Motorji na "vodo"
Moderatorji: moderator2, moderator
Porabljeno el. energijo iz akumulatorja napolni eltinator, ki zato potrebuje energijo iz motorja (z prižganimi lučmi porabimo več goriva, kot z ugašnjenimi), tu bo verjetno bilanca negativna. Če pa povečaš izkoristek motorja (zmanjšaš izgube pri pri pretvorbi iz toplotne v mehansko,si pa zmagal). Mlo filozofiram,ampak energije se ne da uničiti, niti iz nič naredit, da pa se jo pretvarjat, je pa vedno nekaj izgub v obliki notranje energije (toplota, ki gre v "kiler")
Fotrov clio ima porabo 5l/100km, ko ga vozim jaz pa 5,5l
Fotrov clio ima porabo 5l/100km, ko ga vozim jaz pa 5,5l
mirno morje
Evo mogoče vam bo malo jasno, le da v mojem primeru dodajamo samo plin!
http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NE ... 13/153276/
http://www.youtube.com/watch?v=F9VQxsd77To
http://techon.nikkeibp.co.jp/english/NE ... 13/153276/
http://www.youtube.com/watch?v=F9VQxsd77To
rider666 napisal/-a:Ko omenjate razne perpetum mobile ste čisto izven koncepta, perpetum mobile je naprava ki in nič ustvari neko energijo, tukaj pa napravi dovajaš energijo in naprava proizvede določen produkt pa čeprav ima manj energije kot smo jo dali, kar pa v tem primeru sploh ni pomembno, saj izkoriščamo električno energijo in pridobivamo popolnoma drugo energijo, potemtakem raznorazne elektrarne po vašem ne morajo obstajati oz. so perpetum mobile
V temle tvojem prispevku si zelo natančno opisal perpetum mobile...
Najprej praviš, da iz električne energije pridobiš "neko drugo" energijo. OK, je res, katero pa? Če si inovator na tem področju, potem verjetno veš katero?
No napisal si, da je te energije manj! Pohvalno, tudi res je tako, saj je bil prisoten izkoristek! Do tukaj smo še čisto realni, vse pet! No potem pa to "neko energijo", ki jo je manj dovedeš v motor... In kje je tukaj plus?
Da ti bo lažje:
* vneseš recimo 100 enot električne energije
* v tej "napravi" dobiš pri recimo 90% izkoristku ven 90 enot "neke energije"
* to dovedeš v motor in ta proizvede 90 enot več, kot bi jih sicer. Za normalno vožnjo mu torej teh 90 enot pomaga in res kuri manj... AMPAK, vedno je ta ampak...
* ti rabiš dodatnih 100 enot električne energije. To mora proizvesti motor preko alternatorja...
* pa pojdimo nazaj v obratni poti. Da bo alternator proizvedel 100 enot električne energije mu moraš dovesti enih 125 enot mehanke energije. In da teh 125 enot mehanske energije pride do alternatorja, jih mora motor zaradi izgub jermena proizvesti enih 200 enot.
* tistih 90 enot "neke energije" si v motorju z notranjim izgorevanjem pretvoril v delo z izkoristkom okrog 25%, torej si dobil na motorno gred nekje 22 enot dela.
Kot vidiš rabiš 200 enot, dobiš jih pa 22. Če tole odšteješ med seboj je rezultat 178 enot. In to ne plusa, temveč MINUSA!!! Hja, od kje pa pride teh 178 enot? O ja, teh 178 dodatnih enot bo motor z veseljem proizvedel, bo pa zato porabil nekaj več goriva.
Jap, nekaj več in ne manj!
Če pa bi rad dokazal, da bencin v vlažnem zraku bolje izgoreva, potem pa v sesalni kanal raje dovajaj navadno razpršeno vodo. Za takšno dovajanje rabiš minimalno energije in če bo res efekt, potem lahko avto resnično pokuri manj. Vendar ne na račun neke super naprave, temveč na račun boljšega izkoristka motorja z notranjim izgorevanjem. Iz zgoraj omenjenih 25% boš mogoče prišel na 26%...
Ko boš prišel pa na 40% boš pa že blizu Carnot-ovemu procesu, ki je še ZELO daleš od "perpetum mobile", vendar je to teoretično najboljši možni proces motorja z notranjim izgorevanjem.
Priporočam, da malo pogooglaš za stricem Carnotom in odkriješ osnovne zakone termodinamike, adiabatne kompresije, izotermna izgorevanja in podobno...
V arabskem svetu je bencin par centov liter, nekako 5% nase cene, torej imajo arabi 95% perpentum mobile
Za točen izračun bi moral narediti formulo, kjer bi moral upoštevat podatek, da imajo ker imajo recimo 10% slabse avtomobile, torej tudi 10% slabsi izkoristek.
Realno gledano imajo 85% perpetum mobile.
:):). Dost heca...
Jaz v bistvu razumem kaj želi @rider666 povedati. Naj me popravi, če sem si narobe razložil.
Želiš povedati, da ima motor zaradi te naprave boljši izkoristek, ker izgoreva na visoki temperaturi in posledično zaradi te temperature bolje izgoreva bencin. Mislim, da pa si pomešal vlago z kisikom. Iz te naprave izhaja vodik in kisik in kisik je tisti, ki pospešuje izgorevanje in ne voda(vlaga). Zakaj zjutraj motorji bolje delajo? Ker je mraz, hladen zrak ima manjši volimen, kar pomeni, da v motor prihaja več zraka, ker je bolj "stisnjen", pri turbini pa je zadeva se nekolo spotencirana.Ne bi si pa upal trditi, da je višja temperatura boljša za boljši izkoristek bencina.
Jaz tu na glas razmišljam in ne napasti tudi mene, vendar bi morda to bilo celo možno... Kako jaz razmišljam. Jaz se za hobi ukvarjam z predelavo 2T motorjev za dirkanje in naš prvotni cilj je v izgorevalno komoro spraviti čim več goriva, logično je, več kot je goriva več potrebujemo tudi zraka za izgorevanje. Ta zrak je povečini jalov, saj potrebujemo za izgorevanje le kisik. V vseh moto športih pa je prepovedano dodajanje kisika k motorju.
Torej, ta naprava poskrbi za to, da v motor prihaja tudi čisti kisik, ki je ključen za izgorevanje, poleg kisika pa tudi vodik, ki je visoko ekploziven...
Pri altenatorju pa bi bilo mogoče, da proizveden tok ni sorazmeren porabi energije iz motorja, saj teoretično altenator tudi ko ne proizvaja elektrike porablja določeno energijo(ce ne drugega se mora prosto vrteti), torej bi pri "formuli" moral tudi to upoštevati. Če meni logika dela se proizvedena elektrika ne povečuje premosorazmerno z porabljeno energijo, ampak je izkoristek z večjo proizvodnjo elektrike boljši... Res, da verjetno samo do neke mere.
Morda se z dovajanjem kisika in vodika tudi poveča navor motorja, kar spet dodatno pripomore k boljšemu izkoristku prenosa moči iz motorja na podlago(cesto)...
Fantje ne me linčat, vidi se, da sem se danes naspal in lahko po dolgem času spet razmišljam. Vem in poznam zakon, da energija iz nič ne nastane in se v nič ne spremeni. Jaz sem razmišljal v smeri samega iskoristka goriva. Ker dejstvo je, da dnevno na trg prihajajo avtomobili, ki med seboj kar tekmujejo kateri bo imel boljši izkoristek...
Nič pa ne trdim, ker sem za te stvari bukov!
Za točen izračun bi moral narediti formulo, kjer bi moral upoštevat podatek, da imajo ker imajo recimo 10% slabse avtomobile, torej tudi 10% slabsi izkoristek.
Realno gledano imajo 85% perpetum mobile.
Jaz v bistvu razumem kaj želi @rider666 povedati. Naj me popravi, če sem si narobe razložil.
Želiš povedati, da ima motor zaradi te naprave boljši izkoristek, ker izgoreva na visoki temperaturi in posledično zaradi te temperature bolje izgoreva bencin. Mislim, da pa si pomešal vlago z kisikom. Iz te naprave izhaja vodik in kisik in kisik je tisti, ki pospešuje izgorevanje in ne voda(vlaga). Zakaj zjutraj motorji bolje delajo? Ker je mraz, hladen zrak ima manjši volimen, kar pomeni, da v motor prihaja več zraka, ker je bolj "stisnjen", pri turbini pa je zadeva se nekolo spotencirana.Ne bi si pa upal trditi, da je višja temperatura boljša za boljši izkoristek bencina.
Jaz tu na glas razmišljam in ne napasti tudi mene, vendar bi morda to bilo celo možno... Kako jaz razmišljam. Jaz se za hobi ukvarjam z predelavo 2T motorjev za dirkanje in naš prvotni cilj je v izgorevalno komoro spraviti čim več goriva, logično je, več kot je goriva več potrebujemo tudi zraka za izgorevanje. Ta zrak je povečini jalov, saj potrebujemo za izgorevanje le kisik. V vseh moto športih pa je prepovedano dodajanje kisika k motorju.
Torej, ta naprava poskrbi za to, da v motor prihaja tudi čisti kisik, ki je ključen za izgorevanje, poleg kisika pa tudi vodik, ki je visoko ekploziven...
Pri altenatorju pa bi bilo mogoče, da proizveden tok ni sorazmeren porabi energije iz motorja, saj teoretično altenator tudi ko ne proizvaja elektrike porablja določeno energijo(ce ne drugega se mora prosto vrteti), torej bi pri "formuli" moral tudi to upoštevati. Če meni logika dela se proizvedena elektrika ne povečuje premosorazmerno z porabljeno energijo, ampak je izkoristek z večjo proizvodnjo elektrike boljši... Res, da verjetno samo do neke mere.
Morda se z dovajanjem kisika in vodika tudi poveča navor motorja, kar spet dodatno pripomore k boljšemu izkoristku prenosa moči iz motorja na podlago(cesto)...
Fantje ne me linčat, vidi se, da sem se danes naspal in lahko po dolgem času spet razmišljam. Vem in poznam zakon, da energija iz nič ne nastane in se v nič ne spremeni. Jaz sem razmišljal v smeri samega iskoristka goriva. Ker dejstvo je, da dnevno na trg prihajajo avtomobili, ki med seboj kar tekmujejo kateri bo imel boljši izkoristek...
Nič pa ne trdim, ker sem za te stvari bukov!
-
EL CAPITANO
- Admiral
- Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula
rider666 napisal/-a:kje pa! drevo je še zelo daleč! Kot sem rekel če bi matematično in fizikalno opisal teorijo leta čebele bi se isto smejali! V naravi leti pa prav lepo! Po adimnovi razlagi je tudi navadni avtomobilski motor perperum mobile
Ali si mislil na kubitalni index?
FISHING & SAILING IS LIFE
rider666 napisal/-a:Po adimnovi razlagi je tudi navadni avtomobilski motor perperum mobile
S kje si pa prišel do te vele-ugotovitve?
Sicer pa je očitno tako, da smo tisti, ki smo diplomirali na Fakulteti za strojništvo v Ljubljani in pa verjetno tudi prof. dr. Sekavčnik in pa prof. dr. Žun bumbarji in ne vemo kaj dosti o termodinamiki... Očitno iz motorja z notranjim izgorevanjem delamo perpetum mobile...
Evo, dovolj o vsem skupaj z moje strani... Nekateri bi rekli OVER AND OUT, jaz bom rekel samo OUT, ker je edino tako pravilno! Zakaj, pa izveste na tečaju za VHF GMDSS...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost