Smučanje in negativni test

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

Re: Smučanje in negativni test

OdgovorNapisal/-a alesjo » So Jan 02, 2021 15:44

drsitar napisal/-a:
alesjo napisal/-a:Nekoč je bil rek: smrt fašizmu- svoboda narodu
Danes pa bi bil: smrt vladi- svoboda narodu

Butelj...

Če si butelj pa bodi BUTELJ ŠE NAPREJ :lol: :lol: :lol: oprosti, ampak mi ni všeč, kar si mi napisal :shock:
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Jan 02, 2021 15:58

drsitar napisal/-a:
alesjo napisal/-a:Nekoč je bil rek: smrt fašizmu- svoboda narodu
Danes pa bi bil: smrt vladi- svoboda narodu

Butelj...

A ne gre brez zmerjanja? A je treba res žalit tiste, s katerimi se ne strinjaš? :roll:
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » So Jan 02, 2021 16:40

H2O napisal/-a:
weta napisal/-a:Vecji problem je dovolj velika kriticna masa bedakov in idiotov in ne deluje nič, ker vsak trud vecine iznicijo takoj.

Hočeš rečt, da je v Sloveniji več bedakov in idiotov, kot na Hrvaškem? Ker Hrvati imajo skoraj pol manj mrtvih na milijon prebivalcev. Pa sploh niso imeli tako strogih ukrepov in tako dolgo, kot mi.

Na celem balkanu je precejsen procent idiotov, vkljucno s slovenijo.
Štetje mrtvih pa je poglavje zase, ker vsaka drzava to šteje po svoje. Mi stejemo vse, ki so umrli in so bili v casu smrti okuzeni. Vecina drugih steje po svoji presoji, kar ne pomeni, da imamo mi vec mrtvih ali oni manj.
Ker so kriteriji med drzavami neprimerljivi, jih je brez veze primerjat, to bi lahko vsak vedel.
Seveda bi lahko tudi mi drugace steli mrtve....pa, ce bi dovolj restriktivno gledali, bi lahko imeli le par mrtvih.
Sam mislim, da bomo lahko primerjali podatke med drzavami le za nazaj....denimo po številu smrti v ppsameznem mesecu ali tednu v primerjavi s preteklimi leti in ustreznini statisticnimi izračuni. Preprican sem tudi, da bomo v prihodnjih letih imeli manj mrtvih, tudi starostnonpovprecje se bo denimo kratkorocno znizalo.
Danes pa lahko ppdatke nekako primerjamo le po številu ljudi na respiratorjih.....pa še to ni natancen podatek, da bi lahko kaj bolj zagotovo trdili.
Dejstvo je, da je korona tu in da dela pozdarijo. Na nas pa je, koliko skode bo nardila, vladni ukrepi so tu cisto nepomembni, ce bi le vsi po pameti ravnali.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Jan 02, 2021 16:44

weta napisal/-a:Seveda bi lahko tudi mi drugace steli mrtve

Pa jih nismo, ker nas je hotela vlada s številom mrtvih ustrahovat in disciplinirat. Dokler ji ni priletel bumerang nazaj v glavo, zdaj se pa čudi, kdo ga je vrgel.

Btw, Hrvati so se tega lotili na drugačen način, brez groženj in ustrahovanja. Kateri pristop je boljši, naj pa vsak presodi sam.
Uporabniški avatar
franc5e
Admiral

OdgovorNapisal/-a franc5e » So Jan 02, 2021 16:52

H2O napisal/-a:

Pa jih nismo, ker nas je hotela vlada s številom mrtvih ustrahovat in disciplinirat. Dokler ji ni priletel bumerang nazaj v glavo, zdaj se pa čudi, kdo ga je vrgel.

Btw, Hrvati so se tega lotili na drugačen način, brez groženj in ustrahovanja.

Pri PRC testih WHO pravi, ne delati več kot 23 ciklov, ker bo preveč okuženih pokazalo, mi jih delamo 40 ....eto, ..
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » So Jan 02, 2021 16:57

H2O napisal/-a:

Btw, Hrvati so se tega lotili na drugačen način, brez groženj in ustrahovanja. Kateri pristop je boljši, naj pa vsak presodi sam.

Naše štetje ima za slovenijo neko konsistenco, tako imamo neke podatke, ki so statistično nekaj vredni.
Drugi štejejo na način kot, da se denimo voziš z avtom, zaletiš in avto konca v vodi. V njem se utopiš. Si umrl zaradi prometne nezgode ali utopitve?
Enako je prinkoroni...zaradi pljučnice ali korone, zaradi strdka ali korone. Je nemogoce nedvoumno ugotavljati vzrok smrti, prav tako je lahko pri tem čista zmeda, če bo vsak mrliski oglednik po svoje dolocal razlog smrti.
Kdo je koga strašil in kdo je prestrašen, pa prepušcam tebi. Jaz nisem zaznal strašenja in se ne pocutim ogrozen niti prestrašen. Se ti?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Jan 02, 2021 17:18

weta napisal/-a:Kdo je koga strašil in kdo je prestrašen, pa prepušcam tebi. Jaz nisem zaznal strašenja in se ne pocutim ogrozen niti prestrašen. Se ti?

Ja se.

Ti se pa očitno ob grožnjah, ustrahovanju in strogih ukrepih počutiš varnega... Najbrž tudi iz razloga, ki ga je že Diligence omenil.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » So Jan 02, 2021 18:01

H2O napisal/-a:
weta napisal/-a:Kdo je koga strašil in kdo je prestrašen, pa prepušcam tebi. Jaz nisem zaznal strašenja in se ne pocutim ogrozen niti prestrašen. Se ti?

Ja se.

Ti se pa očitno ob grožnjah, ustrahovanju in strogih ukrepih počutiš varnega... Najbrž tudi iz razloga, ki ga je že Diligence omenil.

Kot receno, jzlaz nisem zaznal ne grozenj ne ustrahovanja. Stroginukrepinmi gredo na zivce, se bolj mi gre na zivce nespostovanje le teh in posledicno podaljsevanje te agonije v neskoncnost. Ob odgovornem ljudstvu bi se zadeva umirila ob zelo milih ukrepih.
Še vedno trdim, da smo za zajezitev epidemije odgovorni vsi mi in ne vlada, ker le ta nas pac ne more za rokav drzat vsako minuto.
Uporabniški avatar
jozko
Admiral

OdgovorNapisal/-a jozko » So Jan 02, 2021 18:57

weta, tvoj trud je zgleda zaman, saj boš težko prepričal prepričane :idea: :roll:
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » So Jan 02, 2021 19:13

diligence napisal/-a:
No ,pa smučanje : Ker imam sezonsko ,me nima kdo spraševati po testu ,razen inšpektorja in morda policaja .
Bomo videli.
Morda že ima kdo kakšne izkušnje iz prakse?
Ali pa se vidimo v ponedeljek v pancarjih v zdravstvenem domu na testu :lol:

Ne moreš kupiti karte, ce nimas testa.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Darh
Admiral
Kraj: Tu bolje- Pula

OdgovorNapisal/-a Darh » So Jan 02, 2021 19:29

Izjavil je, da ima sezonsko.
CAR
Admiral
Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab

OdgovorNapisal/-a CAR » So Jan 02, 2021 19:44

Velja enako, te ne spustijo v nihalko. Je bil odlomek primera na TV.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » So Jan 02, 2021 19:54

kriza je in ob krizi morajo biti navodila jasna in oseba ki jih izreče vredna zaupanja,kar koli narediš je ponavadi narobe,ker zmeraj obstaja druga pot,vendar ne smeš nekaj menjat vsakih pet minut kot se to počne sedaj na koncu ti nihce več ne zaupa in to je problem naše vlade,drugi problem so vladajoči ampak za to imamo volitve na vsaka 4 leta.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » So Jan 02, 2021 20:18

weta napisal/-a:Ob odgovornem ljudstvu bi se zadeva umirila ob zelo milih ukrepih.

To je pravljica, ki ti jo pripoveduje vlada, da bi prikrila lastne napake. Slovenci nismo nič manj odgovorni od Hrvatov in večine ostalih Evropejcev. Tej vladi najbolj zamerim, da nas je skregala s kazanjem s prstom na "neodgovorne" in valjenjem krivde za svoje napake na njih. Ti si ji pa očitno nasedel. Pa sploh nisi edini.

Zadeva se ne bo umirila, dokler ne bo dovolj prekuženih, oziroma precepljenih. Do takrat se bomo pa pač morali naučiti živeti z virusom, oziroma najbrž tudi potem.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » So Jan 02, 2021 20:30

H2O napisal/-a:
weta napisal/-a:Ob odgovornem ljudstvu bi se zadeva umirila ob zelo milih ukrepih.

To je pravljica, ki ti jo pripoveduje vlada, da bi prikrila lastne napake. Slovenci nismo nič manj odgovorni od Hrvatov in večine ostalih Evropejcev. Tej vladi najbolj zamerim, da nas je skregala s kazanjem s prstom na "neodgovorne" in valjenjem krivde za svoje napake na njih. Ti si ji pa očitno nasedel. Pa sploh nisi edini.

Ja no, res ne razumem, kako bi vlada lahko zmanjšala okužbe brez da bi ljudje odgovorno ravnali. Kakšni so ti ukrepi, Ki ne zadevajo ljudi. Logicno, da je vlada naredila napake, tudi druge vlade so jih.
Mili ukrepi, ki sem jih omenil so pa umivanje rok, maske, distanca in zmanjšanje druzenja. Med odgovornimi ljudmi je to dovolj, da razumejo. Med neodgovornimi, to je med idioti in bedaki, ki sem jih najprej omenil, je pa vse v stilu, kdo bo meni kaj govoril kaj naj počnem.
Če se spomniš, je stroka poleti opozarjala in svetovala, ni bilo prakticno nič ukrepov, in kaj je bilo? narod eden prek drugega na vseh moznih lokacijah, kot ribe, ko vrzeš kruh v vodo. In ker smo balkanci, pač rabimo prepoved in kazen, da se nas sploh kaj prime.

Sicer pa lahko napišeš tudi, kakšni misliš da bi bili ukrepi, če bi šarec vladal ali pa kdo drug...? Misliš da bi bili drugačni, ali bi bilo morda le dojemanje ljudi drugačno, ker jim prepovedi ne bi izrekal janša?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost