Referendum

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Maj 27, 2010 19:14

Mike napisal/-a:Se strinjam da se zadeva enkrat že reši, vendar zakaj Slovenci vedno rešujemo takšne probleme tako da nam odžagajo nekaj kar je naše. Pa pustimo do kam bi morala bit Slovenija. Ubistvu se dogovarjamo s sosedi za nekaj kar je že naše. Tega enostavno ne razumem. Hrvaška ima 1000 in nekaj km obale, ki je precej lepše kot naše. Zakaj bi se potem zanimali za tistih nekaj metrov ali litrov če želite naše vode? Ker bi radi dosegli to, kar ima luka Koper, samo da bi bila potem to Rijeka. Je že prav, da nam bodo omogočili "služnostno" pot na odprto moje, ampak to je pomojem vse bla bla bla, ko pa bo enkrat vse podpisano, nas bodo lepo od zadaj poje***, mi se bomo pa debelo naguzili. Tko kot do sedaj.

Točno te besede , sem pisal pred dvema letoma tukaj. Hrvatom se gre samo zato, da odrežejo luko in tako dobijo njihova pristanišča končno nekaj za delat.
Prej sem pisal, da takoj podpišem za vstop HR v EU. Jok brate, odpade. Nisem v nobeni stranki, niti ne simpatiziram z nobeno, me pa črviči v želodcu in zgleda da bom mogel hitro letet, da ne bo samo sapca ampak tudi župca. To pa radi tega, ker sedaj naenkrat ima opozicija vse polno dokazov, najboljše recepte, kakko pridet do našega ozemlja nazaj. Kaj so pa prej delali 4 leta. En drek. Na volitve grem-Proti. Proti vstopu v EU sem tudi. Najprej naj porihtajo meje, potem pa lahko. Meje pa itak nimajo porihtanih z Srbijo, bosno , Črno goro. Tako da sama EU ne sme dovolit vstopa, preden se to ne reši.
Kako se delajo norca iz nas, vsak uradnik, vsak policaj, vsak kelnar in prodajalka. Če jim omogočimo vstop oz. gremo na arbitražo in mi izgubimo še tisto malenkost, bodo oni heroji mi pa poraženci. In kaj mislite kako se heroji obnašajo proti poražencem. Tile incidenti in podjebavanja do sedaj, so nič proti temu kaj nas potem čaka.
LP
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 27, 2010 19:31

jao jao, saj samo se na tale post odgovarjate...

fantje vi,ki se spomnite, kje je bila meja,(kontejnar hrvaški), ko smo še živeli v vaši lepi jugoslaviji ? :?:

Pa še eno neumesno :
Zakaj ta vlada ni pripravljena odstopit, in se nikoli več ukvarjat z politiko, če se njihov sporazum, ki so tako sveto prepričani vanj izjalovi ? to dokazuje le to da še sami niso prepričani v to kar se menijo...

Škoda za nas reveže,ne se kregat, bolje da gremo na pivo, za morjeplovca, si bom dal pa majico slovensko naredit, bom zavit v zastavo ko juli cezar, v njegovo culo :twisted:

sicer pa cibro vas je lepo prosil, samo kratko in jedernato, vendar to ne gre :?
Uporabniški avatar
nig888
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a nig888 » Če Maj 27, 2010 20:00

Tex napisal/-a:sicer pa cibro vas je lepo prosil, samo kratko in jedernato, vendar to ne gre :?

Ne, pri tej temi to ne gre :P
dušan
Viceadmiral
Kraj: Krško

OdgovorNapisal/-a dušan » Če Maj 27, 2010 20:18

Kakor koli .Za ali proti. Isto vprašanje je tudi med hrvati. Problem je v politiki, ki pa se prenaša posledično na turiste obiskovalce.... hrvaške.
Tudi z referendumom ne bomo nič spremenili. Prav pa je da se ga udeležimo in izjasnimo svoja stališča.
Mislim pa da ta forum ni pravi naslov za take teme.(mogoče se tudi motim)

Moje mnenje :wink:

Lp D
Uporabniški avatar
bolid
Admiral
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bolid » Če Maj 27, 2010 20:57

Ja bom šel vendar bom proti.

Zanimivo pa je zakaj ne dajo na referendum pokojninske reforme :?: :idea: :!:
Ure dnevi leta tečejo....
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Maj 27, 2010 21:02

Sam se težko odločam. Rad bi, da se meja uredi. Nebi rad , da izvisimo.
Ne vidim pa nobene alternative, če arbitražo zavrnemo. Se bojim, da bomo kasneje še na slabšem (saj bomo izpadli kot neodgovoren partner, novih argumentov pa ne bo)
Se bojim, da imamo slabe argumente in nam zato politika tako leva kot desna že 20 let laže in odlaša z rešitvijo.
mirno morje
Matejc
Admiral
Kraj: SLO - HR, skratka EU

OdgovorNapisal/-a Matejc » Če Maj 27, 2010 21:12

Zakaj plačujemo poslance zdaj pa na nas prelagajo odločitve :? :? :? :? :?
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 27, 2010 21:19

Ker ne plačujemo poslancev, ampak POSRANCE ! :evil:
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Maj 27, 2010 22:07

Jaz sem mnenja, da tale tema NIKAKOR ni politična! Če se kdo odloča ZA ali PROTI na račun "barve" oziroma politične opcije, ki ji je naklonjen, je to popolni nesmisel. Gre za resno stvar, kjer bi pomoje morali biti 80% enotni, ne pa da je še v parlamentu 50/50...

Vsekakor sem mnenja, da je mejo treba rešit, kako pa je drugo vprašanje. Biti za ali proti? Ne vem! Res, enostavno ne vem! K sreči mi na referendum ne bo treba, ker bom takrat na Hrvaškem. :D In ne sam, bom na "fantovšni" od enega boljših kolegov, seveda Hrvata... :D

Bi pa tukaj postavil eno drugo vprašanje. Dajmo malo teoretizirat... Smo za, gremo na arbitražo, čez kakšno leto se "modreci" odločijo in objavijo rezultat arbitriranja... Slovenija izgubi VSE! Izgubi dostop do odprtega morja, izgubi pol zaliva, Jorasova hiša je v Republiki Hrvaški, hrvaški del mejnega prehoda Sečovlje ostane tam kjer je, SLO vojska se mora umaknit iz Trdinovega vrha, pri Hotizi in ne vem še kje nas porinejo nazaj... Je kdo razmišljal o takoem scenariju???
Če se zgodi kaj takega ali pa da se zgodijo 4 zgornje točke, sem prepričan v nekaj. Ljudje bodo popizdili in razpizdeni ljudje potrebujejo karizmatičnega vodjo in so na ulicah. Tega Slovenija ima! Trenutno je tega sposoben samo eden (na srečo ne več), vendar je že to dovolj... Prepričan sem, da je g. Janša sposoben ob takem scenariju v roku 24 ur na ulico dobiti 1 milijon Slovencev! Tistih, ki so levi in tistih, ki so desni! Enkrat mu je to že uspelo, ne tega pozabit! Res jih ni bilo milijon, bilo jih je 2 milijona, ki so "živeli" zanj! In to samo zato, ker so ga politično zaprli... Kaj pa potem???

V razmislek...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Če Maj 27, 2010 22:10

Po drugi svetovni vojni smo CELOTNO Istro SLOVENCI plačali s Gorico, Furlanijo in Trstom v katerem je takrat živelo preko 70% Slovencev. Po drugi svetovni vojni je bila meja med Slovenijo in Hrvaško do leta 1959 NA REKI MIRNI !
Ne vem zakaj tega nihče jasno in glasno ne pove. Če je (izdajalski) Kardelj podarili lep kos Istre hrvaški zaradi nabiranja političnih točk pri Titu, pa se Slovenci NIKOLI NISMO ODREKLI ozemlju iz naših katastrov niti dostopu do odprtega morja. Kljub temu, da so hrvatje intenzivno ponarejali zadnja leta katastre se da zelo lepo dokazati kaj je naše.

Meni je že zadoti zajebancije okoli tega. Ne prenesem šikaniranja v času, ki ga preživljam na hrvaškem, zato si želim, da se tako ali tako vsa ta norija čimprej konča. Menim, da če se nismo uspeli v dvajsetih letih zmenit se niti v stotih ne bomo, zato naj pač odločijo o tem arbitri in sodišča. Čimprej.

Izredno neumno (da ne rečem kretensko) je bilo sploh razpisati referendum za pravno rešitev problema. Kot da rabi pravna pot referendumsko podporo. Ta referendum lje zares nepotreben in bojim se, da so ljudje že tako nastrojeni, da bodo prevladale emocije in ne logika.

Ker želim, da se tako ali tako rešijo zadeve čimprej bom moral podpreti referendum.
LP NT
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Po Maj 31, 2010 08:32, skupaj popravljeno 3 krat.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Maj 27, 2010 22:31

Nikola Tesla, oprosti, res neumno, najprej si napisal resnico, in vidim da jo poznaš, nato pa boš podpru bedarijo, in zopet veš da delaš narobe ! In to samo zato da "bo kao mir" ?

Dajmo se po kmečko nekaj vprašat !
BI VI DALI 100m2 svoje parcele sosedu ?Ali pa bolj morjeplovsko ,polovico barke ? JAZ JE NEBI !

Naj sosedi rešijo svoje meje, kot se spodobi, do takrat pa naj imajo blokado, konec koncev hočejo oni v EU !
vento
Poročnik bojne ladje
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a vento » Če Maj 27, 2010 23:46

jramsa napisal/-a:Jaz tudi grem-in sem absolutno PROTI. Zakaj? Ker se enostavno ne strinjam z Pahorjevo vlado.
LP
Tudi jaz se ne strinjam s trenutno vlado. Ampak bom ZA, če se bom udeležil.
Mimogrede. Kaj pa če se HR in I dogovorita o coni vsak do polovice Jadrana? Potem so mednarodne vode kje? Pri ČG? :?: :!:
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Pe Maj 28, 2010 07:27

Nikola Tesla pravi: "Po drugi svetovni vojni smo CELOTNO Istro SLOVENCI plačali s Trstom v katerem je takrat živelo preko 70% Slovencev. Po drugi svetovni vojni je bila meja med Slovenijo in Hrvaško do leta 1959 NA REKI MIRNI ! "

To je korenina problema in ker se ta problem sploh ne bo reševal z mednarodno mirovno konferenco, ki ni v interesu nikomur razen Jelinčiča - je slovenski izhod na morje limitiran z ali dimnikom ali z služnostno pravico, druge variante ni. Evropa pa hoče imeti mir in bi zavrnitev sporazuma zelo negativno delovala na položaj SLO v svetu. Referendum je pa seveda popolna neumnost (politiki so s tem povedali, da jih ni v hlačah prav nič) in sam si želim, da se spor reši čimprej, meja uredi in da bomo mi lahko pluli po morju ardijanskem, ki je nekoč bilo še kako slovensko. Žal le nekoč....
Na referendum pa ne grem, brez zame irelevanten, ugotavljanje meje je strokovno vprašanje, vse drugo je le nabijanje čustev...
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » Pe Maj 28, 2010 08:04

rabuni napisal/-a:Na referendum pa ne grem, brez zame irelevanten, ugotavljanje meje je strokovno vprašanje, vse drugo je le nabijanje čustev...

Zelo lepo napisano. Pod to se pa še jaz podpišem.
BlueSky
Uporabniški avatar
Tex
Admiral

OdgovorNapisal/-a Tex » Pe Maj 28, 2010 08:35

zakaj vsi pišete, "naj se hitro reši spor, da bomo lahko pluli "

A sedaj ne morete ?

PS: kar bo,bo vidim da vam je vseeno, namesto da bi šli vsi na referendum izrazit svoje mnenje, pa naj bo kakršno pač je.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost