motoriziran kotiček
Moderatorji: moderator2, moderator
tudi to sem razmišljal, vendar bi mi zelo prav prišel tisti predal pod sedežem.
http://www.avto.net/ad.asp?id=7056390
Kaj pa tale tole se mi zdi lepo ohranjeno in sprejemljiva cena. Pozna kdo koga, ki ima kaj takega?
http://www.avto.net/ad.asp?id=7056390
Kaj pa tale tole se mi zdi lepo ohranjeno in sprejemljiva cena. Pozna kdo koga, ki ima kaj takega?
blacknero napisal/-a:Ker vidim, da vas je kar nekaj motoristov bom izkoristil kar tole temo za vprašanje oz. nasvet.
Odločil sem se, da bi si za prevoz do faxa kupil skuterček. (50ccm)
Cena hja dal bi max 500€. Vzel bi rabljenega. Kaj svetujete je bolje 4T ali 2T.
Torej POTREBUJEM ZA PREVOZ OD A DO B in da si zmanjšam stroške prevoza, ter problem parkinga.
Gledal sem že malo po avto.net in bolha.
Ima kdo izkušnje s kakšnim CPI ali Baotian motorji? Vem da so kitajski ampak ni rečeno da so zato slabi, ali pač?
Jaz ti do neke mere lahko pomagam.
Imel že marsikaj...
Kitajci so pač kitajci, neglede kako jih obrneš. So pa poceni.
Razlika med 2T in 4T je kar precejšnja, tudi med kitajci, saj je 2T kar nekaj močnejši, ponavadi so motorji kopije originalov in pašejo tudi org cilindri in podobno.
Prednost 4T pa je v tem, da ne pokuri NIČ, tudi rezervni deli so skoraj zastonj. Cilinder z batom in glavo je nov manj, kot 100€. Ne rabis točiti posebej 2T olja, le servis mu narediš vsake toliko. Je pa res bolj za to, da nekam prideš in glede na ceno motorja, porabljenega goriva in stroškov vzameš v zakup, da lahko kdaj kaj ponagaja.
Če si malo tehničar večino ali kar vse stvari postoriš sam, saj je uporabljena tehnologija iz 2 svetovne vojne, le vzig je elektronski, le ta pa stane okoli 20€, če crkne...
Torej pod vsemu. Če rabiš le za nekaj km in nisi tudi sicer zahteven uporabnik je kitajček čist fajn zadeva, le tisti CPI se mi zdi predrag, pa naj bo se tako ohranjen.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Načeloma kake posebne znanosti na kitajcu ne moreš narediti. Torej fino je, da vžge od prve, da ne kadi in da ne spušča čudnih glasov. Probaj tudi nožni kurbl, da dela. Da ni zgonjen pa vidiš, če je splošno lepo ohranjen... Pač malenkosti, kot je ključavnica, če se lepo vrti, luči, žmigavce, števec da dela, malo pomigaj plastike, ker rade pokajo na tam kjer so pritrjene, vzratna ogledala, da so dobro vpeta.
Povprašaj kako in kje je delal servise, če ima kaksen racun je sploh odlično, ker jih ni malo, ki pač pozabijo, da je fino zamenjat olje...
Malo probaj na mestu pomigat s stisnjeno zavoro, tako vidiš, če je kje kakšen luft. Vizuelni preglej sprednje vilice, šasije pa se ne vidi pod plastike.
Naredi kak krog in če se ti zdi, da se normalno pelje, brez da gre vija vaja, da ne trese, je to to.
No pa v vsakem primeru glihaj, ker kitajca pač ni prav enostavno prodat in teh skuterjev je kot šodra, čez kaksen mesec jih bo pa se več.
490 je pa veliko... Zakaj. Za 600€ dobis novega, ki je 25km/h, katerega ne rabis plačat zavarovanja, ne rabis celade, vozis se lahko po kolesarski. Menjas pa mu lahko elektriko, ki stane nekaj 10€ in gre lepo 50, kot "veliki bratje" pa se prodas ga, kot za stavo...
Povprašaj kako in kje je delal servise, če ima kaksen racun je sploh odlično, ker jih ni malo, ki pač pozabijo, da je fino zamenjat olje...
Malo probaj na mestu pomigat s stisnjeno zavoro, tako vidiš, če je kje kakšen luft. Vizuelni preglej sprednje vilice, šasije pa se ne vidi pod plastike.
Naredi kak krog in če se ti zdi, da se normalno pelje, brez da gre vija vaja, da ne trese, je to to.
No pa v vsakem primeru glihaj, ker kitajca pač ni prav enostavno prodat in teh skuterjev je kot šodra, čez kaksen mesec jih bo pa se več.
490 je pa veliko... Zakaj. Za 600€ dobis novega, ki je 25km/h, katerega ne rabis plačat zavarovanja, ne rabis celade, vozis se lahko po kolesarski. Menjas pa mu lahko elektriko, ki stane nekaj 10€ in gre lepo 50, kot "veliki bratje" pa se prodas ga, kot za stavo...
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
To za 600€ je mišljen tak CPI ali kakšen drug?
Drugače pa najlepša hvala za nasvet. Vrjetno bom šel čez par dni, ko "zima" umakne pogledat nekaj motorjev.
Pa še tole vprašanje, koliko km zdrži tak motor? Za avto imam nekako občutek, kaj je veliko in kaj malo, pri motorju pa sem čisto brez občutka za km. Je npr 4500 km veliko za npr nekaj let star motor?
Drugače pa najlepša hvala za nasvet. Vrjetno bom šel čez par dni, ko "zima" umakne pogledat nekaj motorjev.
Pa še tole vprašanje, koliko km zdrži tak motor? Za avto imam nekako občutek, kaj je veliko in kaj malo, pri motorju pa sem čisto brez občutka za km. Je npr 4500 km veliko za npr nekaj let star motor?
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Prospekti flexiteek
Pozdravljen
Oglasi se
LP NT
Oglasi se
LP NT
Nazadnje spremenil Nikola T., dne Pe Mar 15, 2013 13:22, skupaj popravljeno 1 krat.
blacknero napisal/-a:To za 600€ je mišljen tak CPI ali kakšen drug?
4500 ni ravno malo, ne bi pa smelo predstavljati kakega posebnega problema.
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=4063771
http://www.avto.net/_MOTO/ad.asp?ID=3938871 recimo... malo si oglej, tega je veliko.
Bom še jaz vprašal kolega, če ima kaj primernega, ker se s tem ukvarja.
tudi sam sem bil ljubitelj dvokoles in najbolj mi je ostal pri srcu prvi motor ki sem imel in to je bilo leta1988, še izpita nisem imel potem sem ga prodal v Litijo-Kresnice (pok.vehovec r.)
potem sem imel še nekaj motorjev suzuki katana, suzuki savage, vespa px, piago hexagon......in potem sem se zresnil
sedaj pa že 10 let nič.
potem sem imel še nekaj motorjev suzuki katana, suzuki savage, vespa px, piago hexagon......in potem sem se zresnil
sedaj pa že 10 let nič.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti