Cene in plače leta 1973

Tukaj lahko razpravljate o vsem, kar ne sodi v nobeno od zgornjih rubrik. Vseeno naj ne vsebuje preveč politike, verskega prepričanja in podobnega, kar lahko hitro preveč razdvaja ljudi!

Moderatorji: moderator2, moderator

fakinx
Admiral
Kraj: Celje

Re: Cene in plače leta 1973

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Maj 26, 2022 12:58

Slovenci smo funkcionalno polpismen narod. Težava je tudi, da jih je vsaj 1/4 funkcionalno nepismenih.
K nam uvajati sistem reda in zakonitosti je čista utopija, ker smo "naštelani" na iskanje lukenj in upogibanja palice, dokler nam ni po godu. Primerjati našo družbo z nekimi severnjaki ali Nemci, Avstrijci... je podobno, kot Grke navaditi da je treba malo šparati. Ne gre.
Sicer pa, leta 1973 sta moja starša gradila hišo. Na kredit, jasno. Nekaj let zatem sta odplačala preostali kredit z eno mesečno plačo. Bila sta ena izmed srečnežev, ki sta bila dejansko lastnika parcele. Velika večina jih je bilo "imetnikov stavbne pravice na družbeni lastnini" za 99 let...
No, in če bi pri nas veljala pravna država, bi v relativno kratkem času od danes imela naša država popolnoma rešen stanovanjski problem za mlade, saj je veliko prvotnih "imetnikov" že pod rušo, "stavbna pravica" pa (kolikor vem) se ne deduje...
No ja...
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Maj 26, 2022 14:25

Vse to bi velal dokler tebi nebi po tem zakonu nekaj vzeli pol bi bil pa jok in stok tisočletni.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Maj 26, 2022 14:50

Ja, saj sem rekel. Polovica (vsaj) je funkcionalno polpismenih…
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Maj 26, 2022 17:29

https://unlimitedhangout.com/2021/02/in ... ly-values/

Tale majster je naša demokracija oziroma tisti katerih frontman je.
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » Če Maj 26, 2022 18:26

Če smo že zašli iz teme... A veš zakaj so Židje obogateli z bankirstvom? Ker je bilo posojanje denarja za kristjane greh, Židje pa s tem niso imeli problemov.

Največja ironija je, da so si evropski vladarji od Židov izposojali denar, ko jim ga niso mogli vrniti, so jih pa izgnali, ali celo pobili.

Španski kralj si je recimo od Židov izposodil denar za financiranje Kolumbove odprave v Ameriko in jih je leta 1492 raje izgnal iz Španije, kot da bi jim vrnil denar. Podobno se je zgodilo tudi v Avstriji leta 1670, ko je Leopold I nahujskal Avstrijce na pogrom proti Židom, da mu ne bi bilo treba vrniti denarja, ki si ga je izposodil od njih.

Vprašanje, če ni tudi Hitler preganjal Žide iz koristoljubja. Če nič drugega, se je zavedal, kako jih Nemci sovražijo, zato je pač izkoristil njihovo sovraštvo do Židov za nabiranje političnih točk, in ga še podpihoval.

Folk hitro najde grešnega kozla za vse svoje težave, sploh če kakšen dovolj spreten in pokvarjen politik s prstom pokaže nanj :roll:
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Maj 26, 2022 18:45

Te dni je v ameriki ena afera precej velika o kateri tukaj ne boš slišal niti pod razno.

State Farm največja ameriška zavarovalnica z motom "dober sosed" je poslala navodila, da morajo agentje v šole in vrtce podeljevati knjige za otroke od pet let naprej, v katerih je spolna indoktrinacija, da kako fino je biti trans spolnik in tak super material.

Kemična in fizična kastracija otrok je v ameriki v izjemnem porastu.

A je to zarota al kaj drugega po tvoje? Je to iskanje grešnega kozla?

Tle si lahko ogledaš te knjigice.
https://www.likeacreepyneighbor.com/

https://www.google.com/amp/s/spectatorw ... ycott/amp/

Gibanje Svoboda. Kaj misliš da se v tej svobodi skriva? Ti jaz povem. Svoboda pederastične indoktrinacije, ki se bo začela tri, dva, ena...
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Če Maj 26, 2022 19:10

Daj nehaj no s to homofobijo. Kdo si ti (ali kdorkoli), da boš sodil, kdo lahko ima koga rad?

Mogoče si pa eden tistih, ki javno govorijo tako, potem pa so na gay zabavah glavni žurerji?
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Maj 26, 2022 20:05

Sem bil večkrat v tifaniju na žurih. Nimam nič proti pedrom. Do kler se majo radi v svojih sobicah kot ostali.

Sistematična indoktrinacija tako odraslih kot 5+ letnih otrok me pa strašno moti.

Agenda me tudi strašno moti.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Če Maj 26, 2022 22:19

AEgir napisal/-a:Sem bil večkrat v tifaniju na žurih. Nimam nič proti pedrom. Dokler se majo radi v svojih sobicah kot ostali.

Sistematična indoktrinacija tako odraslih kot 5+ letnih otrok me pa strašno moti.

Agenda me tudi strašno moti.

:!:

Pa novi minister za družino (Ko jih bo vseh dvajset.) je menda ritopik. (Se opravičujem, če sem narobe prebral in to ni res.) Naj bo, če želi in ne teži z tem vsem naokrog, ampak kako naj ve kaka je normalna družina?
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Če Maj 26, 2022 23:22

In kakšna je normalna družina?
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Maj 26, 2022 23:28

Kaj misliš?
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Če Maj 26, 2022 23:29

dejmo se nekaj zmenit "zdrava zajebancija je dobrodošla" ostalo kot žalitve,nestrpnost se nekako ne spodobi za gospode tukaj prisotne kar je komu všeč mu je pač všeč in prav je tako ker je nekomu drugemu všeč nekaj drugega saj ne more biti ena ženska všeč vsem ,kaj bi potem delale vse ostale tako je moje mnenje in je možno da se motim
.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Če Maj 26, 2022 23:35

Pred ki, ko, ker, da, če, vejica skače. Pa pika pol na konc. Pa začetnice...

Lepo je, če nekaj poizkusiš med vrsticami povedat ampak pogoj za to je, da slovnično sestaviš nekako skupaj.

Če pa slovnično kompletno zavoziš pol pa še med vrsticami nekaj motoviliš, je pa to res neprijetno za prebrat.

Dokaži, da smo res samo funkcionalno polpismeni.
igor_k
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a igor_k » Pe Maj 27, 2022 00:09

Za vsakogar je lahko normalnost drugačna.
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Pe Maj 27, 2022 06:57

bravo Aegir če si videl napake si razumel poanto

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost