Sprememba
Moderatorji: moderator2, moderator
Re: Sprememba
Ma ja, en kup tumarij od skisanih mornarjev.
Ampak nič v primerjavi z Timmermansovimi in Plutovimi izjavami v današnjih odmevih. Kakorkoli se mi hecamo, naše mnenje ne šteje prav nič, ta dva skupaj z somišljeniki pa lahko z takimi zablodami napravita dovolj štale za eno konkretno revolucijo.
Ampak nič v primerjavi z Timmermansovimi in Plutovimi izjavami v današnjih odmevih. Kakorkoli se mi hecamo, naše mnenje ne šteje prav nič, ta dva skupaj z somišljeniki pa lahko z takimi zablodami napravita dovolj štale za eno konkretno revolucijo.
SR 290 napisal/-a:Ma ja, en kup tumarij od skisanih mornarjev.![]()
![]()
![]()
Če se nočeš za nič sekirat narediš kot jaz, že dva meseca nisem niti za hip prižgal tv pa še sigurno do septembra ga ne bom
alesjo napisal/-a:Je pa šla tema sprememba kar nekam
Kot ponavadi. Levi proti desnim, rjuharji proti hlaponarjem... samo še korona manjka
- 1stofficer
- Admiral
Js pa mislm, da ce bi se tu prisotni srecali zdele ob enem sanku bi z veseljem spili kaksno pivo vsemu skup bi se pa samo se nasmejali. Ce nic drugega smo na dopustu, vse druzi ljubezen do navtike tako ali drugace, plus na jugu se Slovenci nehamo kregat 
1stofficer napisal/-a:na jugu se Slovenci nehamo kregat
Tam se začnemo kregat s Hrvati
Btw, jaz nimam nič proti jadralcem. Z večino se dobro razumem (vključno z NikoloT
Na morju je vse večja gužva, zato se je pač treba prilagajat... tako, kot v življenju
Američani imajo dober pregovor: if you can't stand the heat, get out of the kitchen.
Če ti grejo na qrac vsi, od motornjakov, do čarteristov, pač ne hodi na morje. Pa to ne leti nate 1stofficer
Še bolj offtopic, žal.
Opravičujem se za "leve in desne", to ni bil moj namen. Je pa dejstvo, da bo sprejetje predlogov ukrepov za zmanjšanje ogljičnega odtisa katastrofalno vplivalo na turizem, ki bo daleč od sedanjih modelov in kaj kmalu bo hočeš nočeš veliko bivših navtikov, če ne kar večina in zdi se mi, da moja hecarija paše v to debato.
Teh idej ne bi vzel resno, če ne bi prejšnji teden norelo neurje po Nemčiji in okolici, ampak to bo prevratnikom kot bencin na ogenj.
Zakaj prevratnikom? Ker vsi vedo, da Evropa že zdaj tako malo prispeva, da se nikjer ne bo poznalo, če prenehamo dihat CO2 in nas vseeno silijo, da sami iz sebe napravimo kolonijo z drago in zato nekonkurenčno industrijo. Na koncu bodo prvi na ulicah tisti, ki so zdaj najbolj goreči zagovorniki zelenih idej, ko ne bo več banan, poceni oblek in čevljev, na dopust pomislit ne bodo mogli, ker se bodo komaj prebijali iz dneva v dan. V bistvu nas ob takih projektih ena majhna politična napaka postavi na nivo Venezuele.
Timmermans me je pičil z intervjujem točno zaradi tega kar omenjam v zadnjem odstavku, Plut pa zaradi neumnosti, ki jih steple po odmevih. Ni za jedrsko energijo, je proti hidro elektrarnam, moti ga umeščanje vetrnih, fosilne itak ne gredo v njegov besednjak, na koncu bi se pa vozil na elektriko, ki bi jo kupoval vetrno od Norvežanov, sončno pa iz Sicilije.
Z temle zgoraj nikakor ne bi rad odpiral nove fronte, bi pa bilo zanimivo prebrat razsodna in konstruktivna mnenja.
Opravičujem se za "leve in desne", to ni bil moj namen. Je pa dejstvo, da bo sprejetje predlogov ukrepov za zmanjšanje ogljičnega odtisa katastrofalno vplivalo na turizem, ki bo daleč od sedanjih modelov in kaj kmalu bo hočeš nočeš veliko bivših navtikov, če ne kar večina in zdi se mi, da moja hecarija paše v to debato.
Teh idej ne bi vzel resno, če ne bi prejšnji teden norelo neurje po Nemčiji in okolici, ampak to bo prevratnikom kot bencin na ogenj.
Zakaj prevratnikom? Ker vsi vedo, da Evropa že zdaj tako malo prispeva, da se nikjer ne bo poznalo, če prenehamo dihat CO2 in nas vseeno silijo, da sami iz sebe napravimo kolonijo z drago in zato nekonkurenčno industrijo. Na koncu bodo prvi na ulicah tisti, ki so zdaj najbolj goreči zagovorniki zelenih idej, ko ne bo več banan, poceni oblek in čevljev, na dopust pomislit ne bodo mogli, ker se bodo komaj prebijali iz dneva v dan. V bistvu nas ob takih projektih ena majhna politična napaka postavi na nivo Venezuele.
Timmermans me je pičil z intervjujem točno zaradi tega kar omenjam v zadnjem odstavku, Plut pa zaradi neumnosti, ki jih steple po odmevih. Ni za jedrsko energijo, je proti hidro elektrarnam, moti ga umeščanje vetrnih, fosilne itak ne gredo v njegov besednjak, na koncu bi se pa vozil na elektriko, ki bi jo kupoval vetrno od Norvežanov, sončno pa iz Sicilije.
Z temle zgoraj nikakor ne bi rad odpiral nove fronte, bi pa bilo zanimivo prebrat razsodna in konstruktivna mnenja.
Podnebnih sprememb ne bomo ustavili, pa če se vsi na glavo postavimo (ker so pač naravni pojav). Podnebje se že ves čas spreminja (tudi takrat se je, ko o industriji, avtomobilih in letalih ni bilo ne duha, ne sluha) in se bo še naprej, tudi če vsi nehamo uporabljat avtomobile, letala in plovila.
Boj proti podnebnim spremembam se mi zdi podobno (ne)učinkovit, kot boj proti koronavirusu (evo, pa smo še pri koroni
). Ne podnebnih sprememb, ne virusov ne moremo ustaviti. Lahko se jim samo prilagodimo.
Pa to ne pomeni, da zagovarjam onesnaževanje. Ampak dajmo se raje borit proti onesnaževanju (pa ne samo s CO2), ne pa proti podnebnim spremembam.
P.S. To je pač moje mnenje in ga nikomur ne vsiljujem.
Boj proti podnebnim spremembam se mi zdi podobno (ne)učinkovit, kot boj proti koronavirusu (evo, pa smo še pri koroni
Pa to ne pomeni, da zagovarjam onesnaževanje. Ampak dajmo se raje borit proti onesnaževanju (pa ne samo s CO2), ne pa proti podnebnim spremembam.
P.S. To je pač moje mnenje in ga nikomur ne vsiljujem.
Popolnima se strinjam z tvojim zapisom. Prepričan sem, da na vrhu EUja niso sami butli in jim je jasno v čem je fora, zato me še bolj čudi po kaki poti gremo.
Ozračje se segreva, to je dejstvo.
Moje osebno mnenje pa je, da je naraščanje CO2 bolj posledica kot pa vzrok za višje temperature.
Nisem še videl znanstvene razlage, kako bi lahko povečanje za 0,01% CO2 v zraku naredilo tako spremembo temperature.
Moje osebno mnenje pa je, da je naraščanje CO2 bolj posledica kot pa vzrok za višje temperature.
Nisem še videl znanstvene razlage, kako bi lahko povečanje za 0,01% CO2 v zraku naredilo tako spremembo temperature.
igor_k napisal/-a:Ozračje se segreva, to je dejstvo.
Tega sploh ne zanikam.
Ampak glede na to, da se je v preteklosti že večkrat segrevalo (in ohlajalo), tudi ko še ni bilo industrije, avtomobilov in letal (v antiki so v Grčiji rastle datljeve palme, to pomeni, da je bilo takrat še topleje, kot zdaj: https://en.wikipedia.org/wiki/Roman_Warm_Period), se sprašujem, če smo res (samo) mi krivi za segrevanje ozračja, ali gre pa pač za naravni cikel. Toplejša in hladnejša obdobja se izmenjujejo na približno vsakih 500 let in zadnje hladnejše obdobje (little ice age) se je končalo na začetku prejšnjega stoletja:
https://en.wikipedia.org/wiki/Little_Ice_Age
Jaz bi reku, da industrija in fosilna goriva sigurno pospešujejo t.i. globalno segrevanje, tudi jaz prispevam svoje z par 100 litri pokurjenega bencina in kakih 20m³ drv na leto, ampak tko kot ste že ugotovil, ima Zemlja svoje cikle toplo/hladno, je pa zato marketing bio/eko/anti/zeleno v velikem porastu... Eh, spet tema za 145 strani.
SR 290 napisal/-a:Prepričan sem, da na vrhu EUja niso sami butli in jim je jasno v čem je fora, zato me še bolj čudi po kaki poti gremo.
Imajo že korist od tega.
Tisti, ki je bil kdaj v Aziji/Kitajski/Indiji… lahko sodi, kam vodi popolnoma brezbrižno smetenje atmosfere. Tudi če nekaj stane, ne želim nikoli živeti v takem okolju.
EU je vodilna (ali ena izmed) gibanja za čisto okolje. Podpiram, se pa je potrebno zavedati, da cena ne bo majhna.
EU je vodilna (ali ena izmed) gibanja za čisto okolje. Podpiram, se pa je potrebno zavedati, da cena ne bo majhna.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost