Roberth1 napisal/-a:Danes se dobijo vrvi (9,5 mm x 30 m ali 6 mm x 30) za 5 €.
Dobijo se pa pri budget trgovcu.
Verjetno si imel to v mislih za privezne (ali sidrne) vrvi. Te bi obojne morale biti elastične in 'težje' od vode. Pa na UV bi moralo biti neobčutljivo ali pa pred tem varovano s čim primernim, kar pri zelo poceni vrvi ni nujno da je.
Se spomniš, iz katerih materialov so tiste po taki ceni? Kakšne so dovoljene sile (če so deklarirane)? Imaš kakšne podatke o elastičnosti?
Če ni podatkov, bi bilo po mojem dobro malo stestirati. Neelastična vrv za te namene je 'gravža'.
kasaudio napisal/-a:... Drgač pa se z visokotlačnim čistilcem da od alg in nevemčeas usrane štrike v nulo oprat. In nič jim ne zaškodi. Fiksiraš pištolo in lepo štrik meter po meter preko curka.
Bistveno je,
Če je pištola preblizu in/ali so med niti vrvi prišli ostri delci, zna to vrv resno poškodovati - in problem je, da lahko poškodb ne opaziš zlahka.
Ostri delci so verjetnejši v vrvi, s katero se vežeš na obalo ali pri sidranju leži na dnu, kot pri tisti, s katero se vežeš na obroč na pomolu, in verjetnejši tam, kjer je obala iz zdrobljenih školjk ali so obalo umetno nasuli (tolčenec za lepo plažo recimo na Viru) kot tam, kjer je morje samo ugladilo materiale (mivka in v oble oblike zglajen prod in kamni)
Eno od priporočil s povezave, ki sem jo dal zgoraj:
• Power washing is not recommended. While it can be an effective method for cleaning marine growth from mooring pendants and dock lines, a power washer in the hands of an inexperienced operator can do significant damage. High-pressure water can easily cut through a line and do significant hidden damage. Power washing can be carried out safely by keeping the power-washer nozzle at a sufficient distance, but there is no easy way to tell whether your work is causing some hidden damage.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...