Prijaznost NAS Slovencev

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

BostjanJ
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a BostjanJ » Ne Jul 31, 2016 19:51

Odgovorno al ne, ce ostanes brez goriva cloveku treba pomagat.... In ne ne mecem vse v isti kos ampak glede na odziv,katerega dobis ob potrebi pomoci, so edino slovenci z nekimi raznimi izmikanji in raznimi nepotrebnimi vprasanji za se izognit pomoci... Glede sidranja na 50 metrov razdalje pa italjanu ali nemcu ni problem,ce si na 20 m,kar je se vedno veliko,glede na to da so barke vedno vse v isto smer obrnjene... Na unijah pa so itak na manj kot 20m...in logicno da lepa beseda lepo mesto najde,ampak ocitno ni tako...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Ne Jul 31, 2016 20:04

Daj no, ne delaj še bolj naci butla iz sebe! Ni problem, če naletiš na enega ali dva taka, ampak če jih je več na kupu se je pa za vprašat, če ni problem v tebi Bostjanj in to ne glede na narodnost ostalih sodelujočih. Pojdi kam drugam šah špilat. 8)

p.s.
Veš, da so včasih Murterčani iz Kornatov po dva dni veslali in marsikateri se je rodil na tej poti.
Nazadnje spremenil SR 290, dne Ne Jul 31, 2016 20:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » Ne Jul 31, 2016 20:23

:roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Avg 01, 2016 09:16

Ob izjavi SR sem se spomnil na vic ko Mujo vozi po Nemški AC in posluša radio, da se eden vozi v napačno smer. In si misli: Ma kako jedan, ima njih stotine:)
Žal je vic zadnje čase precej realno stanje človeštva.
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Po Avg 01, 2016 11:27

Meni se non-stop vezejo na moj vez, ker veliko cez dan okol skacem s colnom. Prides nazaj v port, vidis mojstra kako jurisa na prost vez ki je oznacen s stevilko in reg. od colna. Mu lepo poves da je tvoj vez in da so turisticni tam preko - 50 posto se neki onegavijo pa ne znajo ritensko izparkirat ce nisi ravno miljo proc, 30 odstotkov je ql in rece sorry in hvala, ostanek ti pa jebe mater ce je pomol tvoj....v bistvu ja, ker je najet ja. Mu prevezes coln in pride nazaj skakat kaj se dotikas njegove.lastnine.

Pa ni da se kregas, dovolj je da se za 2 uri vsedes na pomol in opazujes kaj je mati narava ustvarila.
.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Avg 01, 2016 11:51

Kaj pa, če je za vso to godljo kriva drugačna organiziranost tamkajšnje družbe in pomanjkanje privezov?

Dvakrat sem bil v kampu, kjer sem plačal privez, ki ga v resnici ni bilo. V recepciji so mi kasneje pojasnili, da naj se znajdem kakor vem in znam.
Takšen odnos kar kliče po prepiru z interesenti za privez, ki v resnici sploh niso krivi, da jih je nekdo sistematsko nažajfal.

Šel sem na izlet v Preko, kjer je bil edini prosti privez v komunalnem delu. Privezal sem se in da ne bi prišlo do kake nevšečnosti sem ostal v čolnu, ko je šla družina pohajkovat. Kmalu se iz ribolova pripelje domorodska družina in preden sem uspel odvezat vrv in se umaknit, so popizdili, ter pričeli z bojnim plesom, da mi bodo že pokazali kako se lahko janezi obnašamo v njihovem morju in podobno. Na srečo so se umirili in mi ni bilo treba preprečevat napovedane pokazne vežbe, ampak takih štorij je en kup.

Problem je kompleksen in po moje je glavna krivda v tem, da se ves dopustniški direndaj dogaja v krajih z mediteranskim melosom, česar na celini nismo vajeni, oni pa našega načina življenja ne.
salesky
Viceadmiral
Kraj: Štajerska
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a salesky » Po Avg 01, 2016 14:00

Pravilno, da si ostal na čolnu in čakal če slučajno pridejo...drugače bi znal bit čoln že odvezan in prepuščen samemu sebi...

Moramo pa tudi razumet, da se oni (domačini) s takimi dogodki srečujejo dnevno v poletnih mesecih in ni čudno če so že malo živčni...
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Po Avg 01, 2016 14:10

Mogoče je pa problem, ker bi vsi radi prišli čim ceneje skozi pol se pa vežejo na vse mogoče kraje, ki so v bistvu privat. V kolikor so v enem delu luke samo ribiški privezi in privezi domačinov potem lahko že približno veš, da če se vežeš na prosto bojo, da bo pizdarija ko se lastnik boje vrne. Načeloma v vsakem peljarju piše kje so komercialni vezi... Če se že vežeš nekam na tako lokacijo, potem se splača kakšnega ribiča vprašat če je frej potem ti bodo pa razložili kako in kaj...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Avg 01, 2016 14:15

Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 18:07, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Po Avg 01, 2016 14:21

Pa še nekaj je, zelo je pomembna velikost plovila, tudi če vprašaš, ker potem tudi največji lenuh najde takoj tržno nišo. Je pa zanimivo, da ponavadi najbolj pizdijo tisti ,ki imajo prazen vez( nimajo čolna). :shock:
Rok-11
Admiral
Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.

OdgovorNapisal/-a Rok-11 » To Avg 02, 2016 09:08

BostjanJ napisal/-a: Glede sidranja na 50 metrov razdalje pa italjanu ali nemcu ni problem,ce si na 20 m,kar je se vedno veliko,glede na to da so barke vedno vse v isto smer obrnjene... Na unijah pa so itak na manj kot 20m...in logicno da lepa beseda lepo mesto najde,ampak ocitno ni tako...

Žal ti moram povedat, da je tako razmišljanje... no... naivno in kaže nepoznavanje situacije;

Barke so že obrnjene v isto smer, a nimajo vse enakih sider in enakih dolžin verige v vodi.
Še poseben problem pa je, da so nekatere sidrane z vrvmi - in to se - sploh v rahlem vetru - obnaša popolnoma drugače.

Obrat vetra za vsaj cca 45 stopinj (ali več) ti bo sčasoma že dokazal, kako hitro pride do delanja škode in zaletavanja bark zaradi neznanja sidranja.
erikv8
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a erikv8 » Sr Avg 03, 2016 11:54

jaz tudi mislim in vidim zadnje cajte da res nismo slovenci tako prijazni kot se opevamo, ne vsi ne vedno, seveda, ampak tko na splošno

sploh pa ne vem zakaj bi se s hrvati primerjali, kašno ima to vezo??
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Avg 03, 2016 12:44

Moj stric je vedno govoril:"Z ljudmi ni problema delati, problem je, ker jih je malo." :wink:
kok-pit?
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a kok-pit? » Ne Avg 14, 2016 20:16

SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Avg 15, 2016 11:06

Joj, kaj vse se je priselilo pod Alpe. :roll:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov