Zanimivi linki, video posnetki in slike
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Zanimivi linki, video posnetki in slike
Dec je faca, jaz ga dostkrat gledam. Cinizem par exelence. Nikoli ne razočara. 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Ded je faca. Velikokrat mu zavidam življenski stil. Mogoče ob dnevih kot danes res ne, ko se familija zbere pri večerji, ampak v 360tih ostalih dneh leta pa z lahkoto 
Drži se Jasmin!
Drži se Jasmin!
Po MROŽ certifikatu haha
Neuspešno reševanje nasedle barke
https://www.youtube.com/watch?v=_vdaxrGfT1M
https://www.youtube.com/watch?v=_vdaxrGfT1M
to ni bilo reševanje, ampak kaotično ter plačljivo uničevanje. debili.
Kaj se realno da narest v takem primeru? Kobilica zagozdena med skale, ker so valovi barko porivali naprej. Luknja v trupu. Res je brez veze jo vleči za jambor. Ko so jo vlekli za bitve, so se poškodbe kobilice, trupa še povečale. Kaj je alternativa - dodatni baloni, čakanje na plimo?
Dvigalo ce je na voljo. Na Susku je letos ven vrglo eno 10m barko (bila je na skalah). So prisli lepo z dvigalom in jo postavili nazaj v vodo. Jadrnico ki pa je bila na isti plazi na mivki je pa Seahelp potegnil nazaj v vodo.
Veter v laseh, travarca v zobeh 
baloni. z njimi praktično lahko narediš vse, samo HOTET je treba. pač vzame čas da napredeš mrežo naokoli in napumpaš vse skupaj, če cele tankerje dvigajo s skal z baloni, pa tele nasedle jadrnice ne bi. koliko so jo z baloni dvignili teli "reševalci" je pa grozljivo. 30 cm nad vodo je bil najnižji del palube. se pravi da so jo direktno na surovo potegnili iz skal dol.
je pa tudi okolica sidrišča zanimiva, v filmu vidiš N-jadrnic zasidranih naokoli, pa čolnov etc...in noben ni opazil jadrnice ki jo je strgalo (ketno odvilo) in neslo (v lepem vremenu) na obalo?
je pa tudi okolica sidrišča zanimiva, v filmu vidiš N-jadrnic zasidranih naokoli, pa čolnov etc...in noben ni opazil jadrnice ki jo je strgalo (ketno odvilo) in neslo (v lepem vremenu) na obalo?
Baloni so bili skoraj celi zunaj, torej je bilo vzgona skoraj nič- stručkoti.
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
pinosat napisal/-a:https://www.youtube.com/watch?v=g7z89lF2z7c
mamo mi to s polnimi jadri, kaj te k**c![]()
Res so divjaki
Med regato je tako, da nihče noče biti prvi, ki bo krajšal, potem se pa trgajo jadra in lomijo jambori.
Vseeno imam občutek, da so kar vedeli, kaj se dogaja in kaj delajo... so se pač odločili da tvegajo in grejo do skrajnosti. Še dobro, da so jo odnesli samo s strganim jadrom.
Je pa res noro, kako hitro se vse dogaja:
0:00 - pospravljajo špin
2:00 - špin dol in pospravljen
4:00 - tangun fiksiran in na varnem
4:30 - veter ojača, posadka se še vedno trudi pospraviti genovo
5:00 - useka na polno, bum se vleče po vodi
7:00 - so že poravnani
8:00 - že "normalno" plujejo
Če te v tistih 2-3 minutah ne pobere od groze, je pravzaprav prav luštno, športno jadranje...
Disclaimer: jaz v takih razmerah sploh ne grem ven, če bi slučajno bil zunaj, bi bil pa na viharnih jadrih
@Pinosat in Tadejko.
Tole sta dobro prilimala in opisala! Sem naredil povezavo na temo o jadranju v neurju. Pa naj se tam dogaja debata o tem.
viewtopic.php?f=8&t=22064&p=346063#p346063
Tole sta dobro prilimala in opisala! Sem naredil povezavo na temo o jadranju v neurju. Pa naj se tam dogaja debata o tem.
viewtopic.php?f=8&t=22064&p=346063#p346063
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov