Natuzzi napisal/-a:Nekaj časa nazaj, ko sva z mojo ravno štartala roadtrip po avstraliji, v nekem kampu naletiva na starejši par z spedenanim Discoveryem in tisto njihovo off road brako prikolico. Dec pride vprašat kako sva, od kje in kako dolgo že potujeva, ko ga vljudno vprašam nazaj kako pa onadva, mi odgovori da je na poti že skoraj 30 let.
Beseda da besedo, in štorija gre tako. Možak je garal od dvajsetega leta, naredil zelo uspešno firmo, bil poročen in imel dva otroka. Do 40 tega je posel zahteval svoj davek, otroci skoraj tujci, z ženo sta se ločila. Zdaj sem pozabil al ga je tudi kap ali so ga samo opozorili na pritisk, ampak za 40 rojstni dan se je odločil, da je to-to. Prodal firmo, kupil jadrnico in šel jadrat naokoli, brez nekega konkretnega cilja. 20 let na jadrnici po vsem svetu, vmes spoznal novo ženo in se ponovno poročil. Po 20 letih je imel jadranja zadosti, prodal, kupil hišo in se za dve leti malo umiril in posvečal vnukom. Potem se je naveličal, kupil avto in prikolico, ter se začel potepat z avtom, takole po par mesecev ali tudi po celo leto, kakor jima pač paše. Hišo sta obdržala, toda v njej redko preživita več kot dva meseca letno. Je pa res, da se večino časa vozita po avstraliji.
Bere se, kot da kura brez glave leta po vesolju.

Sigurno to ni cela zgodba in ima človek tudi kakšne prijatelje s katerimi se druži in kamor se rad vrača. No ja, če ga je pri 40tih srečala pamet in se je nehal pehati za denarjem, kapo dol.
Že nekaj časa spremljam youtubarje kruzerje in ugotavljam, da jih kar nekaj pluje od A do B in potem tam nek šankec pod palmami v obljubljeni deželi, selfi za veslojno publiko in ajmo dalje, do naslednje palme. Ajde ok, leto, dve še nekako uživaš v tem, potem pa vse skupaj zgleda bolj kot potovanje zgubljenih duš v vesolju. Kaj pa nedeljska maša? Pa vaška obrekovanja? Pa nov pelc montl?
Dobri so mi bli Delosi, dokler so bile večje ekipe na posameznih etapah. Mlada energija, raziskovanje otokov, potapljanje ... Pa so se tudi oni izpeli. Saj so dolgo zdržali, več kot 10 let.
Zdaj spremljam tegale možakarja (
Sailing Doodles), ki si je zrihtal lepo barko in vedno ujaga kakšne konkretne bejbe in jih še pravočasno zamenja, preden se kakšna preveč udomači

. Bivši pilot, ki ga je stisnil infarkt in si daje duška. Vsega po malo, jadranje, erotika, mašinerija ...
Malo off topic, sorry. Mogoče pa namig, o čem poročajte, kot boste na drugem koncu sveta
Pa ne vsega prodat, raje oddat, da bo za nova jadra ...