Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!
Pzdravljeni
Torej to pomeni ,da pri nas krize ne bo,saj prej niso plačevali pa sedaj tudi ne bodo,kriza je po tem takem že skoz .Sicer pa to za nas ne velja ,v vseh časih pod vsemi vladami,tudi v bivši državi, smo se znašli pa se še sedaj bomo,mislim da tisto kaj velja za ostali svet, za balkan ne .
Lep pozdrav
se mi zdi, da preveč mešate neplačila in recesijo.
Neplačila bodo v Sloveniji toliko časa, dokler se ne bo spremenilo delovanje sodišč in zakonodaja. Tudi za državo.
Problem pri trenutni finančni krizi je tudi, da ni denarja na medbančnem trgu, kar posledično tudi ni denarja v gospodarstvu. Ker ni denarja, ni investicij, stegnirajo plače, ni razvoja,............. To pa je velik globalni problem?
Vidim da ste nekateri odreagirali na moje pisanje.
Pisanje o plačilni disciplini nima nikakršne oziroma ima malo povezavo z recesijo. Z recesijo se samo poveča plačilna nesposobnost in s tem posledično plačilna disciplina oziroma nedisciplina.
Samo toliko sem hotel povedati, da je plačilna disciplina v Sloveniji bila že pred to krizo na psu, in veliko vprašanje je kakšna bo v in po krizi. Izgleda, da smo še vedno del Balkana.
Sej vsi zastopimo razliko no vsaj upam . JAz sem hotel povedat to da pa od kar je bush reko sranje je od takrat pa se vsi bojijo plačat še tisti ko majo. Pa čeprav pri nas še ni nekega sranja , novega ,samo staro je prišlo ven.
Se strinjam z Gobbijem.V žurnalu je danes pisalo ,da si penzionisti kupujejo še samo koščke mila.Zakaj pa??Saj penzija je enako kot prejšnji mesec,takšnih blaznih podražitev pa tudi ni bilo da bi čez noč tako obbubožali.Nafta se ceni,žitarice se cenijo,Elan že dvajset let propada,Mehanotehnika Izola? saj vsi vemo da kitajskim igračam ne moremo konkurirat.
Lep pozdrav