nevarne jahte
Moderatorji: moderator2, moderator
To se dogaja dnevno,zlasti če si na kakšni frekventni plovni poti. Jaz sem si včasih tudi žele raketomet in torpedo, sedaj pa ignoriram, saj druga tako ne pomaga. Če je mal vetra in so jadra gor, tako ni problema, na motor pač pazim na hitrejše, gledam morje in malo cik-cakam
Je pa tudi mene pri 25+ vetra pod Šolto skoraj nabasala jahta, jadram, rine v mene, ko ugotovim, da ne bo reagirala, se z ostrim manevrom komaj izognem, skoraj bi jim razbil krmo s sidrom. Pol pe me z kozarčki penine gledajo iz decka ko največjega idiota. Po moje so imeli avtopilota in sploh nihče ni upravljal z barko. Svašta
Če bi imel takrat torpedo, bi hitro poslali may day 
Je pa tudi mene pri 25+ vetra pod Šolto skoraj nabasala jahta, jadram, rine v mene, ko ugotovim, da ne bo reagirala, se z ostrim manevrom komaj izognem, skoraj bi jim razbil krmo s sidrom. Pol pe me z kozarčki penine gledajo iz decka ko največjega idiota. Po moje so imeli avtopilota in sploh nihče ni upravljal z barko. Svašta
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 11:59, skupaj popravljeno 1 krat.
zlatko83 napisal/-a:Pol pa izpluj v nedeljo
Ni problem kdaj izpluti, problem je da so težave tudi obratne, ne le jadralci z motornjaki, ampak tudi kot je napisal gregor.n
Običajno je največ težav z jadrnicami iz čarterja
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
kr en napisal/-a:jozko napisal/-a:
Običajno je največ težav z jadrnicami iz čarterja
Saj ! Ampak te nesnage je 90%
Se strinjam. Pred 14 dnevi vpluje čarter z dvema članoma posadke (fant in punca) v našo luko in prične obračat, kot na parkirišču. Seveda gre barka vsepovsod, samo tje ne, kot bi ona dva hotela. Naši muringi kot magnet, da se zalepiš na njih. Ker razen poleti nimamo marinerota, stopim v akcijo, da rešim svojo in sosednje barke. Nekako ga parkiram v luknjo in mu dam muring. Kapitaček pa prišne vleči muring proti obali. Komaj ga prepričam, da mora potegnit muring v drugo smer. In to naredi konkretno. Ampak, na krmi ni štrikov. Punca sploh ne ve, kaj naj počne, kje naj kaj išče, po moje sploh ni razumela, kaj mora naredit in spet je barka na sredini porta. K sreči se pripelje domačin z barkačo, sem mu kar rekel, naj jih zveže in odšlepa ven na odprto in tako je tudi naredil
Ne vem, komu vse čarteristi izdajajo barke, brez nadzora, preverjanja, saj barka kljub zavarovanju ne stane par 100E
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Gregor zamenjaj marino, tudi jaz ne bi bil v marini kjer je polno čarterja, ni miru, reveži ne znajo ravnati s plovili, hitijo in natovarjajo plovila da čim prej izplujejo...ampak tega niso krivi oni temveč sistem.Tudi avijona na moreš rentati, če nimaš opravljeno določeno št. ur.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Kdo je na strani
Po forumu brska: _commandos_ in 11 gostov