30 let od odločitve za Plebiscit

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

diligence
Viceadmiral

Re: 30 let od odločitve za Plebiscit

OdgovorNapisal/-a diligence » So Dec 12, 2020 17:29

SR 290 napisal/-a:Nihče od tistih v javnem sektorju ni kriv, da jih mora biti toliko, kriv je sistem! In sistem se bo z težavo spremenil na bolje, ker je javni sektor preveč pomemben volilni bazen.
Dokler ne debirokratiziramo sistema, ne moremo pričakovat nobenega resnega napredka. Bolj je zapinčlano lažje se dogajajo vsakovrstne utaje in bližje smo anarhiji.

Sistem smo ljude

Če medicinska sestra vidi , da se drenjamo v čakalnici, lahko na to opozori nadrejene in nato skupaj ukrepajo.

Če profesor vidi , da dijaki v prvem letniku o določeni snovi nimajo pojma, se pogovori z učitelji v os. šoli in rešijo priblem.

Če vratar pred občino vidi čakajoče na dežju zaradi ko. ukrepov se zaposleni organizirajo in nezadovoljsta ni več.

Vdržavi ,ko za skoraj vsako vlogo potrbuješ odvetnika ali vsaj računovodja ,je verjetno kritika na mestu. Če vas-njh je toliko delavnih , vestnih in oh mega javnih , krtik in nezadovoljstva ne bi bilo.

Pa ne me poditi ven iz države.Nisem sposoben.Znam delati kar znam . Tudi severnega medveda ne moreš kar deportirat v afriko.
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » So Dec 12, 2020 17:30

...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » So Dec 12, 2020 17:58

Pokomentiraj še ostali del, ne le twite.

Kaj naj komentiram? Pivčevo, ki še danes misli, da ni nič narobe če ministru privat firme plačujejo večerje in hotel? Če ne razumeš, da ni problem v nekaj 100€ ampak v vračanju uslug preko razpisov in subvencij, kjer govorimo o miljonskih zneskih, potem je jasno kakšen je tvoj pogled na vodenje države.

Dolg Slovenije? No, poglej si v katerem obdobju se je slovenski zunanji dolg daleč največ povečal.

Komunisti na oblasti? Kakorkoli obrneš, naš vodja je edini bivši komunst med voditelji vseh strank v Sloveniji. Pa tudi v SDS je na najvišjih mestih daleč največ bivših komunistov.

Dunajske gospe? Ja ti sam si začel s primeri, kako poznaš nekoga, ki... Zdaj pa je to kar naenkrat deplasirano?

Življenjski standard v Avstriji in Nemčiji? Seveda je višji, saj tega nihče ni zanikal, samo razlika je dokaj majhna, govoriš pa kot da mi živimo v votlinah.

Višina penzije? Se strinjam, penzije pri nas so absolutno prenizke, prav tako plače. Ko pa poslušaš naše gospodarstvenike, da bo 10 tisoče brezposelnih več če bomo dvignili minimalno plačo za 40€(!) pa ne veš kdo je tu nor.

Ni vse idealno pri nas, itak nikjer ni, je pa po moje še vedno na zelo visokem nivoju.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » So Dec 12, 2020 18:12

Fantje kaj pa če bi zaključili tole debato al jo pa preselili na 24 ur. Konec koncev smo na Morjeplovskem forumu....
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Dec 12, 2020 19:14

:) CAR, use si zjebu ko si odpru to Plebisfuxi temo :lol: :lol: :lol: :wink:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Dec 12, 2020 19:27

Sploh nima veze, katera tema je. Slovenci se lahko na smrt skregamo zaradi politike, ali pa zaradi korone :roll:
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » So Dec 12, 2020 19:32

Ce bi jo pred 30 leti bi bili komentarji popolnoma drugacni
Opazam pa, da sedanji Morjeplovec ni niti senca tistemu Morjeplovcev iz pred 10 let. Takrat so bile glevne debate vzdrezavnje plovil, oprema plovil....skratka vse se je odvijalo bolj v tehnicni smeri, zadnje case pa me Morjeplovec vse bolj spominja na Lady.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
al

OdgovorNapisal/-a al » So Dec 12, 2020 19:49

fantje.. enim ne paše politika, enim forum, enim vse...
pejte mal piškotke pečt pa žene božat

luštn nam je!
maja bomo že lahk šli na barko! 8)
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Dec 12, 2020 19:53

@Car, od korone se nam vsem meša in folk popizdi za vsako malenkost. Upam, da bo že enkrat konec te norije in bodo barke spet naša glavna tema.
Nazadnje spremenil H2O, dne So Dec 12, 2020 19:57, skupaj popravljeno 1 krat.
CAR
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » So Dec 12, 2020 19:56

Se popolnoma strinjam!
Uporabniški avatar
EDO
Admiral
Kraj: Ljubljana - Lovran - Umag

OdgovorNapisal/-a EDO » So Dec 12, 2020 20:48

Vsa ta debata dokazuje to kar sem napisal. Mi nismo na takšnem kulturnem nivoju, da se večina (vsi se ne bodo nikoli) nekaj dogovori in se tega potem drži. Vedno iščemo krivce nekje drugje ali še bolje pri nekom drugem. Vedno privlečemo na dan primere, ki našim osebnim prepričanjem ustrezajo in zamolčimo tiste, ki nam ne. 30 let nas politiki zastrupljajo s krivdo druge strani - kakršnekoli že in za karkoli že. Če bi sedaj nehali (pa ne bodo) bi potrebovali vsaj 30 let, da se generacije zamenjajo in odnosi zaživijo na neki drugi ravni. Tako da jaz nisem optimist. Že če ne bo šlo na slabše in v večje ekstreme je bomo dobro odnesli. Samo poglejte ZDA - malo manjka, da se bodo začeli pobijat pa bomo gledali Rambote in Terminatorje v akcijah v živo.
Living well is the best revenge
https://www.facebook.com/NotaBeneSailing/
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » So Dec 12, 2020 21:09

Nehejte s tem političnim sranjem, s katerim boste še nas razdvojili.Politika je kurba, ki jo je treba plačat.Bolj rinete v politiko, bolj nas razdvajate.Treba je komplet temo pobrisat :evil: :evil:
mašinfirer
CAR
Admiral

OdgovorNapisal/-a CAR » So Dec 12, 2020 21:59

Temo sem odprl jaz in temo tudi zapiram.

Z odprtjem teme je bilo mišljeno, da se spomnimo zgodovine, kako složni smo bili in kako je nastala ta majhna naša država.....
andrejv
Admiral
Kraj: Ljubljana, Koper

OdgovorNapisal/-a andrejv » So Dec 12, 2020 23:32

evovii napisal/-a: Drugače pa če mislite, da je v Švici pa vse top. Pač spakiraš kufre pa greš v Švico. A je problem? Če je gor tak top šit pač spakiraš in greš...
Jaz sem že imel ponudbo za it delat v Anglijo s familijo vred pa ni šans, da me premakneš kamorkoli. Pozimi imam smučišča okol sebe, poleti imam morje pa barko... Pa kaj še hočeš boljše.

Glede na to, da sem nekaj let živel v Belgiji, ( in nisem bil Evrokrat) lahko iz prve roke povem, da se tam ne cedita samo med in mleko.

Ja, frizerka ima tam 1500 eur plače, ampak najemnine so zelo drage, za 1000 eur v Bruslju ne dobiš enosobnega stanovanja razen v Molenbeeku (saj se spomnete, islamske teroriste so tam lovili).

Ja, zdravstveni sistem je dober ( čakalne vrste vseeno so), ampak vsakič ko sem šel k osebnemu zdravniku sem placal 40 eur, potem pa sem po kakih 3 tednih dobil povrnjenih 26 eur nazaj od zavarovalnice. Tudi ce smo rabili samo za otroka potrdilo o bolezni za šolo.

Ja v trgovini stane hrana priblizno toliko kot pri nas, so pa storitve dražje..žena za frizerja v Slo plača 70 eur, tam je bila ista stvar 200+.

Ja, vozni park je dober (ce voziš Bmwja si povprecnez), ampak bencin je vedno cca. 30 centov drazji kot pri nas..

In na splosno je kvaliteta zivljenja pri nas boljsa. Morje je blizu,hribi so blizu, zivljenje je bolj umirjeno.

Ja, tam lahko zasluzis vec, je veliko vec bogatih kot pri nas, ampak je tudi veliko bolj revnih kot pri nas.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Dec 13, 2020 09:17

Slovenija je krasna dežela in smo ponosni nanjo, oblast je ta, ki dela svetovno sramoto in koruptivnost pri nas je katastrofalna in je ne bodo izkoreninili, ker če jo kdo hoče, ga odstranijo s položaja.To nas tepe v svetovnem merilu.Tako smo spolitizirani, da smo postali policijska banana država v kateri je vojska nepomembna in brez pristojnosti.Ena kurčeva Varda je skoraj pred njo.Žal pri nas ne vidim neke ureditve, slabo kaže.
mašinfirer

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov