Zanimivi linki, video posnetki in slike

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
H2O
Admiral

Re: Zanimivi linki, video posnetki in slike

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Nov 12, 2020 08:36

Shit :shock: . Na tej pumpi sem tankal pred leti.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Nov 13, 2020 07:37

Namerno nisem odperal nove teme. Kdor ne verjame kako je na infekcijski kliniki naj si pogleda spodnji link. Pustimo komentarje, ali verjamo v to ali ne, ali so mladi ali so stari, ali vlada dela parav ali ne...to kar je prikazano je realnost in verjemite mi ni fotomontaža ali pa kakšna nebulozna reportaža, takšna je v tem trenutku realnost tam.

https://www.24ur.com/magazin/med-covid-bolniki.html
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » Pe Nov 13, 2020 09:41

Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
CAR
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Nov 13, 2020 11:00

Edo odlična predstavitev.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 13, 2020 11:14

CAR napisal/-a:Edo odlična predstavitev.

Slika

ko boš imel čas, bi te prosil, če mi razložiš, od kdaj ni več žakelj pa mrtvašnica, ampak direkt iz postelje, zavit 10x v polivinil v trugo. kaj ima ebolo in radiacijsko bolezen naenkrat?

človek se ne znebi občutka (pustimo realno situacijo), da gledam CNN v slovenščini. Če ti hčerka dela tam, boš najbrž imel pojasnilo. so svojci trugo pripeljali? je truga razkužena? ima ISPM žig, ne strejši od 48 ur - tale je malce v hecu, ampak je na mestu?

ne zajebavam te, lahko mi tudi na ZS odpišeš, če se bojiš da bo kaka čudna debata nastala iz tega. z logičnim odgovorom, bo marsikateri spremenil mnenje iz teorije zarote v "aha, o jebemtiš".
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 13, 2020 11:16

CAR napisal/-a:Namerno nisem odperal nove teme. Kdor ne verjame kako je na infekcijski kliniki naj si pogleda spodnji link. Pustimo komentarje, ali verjamo v to ali ne, ali so mladi ali so stari, ali vlada dela parav ali ne...to kar je prikazano je realnost in verjemite mi ni fotomontaža ali pa kakšna nebulozna reportaža, takšna je v tem trenutku realnost tam.

https://www.24ur.com/magazin/med-covid-bolniki.html

Tudi jaz se ne bom obregnil ali je res ali ne, ker virusa nikakor ne zanikam.
Me je pa danes šokiral usklajen pristop tako MMC, kot 24ur, ko sta danes zjutraj, noč po sprejetih ukrepih, šla z udarno novico- poročila iz covid oddelka.. 24ur celo s krsto in truplom na naslovki. :shock: :shock: :shock:

Ker delam celo življenje v medijih in jih poznam zelo dobro, se ne morem znebiti občutka "Severne Koreje".
Žal.

Verjetno je učinek ustrahovanja s tem dosežen pri večini.
Jaz pa si to samo zapomnim za čase, ko bodo normalni.
CAR
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Nov 13, 2020 11:56

kr3mn1 čudi me, da ti ki si vseved tukaj na forumu tega ne veš, saj se spotakšneš skoraj v vsak post pa naj bo to cerada, električni avti, sprayhood....Moj odgovor glede krste in ostalih tvojih vprašanj je ne vem, niti me to ne zanima, imam pa toliko pameti, da vem, da se nekdo ne bi igral s takšnimi posnetki na službeni strani.

Al, saj veš da so mediji usklajeni, zato nisem prepričan, da ne bo podobne reportaže naredila tudi RTV, če je že ni.
Mogoče tukaj ne gre toliko za ustrahovanje kot za to, da bi dosegli, da ljudje pričnejo spoštovati vsaj delno ukrepe, ker še vedno je veliko nespoštovanja in videnja druženj brez mask, brez distanc....
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Pe Nov 13, 2020 12:04

kr3mn1 napisal/-a:ko boš imel čas, bi te prosil, če mi razložiš, od kdaj ni več žakelj pa mrtvašnica, ampak direkt iz postelje, zavit 10x v polivinil v trugo. kaj ima ebolo in radiacijsko bolezen naenkrat?

https://www.24ur.com/novice/tujina/zapr ... ljajo.html

https://siol.net/novice/svet/po-pogrebu ... ika-538659
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 13, 2020 12:07

CAR napisal/-a:Al, saj veš da so mediji usklajeni, zato nisem prepričan, da ne bo podobne reportaže naredila tudi RTV, če je že ni.
Mogoče tukaj ne gre toliko za ustrahovanje kot za to, da bi dosegli, da ljudje pričnejo spoštovati vsaj delno ukrepe, ker še vedno je veliko nespoštovanja in videnja druženj brez mask, brez distanc....

Mediji niso usklajeni. Mediji so samo poslušni (in to ne zastonj) s strani vlade. To je edino.
Štejejo kliki (vem, ker od tega živim) in klike prinašajo bombastične novice. No tokrat so šli po moje predaleč za nekega bralca, ki ima vsaj malo kmečke pameti oz. intelekta.

In menim, da gre ravno za to: ustrahovanje. Ker če je namen, da bi ljudje spoštovali ukrepe je verjetno krsta na naslovki (žal) najbolj brane interentne strani v Sloveniji ravno to: ustrahovanje.
Problem pa vidim v tem, da nismo neumni.
Spoštovanje ukrepov se doseže z državniško držo na televiziji in jasnim sporočilom javnosti, ki se nasloni na stroko, znanstvenike (kot analitk iz faksa, ki ga je prilimal EDO).

Tudi se ne strnijam s tem, da ljudje ne bi spoštovali ukrepov.
To je veliko govorjenja, ki se kot neka mantra pojavalja s strani posameznikov v medijih (spletnih komentarjih, twitterju itd...). Najprej so krivili kolesarje, potem lovske koče, zdaj se govori, da so privatne zabave...
Moja izkušnja ni taka in moj socialni krog je zelooo velik pa nisem z nobenim kave spil, kaj šele se kje napil. Niti nisem slišal za kakšno zabavo.
Še par lokalov, ki so bili aprila odprti na črno, zdaj ne dela.

Menim, laično seveda, da je virus med nami in ga pač ne bom izgnali v vesolje. Lahko se povsem zapremo a samo en okuženi bo spet sprožil val.

Želim si, ker mi to pripada, jasne informacije in morda tudi kakšen pozitivni znak. Torej, da jih okoli 80% nima nobenega simptoma, da pa smo ljudje in da bomo za vsako babico poskrbeli.

To, kar pa se sedaj dela pa pri ljudeh vzbuja samo dva ekstrema: strah ali pa revolt. To je slabo.

Še enkrat na ponovim (disclamer), da spoštujem vse ukrepe (naj se mi zdijo še tako nesmisleni), uporabljam aplikacijo (kaj je zdaj s tem? to še dela) itd...
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Pe Nov 13, 2020 12:16

Grega295 napisal/-a:
kr3mn1 napisal/-a:ko boš imel čas, bi te prosil, če mi razložiš, od kdaj ni več žakelj pa mrtvašnica, ampak direkt iz postelje, zavit 10x v polivinil v trugo. kaj ima ebolo in radiacijsko bolezen naenkrat?

https://www.24ur.com/novice/tujina/zapr ... ljajo.html

https://siol.net/novice/svet/po-pogrebu ... ika-538659

Nisi dojel poante. Od kdaj pakiramo za čezoceanski transport ljudi kar ob postelji. Obstajajo pravila. Smrt mrtvašnica itd...une budale iz črnegore nimajo nobene veze s tem
CAR
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » Pe Nov 13, 2020 12:32

Al zakaj meniš, da bi bil medij 24Ur.com poslušen s strani vlade. Razmem za RTV, ki je v državni lasti. Razumem tudi za Nova TV.
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 13, 2020 12:42

CAR napisal/-a:Al zakaj meniš, da bi bil medij 24Ur.com poslušen s strani vlade. Razmem za RTV, ki je v državni lasti. Razumem tudi za Nova TV.

ker v Sloveniji ni medija, ki bi preživel brez oglasov s strani podjetij, kjer ima država kapitalsko naložbo (Petrol, Telekom, Zav. Triglav itd)
Pri pro plusu so tu še težnje po lastništvu, kjer brez soglasij drźavnih agencij ni mogoče izpeljave takih poslov.
res je, da so bili lani prodani v paketu Čehom a zgodba je globja...

Pa saj to ni tako pomembno.
Pomembni smo mi, državljani in tukaj ni zaupanja
jernejm
Kapitan
Kraj: TupaTam

OdgovorNapisal/-a jernejm » Pe Nov 13, 2020 12:45

Ker je z lastniki poptv sklenjen dogovor, da se izogibajo določenih tem oz. preferirajo druge teme in plasirajo novice, v zameno za oglaševanje podjetij, ki so posredno ali neposredno v lasti "nekaterih". Gre za milijonske zneske, ki jih noben lastnik ne bi zavrgel v imenu "resnice". Neodvisni mediji so stvar preteklosti. Vsi so postali pisuni kapitala.
...ti krmi ga v valovih, ti brani ga v vetrovih...
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Nov 13, 2020 12:57

Da vam s prve roke mal podrem nekaj teorij zarot in namernega usklajenega delovanja RTV in POP...
Kot je razvidno iz reportaže so vse fotke nastale v UKC avtor: Matej Povše, torej so medijske hiše dobile slikovni arhiv od PRja UKC in pač to objavile, ene bolj, druge manj senzacionalistično in strašljivo...
Ker medijev ne spuščajo v te covid cone in ni slikovnega materiala je vsak tak material dobrodošel in seveda takoj na prvi strani :wink:
https://medisken.si
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Nov 13, 2020 13:02

no, mi nimamo teorij zarot. samo dejstva.
medije poznam v nulo.
samo nasmiham se raznim “neodvisnim” novinarjem..

to kar pa ti pravis pa je ravno za eno dobro teorijo...

ampak saj mene moti samo ta ovčjereja..

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti