JK Orsan, Dubrovnik - tukaj ni heca
Moderatorji: moderator2, moderator
-
al
mah nacionalizem nas ne bo pripeljal nikamor razen do vojne...
ne razumem zakaj so res tako nestrpni in požrtni. Ne vem zakaj npr. Grki niso?
Pa vsi živijo ob morju, Sredozemlju... To mora obstajati neka razlaga... Je te to mogoče manjvrednostni kompleks zaradi tako mlade države in s tem povezanega pomanjkanja identitete?
Pa vsi živijo ob morju, Sredozemlju... To mora obstajati neka razlaga... Je te to mogoče manjvrednostni kompleks zaradi tako mlade države in s tem povezanega pomanjkanja identitete?
In še moje prvo srečanje z tovrstno nestrpnostjo:
Davnega 1984 smo imeli maturantski izlet z bazo v Solarisu blizu Šibenika. ko smo zvečer ob kitari pili in se drli zimzelene, so se nam v zimskih puloverjih pridružili maturantje Mostarske gimnazije. Ker so bili malce vsiljivi, sem dejal:"Dajmo eno za bosance in gremo spat." v upanju, da bodo šli, mi pa pridemo nazaj. Preden sem stavek do konca končal, sem se pričel vrtet, da se sploh nisem dotaknil tal. En postaven Mostarčan me je resnično tako strokovno vrtel, da nikomur nič ni bilo jasno. Ko me je spustil na tla je dejal:"Nikoli več ne reci česa podobnega! Bosanci so najmanjši in najbolj butasti ljudje v evropi, mi Hercegovci-Hrvatje smo pa največji, najmočnejši in najpametnejši ljudje na svetu." Še to je omenil, da ima rjavi pas v judu ali karateju, ne spomnim se več.
Zaključek je bil tak, da smo šli vsak na svojo stran, kasneje smo se mi vrnili na pomol in premlevali kaj za hudiča norega je to bilo, če je pa človek gimnazijski maturant.
Davnega 1984 smo imeli maturantski izlet z bazo v Solarisu blizu Šibenika. ko smo zvečer ob kitari pili in se drli zimzelene, so se nam v zimskih puloverjih pridružili maturantje Mostarske gimnazije. Ker so bili malce vsiljivi, sem dejal:"Dajmo eno za bosance in gremo spat." v upanju, da bodo šli, mi pa pridemo nazaj. Preden sem stavek do konca končal, sem se pričel vrtet, da se sploh nisem dotaknil tal. En postaven Mostarčan me je resnično tako strokovno vrtel, da nikomur nič ni bilo jasno. Ko me je spustil na tla je dejal:"Nikoli več ne reci česa podobnega! Bosanci so najmanjši in najbolj butasti ljudje v evropi, mi Hercegovci-Hrvatje smo pa največji, najmočnejši in najpametnejši ljudje na svetu." Še to je omenil, da ima rjavi pas v judu ali karateju, ne spomnim se več.
Zaključek je bil tak, da smo šli vsak na svojo stran, kasneje smo se mi vrnili na pomol in premlevali kaj za hudiča norega je to bilo, če je pa človek gimnazijski maturant.
al napisal/-a:mah nacionalizem nas ne bo pripeljal nikamor razen do vojne...
Po moje so preponosni. Če se hočeš it turizem, moraš dostikrat požret ponos in lest turistom v rit, tega pa Hrvati ne znajo (niti nočejo). Turisti jim grejo na kur.c. Saj poznaš tisto: ne rabimo turistov, ampak njihov denar... zato vam ni treba prihajat na Hrvaško, samo pošljite denar
H2O napisal/-a: Je te to mogoče manjvrednostni kompleks zaradi tako mlade države in s tem povezanega pomanjkanja identitete?
Morda bo ravno to in iz tega razvit navidezen ponos, v resnici kompleks. Zadnjo zimo je v Alpbachu profesor Kusturica (Bosanec, a zagrizen srbski nacionalist) navrgel, da je bil Nikola Tesla Srb. Takoj sem skočil v bran hrvatom in mu zabrusil, da kaj pomaga, če je Srb, ko pa je imel hrvaški potni list. Lepo v njegovem šaljivem slogu je odvrnil, da takrat Hrvaške sploh še ni bilo. In imel je prav!
al napisal/-a:ne razumem zakaj so res tako nestrpni in požrtni. Ne vem zakaj npr. Grki niso?
Verjetno zato, ker ima Grk 1200€ penzije, Hrvat pa 150€. In verjetno je potem težko gledat kako denarni tok šiba mimo tebe in pred tvojo kolibo, ki se ti bo vsak trenutek sesula na glavo, pristanejo plavajoči hoteli vredni več, kot vse premoženje otoka. To je ena od resnic. Nacionalizem in še kaj je čisto nekaj drugega, samo v revšni vse negativno skoči skupaj itd.
Imam v mislih ta stara dva is Kalija, ki jih opisuje SR290, ne kanibala dubrovniškega iz začetka prispevka.
-
al
Kdo pravi, da se Hrvati ne znajo it turizma?
http://m.24ur.com/novice/slovenija/eroticni-turizem-cveti-na-hrvaskem.html
http://m.24ur.com/novice/slovenija/eroticni-turizem-cveti-na-hrvaskem.html
Sem mislil nekaj grdih napisati...
Ne bo nič pomagalo.
Starši so me že od malega zastrupili z morjem,takrat še naše jugo morje.
Od Korčule v kampu Ferjalnega saveza,Olib,ko je ladija tam pristala 1x tedensko,Pag ko so bile še vse poti makadamske, Rab ko je bil dom Elektra skoraj edini turistični objekt,Komiža ko....
Mulci smo se igrali .pa nabijali nogomet skupaj z domačini.Nobene žaljive,kaj šele nacionalistične.
V današnjem času se pa z barko približaš pomolu poln strahu...
Ne bo nič pomagalo.
Starši so me že od malega zastrupili z morjem,takrat še naše jugo morje.
Od Korčule v kampu Ferjalnega saveza,Olib,ko je ladija tam pristala 1x tedensko,Pag ko so bile še vse poti makadamske, Rab ko je bil dom Elektra skoraj edini turistični objekt,Komiža ko....
Mulci smo se igrali .pa nabijali nogomet skupaj z domačini.Nobene žaljive,kaj šele nacionalistične.
V današnjem času se pa z barko približaš pomolu poln strahu...
-
al
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost