PogachnyK napisal/-a:Opel ima na 30.000km servis?
Pol je isto sranje kot z Renojevimi dizel motorji . Namreč kot sem slišal so imeli 1.5, 1.9., 2.0 in 2.2 od letnika 2001 do konca 2005 (od 90 do 120 KM) vsi konstrukcijsko napako in sicer je prav tretji ležaj glavne gredi prvi zaribal. Meni je na 1.9 DCI letnik 2005 (dva meseca pred novim modelom motorja z 130 KM) zaribal pri 130.000 km. Enmu prijatlu na 70.000, nekaj znancem okoli 150.000, rekorderju pa na 230.000. Nekateri verjetno niso povedali, ker kar je njihovega je sploh in oh najboljše in nepokvarljivo. Pa sem slišal, da je tudi njim šel motor. Največje sranje je to, da je interval servisa na 30.000 km. No meni je šel motor k vragu čeprav sem delal servis na 25.000 do 27.000 km, ta glavnega pa sem naredil nekaj tisoč km prej. Nato je sledilo še sranje s turbino, ki je zaradi opilkov "krepala" čez cca 100 do 200 km. Tudi sam sem imel komplet zavarovano. Delal mi je prijatelj sicer uradni mehanik, ki ima svoj SP in avto dela še sedaj. Če bi delal na uradnem servisu, bi me prišla samo menjava turbine 1800 EUR. Res da do okvare ni pil olja, nato pa sem počasi pričel dolivati od 0.5 litra do sedaj 1 litra na prevoženih 15.000 km, ko peljem na servis. Tudi sam sem takrat študiral, da bi kupil drugi (rabljen) motor za cca 800 EUR, pa sem se premislil, saj mi ni noben dal garancije da tudi tu ne bo ali že ni šlo kaj narobe. Tako sem šel v "lov" na dele sam in obnovljeno glavno gred z uležanimi ležaji in garancijo enega leta dobil v Celju za 400 EUR (s tem da sem pokvarjeno glavno gred dal mojstru v obnovo in si jo je zadržal, ker je bila še dobra za obnovo (ocenil jo je na 200 EUR)), sicer bi dal za gred z ležaji 600 EUR. Ko mi je šla turbina pa sem jo dobil na Koroškem v okolici Slovenj Gradca tudi za 400 EUR. Mislim, da sem za olje (2x) in ostale drobnarije (dihtange, antifriz...) ter delo dal mehaniku še cca 400 do 500 EUR in sem imel/imam Laguno še danes.
Sem pa tudi se pozanimal na Renoju kako je z garancijo glede konstrukcijske napake, torej več vozil z enako okvaro, pa je bil odgovor samo, da je garancija 4 leta li 80.000 (za kar sem doplačal) mimo in ne morem uveljavljati ničesar.
Sem pa tudi že lani ali celo predlanskim slišal (svak se je zanimal za nakup Opla, pa je to slišal in mi povedal), da imajo Oplovi motorji težavo z motorji, ki radi crknejo.