Zakaj člani zapuščajo morjeplovec.net? Razmišljanje by Al...

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » To Okt 01, 2013 19:31

+1
Lastniku mora biti jasno da če hoče iz tega foruma potegniti kak e od reklam, ne more forum v 3\4 temah zgledat kot otroški vrtec.
Treba bi bilo imeti malo več moderatorjev ki bi bili malo bolj dosledni, saj vsi ne delajo sranja.
Vsebinsko tehnične rešitve in izboljšave pa bi bile . na i.
In ko je forum urejen, pregleden in tehnično porihtan, se ga lahko trži.
Pa ne rect ja saj ni denarja kriza itd.. Ravno v krizi ko vsi cekiramo kje je kaj cenje in s sodobnimi mediji se da dosect več potencialnih strank, kot bi jih sicer V času debelih krav
In forumi sploh specifični so prilika za to.
LP.

E pa da vidim če bo spet dupli post...
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » To Okt 01, 2013 19:39

No jaz se prepoznam v teh besedah. Sicer še nisem fejst dečko, ker mam kurc kej čolna ampak sem bil predvsem v preteklosti precej bolj zgovoren, nestrpen in podobno. Vmes nisem več spremljal foruma in sem se v tem času zamislil in razmislil. Predvsem ne skačem več toliko na provokacije, razen nekaj, ki so že kar preveč očitne.
Poskušam kaj pametnega napisati in to je več ali manj vse.
Morate priznati, da sem precej bolj pokuliran, kot sem bil, veliko vas poznam sedaj že tudi osebno in še več vas bom poznal.
To sem napisal zato, da vidite, da ima človek lahko tudi bolj normalen pristop.
Konkretno iz tega foruma in njegovih članov sem počrpal veliko znanja, drugje se učim drugih stvari in upam, da bom lahko kdaj to forumu vrnil.
Dam pa na tem mestu marsukomu prav, da se forum spreminja na slabše. Nekateri se spomnite, da sem nekoč načel temo z imenom, da forum umira ali nekaj takega. Pisanje ni bilo dobro sprejeto in sem nehal na to opozarjati.
Sam sodelujem na 8 forumih sem ustanovitel ali soustanovitelj dveh in oba imata člane štete v tisoče, zato mi je tematika forumov blizu.
Al je napisal, da se je ustanovil vmes še en forum. Tega sem ustanovil jaz s somisljeniki in po nekaj dneh tednih(nima veze) sva se z adminom slišala po telefonu, Pogovor sicer ni bil prav prijeten, vendar eno sem ugotovil.
Morjeplovec je zanj kot otrok. Ima velik pomen in tisti, ki ste prijatelji od admina to spoštujte in in ne izkoriščajte prijateljstva za to, da si si tu vse dovolite... Jaz spoštujem od nekoga delo in sem se umiril, saj je ta forum dejansko drugačen od ostalih, vendar fantje... take it easy!!!

Drugače pa +b pomaga, če ne gre drugače!

Če pa je kdo zelo v dvomih kdo so fejst fantje in kdo bi si zaslužil počitnice v banovcih za nekaj dni pa lahko napišem!
P.S. fejst fantje niso za v banovce, fejst fantje morajo pri sebi razcistiti kako in kaj...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Okt 01, 2013 19:40

al, se strinjam z napisanim :!:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Okt 01, 2013 19:46

mamaMicka napisal/-a:Sicer še nisem fejst dečko, ker mam kurc kej čolna

Na tole nekateri stalno namigujete (da so glavni na tem forumu tisti, ki imajo največje barke), ampak sploh ni res... Tomaz_slo ima recimo 6 metrski čoln, pa je "fejst dečko"... Pajer1 tudi, pa še bi lahko našteval.
Bouges Nina
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bouges Nina » To Okt 01, 2013 19:48

In vse več punc nas je fejst dečkov...
rjavolasa skipperka
Viceadmiral
Kraj: LJUBLJANA

OdgovorNapisal/-a rjavolasa skipperka » To Okt 01, 2013 21:24

Bouges Nina napisal/-a:In vse več punc nas je fejst dečkov...

na nas so pa Nina kar pozabili
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Okt 01, 2013 21:53

@Al - ne bo prostega spisa, ker ni kaj dodati.

Le nekaj pripomb:
  • Dva tipa moderatorjev s problemi za forum:

• tisti, ki premalo posredujejo, oziroma če moderiranja ni (skrajna posledica pri dovolj neugodnih uporabnikih flame wars in potem odhajanje tistih, ki pišejo dobre prispevke s foruma)
    • tisti, ki so bog i batina (praviloma odbijejo članstvo v zelo kratkem času, in največkrat forum ugasne tako hitro, nimaš dostikrat prilike videti takega, ki je to preživel). Imel priliko videti in... imam preganjavico pred tem, da bi bil tak moderator.
    Verjetno smo mi - razen Matejca - preveč v prvi skrajnosti. O razlogih za to (več plati, tudi tehnična) tu zdaj ne bi.
  • Najde se vseeno nekaj novih članov foruma, zelo hitro in z zelo dobrimi prispevki.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Okt 01, 2013 22:16

Jaz se pa podpišem pod tisto kaj bo Tex napisal,še ni, ampak BOOO

Drugače mi je pa tudi všeč kaj je Kr en napisal.

kr en napisal/-a:Večina nas je izrazila svoje mnenje. Rdeča nit je potegnjena. Nekateri kritiko prenesejo lažje, nekateri težje. Nekateri jo podajajo upravičeno, drugi, ker pač tako mislijo...
Bistvo je, da je na dveh straneh napisano veeeeliko besed s pravo težo. Še bolj dejstvo, da so podane z neko kulturno noto. Torej znamo.

Dotaknil bi se le t.i. "fejst dečkov", to mi ne da miru. Al je lepo napisal očitke in jih tudi argumentiral. Je pa zanimivo, kako mu je sledilo precej potrditev. Brez argumentov. Menim, da je reka iz enega brega videt takole. Če pa greš še na drugi breg, pa je slika povsem drugačna! Ljudje na obeh bregovih, pa so le ljudje s svojimi pravicami in navadami.
Poznam kar nekaj članov, ki so se iz foruma potiho umaknili ravno zaradi žalitev. Ampak z nami, "fejst dečki" pa še vedno komunicirajo. Še več. Še videvamo se. Torej?
Sam ne delam razlik med člani, ki se videvamo in ostalimi. Cenim pravico vsakega, da sodeluje tukaj. Ne pustim pa kratiti svoje. Torej če nekdo celo poletje vžiga 40 let starega Tomosa, je tudi moja pravica, da se iz tega lahko pošalim. That's all.

Lepa beseda, lepo mesto najde. Smo ekipa in bomo tudi ostali.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Sr Okt 02, 2013 00:18

Ma jest vas mam tud dost, grem...

...spat :wink:
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Piki
Admiral
Kraj: Ljubljana-Opatija

OdgovorNapisal/-a Piki » Sr Okt 02, 2013 05:51

kr en napisal/-a:Dotaknil bi se le t.i. "fejst dečkov", to mi ne da miru. Al je lepo napisal očitke in jih tudi argumentiral. Je pa zanimivo, kako mu je sledilo precej potrditev. Brez argumentov.

Ker imam občutek, da sem padel v vojsko nasprotnikov "fejst dečkov", ki jih neargumentirano blati, moram protestirati. :lol: Mislim, da sem lepo predstavill svojo izkušnjo s tistih nekaj srečanj, na katerih sem bil in povedal, da je večina "fejst dečkov" tudi fejst fantov, ki ne počnejo nič od očitanega. Nekaj jih je pa žal tudi takih, ki to počno in sem jasno napisal katere stvari me motijo.
superpuntar
Kapitan

OdgovorNapisal/-a superpuntar » Sr Okt 02, 2013 11:04

Jaz osebno mislim, da malo pretiravate;

Forum je za SLO razmere perfekten, moderiranje je spordobno, kultura pisanja je na nivoju.

Zame je bil in bo tudi v prihodnje ta forum osnovni vir informacij v zvezi z navtiko.

Logično je, da se v vseh teh letih ob 4.000 registriranih uporabnikih in skoraj 200k postih pojavijo določene težave (ponavljanje tem, izpostavljanje določenih uporabnikov, trivialnost,...).

Skratka, admin in moderatorji: KEEP UP THE GOOD WORK!
slan
Kapitan

OdgovorNapisal/-a slan » Sr Okt 02, 2013 11:23

Če dovolite moje skromno mnenje. Razlog za posrane teme je bolj kot v moderatorjih, v tistih nazivih pod nickih. Seveda bi vsak bil admiral, potem pa nabija poste v vseh temah, tudi če se mu niti ne sanja o čem je debata. In potem naprimer negdo, ki mu je morjeplovstvo to da z gumico in T4 pluje po zalivu pred kampom, deli nasvete kako v 30 vozlih burje pluti čez kvarner. Pa ne me narobe razumeti. Nič nimam proti takim morjeplovcem. Hočem samo povedati, da nekateri nimajo nič samokritike, in se spuščajo v stvari o katerih nimajo lastnih izkušenj, so samo nekje slišali, ali pa še to ne.
Mogoče bi bilo boljše na tistem mestu označiti za kakšnega morjeplovca gre. Naprimer ali je lastnik ali najema, jadrnica ali motornjak, dnevni ali potovalen, mogoče še kako dolgo že pluje, če ima za sabo kakšne večje predelave ali obnove na plovilih, mogoče je celo samograditelj. Potem bi bilo lažje oceniti kakšno težo ima kateri od prispevkov.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Sr Okt 02, 2013 11:30

superpuntar napisal/-a:Jaz osebno mislim, da malo pretiravate;

Forum je za SLO razmere perfekten, moderiranje je spordobno, kultura pisanja je na nivoju.

Zame je bil in bo tudi v prihodnje ta forum osnovni vir informacij v zvezi z navtiko.

Logično je, da se v vseh teh letih ob 4.000 registriranih uporabnikih in skoraj 200k postih pojavijo določene težave (ponavljanje tem, izpostavljanje določenih uporabnikov, trivialnost,...).

Skratka, admin in moderatorji: KEEP UP THE GOOD WORK!

Kratko, jedrnato :!: :wink:
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Sr Okt 02, 2013 11:46

Nevem zakaj ni na forumu teme stila "blodnje", pa se tam lahko piše offtopic in podobne zadeve.

Jaz predvsem tu vidim probleme, ker ljudje hočejo pridti na plano z določenimi zadevami in zato se tema poserje.

Ja poserje se pa itak vsako temo, še posebno mali oglasi so bili en čas obupni...
Hvala na razumevanju
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Okt 02, 2013 12:50

gregor.n napisal/-a:Ma jest vas mam tud dost, grem...

...spat :wink:

Gregor ti si car... pardon fejst dečko :P

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta