JK Orsan, Dubrovnik - tukaj ni heca
Moderatorji: moderator2, moderator
-
al
@andrejv
zdaj mi pa povsem nič ni jasno.
nekdo je zapisal, da je šlo najbrž za čarter pa sem zato pripomnil (v hecu; ker me eni poznajo kot tistega ki se skoz skozi čarteriste jezi- pa je daleč od tega).
In ko slišimo Poljaki in čarter smo očitno preveč predsodkarski pa pomislimo na neuko in po možnosti pijano posadko.
lepa barka...
zdaj bom pa sploh spremljal tole sago...
Uf...kaj vse se zgodi.
Pravzaprav še dobro, da je marinero porezal štrike in se tako ločil od piratov, vragova, švercera i crnih čarteraša...
S tem ko je štrike porezal je ves problem izginil. Puff...
Hm... ja...
Da še citiram iz Slobodne izjavo marinera:"u zadnje vrijeme dolazi sve više divljih chartera i divljaka, niti znaju rukovati brodom, niti su kulturni. "
Pravzaprav samo namesto chartera vstavimo besedo marinero pa je stvar jasna...
Kako pa se je potem to vse skupaj končalo? Je kaj padalo "po temeni"...?
zdaj mi pa povsem nič ni jasno.
nekdo je zapisal, da je šlo najbrž za čarter pa sem zato pripomnil (v hecu; ker me eni poznajo kot tistega ki se skoz skozi čarteriste jezi- pa je daleč od tega).
In ko slišimo Poljaki in čarter smo očitno preveč predsodkarski pa pomislimo na neuko in po možnosti pijano posadko.
lepa barka...
zdaj bom pa sploh spremljal tole sago...
Uf...kaj vse se zgodi.
Pravzaprav še dobro, da je marinero porezal štrike in se tako ločil od piratov, vragova, švercera i crnih čarteraša...
S tem ko je štrike porezal je ves problem izginil. Puff...
Hm... ja...
Da še citiram iz Slobodne izjavo marinera:"u zadnje vrijeme dolazi sve više divljih chartera i divljaka, niti znaju rukovati brodom, niti su kulturni. "
Pravzaprav samo namesto chartera vstavimo besedo marinero pa je stvar jasna...
Kako pa se je potem to vse skupaj končalo? Je kaj padalo "po temeni"...?
DR76 napisal/-a:https://youtu.be/rkY2Eq9lco8
Morda vidim kako podobnost le jaz.
He, he, točno na to sem tudi jaz pomislil
al napisal/-a:In ko slišimo Poljaki in čarter smo očitno preveč predsodkarski pa pomislimo na neuko in po možnosti pijano posadko.
Točno to sta po moje pomislila tudi mornarja, ki sta prerezala štrike. Spet eni kurčevi poljski čarteristi, ki bi se radi prešvercali, zastonj natočili vodo in odšli brez plačila. Za takšne predsodke so v veliki meri krivi tudi čarteristi s svojim obnašanjem. To kar se zadnje čase dogaja na Jadranu ni več normalno. Ne z ene, ne z druge strani.
Tale odgovor pod videom mi je dober, precej blizu resnice
Podpiram profesionalce, te vsaj z nasmeškom ocurijo.
aj ne seri mala pizdo. ova dva "gospara" su izdrkotine i kreteni kakvi tribaju instant dobit otkaz i prestat radit s ljudima i turistima. lipo se čuje kako dere vitar a kreten kida cime. da je ne znan koliko u pravu, postoji način za ophođenje s ljudima. al nama je najlakše psihopate uvalit da rade i sramote državu.
Podpiram profesionalce, te vsaj z nasmeškom ocurijo.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
H2O napisal/-a:Marjan Tomki napisal/-a:Tip, ki je odredil rezanje vrvi in tip, ki jih je odrezal, zelo verjetno sama nista ne mornarja ne jadralca.
Na netu piše, da sta jadralca...
Jap, ne bi verjel, ampak so neki jadralski rezultati na internetu.
Ne bi verjel...
- Še ena referenca o dogodku.
Tko zna... Najvjerojatnije... Vjerojatno...
... Mi smo im jednostavno odvezali konope, da ne budu na našoj obali. Riješili smo se vragova!e...
Če drži, da je rekel kar navajajo, je sploh nedopustno ne glede na to, kar so naredili Poljaki.
Navaja le kup domnev kot osnovo za rezanje, pa še sam sebi nasprotuje z odvezanjem in odrezanjem...
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Sep 14, 2015 19:47, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
H2O napisal/-a:Marjan Tomki napisal/-a:Tip, ki je odredil rezanje vrvi in tip, ki jih je odrezal, zelo verjetno sama nista ne mornarja ne jadralca.
Na netu piše, da sta jadralca...
Ta ki prereže štrik ni jadra videl od daleč. Šele ko odreže mu postane jasno, da veter barko odnaša in potem skuša zavezat, pa na roke zadržat pa s pomočjo bitve. Š A L A B A J Z E R P I J A N I (izdrkotina i kreten)
- Marjan Tomki
- Admiral
al napisal/-a:...
@H20
Lej, to so splošne navedbe:"odnos je bolj pomemben..." Ne vem ali ne opaziš ali pa nočeš opaziti ampak razlika je na čem pripluješ.
Ne vem... Gotovo kdaj, a enako gotovo je, da ne vedno.
Zadnjič sem zasedel mesto lokalca, a sem počakal na jadrnici in se bil takoj, ko sem videl problem pripravljen premakniti. 'Bajka' pa gotovo ni bila taka, da bi bil odnos - in izid - odvisen od tega, na čem pripluješ.
Tisti tip, ki ima o turistih idejo
po mojem tudi nima kaj početi v turizmu.direktor Jedriličarskog kluba Orsan Marko Prosenica napisal/-a:Mi smo im jednostavno odvezali konope, da ne budu na našoj obali. Riješili smo se vragova!
-
al
H2O napisal/-a:al napisal/-a:In ko slišimo Poljaki in čarter smo očitno preveč predsodkarski pa pomislimo na neuko in po možnosti pijano posadko.
Točno to sta po moje pomislila tudi mornarja, ki sta prerezala štrike. Spet eni kurčevi poljski čarteristi, ki bi se radi prešvercali, zastonj natočili vodo in odšli brez plačila. Za takšne predsodke so v veliki meri krivi tudi čarteristi s svojim obnašanjem. To kar se zadnje čase dogaja na Jadranu ni več normalno. Ne z ene, ne z druge strani.
najprej praviš, da sta jadralca, potem da sta mislila da so carteristi...
ta barka na zunaj daje vedeti, da to ni čarter, kot ga poznamo in vanj predalčkamo vzhodnjake.
jadralca pa tudi nista pa naj piše kar hoče: tega ne narediš. pika.
to se ne dela in konec. oz ce je krivo obnašanje posadke me zanima, kdaj je upravičeno tako dejanje?
po moje nikoli!
sploh mi ni jasno to polemiziranje...
Nazadnje spremenil al, dne Po Sep 14, 2015 20:04, skupaj popravljeno 1 krat.
-
al
Marjan Tomki napisal/-a:al napisal/-a:...
@H20
Lej, to so splošne navedbe:"odnos je bolj pomemben..." Ne vem ali ne opaziš ali pa nočeš opaziti ampak razlika je na čem pripluješ.
no to pa je klasičen primer tvojega posploševanja.
piši iz izkušenj in ne iz teorije na podlagi verjetnostnega računa.
- Marjan Tomki
- Admiral
al napisal/-a:Marjan Tomki napisal/-a:al napisal/-a:...
@H20
no to pa je klasičen primer tvojega posploševanja.
piši iz izkušenj in ne iz teorije na podlagi verjetnostnega računa.
Al, tu, od koder si citiral le del, je referenca na mojo izkušnjo.
Kdo potem zdajle 'teoretično in klasično posplošuje' - o mojem posploševanju?
Al, teoretično in klasično ne pomeni 'neutemeljeno', kot ti tokrat.
H2O napisal/-a:al napisal/-a:najprej praviš, da sta jadralca, potem da sta mislila da so carteristi..
Tega ne trdim jaz, to piše na netu. Jaz poskušam bit samo objektiven in ugotovit zakaj je sploh prišlo do incidenta. Najlažje je rečt: vsi Hrvati (ali Poljaki) so kreteni.
Če in ko ima H2O prav, ima prav.
Ne vem če Prosenica sam jadra ali se gre samo šefa, ampak naveden je kot prijavitelj klubske jadrnice Marina pri uvrstitvi na več jadralskih tekmovanjih.
Ne obnaša se kot nekdo, ki pazi na barko na privezu skozi slabo vreme, ne kot kdo, ki bo pomagal sojadralcu do varnega priveza ob poslabšanju vremena... ampak na teh uvrstitvah jadralskih tekem je naveden.
-
al
H2O napisal/-a:al napisal/-a:najprej praviš, da sta jadralca, potem da sta mislila da so carteristi..
Tega ne trdim jaz, to piše na netu. Jaz poskušam bit samo objektiven in ugotovit zakaj je sploh prišlo do incidenta. Najlažje je rečt: vsi Hrvati (ali Poljaki) so kreteni.
No ne se sedaj distancirati od zapisanega. Ok, piše na netu a na to se sklicuješ oz. povzemaš.
To nima zveze z objektivnostjo ampak se je treba do zgodbe opredeliti.
Ne vem zakaj je to težko?
Kaj pa je objektivnost? Da pišemo posplošene izjave: vedno sta dve zgodbi; tako se ne dela itd...
Zato pa je v družbi tako, kot je. Zelo težko se je opredeliti in postaviti in argumentirati svoje stališče. Vsi bi pa radi bili (neopredeljni) sodniki.
Še enkrat sprašujem: kaj je morala narediti posadka, da je šel tip rezat štrike? Kaj opravičuje to dejanje?
Moj odgovor: nič ne opravičuje tega dejanja oz. da sem natančen, nič od naštetega, kar sem lahko prebral v medijih (crni carter, vragovi, pirati...).
In ni najlažje reči vsi so kreteni (ali hrvati ali poljaki). Najlažje je ne-imeti jasno mnenje.
Kot ga nima @Marjan Tomki, ki je vmes uletel še z eno kačo samo njemu jasnega besedila...
Aja, ne moti me drugačno stališče. Moti me samo ta neodločenost oz. teoretiziranje...
Nazadnje spremenil al, dne Po Sep 14, 2015 20:28, skupaj popravljeno 1 krat.
- Marjan Tomki
- Admiral
al napisal/-a:...
Moj odgovor: nič ne opravičuje tega dejanja oz. da sem natančen, nič od naštetega, kar sem lahko prebral v medijih (crni carter, vragovi, pirati...).
...
Saj nisem prebral nobenega prispevka, ki se s temle ne bi strinjal. Jaz sem se eksplicitno tu.
al napisal/-a:... Najlažje je ne-imeti jasno mnenje.
In imam jasno mnenje: Kaže, da ko te zanese, te pač zanese.
Podobno kot je nekajkrat tudi mene, ko nisem dovolj natančno prebral, na kaj odgovarjam.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Sep 14, 2015 20:30, skupaj popravljeno 2 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti