Kaj bom/bi počel v penziji ?!

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
sova
Admiral
Kraj: Solkan

Re: Kaj bom/bi počel v penziji ?!

OdgovorNapisal/-a sova » Ne Feb 07, 2021 19:02

1stofficer napisal/-a:
Pol pa jo ujame prepih in sluh ji pade na 30% ! Kaj pa zdaj? Pozdravt se ne da, sociala aparata ne placa. Za okrogli rojstni dan smo ji zbrali ene 2K kesa, da bi si lahko kaj prvosla. Pa si je kupla slusni aparat za 1K5 cca. Ni mal, a je glih za silo. Mal bolj spodoben je vec kot se enkrat drazji.

To pa ni res. Sam imam slušni aparat že od 2006 pa še nikoli nisem nič plačal zanje in imam za obe ušesi. To velja, če vzameš tiste, ki jih krije socialno. Mislim, da je do 600eur. Pred dvemi leti sem vzel malo boljše eno stopnjo nad najenostavnejšimi pa sem doplačal 500eur za oba. Seveda, če vzameš taboljše je res doplačilo tudi 1K5.

lp.
omas
Admiral

OdgovorNapisal/-a omas » Ne Feb 07, 2021 20:42

1stofficer napisal/-a:
al napisal/-a:ma rabš samo zdravje.
ostalo imamo. vsaj tukaj prisotni.
eni več, drugi manj...

jaz samo ne verjamem v sistem penzije.
treba je uživat dokler lahko.
tole nalaganje na kupček je ena mal zgrešena bedarija.
a se posipam s pepelom; nisem zelo drugačen
žal

Itaq kar se zdravja tice. Raj mam zdravje pa jurja penzije kot bolezni pa 5K mesecnih prilivov. Vseeno pa na starost pride marsikaj. Na primer. Moja mat ima sicer hiso, pa slabo penzijo. Komaj za sproti, za kaksno razvajanje ne ostane. Pol pa jo ujame prepih in sluh ji pade na 30% ! Kaj pa zdaj? Pozdravt se ne da, sociala aparata ne placa. Za okrogli rojstni dan smo ji zbrali ene 2K kesa, da bi si lahko kaj prvosla. Pa si je kupla slusni aparat za 1K5 cca. Ni mal, a je glih za silo. Mal bolj spodoben je vec kot se enkrat drazji. Ali pa npr zobje. So mi dali pred kratkim 2 vsadka, malo pobelili zobe itd. 5K ! Da ne nastevam naprej. Od sociale nimas nic, penzija lih za sprot, kaj bos v penziji pol? Gledal TV in merkal vnuke? Saj ne da jih ne bi ampak to ni to.

Zato pravim, da je treba po moje po 50 zacet mal nankup vlacit. Ni nujn dnar sparat. Kaka druga investicija pa vsekakor. Za vsak slucaj, od viska glava ne boli, al pa vsaj neki pol za tabo ostane ;)

Ni point v denarju. Ko si starejsi to skuzis. Bolj ko si star manj ga rabis. Vsi pa govorijo o zdravju. Zato cim prej teniske kupit, pa eno uro na dan laufat, druge ni. :D Sem 50+ in odkar uro na dan laufam, nisem bil prehlajen, imel vrocine, gripe, korone...
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Ne Feb 07, 2021 21:22

omas napisal/-a:
1stofficer napisal/-a:
al napisal/-a:ma rabš samo zdravje.
ostalo imamo. vsaj tukaj prisotni.
eni več, drugi manj...

jaz samo ne verjamem v sistem penzije.
treba je uživat dokler lahko.
tole nalaganje na kupček je ena mal zgrešena bedarija.
a se posipam s pepelom; nisem zelo drugačen
žal

Itaq kar se zdravja tice. Raj mam zdravje pa jurja penzije kot bolezni pa 5K mesecnih prilivov. Vseeno pa na starost pride marsikaj. Na primer. Moja mat ima sicer hiso, pa slabo penzijo. Komaj za sproti, za kaksno razvajanje ne ostane. Pol pa jo ujame prepih in sluh ji pade na 30% ! Kaj pa zdaj? Pozdravt se ne da, sociala aparata ne placa. Za okrogli rojstni dan smo ji zbrali ene 2K kesa, da bi si lahko kaj prvosla. Pa si je kupla slusni aparat za 1K5 cca. Ni mal, a je glih za silo. Mal bolj spodoben je vec kot se enkrat drazji. Ali pa npr zobje. So mi dali pred kratkim 2 vsadka, malo pobelili zobe itd. 5K ! Da ne nastevam naprej. Od sociale nimas nic, penzija lih za sprot, kaj bos v penziji pol? Gledal TV in merkal vnuke? Saj ne da jih ne bi ampak to ni to.

Zato pravim, da je treba po moje po 50 zacet mal nankup vlacit. Ni nujn dnar sparat. Kaka druga investicija pa vsekakor. Za vsak slucaj, od viska glava ne boli, al pa vsaj neki pol za tabo ostane ;)

Ni point v denarju. Ko si starejsi to skuzis. Bolj ko si star manj ga rabis. Vsi pa govorijo o zdravju. Zato cim prej teniske kupit, pa eno uro na dan laufat, druge ni. :D Sem 50+ in odkar uro na dan laufam, nisem bil prehlajen, imel vrocine, gripe, korone...

Hvala enako, se strinjam, pomaga! Sam pr men ne eno uro na dan. 3-4 x na teden po eno uro in mam zadost ;) Plus vmes dost probam hodit...
Nazadnje spremenil 1stofficer, dne Ne Feb 07, 2021 21:24, skupaj popravljeno 1 krat.
NASA
Admiral
Kraj: Dobrova pri LJ

OdgovorNapisal/-a NASA » Ne Feb 07, 2021 21:23

No jaz bom pa poleg vsega orehe tru :). Sem zasadil nasad.
vladimir
Kapitan

OdgovorNapisal/-a vladimir » Ne Feb 07, 2021 23:53

Ko si mlad,je treba razmišljat, da boš enkrat star.Srečen je tisti,ki je zadovoljen s tem kar ima.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Po Feb 08, 2021 06:51

po moje ni vse v denarju samo da to razumeš ga moraš dosti spičkat (po domače) brez zamere
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Feb 08, 2021 09:15

vladimir napisal/-a:Srečen je tisti,ki je zadovoljen s tem kar ima.

Tako. Alesjo je lep dokaz 8)

Veliko sveta sem prepotoval in marsikje sem naletel na ljudi, ki so bili v primerjavi z nami (Slovenci, Evropejci) revni, kot cerkvene miši, pa so bili kljub temu srečni.

Mi imamo pa za razliko od njih polne riti, pa smo nesrečni :roll:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Feb 08, 2021 09:35

vladimir napisal/-a:Ko si mlad,je treba razmišljat, da boš enkrat star.Srečen je tisti,ki je zadovoljen s tem kar ima.

To že jaz dolgo govorim, da si zdravje in dober organizen narediš v mladosti, sedaj ga le še vzdržuješ. Pa še to, mi smo jedli še dobro hrano in pili dobro mleko, danes je pa vse Monsanto futer. Sam ne mi govorit o eko hrani, ker je nemogoče jo pridelovati, le na kak nači prosim. Zase lahko potrkam, nikoli nobenih zdravil in dohtarjev, drug let jih bo 70, ampak nikol ne veš kdaj te kaj brcne :roll: San ne se zapustit, delo krepi človeka, klobasa pa psa :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
1stofficer
Admiral

OdgovorNapisal/-a 1stofficer » Po Feb 08, 2021 10:44

habibi Vll napisal/-a:
vladimir napisal/-a:Ko si mlad,je treba razmišljat, da boš enkrat star.Srečen je tisti,ki je zadovoljen s tem kar ima.

To že jaz dolgo govorim, da si zdravje in dober organizen narediš v mladosti, sedaj ga le še vzdržuješ. Pa še to, mi smo jedli še dobro hrano in pili dobro mleko, danes je pa vse Monsanto futer. Sam ne mi govorit o eko hrani, ker je nemogoče jo pridelovati, le na kak nači prosim. Zase lahko potrkam, nikoli nobenih zdravil in dohtarjev, drug let jih bo 70, ampak nikol ne veš kdaj te kaj brcne :roll: San ne se zapustit, delo krepi človeka, klobasa pa psa :lol:

Ni vse kar se je jedlo včasih bilo dobro. Spomni se štale z DDT iz sredine 50-h let ki je sedaj prepovedan. Glifosat je tudi prepovedan. Včasih se je kadilo malo za šport, danes se ve kakšni so vplivi. Zdravo se je jedlo do obeh vojn morda, pol pa vse manj. Ta kapital imajo v sebi naši tastari. Kasneje smo se filali s kemijo nenormalno
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Feb 08, 2021 20:26

Kaj bom počel takrat, hmm, mislim, da podobno kot sedaj. Če bo zdravje služilo, kot služi, zaenkrat BP. Pr dohtarju nisem bil že dolgo, enih 40 let :D kako poškodbo sem sam rešil, ma v glavnem sem ok. Do penzjona mi fali še 6 let in to hitro pride :wink: potem pa če bo kakih 600 evrčkov penzijona bo fino, več ne pričakujem, sedaj ko sem obrtnik v coronatime komaj sprčkam jurčka na mesec pa od tega je treba še dobrih 400 za prispevke dat :evil: in kaj ostane, bolj ubogo, ma boli me k........
Verjetno, če bo vse ok bom več časa preživel na barki in jadranju ter ribolovu, pa še kakšno pod kovter vrgu kot pravi pajer1, eee smo še korenike od kapitanov :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov