Težave z oblastmi na HR-Ploče

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Avg 23, 2011 08:33

Se čisto strinjam z tabo, Vedno se korektno pogovorim z njimi, nikoli mi niso delali problemov in nikoli nisem nobenega žalil itd. Jaz jezika ne razumem nevem kaj piše na zapisniku ali na plačilnem nalogu, konec koncev lahko piše čisto nekaj drugega in zato rabim nekoga da mi zadevo prevede, to je vse kar sem hotel povedat. Me zanima ali bi ti podpisoval neke papirje v državi katere jezik ti ni poznan in ga ne razumeš?
stanec
Kapitan
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a stanec » To Avg 23, 2011 11:24

Nekdo naj zbere nekaj evidentnih primerov, podkrpeljeno z datumi mogoče celo imeni kapitanov, policajev ipd., izrezki iz vaših slikovitih opisov o "prevelikemu valu za kapitanovega vnuka"...

Se popolnoma strinjam, da kdor je vešč takih prijav napiše nekaj konkretnih primerov in se pošlje na ustrezna ministrstva.Ni za pričakovat, da bi se kaj posebnega zgodilo vendar,če ne bo nihče nič rekel na ustreznem mestu ne bo nič.
Jaz lahko še priložim sliko,ko so se mi možje v uniformah zaleteli v barko.
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Avg 23, 2011 12:31

In kaj je cilj take prijave ?
BlueSky
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Avg 23, 2011 13:31

Poizkusi sam odgovorit :roll:
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » To Avg 23, 2011 14:34

Poštovani,
dužni ste se prijaviti u prvu luku u koju ćete uploviti. Ako je to na Lošinju tada se možete prijaviti tamo.
S poštovanjem,
Odjel za odnose s javnošću

Da se ne bomo po nepotrebnem kregali, direkten odgovor od MUP-a. Torej če me bo ustavil na Kamenjaku mi ne bo mogel dati kazi, po vaši logiki mi jo pa lahko!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Avg 23, 2011 14:41

Da ne bo nesporazumov :wink:

Članak 4.

Zapovjednik plovila, koje uplovljava u Republiku Hrvatsku morskim putem, dužan je najkraćim putem uploviti u najbližu luku otvorenu za međunarodni promet radi obavljanja granične kontrole
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Avg 23, 2011 14:49

Pozor, razsaja bolezen norih hrvatov...

http://www.youtube.com/watch?v=9GjuklpE7n4

:lol:
https://medisken.si
stanec
Kapitan

OdgovorNapisal/-a stanec » To Avg 23, 2011 18:55

Članak 4.

Zapovjednik plovila, koje uplovljava u Republiku Hrvatsku morskim putem, dužan je najkraćim putem uploviti u najbližu luku otvorenu za međunarodni promet radi obavljanja granične kontrole
[/quote]

S tem se v celoti strinjam,v navedenem členu gre za uplovljavanje v RH, ki je še pod carinsko kontrolo,vendar mi govorimo o prijavah na barki, ki je na vezu v RH in o posadki, ki praktično ne veže barke v marinah ali večjih carinskih lukah in po mnenju mnogih kapetanij, turističnih agencij,matične marine,dodatne prijave posadke niso potrebne,če je taksa plačana povšalno za celo leto.
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
bluesky
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana Šentvid
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a bluesky » To Avg 23, 2011 19:02

Marchi napisal/-a:Poizkusi sam odgovorit :roll:

Uh, v petek grem na morje pa bom raje misli usmeril k temu.
BlueSky
stanec
Kapitan

OdgovorNapisal/-a stanec » To Avg 23, 2011 21:05

In kaj je cilj take prijave

Gotovo dela nekdo v uniformi tako kot ni prav,pri tem dviguje slabo voljo pri turistih in to mu mura nekdo povedati,mi pri tem nismo uspešni.
To je vse kar je namen vsega tega pisanja.
z vetrom v laseh
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral

OdgovorNapisal/-a Gaso » Sr Avg 24, 2011 00:00

S takšnim načinom kot predlaga rider666 ne boste prišli nikamor, dobili boste šolo JNA. Raje ne pametovati z nekimi prevajalci itd..., uradni jezik je HR na Hrvaškem, če vi rabite prevajalca si ga plačajte, ali pa se naučite HR jezika, nihče ni dolžen na Hrvaškem, postavljati 10 jezičnih tabel.
Če mislite se delati pametne ne boste pri oblasteh nikamor prišli, tudi policajem, kapetaniji gredo težaki na živce in bodo uporabili vso svoje poznavanje zakonov, ki jih izvajajo, da vam dajo JNA šolo.
Glede na to da ima dosti vas SI registracijo, raje ne mečite slabe luči na vse nas, ki ne želimo biti del kolektivne JNA šole.

Jaz se z HR oblastmi čisto OK razumem, ampak ne pametujem in kažem mišic policajem in zaenkrat nimam nekih problemov. Pravna država niti pri nas ne deluje, kaj šele na HR, tako da ne mislit da boste s kakšnimi pritožbami uspeli.
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Sr Avg 24, 2011 00:20

Gaso lepo in resnično napisano...
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Sr Avg 24, 2011 09:14

Gaso napisal/-a:S takšnim načinom kot predlaga rider666 ne boste prišli nikamor, dobili boste šolo JNA. Raje ne pametovati z nekimi prevajalci itd..., uradni jezik je HR na Hrvaškem, če vi rabite prevajalca si ga plačajte, ali pa se naučite HR jezika, nihče ni dolžen na Hrvaškem, postavljati 10 jezičnih tabel.
Če mislite se delati pametne ne boste pri oblasteh nikamor prišli, tudi policajem, kapetaniji gredo težaki na živce in bodo uporabili vso svoje poznavanje zakonov, ki jih izvajajo, da vam dajo JNA šolo.
Glede na to da ima dosti vas SI registracijo, raje ne mečite slabe luči na vse nas, ki ne želimo biti del kolektivne JNA šole.

Jaz se z HR oblastmi čisto OK razumem, ampak ne pametujem in kažem mišic policajem in zaenkrat nimam nekih problemov. Pravna država niti pri nas ne deluje, kaj šele na HR, tako da ne mislit da boste s kakšnimi pritožbami uspeli.

Gospod Gaso, nikoli nisem bil nesramen do policaja in nikoli mu nisem pametoval, vedno sem z njimi korektno komuniciral in jim razložil situacijo, v večini primerov so mi samo rekli da naj se grem čimprej prijavit, parkrat mi je hotel pa pisat kazen in sem mu povedal da jaz njihovega jezika ne razumem in da bi prosil prevod, kar mi je tudi dolžan omogočit, na njihove stroške in ne moje, v vsaki civilizirani državi to velja, tudi pri nas!! Nikoli nisem bil deležen takozvane JNA šole, in verjemi da poznavanje zakonov ni ravno njihova vrlina, tudi pri naših policajih je tako, pred pol leta je prodajal zelenjavo v merkatorju sedaj je pa policaj, koliko krat sem jaz našim policajem pravil zakone, kateri so klical na postajo če je res tako in tako ter da naj njihovi kolegi preverijo, isto je z hrvaškimi policaji. In še enkrat, vedno sem se raje ponižal pred policajem in mu dal občutek moči, kot pa da bi se delal pameten, ker kot si že napisal ne marajo ravno pametnjakovičev in bodo naredili vse da te zajebejo tako ali drugače. Zaradi pizdarije ki sem jo imel še ne toliko časa nazaj sem se poglobil v slovenske in hrvaške zakone in si upam trdit da jih včasih bolje poznam od bilokaterega našega ali hrvaškega policaja!
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Sr Avg 24, 2011 09:17

Povej mi rider666, a imaš čoln na Hrvaškem ali v Sloveniji (in greš na Hrvaško po morju)?
rider666
Admiral

OdgovorNapisal/-a rider666 » Sr Avg 24, 2011 10:11

Čoln mam na usa zastavi torej je na hrvaškem in grem na morje po kopnem in ne po morju.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti