kateri avto?

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

klemzi
Admiral
Kraj: trzin

OdgovorNapisal/-a klemzi » Če Jan 08, 2009 14:01

racman napisal/-a:aja mogoce se vprasanje - ali ima kdo avto na sp?

Jaz imam dva avta na d.o.o.. Verjetno je pri sp isto.

Če kupuješ drag avto potem se ti ga splača kupiti na pravno osebo, ker so amortizacija in vsi ostali stroški kar veliki, edino boniteto plačuješ in moraš pisati potne naloge zaradi davčne.

Če pa kupuješ tam do okoli 15.000 eur, pa se ti bolje splača kupiti avto na fizično osebo, ker boš večji strošek prikazal pri kilometrini in ne plačuješ bonitete in ne rabiš pisati potnih nalogov.

Pa še nekaj. V določenih primerih, če je lastnik vozila pravna oseba plača zaradi prekrška poleg voznika tudi pravna oseba. In te kazni niso tako majhne.

LP Klemen
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Jan 08, 2009 15:53

klemzi napisal/-a:. V določenih primerih, če je lastnik vozila pravna oseba plača zaradi prekrška poleg voznika tudi pravna oseba. In te kazni niso tako majhne.

LP Klemen

ups ja to je pa res...in za par € pri davku se ne splaca kup sranja ja...
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Jan 08, 2009 18:32

Bom še sam pristavil svoje mnenje.Vozil sem od nemcev do francozov in japoncev pa vam povem sledeče.Nemci kot so bmw in ww so trdi na cesti.Audi je zelo uživaška zadeva se usedeš not letiš do Nemčije prideš spočit ven.Mercedes je zelo podoben audiju.Kar se tiče renaultov z dci-motorji je ena stvar da od 120,000-150,000 km bo treba menjati turbino.Nazadnje sem vozil megana grandturja 1.5 dci z 105km in bil zelo zadovoljen z njemu.Poraba je bila bliže petim litrom goriva kot pa šestim.Skratka to je bil šparovček.Prodal sem ga izrecno samo zato ker sem malo težje vlekel svoj čolen po cesti.Trenutno pa sem nabavil Nisana X-traila z motorjem2,2dci in sem zelo zadovoljen z njem.Res ni avto za dirkanje,pa saj nismo več tako mladi da bi pritiskali na gas,in upam da bo tudi čolen dobro vlekel.Aha še to povem kar se tiče motorjev,če hočeš podaljšat življensko dobo turbine avtomobil NIKOLI hladnega ne sili v visoke vrtljaje.To je moje mnenje,če hoče pa kdo še kakšno informacijo o renaultih pa jo lahko dobi iz prve roke.
L.P.
Ure dnevi leta tečejo....
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Jan 08, 2009 22:10

o renaultih z dci motorji lahko recem osebno in tudi od bliznjih da do 100000 super avto po tem pa vec na servisu kot doma...
ravno sedaj menjam šobe, končnike, kaj vem kakšen senzor abs,... pa je bil pred 20000 na ta velkem servisu sedaj jih ima 150000 pa je spet sranje...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Jan 08, 2009 22:54

Če mene vprašaš ne bi niti v sanjah kupil osebni avto na firmo. Zakaj? Ker sem mogoče malo bolj detajlno preštudirov zakonodajo in nimam jajc se zezat z davčno...
Pač imaš privat avto, lepo pišeš potne naloge za tisto kar se voziš, zraven pa še kakšnega in to je to.
Ko pa je avto na firmi je res, da stroške krije firma, samo potem pa pride boniteta, ki sploh ni mala, pa vodenje vseh kilometrov, pa analiza koliko privat in koliko služba, pa kazni... Ko dobiš davčno kontrolo se najprej zapiči ravno tja.

Pač moje mnenje. Ker sem vsak dan na poti, imam raje avto kar privat in se mi bolj splača.

LP
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Če Jan 08, 2009 23:00

se strinjam s teboj glede tega...tudi sam se veliko vozim in je potnih strosko veliko tako da...vendar pozanimati se pac moram...sem pa danes poslal na davcno kako je z boniteto ce imas dopolnilni sp kjer si ne nakazujes place...
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

avto na d.o.o.

OdgovorNapisal/-a SeaFun » Če Jan 08, 2009 23:43

Mali popravek ....če imaš avto na d.o.o. in za njega plačuješ polno boniteto potem ni potnih nalogov glede kilometrov ampak samo dnevnice ...zadevo se splača preračunat ker ni vse tako "črno" ...v primeru da kupiš rabljen avto nižje vrednosti je boniteta nizka in vsi stroški ki nastajajo na avtu gredo direktno v davčni odhodek firmeter stroške ...servisi , gume, zavarovanja , gorivo ...itd.
Davčna v primeru da se plačuje boniteta v polnem znesku tu nima kaj gledat in tudi ne gleda ...
Če so pa avti privat in se pišejo kilometrine pa nalogi ...potem je pa tukaj kar nekaj dela za njih ...saj ponavadi težko vse priznajo da je kot upravičen strošek in "mal" ven vržejo...
Imaš pa varijanto tudi bonitete do 500 km privat ...
Zadevo se splača preračunat in narediti optimalno ...sam vem da plačevanje bonitete ni slabo ...meni se to zelo izplača iz izkušenj govorim.

LP

p.s. še moj dodatek...francoza ...nikad više! Volvo odličen in poceni ...(rabljen seveda) ...Audi je pa zakon !
SeaFun
Rodman Ventura 890
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Pe Jan 09, 2009 20:22

SeaFun ima vse prav, samo kolikor poznam ljudi, ki imajo avtomobile na firme, ga ni junaka, ki bi si plačeval polno boniteto. Vsak mi reče, ja zakaj pa bi, saj nihče ne ve, da se 98% vozim privat... No pri takih rata veliko sranje, ko pridejo fantki al pa deklice iz DURS-a...
Sem pa jaz preračunal, jaz imam raje privat avto in me nihče nič ne zajebava. Ko grem na HR, moram v 80% pokazati prometno, 30% pa še dviganje havbe in pregled številk šasije. Razlog? Audi, A4, pa še črn, že drugi. :D Vsaj 25x sem že vprašal policista zakaj ravno mene kontrolira, če jaz izgledam sumljiv in vedno je bil odgovor: "Točno take, črne, kradejo po EU..."

Mogoče nasvet Racman. Če te moti, da te policist na meji ali pa na cesti vpraša, ali je avto vaš, če ti je to malo iz pod časti, potem ne kupuj Audija, sploh pa ne črnega...

LP
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Jan 09, 2009 21:07

Oj Admin, evo junaka, žena ima avto na firmo in plačuje polno boniteto (ni majhen znesek) tako da ga lahko tudi jaz vozim brez prekrška. Pri nas se računica izide. Na meji me ni še nikoli nihče nič vprašal, tudi havbe še nisem odprl. Recept: Hyundai, pa čeprav črn in še SUV. Pa še dela ko urca.
lpg
https://medisken.si
SeaFun
Kontraadmiral
Kraj: Nova Gorica
Kontakt:

Audi

OdgovorNapisal/-a SeaFun » So Jan 10, 2009 00:17

To drži admin kar si napisal...jaz sicer boniteto plačujem polno , ampak je bil avto rabljen in cena je bila nizka (glede na novo ceno ..relativno nizka) ...v tem primeru se mi splača , ker mi zdaj sploh ne gledajo nič ...ne revizorji ne davkarji... za nov avto pa to ne bi imelo smisla ker bi bilo preveč...
Ko sem imel Volvo XC 70...super avto nikoli me noben ni vprašal nič na nobeni meji ...od kar pa imam audi q7 ...pa od prvega dne pa do danes ...HRO/SLO meja - obvezno ...celo ko grem do Rijeke pa čez dve ure nazaj me spet vprašajao po prometnem ... dokler nisem enkrat enemu cariniku reku da mi je tega dovolj - zmeraj isti avto , ista registracija , vse imate v rač. pa še vsak teden grem čez isto mejo ... zdej je kar mir ... sploh pa če smo cela familija noter ... tvoj sistem admin je ta prav ... rabljen avto pa vozi ...kilometri niso tako pomebni ker mašine delajo dolgo ...nov avto je brez veze ker so enostavno precenjeni ...sicer pa zadnje čase se malo zadeva spreminja ...
Važno da do morja prpelje pol pa vemo kako naprej ...

LP in čimprej na morej ...to je zakon
SeaFun
Rodman Ventura 890
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » So Jan 10, 2009 19:17

Razen prvega avta,ki je bil yugo, vozim samo VW. Edini drugi avto, ki je bil v družini je bil renault clio, ki pa ga je pripeljala punca kot herbijo. S tem cliotom sem mel več stroškov v dveh letih kot z vsemi drugimi skupaj ( pri 60.000 je šla vodna pumpa, posledično sem še zamenjal zobati jermen, potem zavore, ležaji, volanska letev in potem je hvala bogu prišla prodaja) :D
Kot drugi avto imam golfa starega 13 let, bencinca in skoraj 300.000. Delam samo redne servise, edino enkrat popravilo zaganjača ostalo pa kot v pravljici-jutri verjetno ne bo več vžgal :D .
Tudi z sharanom ni nobenih problemov pa ga vozim samo ko gremo na morje, ostalo pa puca, ki ima težko nogo.
To so moje izkušnje, ki mi jih ne more vzeti nihče, odločitev pa je na posamezniku.
Guma je guma, zaenkrat.
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Ne Jan 11, 2009 20:56

jest vozim bmw 320d l.1999 in sem zelo zadovoljen najcenejši avto za vzdrževanje.veliki servis jermeni vsa olja vsi filtri material 130€.pa še lepo se pelje
Uporabniški avatar
racman
Admiral

OdgovorNapisal/-a racman » Ne Jan 11, 2009 21:21

pale napisal/-a:jest vozim bmw 320d l.1999 in sem zelo zadovoljen najcenejši avto za vzdrževanje.veliki servis jermeni vsa olja vsi filtri material 130€.pa še lepo se pelje

o 320d sem slisal vedno samo dobre stvari...vendar cena samega avta ni ravno malo...
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Jan 11, 2009 21:27

Pale povej v kateri trgovini si kupil tako poceni materijal. Bom še jaz začel tam kupovat :D :D :D :D
vik
Poročnik korvete
Kraj: celje

OdgovorNapisal/-a vik » Ne Jan 11, 2009 21:54

1.VW-Audi
2.Renault

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov