kateri avto?
Moderatorji: moderator2, moderator
rabuni napisal/-a:Akisek, kar praviš je tvoja izkušnja. Na splošno pa so BMW zagotovo odlični avtomobili. Moj brat vozi že leta BMW 5 in ker imajo pri hiši več avtomobilov je zdaj nekaj časa vozil audi a6, pa mi je revno včeraj dejal, da ni enak BMW-u 5. Ampak pravim, izkušnje so različne. Nekateri imajo lahko tudi smolo; žal si jo imel tudi ti. V prihodnje ti želim več sreče. lp
Se strinjam, da je BMW zagotovo odličen avto, pač okvare so lahko kjerkoli že, tudi sam sem imel pred časom BMW-jevo trojko.
No glede primerjave z Audijem pa naj povem, da bmw sicer odlično leži na cesti, vendar ko se presedeš v Audija je isto, kot če si imel prej črnobelo televizijo, potem pa kupiš barvno. Vsaj zame. Notranjost je neprimerljiva, udobje enako, no ko pa ga goniš po ovinkih, tukaj pa je BMW v rahlem plusu, tu ni kaj. Čeprav pa pravijo, da je nova štirica zelo konkurenčna trojki tudi po tem. Sem jo vozil, se pelje res bolje kot moj, vendar po moji oceni s prvim pogonom še vedno zaostaja za BMW. Ampak res samo po tem. No moje mnenje je, da nikoli več ne kupim bmw-ja, razen če marsikaj znotraj korenito spremenijo...
Še ena izkušnja mojega kolega. Imel je A4 letnik 2002 in bil z njim kar zadovoljen. In potem si je lani omislil čisto novega 530d. Praktično vsa oprema, avto lep kot strela, meni so se cedile sline, njemu pa enako. In čez mesec dni mi je začel jamrati, da ni to to kar je pričakoval... In je šel na Verovškovo in čez 10 dni se frajer pripelje z A6 3.0 TDI quattro. Se pravi podobna zverina, model pa srečen kot radio.
Moje in kolegove izkušnje so na strani severnega bavarca ali kakor ga imenujete zgodovinsko nekateri imenujejo DKW, kar je v prevodu "avto na paro", ali Auto Union ali pa štiri v vrsto.
LP
sem prav vesel da se debata takole razvija - moramo tudi vedeti kaksna populacija ljudi je tu na forumu...in vecina ki ima plovilo se ne vozi ravno z yugoti
je pa tako... za avto se vsak odloci sam namen teme pa je zakaj se je kdo za koga...in te informacije dobivam - priznam da sem drugace sam navdusen za bmw vendar cez nekaj let - se najbolj mi je pa vsec debata o razliki audi proti bmw...mi da marsikaj misliti...
je pa tako... za avto se vsak odloci sam namen teme pa je zakaj se je kdo za koga...in te informacije dobivam - priznam da sem drugace sam navdusen za bmw vendar cez nekaj let - se najbolj mi je pa vsec debata o razliki audi proti bmw...mi da marsikaj misliti...
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Evo, še par mojih pametovanj;
Včasih sem se vozil z BMW 320 kupejem, zdaj sem že 8 let na Hondi Accordu in lahko potrdim, da so Honde zakon. Ne kvari se, potrebuje malo vzdrževanja - le normalne menjave delov in bencin. AVto za imet dolga leta.
Tudi karavani so fajn.
BMW ga je posekal edino pri hitrejši vožnji skozi ovinke in ergonomiji. Žal mi je ergonomija BMW-ja precej bolj ustrezala in za zadnjim pogonom se mi še vedno cedijo sline... Če ga obvladaš je super zabaven - in hiter.
Je pa tudi Honda dobro uravnotežena - s primernim znanjem in na primerni cesti dela čuda.
Še glede karavanov - odvisno sicer kakšen voznik si in kaj ti je ljubo - vendar če ti ustrezajo bolj zmerni, ne-ravno-športni, družinsko naravnani avtomobili je Volvo V70 D5 čudovit avto.
Včasih ga vozim in lahko povem da je nezahteven, zelo malo porabi, dobro se pelje, moči ima več kot dovolj in tudi po dolgi vožnji vstaneš iz sedeža spočit, hudo udoben in komot - pa niti drag ni.
Za 13.000 boš lahko dobil prav dobrega, kakšnih 4-5 let starega. Če je imel primernega prvega lastnika, je lahko to šele dobro utečen avto, ki bo še dolgo vozil brez problema.
Aja - glede kupovanja avtov; Sam kupujem rabljene avtomobile, stare kakšne 3 do 4 leta, do 100.000 km. Ker so taki cenejši si vedno privoščim točno tisto kar si želim - in do sedaj se še nisem nasmolil.
Ponavadi ga pregledam, poslušam, malo peljem, odpeljem na kontrolo k mehaniku... pa je.
Včasih sem se vozil z BMW 320 kupejem, zdaj sem že 8 let na Hondi Accordu in lahko potrdim, da so Honde zakon. Ne kvari se, potrebuje malo vzdrževanja - le normalne menjave delov in bencin. AVto za imet dolga leta.
Tudi karavani so fajn.
BMW ga je posekal edino pri hitrejši vožnji skozi ovinke in ergonomiji. Žal mi je ergonomija BMW-ja precej bolj ustrezala in za zadnjim pogonom se mi še vedno cedijo sline... Če ga obvladaš je super zabaven - in hiter.
Je pa tudi Honda dobro uravnotežena - s primernim znanjem in na primerni cesti dela čuda.
Še glede karavanov - odvisno sicer kakšen voznik si in kaj ti je ljubo - vendar če ti ustrezajo bolj zmerni, ne-ravno-športni, družinsko naravnani avtomobili je Volvo V70 D5 čudovit avto.
Včasih ga vozim in lahko povem da je nezahteven, zelo malo porabi, dobro se pelje, moči ima več kot dovolj in tudi po dolgi vožnji vstaneš iz sedeža spočit, hudo udoben in komot - pa niti drag ni.
Za 13.000 boš lahko dobil prav dobrega, kakšnih 4-5 let starega. Če je imel primernega prvega lastnika, je lahko to šele dobro utečen avto, ki bo še dolgo vozil brez problema.
Aja - glede kupovanja avtov; Sam kupujem rabljene avtomobile, stare kakšne 3 do 4 leta, do 100.000 km. Ker so taki cenejši si vedno privoščim točno tisto kar si želim - in do sedaj se še nisem nasmolil.
Ponavadi ga pregledam, poslušam, malo peljem, odpeljem na kontrolo k mehaniku... pa je.
-
gobbi
- Viceadmiral
- Kraj: MARIBOR-BANJOLE-NEREZINE-JEZERA
Fantje sem poslušal komentarje novinarjev ki so testirali avte na dveh tv discovery in rtl ,pa so rekli najpre mercedes potem je bmw potem pa dolgo dolgo nič
potem pa Audi zanjim pa vse ostalo . Sam sem ponosen lastnik bmw serije 525d,moje iskušnje pa kažejo po tem kar sem vozil najslabši od trojice mercedes c ,3 bmw, audi4 naslednji razred najslabši audi6,mercedes E,bmw5 , naslednji razred, najslabši bmw5,audi8,mercedes S. Je pa res da sem vozil ful različne letnike čist novega S še nisem probal pa čist novega audia8 Drugih znamk pa ne upoštevam mam še kangoo samo to ni avto to je vozilo.Za mene more met avto nemške starše !!
potem pa Audi zanjim pa vse ostalo . Sam sem ponosen lastnik bmw serije 525d,moje iskušnje pa kažejo po tem kar sem vozil najslabši od trojice mercedes c ,3 bmw, audi4 naslednji razred najslabši audi6,mercedes E,bmw5 , naslednji razred, najslabši bmw5,audi8,mercedes S. Je pa res da sem vozil ful različne letnike čist novega S še nisem probal pa čist novega audia8 Drugih znamk pa ne upoštevam mam še kangoo samo to ni avto to je vozilo.Za mene more met avto nemške starše !!
.
Malce se vrtimo v krogu!
Marsikaj človek kupi, ker je prepričan v nakup, ki ga zmore obvladovat oz. koristit. Do tukaj vse lepo in prav toda: zdaj pa dvopičje.
Kaj pa zdaj?
Marsikateri se ne drži:
navodil proizvajalcev in naredi več kilometrov brez servisov,
ima slab odnos do tehnike,
je grob voznik,
"varčuje" pri vgradnji kvalitetnih delov in maziv, olj
itd, itd
Skratka dela ko svinja z mehom. Ko pa tehnika odpove je pa ta in ta znamka vozil zanič.
Danes se dobi nov avto od cca 9 tisoč EUR pa preko miljona, pa ti nihče ne jamči koliko kilometrov boš naredil. Kolikor denarja toliko muzike.
Če si kolikor toliko dober gospodar te avto ne bo brez veze pustil v tazadnji luknji bogu za hrbtom ali pa na najbolj prometnem križišču v prometni konici.
Sam sem že kar nekaj znamk zamenjal, pač kolikor je bilo financ takšnega sem imel. Da bi me pa kateri res zaj **** pa še nisem doživel in upam, da tudi ne bom. Lažje pa bi se odločil katerega bi imel, kot pa katerega ne. Bratranec je zaposlen na Porshe SLO kot produktni tehnik in poznam problematiko okvar koncerna V.A.G. Prijatelj je na AC.ju že30 let. Od nečaka tast dela na Renaultu itd. Vam povem, da se pro blematika kar ponavlja ne glede na znamko avtomobila. Malce smo na splošno prizaneslivejši do cenejših, ker nočemo, da nam kdo privošči, ker ...........................
Pri prestižnejših znamkah pa pričakujemo, da bo vse OK in če bo že kaj narobe bo nekdo s čarobno palčko uredil to ta trenutek, ker smo toooooooooliko plačali, da se to ne bi smelo zgodit. Marsikateremu moškemu je avto podaljšek njegove moškosti. Je kar nekaj čustev v tem plehu, čeprav se v samem bistvu ni nič spremenil od samega začetka industrijske proizvodnje le teh. Še zmeraj ga vžgemo, kot pred 100leti, pa ni važno koliko valjev ima, da ga preko volana in običajno štirih koles usmerjamo do željenega cilja. Bistvo se ni spremenilo, se je pa udobje , materjali, varnost, pa tako naprej do vzdržljivosti, ki je danes na zavidljivi ravni. Kar spomnite se, ne tako daleč nazaj, da se je do morja moralo ustavit in pregledat nivo olja, vode, pa spočit se je bilo potrebno, pa še kaj. Danes se pa spomniš in odideš na pot kadarkoli 300, 500, 1000 km v eno smer in še pomisliš ne da bi karkoli pogledal na avtu.
Zdaj pa pričakujem še podoben "link" o barkah, pa da vidimo katera je boljša. Ko bomo obdelal barke pa predlagam debato o vinih, potem o doživetjih v "jugovojski", pa "še pomnite tovariši".
Fantje, se ni nobena vmešala v "našo" debato, zato samo moškim, saj bo kmal konec zime. Ravno danes je g. Trontelj-vremenko povedal, da je pol zime že mimo. Ko bomo gledal to slano vodo pa tako ne bo pomembno s čim si prišel do nje, ker važno je da se pluje.
Do tukaj se mi je dalo mal razmišljat in pisat!
Pa LP
PS
Ampak tega, ki ga pa jaz vozim, ta je pa sigurno naj.......................
Malce se vrtimo v krogu!
Marsikaj človek kupi, ker je prepričan v nakup, ki ga zmore obvladovat oz. koristit. Do tukaj vse lepo in prav toda: zdaj pa dvopičje.
Kaj pa zdaj?
Marsikateri se ne drži:
navodil proizvajalcev in naredi več kilometrov brez servisov,
ima slab odnos do tehnike,
je grob voznik,
"varčuje" pri vgradnji kvalitetnih delov in maziv, olj
itd, itd
Skratka dela ko svinja z mehom. Ko pa tehnika odpove je pa ta in ta znamka vozil zanič.
Danes se dobi nov avto od cca 9 tisoč EUR pa preko miljona, pa ti nihče ne jamči koliko kilometrov boš naredil. Kolikor denarja toliko muzike.
Če si kolikor toliko dober gospodar te avto ne bo brez veze pustil v tazadnji luknji bogu za hrbtom ali pa na najbolj prometnem križišču v prometni konici.
Sam sem že kar nekaj znamk zamenjal, pač kolikor je bilo financ takšnega sem imel. Da bi me pa kateri res zaj **** pa še nisem doživel in upam, da tudi ne bom. Lažje pa bi se odločil katerega bi imel, kot pa katerega ne. Bratranec je zaposlen na Porshe SLO kot produktni tehnik in poznam problematiko okvar koncerna V.A.G. Prijatelj je na AC.ju že30 let. Od nečaka tast dela na Renaultu itd. Vam povem, da se pro blematika kar ponavlja ne glede na znamko avtomobila. Malce smo na splošno prizaneslivejši do cenejših, ker nočemo, da nam kdo privošči, ker ...........................
Pri prestižnejših znamkah pa pričakujemo, da bo vse OK in če bo že kaj narobe bo nekdo s čarobno palčko uredil to ta trenutek, ker smo toooooooooliko plačali, da se to ne bi smelo zgodit. Marsikateremu moškemu je avto podaljšek njegove moškosti. Je kar nekaj čustev v tem plehu, čeprav se v samem bistvu ni nič spremenil od samega začetka industrijske proizvodnje le teh. Še zmeraj ga vžgemo, kot pred 100leti, pa ni važno koliko valjev ima, da ga preko volana in običajno štirih koles usmerjamo do željenega cilja. Bistvo se ni spremenilo, se je pa udobje , materjali, varnost, pa tako naprej do vzdržljivosti, ki je danes na zavidljivi ravni. Kar spomnite se, ne tako daleč nazaj, da se je do morja moralo ustavit in pregledat nivo olja, vode, pa spočit se je bilo potrebno, pa še kaj. Danes se pa spomniš in odideš na pot kadarkoli 300, 500, 1000 km v eno smer in še pomisliš ne da bi karkoli pogledal na avtu.
Zdaj pa pričakujem še podoben "link" o barkah, pa da vidimo katera je boljša. Ko bomo obdelal barke pa predlagam debato o vinih, potem o doživetjih v "jugovojski", pa "še pomnite tovariši".
Fantje, se ni nobena vmešala v "našo" debato, zato samo moškim, saj bo kmal konec zime. Ravno danes je g. Trontelj-vremenko povedal, da je pol zime že mimo. Ko bomo gledal to slano vodo pa tako ne bo pomembno s čim si prišel do nje, ker važno je da se pluje.
Do tukaj se mi je dalo mal razmišljat in pisat!
Pa LP
PS
Ampak tega, ki ga pa jaz vozim, ta je pa sigurno naj.......................
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
Kaj naj dodam temu. Nimam kaj. Vse napisano, vse pravilno. DESETKA.
Je pa zanimiv fenomen, da smo na Morjeplovcu, za vozila uporabli pet strani
. Koliko strani , pa je bilo napisanih na temo elektrika na plovilih, o relejih in prenapetostnega varovanja instrumentov (je zelo obširna tema,pa tudi na drugem mestu glede požara na plovilu), red v marinah (kako se vežemo, odnos do že privezanih), spoznavanje Jadrana , njegove lepe in ne lepe strani, kar je tudi povezano z fotoreportažami, katerih je že nekaj, ampak jih ne bo nikoli preveč.
Naj tu še omenim Palamido, kateri je pripravljen prispevat precej o ribolovu ( takšnem in onakšnem ), se pa ne oglasi nič ( da ne pozabim , Silvo iz Radehove, ti pošilja lepe pozdrave ).
Pomlad je pred vratmi, treba bo poskrbet za plovila, da bodo plula cel čas katerega imamo na razpolago.
To in še kaj, so teme, o katerih nikoli ne more biti napisanega preveč. Upam, da se ne držimo tega; Kar sem se naučil jaz, je samo za mene. Tudi o varjenju nerjavne pločevine, se da še precej napisat. To je bila do sedaj skrivnost, kako varit in kako naredit , da se od toplote obarvano odstrani in obdela proti rjavenju vara.
LP
Je pa zanimiv fenomen, da smo na Morjeplovcu, za vozila uporabli pet strani
Naj tu še omenim Palamido, kateri je pripravljen prispevat precej o ribolovu ( takšnem in onakšnem ), se pa ne oglasi nič ( da ne pozabim , Silvo iz Radehove, ti pošilja lepe pozdrave ).
Pomlad je pred vratmi, treba bo poskrbet za plovila, da bodo plula cel čas katerega imamo na razpolago.
To in še kaj, so teme, o katerih nikoli ne more biti napisanega preveč. Upam, da se ne držimo tega; Kar sem se naučil jaz, je samo za mene. Tudi o varjenju nerjavne pločevine, se da še precej napisat. To je bila do sedaj skrivnost, kako varit in kako naredit , da se od toplote obarvano odstrani in obdela proti rjavenju vara.
LP
Sicer nisem bral vsega, saj če zamudiš debato na začetku, težko potem vse prebiraš nazaj. ( si bo treba čas vzet ) najberš se pa že prerekate med sabo, kateri je "boljši" švaba, francoz,kitajc
Poglej malo za Volvo V70, dobr avto z nizko porabo, da se dobiti dober letnik za pravo ceno, da ne govorim o opremi ! Največji problem je servis, ker v slo so sami nesposobneži !
lp.tex
Poglej malo za Volvo V70, dobr avto z nizko porabo, da se dobiti dober letnik za pravo ceno, da ne govorim o opremi ! Največji problem je servis, ker v slo so sami nesposobneži !
lp.tex
Zelo poučno, predvsem za fante!!!!
Nekoč se je na neki kmetiji zgodilo, da je konj padel v živo blato.
Nikakor se ni mogel izvleči. Zagledal je kuro in ji rekel,naj pokliče kmeta
na pomoč.
Kura je takoj odhitela iskat kmeta, ker ga ni našla, se je usedla v BMW-ja,
pripeljala do konja, zavezala vrv za branik vozila in konja rešila.
Nekaj dni kasneje je kura padla v živo blato in se nikakor ni mogla
izvleči.
Zagleda konja in mu zakriči naj gre po BMW-ja, da jo izvleče.
Konj je sprevidel, da ni veliko časa in ji je rekel, da bo stopil
preko mlake, ona pa naj se prime za njegovo moškost. Tako sta
storila in kura je bila rešena.
NAUK ZGODBE:
Če imas konjskega tiča, ne rabis BMW-ja, da bi se kure obešale nate!

Nekoč se je na neki kmetiji zgodilo, da je konj padel v živo blato.
Nikakor se ni mogel izvleči. Zagledal je kuro in ji rekel,naj pokliče kmeta
na pomoč.
Kura je takoj odhitela iskat kmeta, ker ga ni našla, se je usedla v BMW-ja,
pripeljala do konja, zavezala vrv za branik vozila in konja rešila.
Nekaj dni kasneje je kura padla v živo blato in se nikakor ni mogla
izvleči.
Zagleda konja in mu zakriči naj gre po BMW-ja, da jo izvleče.
Konj je sprevidel, da ni veliko časa in ji je rekel, da bo stopil
preko mlake, ona pa naj se prime za njegovo moškost. Tako sta
storila in kura je bila rešena.
NAUK ZGODBE:
Če imas konjskega tiča, ne rabis BMW-ja, da bi se kure obešale nate!
Ure dnevi leta tečejo....
ste me prepricali v audi a4 avant sedaj se samo se odlocam ali bencinarja ali dizla...
letnik bo tam nekje 2003 ali 2004 z nekje 125000km in opravljenim velikim servisom(zobati jermen,...itd..)
no da slisim se vase mnenje o gorivu potem pa koncno v cetrtek v nakup
letnik bo tam nekje 2003 ali 2004 z nekje 125000km in opravljenim velikim servisom(zobati jermen,...itd..)
no da slisim se vase mnenje o gorivu potem pa koncno v cetrtek v nakup
Maskota račka Simončinka
www.simoncinka.si
www.simoncinka.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost