Brezposelnost
Moderatorji: moderator2, moderator
kr3mn1 napisal/-a:ampak za temu mesecam je fino da je še en mesec za njim pokrit. Če ni temu tako, te kot privatnika prva večja resna stvar lahko nese, sploh pri plačilni disciplini v sloveniji.
Po mojem mnenju si zadel bistvo.
Živel boš od tistega, za kar boš dobil posel, naredil. prodal, plačal dobavitelje in dobil plačano. Pika.
motorni
-
adriaticsailor
- Poročnik bojne ladje
Se z vsem strinjam. Na žalost vem, kako je, ko pol leta čakah, da dobiš zasluženo plačilo, v polovici primerov na dobiš tisega kar si naročil itd....
Delam, da lahko s prisluženim uresničim moje želje. Postavil pa sem si mejo" zadosti. Denar porabim za družino, ribolov, jadranje in smučanje = prosti čas!!! Gledam pa tiste, katerim je cilj denar in status na tej naši preljubi zemlji..... Kot da bodo živeli večno hkrati pa so še pomembnejši od nas in oh in sploh. Nato pa povejo, da jim je žal delo življenje, in da ne morejo brez njega oz. ne znajo več uživati in delati kaj drugega. No to pa je žalostno. Delaš cele dneve ker si tako navajen, hkrati pa veš, da ni dobro in prav... pa vseeno delaš.
Kot rečeno, sem hotel povedat...vsakemu svoje...
Delam, da lahko s prisluženim uresničim moje želje. Postavil pa sem si mejo" zadosti. Denar porabim za družino, ribolov, jadranje in smučanje = prosti čas!!! Gledam pa tiste, katerim je cilj denar in status na tej naši preljubi zemlji..... Kot da bodo živeli večno hkrati pa so še pomembnejši od nas in oh in sploh. Nato pa povejo, da jim je žal delo življenje, in da ne morejo brez njega oz. ne znajo več uživati in delati kaj drugega. No to pa je žalostno. Delaš cele dneve ker si tako navajen, hkrati pa veš, da ni dobro in prav... pa vseeno delaš.
Kot rečeno, sem hotel povedat...vsakemu svoje...
- tomazgabrovsek
- Praporščak
- Kraj: LUBLANA
jst pa tolele temo mau frišno delam in sicer me zanima če kdo od morjeplovcev išče delavca za zaposlitev ali občasno pomoč, popoldanski delovnik(16h ->), sem iz Dravelj, gimnazijski maturant, star 21 let, bodoči študent, od rok mi dobro grejo jeziiki in sem dober pomagač pri obrtniških delih. Če koga zanima naj pokliče na 040 833 654 Tomaž
ps. admin prosim prestavi me v pravo kategorijo če sem izbral napačno
ps. admin prosim prestavi me v pravo kategorijo če sem izbral napačno
Die Volksmusik geht nie kaputt
Farmacevsko podjetje za katerega delam ima odprto se 15 delovnih mest....pogoj: faks iz farmacije, kimije ali magister biotehnologije. Zaposlujejo za nedolocen cas. Lahko tudi novinci.
Drugače pa služba hard..zelo velike odgovornosti prevzamemo.
Navtika pa evo....edina prava sprostitev...dober antistress
Drugače pa služba hard..zelo velike odgovornosti prevzamemo.
Navtika pa evo....edina prava sprostitev...dober antistress
Delavca je velik težje dobit kot pa pri nas kot pa delavec delo, vsi jočejo da ni dnarja in hkrati pa, da dnar ni vse (obupna vzgoja, vpliv prejšnih generacij ki se še 100 let ne bo popravil) tipična izjava lenuhov.
Vsak ki nima dveh levih dobi najmanj 5 služb v enem jutru ( ne na zavodu seveda, tam se ne dela, tja ne zahajajo tisti ki bi radi delali, v kašno industrisko cono je treba). Tudi če bi komu ponudil 20€ na uro in bi bla nedelja ne bi šel, to ti vse pove. Plača bi pa itak morala bit od 0€ naprej. Pol pa bi pa radi delo za nedoločen čas, to rabi samo delavec ki nič vreden, da ga je strah da se ga bojo rešli, če je kaj s človeka, ne rabi za nedoločen čas (razez zaradi kredita, to ja)
Manka tisto kar leni ljudje rečejo pohlep, želja po več, raje ne delajo in nimajo nič, hkrati pa zaradi poušije, obsojajo tiste ki so vbistvu pridni in gonilna sila vsega, to je pri nas tretirano kot kriminal, še tisti ki bi mel več in se trudi za to, mor na žalost to skrivat
Vsak ki nima dveh levih dobi najmanj 5 služb v enem jutru ( ne na zavodu seveda, tam se ne dela, tja ne zahajajo tisti ki bi radi delali, v kašno industrisko cono je treba). Tudi če bi komu ponudil 20€ na uro in bi bla nedelja ne bi šel, to ti vse pove. Plača bi pa itak morala bit od 0€ naprej. Pol pa bi pa radi delo za nedoločen čas, to rabi samo delavec ki nič vreden, da ga je strah da se ga bojo rešli, če je kaj s človeka, ne rabi za nedoločen čas (razez zaradi kredita, to ja)
Manka tisto kar leni ljudje rečejo pohlep, želja po več, raje ne delajo in nimajo nič, hkrati pa zaradi poušije, obsojajo tiste ki so vbistvu pridni in gonilna sila vsega, to je pri nas tretirano kot kriminal, še tisti ki bi mel več in se trudi za to, mor na žalost to skrivat
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:16, skupaj popravljeno 1 krat.
No bi se deloma strinjal z razmišljanjem @erikV8, je pa verjetno neka srednja pot taprava.
Kdor zna delat in ima voljo, pridnost, delo definitivno dobi. Je pa tudi dejstvo, da je veliko turbo-kapitalistov, ki nimajo zadržka svojih zaposlenih priklopit na vakumsko pumpo. Sem prepričan, da se za 20€/uro najde človeka. Seveda če ne gre za delo, ki je sicer cenjeno po 40€/uro.
Paralelno sicer teče tema o iskanju skipperskega poklica pri jadrnicah, kjer sva si po razmišljanju z @MM najbližja.
Navtika je v prvi vrsti razvedrilo, če postane karkoli več od tega, ratajo stvari zelo hard. Ne vem zakaj, ampak tako je, preizkušeno na lastni koži. Na koncu je bil edini profit vsega skupaj pridobljeno znanje in izkušnje.
Enostavnega, dobro plačanega dela ni, treba se je hudičevo potrudit da uspeš in nekaj postaviš na noge. Jasno pa je, da skiperstvo ni nekaj kar je lahko normalnemu človeku (z družino) reden zaslužek na katerega lahko računa na daljše obdobje življenja.
Kdor zna delat in ima voljo, pridnost, delo definitivno dobi. Je pa tudi dejstvo, da je veliko turbo-kapitalistov, ki nimajo zadržka svojih zaposlenih priklopit na vakumsko pumpo. Sem prepričan, da se za 20€/uro najde človeka. Seveda če ne gre za delo, ki je sicer cenjeno po 40€/uro.
Paralelno sicer teče tema o iskanju skipperskega poklica pri jadrnicah, kjer sva si po razmišljanju z @MM najbližja.
Navtika je v prvi vrsti razvedrilo, če postane karkoli več od tega, ratajo stvari zelo hard. Ne vem zakaj, ampak tako je, preizkušeno na lastni koži. Na koncu je bil edini profit vsega skupaj pridobljeno znanje in izkušnje.
Enostavnega, dobro plačanega dela ni, treba se je hudičevo potrudit da uspeš in nekaj postaviš na noge. Jasno pa je, da skiperstvo ni nekaj kar je lahko normalnemu človeku (z družino) reden zaslužek na katerega lahko računa na daljše obdobje življenja.
Na splošno bi rekel, da so poklici, kjer se eni zabavajo in drugi delajo precej težki in tudi kaj veliko denarja se tam ne najde za navadne smrtnike. Težki so lahko predvsem psihično. Pustimo pri miru uspešne glasbenike, lastnike večjih kapitalskih enot namenjenih zabavi in tudi posameznike, ki se jim je tako ali drugače poklopilo in so tudi v teh vodah uspešni.
Bogati rusi so poglavje zase... Sem bil priča, da je en tak bogat rus na sredi lokala vrgel ob tla televizijo, ker se je pač malo preveč vživel v fuzbal tekmo. Saj je poravnal škodo, ampak s takimi je zelo neprijetno imet opravka.
V prejšnjem postu je bilo mišljeno delo skozi daljše časovno obdobje.
V prejšnjem postu je bilo mišljeno delo skozi daljše časovno obdobje.
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 12:17, skupaj popravljeno 1 krat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost