Tralala

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Feb 23, 2015 09:49

.

Vsem trem podeljujem tole:

Slika

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Po Feb 23, 2015 09:50

.

Lahko pa nadaljujemo v duhu časa!

Slika

.
pajer 1

Uporabniški avatar
sacs
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a sacs » Po Feb 23, 2015 17:41

Kako pa je zdaj v Civetti že nisem bil tam 10 let
ne se đalabajat
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » Sr Feb 25, 2015 00:42

Civetta je vedno ista. Verjetno tudi Triglav. :roll:
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Feb 25, 2015 05:48

.

Grem, ....... na "Twitter" uživat.

Slika

.
pajer 1

Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Feb 25, 2015 09:06

Remu napisal/-a:Civetta je vedno ista. Verjetno tudi Triglav. :roll:

To me spominja na koga, ki bi rekel, da je tudi morje vedno isto.

Po mojem ne morja ne gora - ne vremena v obeh okoljih - nikoli ne spoznaš do konca in težko si predstavljam, da se tega naveličaš. Če je komu tam dolgčas, je najbrž problem v njem in ne v morju ali gorah - pač ni za to.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Feb 25, 2015 09:25

men je včasih na morjeplovcu dolgčas :D
na morju pa tud včasih, kaj bi zdaj blefiral.
samo potem enega spijem :lol:
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Feb 25, 2015 09:53

Na morjeplovcu pa že ni dog čas: če tex frišnih bejb ne nalima, pa pajer kak twit pripopa.......če rabim motoroznanstvo, se pa poučim kako matice iz motorja spravit.....
Na morju bi lahko pa kako čašo skup po grlu spustila........samo okrog otoka je daleč, počez po suhem je pa bolj težko pluti....pol pa preden skup pridemo spet ni dogčas
mirno morje
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Feb 25, 2015 10:16

No, to si pa prav lepo spesnil :)
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Sr Feb 25, 2015 10:29

....pa še Tex je nove bejbe prlepu....
mirno morje
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Feb 25, 2015 10:33

tako rekoč popoln dan na morjeplovcu :D
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » Sr Feb 25, 2015 21:21

Marjan Tomki napisal/-a:
Remu napisal/-a:Civetta je vedno ista. Verjetno tudi Triglav. :roll:

To me spominja na koga, ki bi rekel, da je tudi morje vedno isto.

Po mojem ne morja ne gora - ne vremena v obeh okoljih - nikoli ne spoznaš do konca in težko si predstavljam, da se tega naveličaš. Če je komu tam dolgčas, je najbrž problem v njem in ne v morju ali gorah - pač ni za to.

Civetta je deset let starejša, okolje pa deset let modernejše. Marjan Tomki, si zadovoljen?
Eni uživajo, da so moderatorji, drugi uživamo v naravi.
Mislim, da nobeden ni spraševal o vremenu. Opažam, da ti ni nikoli dolgcajt.
Remu
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Remu » Sr Feb 25, 2015 21:31

sacs napisal/-a:Kako pa je zdaj v Civetti že nisem bil tam 10 let

Na Civetti je isto, kot pred desetimi let. Samo na parkariščih v dolinah so novejši modeli avtov, kot pred desetimi leti.
Smučišča so v nulo zrihtana, domačini so vedno bolj prijazni. Tam smučamo 2x letno, deset let. Vedno bolj si želim, da grem tam poleti. Baje je takrat vse polno in več turistov, kot pozimi. Šagre (vaške veselice) skoraj v vsaki vasi vsak večer.
Lp Boštjan
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Feb 25, 2015 21:36

Jaz trenutno 'uživam' v tem, da še ne vem, ali mi bo treba operirati nekaj v rami, tako da Civetta za zdaj odpade. Torej, tako pri Triglavu kot Civetti je razlika tudi v tem, da sem zdaj deset let starejši (ampak tudi toliko bližji 'penziji', ki bo kmalu).

Jaz sem po hribih hodil hodit in plezat, smučat pa večji del turno (peš na hrib, s smučmi dol - recimo s Kredarice v Krmo in potem peš do Mojstrane. In seveda prej v nasprotno smer, tudi peš.

Civetta je zame pomenila plezarijo, Triglav pa največkrat tudi.

In če v tem smislu ko pomisliš na hribe - ali na morje - ne pomisliš tudi na vreme, potem ali nisi bil dosti v hribih po slabem vremenu, ali imaš izredno dobro opremo, ali pa prenašaš mraz podobno dobro kot jaz.

Zlasti v zadnjem primeru ti želim trdno zdravje :wink:

Pričakujem pa, da mi že čez manj ko dva tedna ne bo več utegnilo biti 'dolgcajt'.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Če Feb 26, 2015 09:10

Monte Civetta

Monte Civetta (3220 m), je pomembena in velika gora v Dolomitih, v provinci Belluno v severni Italiji. Njen severozahodni obraz si lahko ogledate iz doline Taibon, doline Agordino, je en od simbolov v Dolomitih.

Slika

Na goro se je prvič, povzpela Simeone di Silvestro leta 1855, ki je, če je to res, osvojila prvi večji vrh v Dolomitih.Severozahodni obraz, z njim je 1000 metrov visoka skala, se je prvič povzpel leta 1925, Emil Solleder in Gustl Lettenbauer. To je zgodovinsko šteje prvi "šesti razred" v šestih dvotirnem lestvici od alpinističnih težav, ki jih Willo Welzenbach (ustreza 5,9). Trideset let pozneje UIAA ta uporablja kot osnovo za svoje sistemom ocenjevanja predlaganih.

Slika

Če se tja odpravite iz Ljubljane boste morali prevoziti 487km, vmes boste imeli 2 do 3 zastoje zaradi del na cesti, pot vas bo vodila mimo 38 gostiln,od katerih je 6 zaprtih zaradi prenove, 2 pa zaradi tržne inšpekcije. Po poti boste peljali skozi 512 levih in 709 desnih ovinkov.
Če boste na cilj prispeli po 20h uri, se lahko odpravite v night club, kjer strežejo dekleta zgoraj brez...Ena pijača je vključena v ceno vstopnine.

MT vsaj tak post bi lahko sestavil...
Nazadnje spremenil Tex, dne Če Feb 26, 2015 09:55, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”

Kdo je na strani

Po forumu brska: AS in 2 gosta