal vodilni ubijalec hemofilikov.

Včeraj je Bayer, ki je plačal 600 milijonov dolarjev (375 milijonov funtov) za reševanje tožb tisočih ameriških hemofilikov, vztrajal, da se je "vedno obnašal odgovorno, etično in človeško".

Tole še prosim pojasni, kako je možno v tvojem perfektnem svetu? Prevelik vložek tko da eh azijci, ko jih jebe. :)
Sandi__
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Sandi__ » Po Okt 11, 2021 16:08

Pregovor pravi: "Z idiotom se ne velja prepirati, kajti slej ko prej vas bo spravil na svojo raven in premagal z izkušnjami."

Nisem prepričan, ali je dejansko to intelektualna raven Aegirja, ali je samo provokator. Spet je vrgel neke citate 10 let pred kovidom, sedaj pa ti išči razlage, da njegovemu intelektu nastaviš ogledalo.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Okt 11, 2021 16:31

Na Balkanu sta se blefiranje in izmotavanje iz precepa razvili v resni znanstveni veji. :D
Preživeli so le strokovnjaki teh znanstvenih vej, ostale so dali Turki na kol, zdaj pa mamo kar mamo. In naj še kdo reče, da so komunisti izumili negativno selekcijo.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 11, 2021 16:43

Bayer nima problema z zavednim prodajanjem zdravil, ki vsebujejo virus hiv.

Dva dolgoletna urednika New England Journal of medicine in Lancet, trdita, da je po njuno ogromno oziroma cca pol vseh zdravstvenih študij lažnih in prirejenih v imenu različnih interesov.

Ampak itak to nima nobene zveze s stanjem in korono - ''zaupaj stroki''.

Mhm.

SR: sam ti maš te komuniste skos v paci. Boš dobil zdej komunizem nazaj ne sekiraj se, vse poti vodijo v rim. Agenda je znana. Absolutni komunizem in to iz zahoda tokrat prihaja. Buckle yer seat belt.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Okt 11, 2021 16:56

AEgir napisal/-a:SR: sam ti maš te komuniste skos v paci. Boš dobil zdej komunizem nazaj ne sekiraj se, vse poti vodijo v rim. Agenda je znana. Absolutni komunizem in to iz zahoda tokrat prihaja.

Niti ne. Ko se pozabi Corona, se bo pozabil tudi Soroshev vpliv, svoje je zamudil.
Bolj je nevarno, da nas oligarhi preko zelene revolucije popeljejo v fevdalni sistem.

Ampak ostalo sem imel pa prav, kar dokazuje metanje pasjih bombic z citiranim prispevkom. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 11, 2021 18:14

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta