Šenka naj ga, pa še prišparal bo !
Bolha - nateg
Moderatorji: moderator2, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: Bolha - nateg
Kako se znebiti skuterja???
Evo mi je javil kje je prevara.
Tip ga je klical in mu rekel, da bo sedaj nakazal 1200€ za skuter in 680€ za stroške transporta. Stroške transporta naj bi prijatelj nakazal kurirski službi. Res je dobil potrdilo na mail o nakazilu. Dovolj je bil bister, da je še sam preveril na svojem Pay pal računu, kjer pa denarja ni bilo.
Vseeno je faca, ker me je poklical in rekel, da sem imel prav, da je prevara.
Tip ga je klical in mu rekel, da bo sedaj nakazal 1200€ za skuter in 680€ za stroške transporta. Stroške transporta naj bi prijatelj nakazal kurirski službi. Res je dobil potrdilo na mail o nakazilu. Dovolj je bil bister, da je še sam preveril na svojem Pay pal računu, kjer pa denarja ni bilo.
Bavarko napisal/-a:Evo mi je javil kje je prevara.
Enega smo rešili, veliko jih pa nasede.
Ampak, če ima kolčkaj soli v glavi, zakaj hudiča bi on komurkoli nakazoval denar, če pa je on prodajalec, ne kupec.
Včasih je pa želja po kupčiji tolikšna, da zamegli razum in se hitro naredi neumnost.
- dole
- Viceadmiral
- Kraj: gorenjska - center galaksije
Ma to so vse male cifre, kolk folka se nategne za kao kvazi, ne vem kakšne coine. Vse se konča ko hočeš dvigniti pa ni in ni..... aja še mal nakaži pol pa bo

mirno morje
Malo ven iz te teme, pa vendar diši po prevari. Pred nekaj dnevi sem zgodaj zjutraj dobil klic preko Viberja iz tujine. Ker se večkrat preko Viberja pogovarjam s kolegom, ki živi v Avstraliji, sem odgovoril čeprav številke nisem poznal, a sem mislil, da mogoče kliče on z drugega telefona. Oglasil se je moški in se predstavil kot uslužbenec Microsofta. Rekel je, da so v moj računalnik udrli hackerji in, da mi bo pomagal rešit problem. Vprašal me je, če imam računalnik prižgan, rekel sem mu - imam štiri računalnike, katerega naj prižgem ? On pravi, da najbolje vse. Ko sem se končno prebudil, kajti zbudil me je telefon, sem mu rekel, da bom problem že rešil sam, če ne bom mogel, pa bom poklical policijo, da mi pomaga. Odložil sem, a kmalu so prihajali pozivi iz iste omrežne skupine +349 - Turkmenistan, a iz različnih številk. Seveda sem vse klice zavrnil.
Zanima me če mogoče kdo kaj ve o podobnih klicih in kaj so hoteli od mene.
Še to, ko sem telefon dvignil, se je v ozadju slišalo precej hrupa, kot bi bil nek klicni center.
Še to, ko sem telefon dvignil, se je v ozadju slišalo precej hrupa, kot bi bil nek klicni center.
Jadranje je odklop
- dole
- Viceadmiral
Se dogaja, hočejo dobiti dostop do kompa in do shranjenih geslo itd......
mirno morje
MarjanT napisal/-a:Zanima me če mogoče kdo kaj ve o podobnih klicih in kaj so hoteli od mene.
Prepričal bi te, da klikneš na kakšen link, kjer bi te vodil skozi postopek, da mu ti dovoliš, da prevzame nadzor nad tvojim računalnikom na daljavo, z namenom, da ti pomaga, kao zrihtat tvoj računalnik. In nato bi ti pobral kakšna gesla, vnesel kakšen virus ali kdo ve kaj.
Podoben primer je imel en znanec, se mu je pa dalo, več kot pol ure, ga je vlekel za nos, dokler tip ni skužil, da ga samo zajebava.
- dole
- Viceadmiral
Za ogled dobiš ne pravi ekran, vidiš da ti kao nekaj rešuje oz. pomaga, zadaj pa rastur
mirno morje
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Še en primer, na forumu in Mornar.net imam oglas, za motor Lombardini 2204M. Na mail se mi javi en Španec, kao da je mornariški častnik na vojaški ladji Španske kraljeve mornarice in, da so trenutno na privezu v Splitu. Zanimal se je za motor in rekel, da mi nakaže denar preko Pay pala, naj mu pošljem nekaj podatkov, ki jih bo rabil za transport za ladjarja iz Splita do Španije. Vmes pa bo poslal svojega agenta, da dvigne in odpelje motor. Pa mu odpišem, daj ti denar agentu in na ga prinese pa dobi motor, čemu bi plačeval preko Pay pala. Potem so bili raznorazni odgovori o poštenju in tralala... Na koncu mu pravim kdor bo odpeljal motor, naj ga plača pri prevzemu. No pa je bilo kšefta konec.
mašinfirer
Narobe, paypal je ok. Naj ti nakaže na paypal ti mu pa motor na mini paleto zagurtnaj in povij s stretch folijo in pošlni v španijo. Pač poštnino naj pa doda. Sicer je verjetno bil nateg ker španci pa mornarica, lol. Ampak vseeno paypal je varen plačilni sistem.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Da je PP varen je BANANA na 2 ki se reklamira.
Ja bolj varen od ostalih ..recimo.
Konkretno pa lahko povem tole.
Na nek način (najverjetneje video slikana v restavraciji ob plačevanju kartica..torej ukradena) . Z njo je nekdo odprl PP račun..ko so začeli leteti zneski na SMS smo pogruntal da je nekaj narobe in jo preklicali...če pa ne bi imeli SMS obvestila bi bilo to lahko zelooo zeloo kasno.
Prijava na PP je bila naravnost smešna saj so identificirali klicočega kot kriminalca in SCAM obravnavali šele v 2 dneh.
Če je šlo v to smer sem ziher da znajo v kontra tudi.
Tacajt ti sprašijo vse !
Probaj enkrat dispute odpreti po 3 mesecih se še kar vleče kot jara kača kljub temu da blago ki je bilo plačano ni bilo dostavljeno...no ampak to je že drug primer...ki se bo verjamem ugodno odvil.
Izkušnje iz prve roke.
Če ni nujno se je vedno dobro držati modre odločitve ti meni lešnike jaz tebi robo.
lpp
Na nek način (najverjetneje video slikana v restavraciji ob plačevanju kartica..torej ukradena) . Z njo je nekdo odprl PP račun..ko so začeli leteti zneski na SMS smo pogruntal da je nekaj narobe in jo preklicali...če pa ne bi imeli SMS obvestila bi bilo to lahko zelooo zeloo kasno.
Prijava na PP je bila naravnost smešna saj so identificirali klicočega kot kriminalca in SCAM obravnavali šele v 2 dneh.
Tacajt ti sprašijo vse !
Probaj enkrat dispute odpreti po 3 mesecih se še kar vleče kot jara kača kljub temu da blago ki je bilo plačano ni bilo dostavljeno...no ampak to je že drug primer...ki se bo verjamem ugodno odvil.
Izkušnje iz prve roke.
Če ni nujno se je vedno dobro držati modre odločitve ti meni lešnike jaz tebi robo.
lpp
pojdi se z bikom bost!
Paco napisal/-a:Da je PP varen je BANANA na 2 ki se reklamira.
Tacajt ti sprašijo vse !
Izkušnje iz prve roke.
lpp
PayPal uporabljam ze cca 15let in brez vsakih tezav. Dispute sem zadnjic odprl Decembra 21, zacetek Januarja sem dobil refundirano. Tudi Pay Pal racuna ne mores odpret samo z kartico, ker moras verificirati samo kartico. Obicajno ti ali vzamejo ali pa dajo na racun par centov, pogledas transakcije na svojem bancnem racunu in za verifikacijo kartice na PayPalu vneses te zneske. Drugace je vse skupaj no go.
Na Paypal moraš kartico verificirat in to lahko narediš samo preko kode iz izpiska. Tisti, ki ti je kartico ukradel, do tega podatka nikakor ne more.
MarjanT napisal/-a:Malo ven iz te teme, pa vendar diši po prevari. Pred nekaj dnevi sem zgodaj zjutraj dobil klic preko Viberja iz tujine. Ker se večkrat preko Viberja pogovarjam s kolegom, ki živi v Avstraliji, sem odgovoril čeprav številke nisem poznal, a sem mislil, da mogoče kliče on z drugega telefona. Oglasil se je moški in se predstavil kot uslužbenec Microsofta. Rekel je, da so v moj računalnik udrli hackerji in, da mi bo pomagal rešit problem. Vprašal me je, če imam računalnik prižgan, rekel sem mu - imam štiri računalnike, katerega naj prižgem ? On pravi, da najbolje vse. Ko sem se končno prebudil, kajti zbudil me je telefon, sem mu rekel, da bom problem že rešil sam, če ne bom mogel, pa bom poklical policijo, da mi pomaga. Odložil sem, a kmalu so prihajali pozivi iz iste omrežne skupine +349 - Turkmenistan, a iz različnih številk. Seveda sem vse klice zavrnil.
To je klasicen nateg. Tipson bo od tebe pricakoval oz. Zahteval, da mu omogociš oddaljen dostop. V nadaljevanju bo rekel še, da je nevarnost tudi za spletno banko in da se prijavi vanjo oz. Nekaj v zvezi s tem. Ko bo nato dobil podatke o spletni banki, bo poskusal.prenakazat denar z računa. Pri tebi to ne bi šlo skozi, je pa bilo ze cel kup naivnezev in racunalniskih laikov, ki so jih obrali za vsa sredstva na računu.
Fint je na tisoče, ne nasedajte na nobeno, pa naj se clovek še tako trudi vam pomagat. Ne bit naivni, kdo tj bo dandanes sam.od sebe pomagal? Ni junaka, vsi te hocejo nategnit. To mora vsak jmeti vesno v mislih.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 1 gost