Izgnana tema

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

igor_k
Viceadmiral

Re: Izgnana tema

OdgovorNapisal/-a igor_k » Po Okt 04, 2021 09:54

@SR 290, tvoje obnašanje v tej temi je pod vsako kritiko.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 04, 2021 09:56

Kam kej letos smučat, ma kdo kakšno pametno idejo? Rad bi porabil vse te bone, ki so se nakopičili. Želel bi welness, finsko savno in saj prbližn normalno smučišče.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Okt 04, 2021 10:04

@Igor_k,

Opravičujem se, če sem kogarkoli užalil z lažmi, prirejanjem resnice in manipulacijo. To sem storil nevede, ker se mi zdi, da nisem lagal, manipuliral, ali prirejal.
V kolikor sem kogarkoli užalil le zaradi navajanja dejstev se opravičujem za direktno pisanje mojih misli, brez olepševanja.

@Aegir,
Misliš, da obstaja pri nas taka ponudba? Morda je najbližje temu Rogla z eno malo savno ob bazenu in tudi proga na Jurgovem ni slaba.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Okt 04, 2021 10:18

Namesto, da se opravičuješ, drugič raje premisli, preden objaviš žaljive in nestrpne komentarje.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 04, 2021 10:26

Gledam Golte pa sm bil na zadnje tam pred več kot 20 leti. Je za it na Golte? Kanin in Bovec bi šel, pa je vse zabezecan do nadalnjega.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Po Okt 04, 2021 10:32

SR bo rekel, da najboljše smučišče je, če ima "šerpo" :D

Slika

A tistim intuziastom iz Globkokega klanca nisi mogel ene zrihtat po diskont ceni? So morali enega Poljaka uvozit... :roll:

Sorica ima vsako leto kaj novega... Verjamem, da dejajo iz sebe več kot 100%

Vse moje bone dobi Rogla ;)
Hvala na razumevanju
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Okt 04, 2021 10:54

@H2O, misliš, da sem se zares opravičil? Opravičilo velja edino v primeru, da sem lagal..., kar pa po moje nisem.

@Pogachnyk, ne nima veze kje je kaka naprava. Tale slika npr. ni iz Rogle, je iz vrha Mariborskega Pohorja.
Res ne vem za kako naše smučišče, ki bi imelo vse to kar si želi Aegir. Golte? Ne vem so čisto blizu mene, pa ne hodim rad tja, grem raje na Kope, ali na Peco. Najprej nihajka, potem pa enih par prog, od katerih je le Medvednjak kolikor toliko, pa še ta je kratka. Stari Stani bi lahko bila ok, če ne bi bilo vmes ene dolgočasne ravnine. Če si bil tam pred 20. leti, se boš super znašel, ker je še vse isto, razen hotela.
Kanin? Ta hrib me pa najbolj odbija od vseh. Izjemna panorama, enkratzna lepota, a dolgočasna dostavna kabina, super zastarele naprave na vrhu, smučišč ni nič več kot na Sorici (če ne greš smučar v Italijo) in ni možnosti ene pametne širitve, glavni problem je pa vreme. Če se ti pokrompiri, da naletiš na sončno vreme ni lepšega, ampak sončnih dni je zelo malo. In ko pade sneg, ga pade 2 m naenkrat, drugi dan pa vsega spiha. Za moje pojme izjemno lepa gora, ampak popolnoma neprimerna za smučišče. Dobro je le pomladi, ampak pomladanska smuka ni več popularna.
Ja, Sorica je majhno, a super družinsko smučišče. Tam bi se morebiti znala najti kaka savna v Lajnarju, vprašaj.
Globoki Klanc? Samo zato, da ne bi kdo drug nečesa prodal žal ne gre. Vem, da se trudijo in jim želim vse najboljše, a jim ne moremo iti toliko nasproti, kot si oni želijo.

Zanimaj se še na Kopah in v Ribnici na Pohorju. Kope imajo lepo progo Kaštivnik in množico lahih prog, Ribnica je pa mikro destinacija, a ima lepe nastanitvene zmogljivosti.
V Kranjski Gori tudi najdeš vse, a bo verjetno strašanska gneča.
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Okt 04, 2021 11:15

SR 290 napisal/-a::D Znanost pravi drugače kot trdiš ti v svojih treh točkah in negiranje znanosti lahko mirne duše enačiš z trditvami o ploščati zemlji. :wink:

Zdaj pa resno, brez zafrkancije:

1.) Navedi en sam verodostojen članek etabliranih znanstvenikov v katerem bodo eksplicitno potrjene trditve iz prve točke. Pa ne prosim Google drmrjev, ali home made kolidžev.
2.) Kje imaš ekspliciten in od uradne znanosti potrjen dokaz o neučinkovitosti pri EMI potrjenih cepiv?
3.) Prosim za verodostojen, od uradne znanosti potrjen dokaz o sorazmerni nevarnosti težkega poteka covida in o nevarnosti cepiv.

Ne bom ponovno napisal kaj si mislim o tebi, če nimaš eksplicitnih odgovorov na te tri točke, v kolikor jih najdeš pa se posujem z pepelom in takoj stopim med tiste, ki protestirajo proti PC uredbi. Ampak pričakujem eksaktne odgovore na osnovi eksaktne znanosti!

In populizem je nekaj popolnoma drugega kot to kar sem napisal v prejšnjem postu. Žal imam dokaz za vsako napisano trditev. Populizem je to, kar ti popolnoma brez realne osnove pišeš v teh treh točkah, iščeš izgovore pred samim sabo in pihaš na dušo morebitnih sorodnih ubogih duš. To je populizem. No, morda ni populizem, morda je le nakladanje.
V bistvu so ravno anticepilci polulisti in nakladači najhujše vrste. Prav za nobeno trditev nimajo eksplicitnih dokazov, pa vseeno rinejo z glavo skozi zid in nakladajo, da se kadi.
Če misliš, da sem populist mi napiši kje nimam prav, ampak ne po polulistično, pojasni eksaktno.

p.s.
Pa ne se jezit na mene Weta, jaz nisem jezen na tebe. :D

saj jaz nisem jezen nate, samo razočaral si me. Po preteklih prispevkih v drugih temah sem imel o tebi mnenje o možu, ki ve kaj govori, sadaj pa vidim, da ti določena področja ne ležijo in ne vidiš dovolj širine. ampak ok, jaz ti ne branim tvojega stališča.

Kar se tiče dokazov. Ne bom jih navajal, ker so jih za prve dve točki polni mediji in izjave in študije stroke, ki ji ti zaupaš. Poiščeš si jih lahko kjer kli, v slovenščini, angleščini in še kje, na uradnih straneh inštitutov, objavljenih študijah, v uradnih, javnih, procepilckih medijih itd.
1. točka vsa cepiva so v preizkusni fazi in imajo pogojno odobreno uporabo. Edino pfizer je pred kratkim v zda dobil dovoljenje za uporabo. Stranske učinke pa priznava tudi stroka (strdke, kapi, tromboze in kaj vem kaj še vse...celo eno dekle je umrlo zaradi tega pred par dnevi), lahko pa jih spremljamo med sodelavci, prijatelji, znanci itd, seveda nepreverjeno.
2. točka Stroka priznava, da cepljenje ne preprečuje okužbe, ne preprečuje prenosa virusa na druge, ne preprečuje obolevanja, kaže edino na to, da nekako zmanjšuje možnost za težji potek bolezni (zaenkrat, kaj bo v prihodnje bomo videli). Imamo strok, ki ji ti zaupaš, ki celo pravi na podalgi študij, da so cepljeni v enaki meri lahko okužijo in so kužni, kot necepljeni...
3. točka ta tangira samo mene, sam pa nisem bil podvržen nobenim študijam in raziskavam, zato tega ne morem dokazat. Glede na mojo starost, zdravstveno stanje, bivalno okolje in bivalne navade itd, smatram, da je večja možnost, da zadanem na loteriji, ko s cepljenjem kupim srečko za neko težavo, kot da pustim času čas in se mogoče okužbi celo izognem, glede na prej napisano, pa na moje zdravje, starost, menim, da imam po statističnih podatkih zelo malo možnosti za zaplete.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Okt 04, 2021 11:18

Super, bom potipal. Sicer že 3 leta nisem bil na snowboardu tako da ne vem če sploh še znam se pelat ampak za probat je. Kanin je naša stran bolj za gledat lepote narave in sončenje, za vozit se pa bolj italjanska stran.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Po Okt 04, 2021 11:20

SR 290 napisal/-a:@H2O, misliš, da sem se zares opravičil?

Vem, da se nisi. Pa bi se lahko. Še bolje bi bilo, če bi nehal objavljat žaljive in nestrpne komentarje. Pa ne zaradi mene, ampak zaradi sebe, ker največjo škodo delaš sebi. V cepljenje pa itak ne boš nikogar prepričal na tak način. Kvečjemu ga boš odvrnil.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Okt 04, 2021 12:09

@Aegir,
po treh letih bi znala biti Rogla ravno prava. Ima dovolj kratke proge, da ne stegneš jezika, ko prideš do dna in tudi zahtevne niso preveč, Jasa in Ostruščica sta menda idealni za bordanje. Morda bodo letos uspeli ponovno zagnat half pipe na dnu Mašinžage.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » Po Okt 04, 2021 12:12

Hehe, meni je pa najlepša zima brez kapljice padavin, se pravi, suha :lol: :wink:
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Po Okt 04, 2021 16:32

Bojda se na veliki popravlja Tiha... No če jim uspe zrihtat nazaj "Pastirsko naselje", bo to zopet najbolj idilično SLO smučišče...

Kakorkoli tistim modelom iz Globokega klanca, damo lahko samo kapo dol...
Hvala na razumevanju
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Okt 04, 2021 18:18

Saj takih kot Grašičeva klapa je več.
Na podoben način kot delajo tisti iz Globokega Klanca delajo npr. tudi v Cerknici, v Medvodah, v Rogaški, v Logu pod Mangrtom, tisti frajer v Črnem vrhu nad Idrijo, Osovje, Šentjošt nad Horjulom, Luče, Rudno in še precej je takih zanesenjakov, da ne zapolnim foruma z njimi.

Ne vem, Velika Planina je daleč od tega, da bi postalo smučišče. Če bo kaj, bo bolj kaka mala naprava za lokalce, da jim ne bo dolgčas. Na vrhu ni terenov, so pa enkratni proti Podvolovljeku, ampak nikoli se ne bo pojavil investitor, pa tudi če bi se, ga ekologija ne bi spustila na hrib. Bi pa to morda bil zelo dober tekaški center, ampak nočejo galame in tudi tega zaenkrat ne bo, kar je po moje škoda.
Uporabniški avatar
PogachnyK
Admiral

OdgovorNapisal/-a PogachnyK » Po Okt 04, 2021 19:13

Mislim, da so na Veliki brezveze obnavljali vlečnico zeleni rob... s fotrom sva precej premučala gori (fabrški apartma), pa se ni on nikoli spomnil, da bi sploh obratovala, ko sonce prižge v tisti hrib je gotovo, pa je lahko januar...

Bolj ekonomska je varjanta na drugo stran (planšarsko), teren je res malo slabši, ampak ej kje drugje na svetu pa smučaš med takšnimi lepimi hiškami :D )

Edina konkurenca je Globoki klanec, tam se lahko zaletiš v vinograd ali pa zidanico :mrgreen: :mrgreen:

Je pa problem ker si tudi doma ne moreš več Tomosove vlečnice postavit.... Kakšnih 10 let nazaj, smo jo še na skrivaj postavili na Črnivcu (tudi fabrški vikend :D ), pa so drugi dan že prišli beli Clioti.... ampak je bilo na srečo že vse pospravljeno... :evil: :evil:
Hvala na razumevanju

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov