Zanimivi linki, video posnetki in slike

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

papa
Viceadmiral
Kraj: ČRNA GORA - MURTER- SLANICA

OdgovorNapisal/-a papa » Po Feb 18, 2013 08:57

Na tem linku pa si lahko preberete kako težko si nekateri naši zvesti člani služijo kruh... :D
http://www.rtvslo.si/svet/ziveti-ali-zivotariti/302632
^^^^^^^^^^^||
|______________||'""|""\__,_
|UNION_je zakon!!||__ |__|__ |)
I(@) |(@)"""**|(@)(@)****|(@)
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Feb 19, 2013 12:09

Uporabniški avatar
pešekan
Admiral
Kraj: ilirska bistrica

OdgovorNapisal/-a pešekan » To Feb 19, 2013 12:13

odlično nt, po čim je ta zadeva
svetelc
Kapitan korvete
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a svetelc » To Feb 19, 2013 15:26

pešekan napisal/-a:odlično nt, po čim je ta zadeva

Malce bom dopolnil:
potrebuješ spodnji in vrhnji sloj. Spodnji je 55usd 1 QUART, zgornji sloj je pa 1 QUART 100usd

1 QUART je pa 1/4 ameriške galone
zdaj pa izračunaj :)

lp, Svetelč
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Feb 19, 2013 15:50

Malo biti oprezen.

Recimo
    kako s tem obdelan čevelj diha?
    kaj se zgodi s kožo, če pride nanjo
    ...

Spomnim se takrat novega industrijskega lepila, s katerim sta se nekomu zlepila dva prsta. Če se spomnim prav (ampak se zelo bledo :oops: - nič 'ziher'), so iz tega potem razvili kirurška lepila.

Torej - biti oprezen tako zaradi možne nevarnosti kot možnih priložnosti.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » To Feb 19, 2013 16:04

:lol:
Marjan kolikor te poznam bi ti takoj svoje gate našprical in šel v Bohinjsko jezero probat. hahaha :lol:
fireone
Desetnik

OdgovorNapisal/-a fireone » Če Feb 21, 2013 23:18

Zares super izvedba komada s pristno Slovensko glasbo Gangnam Style - Klemen Slakonja :D
Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blacknero » Pe Feb 22, 2013 07:52

Nikola Tesla napisal/-a:Odlična nano zaščita za razne materiale.

Take nano zaščite so zanimive, vendar pa njihov vpliv na človeška tkiva ( sluznice, koža,...) še ni znan. Če npr. nano delci zapolnijo vse pore v raznih poroznih materialih, kaj se potem šele zgodi v pljučih od vdihu npr. že manjše količine take nano zadeve. :roll:

To bo zanimiva tema v prihodnje.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Feb 22, 2013 08:45

Spet bom malo pameten...

Ker sem bil v največji "fabriki" v evropi, ki se s tem ukvarja lahko na to temo nekaj povem.

Ob nanašanju je priporočljivo uporabljati rokavice, vendar tudi ob stiku z kožo ni pričakovati kakih težav. Ko pa se namaz posuši pa popolnoma zgubi možnost vezave na nek element. Tako, da obleka, rokavice, čevlji namazani s tem ne škodujejo zdravju. Do neke mere dovoljena uporaba tudi v živilstvu...

O čevlju sem imel jaz enako vprašanje, kako je z dihanjem noge. Če bi trdil, da je dihanje noge enako bi lagal, vendar pa v tem primeru ne gre za impregnacijo z kako mascobo ali voskom, silikonom zato je razlika v dihanju prej-potem skoraj zanemarljiva. Nano učinkuje na posamezna vlakna, katera naredi vodoodpojna. Ker pa je zrak redkejši od vode le ta še vedno pronica. Seveda je treba tudi vedeti, da ima voda tudi površinsko napetost, katera še dodatno preprečuje pronicanje in tako je razlika voda - zrak še večja.

Cene teh proizvodov so relativno nizke. Seveda pa ko je je to zapakirano v neko minimikro flaško s superdruper designom pa je zadeva draga, sploh, če to potrebuješ za obleke, tende, beton, les... kjer je poraba velika.
Jaz sem to najveckrat uporabljal s kolegi za moto kombinezone in vizirje, saj potem kombi skoraj ne pušča, odbijanje vode iz stekla(vizirja) pa je fantastično.

Zadeva načeloma drži 1 leto, čeprav po navodilih lahko 3, tako, da če kdo napiše 3 ni ta produkt nič boljši od tistega, ki piše 1, pač komercialna fora.

če bi bilo dovolj interesa lahko po solidni ceni to dobavim. Je pa nekaj različnih variant. Te variante pa pokrivajo praktično vse materiale, tudi les, ki je poleg tega potem skoraj negorljiv(videno na lastne oči)
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » Pe Feb 22, 2013 08:59

se pravi če bi s tem materialom namazal steklo ne potrebuješ brisalcev naprimer na barki
Uporabniški avatar
blacknero
Kapitan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a blacknero » Pe Feb 22, 2013 09:31

Jaz že 2 leti na avtu uporabljam neko nano zadevo in moram rečt, da sem zelo zadovoljen saj pri hitrostih vecjih od 60km/h ne potrebuješ brisalcev.
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Feb 22, 2013 09:35

No, trditi, da jih ne potrebujes bi bilo pretirano(sem bolj vzel v misel avtomobil). Mirno pa lahko rečem, da je razlike vsaj 50%.

Na barki pa dosežeš še en velik efekt... Na steklu ne ostaja praktično nič soli in lis.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Pe Feb 22, 2013 09:37

blacknero napisal/-a:Jaz že 2 leti na avtu uporabljam neko nano zadevo in moram rečt, da sem zelo zadovoljen saj pri hitrostih vecjih od 60km/h ne potrebuješ brisalcev.

V bistvu to kar drži... Še ena velika razlika napram "povoskanem" steklu je ta, da tudi ko uporabiš brisalce, steklo ni mastno in se lepo briše.
aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Pe Feb 22, 2013 10:07

Ma kaj to nano zaščito bi lahko uporabil tudi namesto antifaulinga oz. kar čez njega.. ker potem bi po moje trenje med trupom in vodo skoraj izginilo ter bi s tem pridobil na hitrosti in pri porabi goriva.. seveda s tem pa ne smeš premazati elise... :wink:
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » So Feb 23, 2013 19:41

Veter v laseh, travarca v zobeh ;)

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost