Zanimivi linki, video posnetki in slike
Moderatorji: moderator2, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Re: Zanimivi linki, video posnetki in slike
Super plovilo za moj okus. Ampak glede na to kakega plejerja špila majster bi ga lahk blo sram da ne da delat novega. Sej bo ja pokno od samozavesti 
A da bi motor privezal na čoln s kakšnim štrikom, dokler se je še malo držal čolna, mu pa ni prišlo na pamet?
motorni
Saj je spodaj jasen komentar; lahko kupiš nov outboard, možganov pač ne.
Xilinx Vivado HLx trainee
Verjetno nisi med najneumnejšimi, če imaš denar za tak šlauh kot je na posnetku.
Tako plovilo imet ... verjetno res ni med najneumnejšimi. Zavarovalnica bo pa itak vse povrnila, še za traume, ki jih je imel. Da ne govorim o otroku in njegovih traumah! 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
SR 290 tud men je to kapnalo na pamet in vrjetno mu je kasko pokril novega. Ampak sama vest mi nebi dala da spustim na dno kakršenkoli motor. Magari je tomos!
Pa saj si je označil na gps.....mogoče bi bil to projekt za aegirja, za drugo sezono, on gre vedno na vecje stroje..
Marcel_Mastnak napisal/-a:SR 290 tud men je to kapnalo na pamet in vrjetno mu je kasko pokril novega. Ampak sama vest mi nebi dala da spustim na dno kakršenkoli motor. Magari je tomos!
jaz pa z lahkoto, ko je 1x potopljen je konec z njim
je pa tukaj drug problem, Mercury Verado ima točkovno dvigovanje celega motorja in ene serije (prve 250-300) so imele problem z veliko ročico na vijake, ki niso zdržali hudih obremenitev a so to rešili zelo hitro z ojačitvijo dela, ki nalega na zrcalo
Amiju se pa gladko fučka za motor in to mi je všeč, kako hladnokrvno je prenesel izgubo motorja
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Tipično obnašanje pretrimanega gliserja z težiščem daleč preveč spredaj. Da sploh lahko dvigne rivc mora imet propeler globoko pod vodo, trimat mora na mejo kavitacije, gliser vzdolžno niha, ker propelerju pojemajo zmogljivosti trima..., dejansko nervozen in nevozen ob optimalno izkoriščenem pogonu.
Zaradi takih pridejo ven ideje, da je težak gliser boljši za valove od lahkega in zaradi takih obstajajo omejitve moči pri registraciji, pa specifičnih konjev sploh ni pretirano veliko.
Zaradi takih pridejo ven ideje, da je težak gliser boljši za valove od lahkega in zaradi takih obstajajo omejitve moči pri registraciji, pa specifičnih konjev sploh ni pretirano veliko.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Bi clouk pricakoval vec od 400ps na takem škafu. Kar se mi dopade je V na čolnu in motor 
bilo napisal/-a:Tako plovilo imet ... verjetno res ni med najneumnejšimi. Zavarovalnica bo pa itak vse povrnila, še za traume, ki jih je imel. Da ne govorim o otroku in njegovih traumah!
Na zavarovalnici bodo zelo veseli posnetka, kako ga odpne, reže kable in spusti motor samovoljno v vodo!Vsaj naše, ne vem pa kako je v tujini.Travme so bile pa po moje večje pri polni hitrosti, čez mero zdrave pameti.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kolcka a ti si agent? 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov