Prijaznost NAS Slovencev
Moderatorji: moderator2, moderator
Odgovorno al ne, ce ostanes brez goriva cloveku treba pomagat.... In ne ne mecem vse v isti kos ampak glede na odziv,katerega dobis ob potrebi pomoci, so edino slovenci z nekimi raznimi izmikanji in raznimi nepotrebnimi vprasanji za se izognit pomoci... Glede sidranja na 50 metrov razdalje pa italjanu ali nemcu ni problem,ce si na 20 m,kar je se vedno veliko,glede na to da so barke vedno vse v isto smer obrnjene... Na unijah pa so itak na manj kot 20m...in logicno da lepa beseda lepo mesto najde,ampak ocitno ni tako...
Daj no, ne delaj še bolj naci butla iz sebe! Ni problem, če naletiš na enega ali dva taka, ampak če jih je več na kupu se je pa za vprašat, če ni problem v tebi Bostjanj in to ne glede na narodnost ostalih sodelujočih. Pojdi kam drugam šah špilat.
p.s.
Veš, da so včasih Murterčani iz Kornatov po dva dni veslali in marsikateri se je rodil na tej poti.
p.s.
Veš, da so včasih Murterčani iz Kornatov po dva dni veslali in marsikateri se je rodil na tej poti.
Nazadnje spremenil SR 290, dne Ne Jul 31, 2016 20:24, skupaj popravljeno 1 krat.
Meni se non-stop vezejo na moj vez, ker veliko cez dan okol skacem s colnom. Prides nazaj v port, vidis mojstra kako jurisa na prost vez ki je oznacen s stevilko in reg. od colna. Mu lepo poves da je tvoj vez in da so turisticni tam preko - 50 posto se neki onegavijo pa ne znajo ritensko izparkirat ce nisi ravno miljo proc, 30 odstotkov je ql in rece sorry in hvala, ostanek ti pa jebe mater ce je pomol tvoj....v bistvu ja, ker je najet ja. Mu prevezes coln in pride nazaj skakat kaj se dotikas njegove.lastnine.
Pa ni da se kregas, dovolj je da se za 2 uri vsedes na pomol in opazujes kaj je mati narava ustvarila.
.
Pa ni da se kregas, dovolj je da se za 2 uri vsedes na pomol in opazujes kaj je mati narava ustvarila.
.
Kaj pa, če je za vso to godljo kriva drugačna organiziranost tamkajšnje družbe in pomanjkanje privezov?
Dvakrat sem bil v kampu, kjer sem plačal privez, ki ga v resnici ni bilo. V recepciji so mi kasneje pojasnili, da naj se znajdem kakor vem in znam.
Takšen odnos kar kliče po prepiru z interesenti za privez, ki v resnici sploh niso krivi, da jih je nekdo sistematsko nažajfal.
Šel sem na izlet v Preko, kjer je bil edini prosti privez v komunalnem delu. Privezal sem se in da ne bi prišlo do kake nevšečnosti sem ostal v čolnu, ko je šla družina pohajkovat. Kmalu se iz ribolova pripelje domorodska družina in preden sem uspel odvezat vrv in se umaknit, so popizdili, ter pričeli z bojnim plesom, da mi bodo že pokazali kako se lahko janezi obnašamo v njihovem morju in podobno. Na srečo so se umirili in mi ni bilo treba preprečevat napovedane pokazne vežbe, ampak takih štorij je en kup.
Problem je kompleksen in po moje je glavna krivda v tem, da se ves dopustniški direndaj dogaja v krajih z mediteranskim melosom, česar na celini nismo vajeni, oni pa našega načina življenja ne.
Dvakrat sem bil v kampu, kjer sem plačal privez, ki ga v resnici ni bilo. V recepciji so mi kasneje pojasnili, da naj se znajdem kakor vem in znam.
Takšen odnos kar kliče po prepiru z interesenti za privez, ki v resnici sploh niso krivi, da jih je nekdo sistematsko nažajfal.
Šel sem na izlet v Preko, kjer je bil edini prosti privez v komunalnem delu. Privezal sem se in da ne bi prišlo do kake nevšečnosti sem ostal v čolnu, ko je šla družina pohajkovat. Kmalu se iz ribolova pripelje domorodska družina in preden sem uspel odvezat vrv in se umaknit, so popizdili, ter pričeli z bojnim plesom, da mi bodo že pokazali kako se lahko janezi obnašamo v njihovem morju in podobno. Na srečo so se umirili in mi ni bilo treba preprečevat napovedane pokazne vežbe, ampak takih štorij je en kup.
Problem je kompleksen in po moje je glavna krivda v tem, da se ves dopustniški direndaj dogaja v krajih z mediteranskim melosom, česar na celini nismo vajeni, oni pa našega načina življenja ne.
Mogoče je pa problem, ker bi vsi radi prišli čim ceneje skozi pol se pa vežejo na vse mogoče kraje, ki so v bistvu privat. V kolikor so v enem delu luke samo ribiški privezi in privezi domačinov potem lahko že približno veš, da če se vežeš na prosto bojo, da bo pizdarija ko se lastnik boje vrne. Načeloma v vsakem peljarju piše kje so komercialni vezi... Če se že vežeš nekam na tako lokacijo, potem se splača kakšnega ribiča vprašat če je frej potem ti bodo pa razložili kako in kaj...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 18:07, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
BostjanJ napisal/-a: Glede sidranja na 50 metrov razdalje pa italjanu ali nemcu ni problem,ce si na 20 m,kar je se vedno veliko,glede na to da so barke vedno vse v isto smer obrnjene... Na unijah pa so itak na manj kot 20m...in logicno da lepa beseda lepo mesto najde,ampak ocitno ni tako...
Žal ti moram povedat, da je tako razmišljanje... no... naivno in kaže nepoznavanje situacije;
Barke so že obrnjene v isto smer, a nimajo vse enakih sider in enakih dolžin verige v vodi.
Še poseben problem pa je, da so nekatere sidrane z vrvmi - in to se - sploh v rahlem vetru - obnaša popolnoma drugače.
Obrat vetra za vsaj cca 45 stopinj (ali več) ti bo sčasoma že dokazal, kako hitro pride do delanja škode in zaletavanja bark zaradi neznanja sidranja.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov