Resnica boli!!
Moderatorji: moderator2, moderator
.......TVA
54. STROKOVNA KOMISIJA ZA PRESOJO UTEMELJENOSTI SKLEPANJA
PORAVNAV
55. ME........ODNIH AKTOV, KI SE OBJAVLJAJO V URADNEM LISTU REPUBLIKE
SLOVENIJE
57. KOMISIJA ZA PRAVNO REDAKCIJO SODB SODIŠČA EVROPSKIH
SKUPNOSTI IN SODIŠČA PRVE STOPNJE
58. DE.................
MISIJA ZA REŠEVANJE VPRAŠANJ PRIKRITIH GROBIŠČ
60. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZBIRO MODELA STATUSNIH IN ...............ZA OBDOBJE 2007-2011 (SKUPAJ ZA VEČJO VARNOST
62. KOORDINACIJA SLUŽB NA MORJU
63. STALNA ME........GAJALSKA SKUPINA
........
Veste veliko tega vidim v živo.
Pa saj nas res mora hudič uzet!
LP
.
54. STROKOVNA KOMISIJA ZA PRESOJO UTEMELJENOSTI SKLEPANJA
PORAVNAV
55. ME........ODNIH AKTOV, KI SE OBJAVLJAJO V URADNEM LISTU REPUBLIKE
SLOVENIJE
57. KOMISIJA ZA PRAVNO REDAKCIJO SODB SODIŠČA EVROPSKIH
SKUPNOSTI IN SODIŠČA PRVE STOPNJE
58. DE.................
MISIJA ZA REŠEVANJE VPRAŠANJ PRIKRITIH GROBIŠČ
60. MEDRESORSKA DELOVNA SKUPINA ZA IZBIRO MODELA STATUSNIH IN ...............ZA OBDOBJE 2007-2011 (SKUPAJ ZA VEČJO VARNOST
62. KOORDINACIJA SLUŽB NA MORJU
63. STALNA ME........GAJALSKA SKUPINA
........
Veste veliko tega vidim v živo.
Pa saj nas res mora hudič uzet!
LP
.
pajer 1
Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!
gabr napisal/-a:ZA POSRAT to jebeno državo
Kakršni smo državljani, tako državo imamo.
Malce v svojih glavah za poštimat, pa pustiti da vlada lahko prične z delom. Scenaristi in hujskači pač ne zmorejo iz svoje kože in že med pogajanji napovedo stavko??!!??[/quote]
Morda pa jim gredo na živce vse te komisije in sveti, pa so zato ze v startu vstali?!
Moje osebno misljenje in poanta zakaj sem se oglasil je ta, da nekomu, ki ima že tako mizerno plačo ne moreš vzeti še tega, pa neglede ali ima delo ali nima. Če ga nima naj mu ga najdejo ali pa adijo. Večina od nas ne ve kako je živeti 4 ali 5 članski družini z dobrim tisočakom na mesec!
spremljam, prebiram kar se piše in dogaja,svojo sliko imam a ker ne politiziramo, samo tale članek, ki se mi je nekako kar približal, saj je nevtralen.. in realen.. povsem se strinjam da osnovnemu aparatu ni kaj jemati.. policija, šolstvo, zdravstvo..to moramo imeti, kultura mogoče tudi, a lačen gleda kako si bo napolnil trebuh in ga ne zanima komad v drami, ki deluje kot neka sofisticirana ne življenska igra, ki je verjetno še tisti, ki nastopajo v njej, ne razumejo... imamo 212 občin ki so same sebi v namen.. to je ogromen aparat, ki samo golta proračun...en New York ima župana pa pomočnike pa trikrat več prebivalcev kot Slo, mi pa ogromen državni aparat ki samo golta...in jasno, zakon določa da tisti ki ne plačuje svojih računov, da z lepa ali zgrda.. pa četudi kak rubežnik odžene kaki stari mamci kravco iz hleva..(bilo videno)...žalostno kam smo prišli.. sem razočaran in obžalujem, da sem 21 let nazaj stal na barikadi skoraj mesec dni..zakaj že?
http://www.siol.net/priloge/kolumne/joz ... vlada.aspx
http://www.siol.net/priloge/kolumne/joz ... vlada.aspx
MORJE, ŠIROKA CESTA..
Ma ja, se strinjam s tabo, navigator. Mala država, draga država. Je pa to mit, ki ni nujno, da drži. Vseeno se da ogromno stvari racionalizirati, predvsem tam, kjer ni ljudi, ampak je samo birokracija. Sploh v časih IKTja. Ko gre pa za otroke (tudi stare in bolne), pa ubijam
. Nikoli dovolj dobro, vedno lahko bolje.
Naš državni aparat pa je zbirokratiziral državo do onemoglosti. K temu je veliko ali celo največ prispevala tudi EU. Slovenija mora izpolnjevat iste obrazce, pripravljat ista poročila kot Nemčija, ki je mnogo večja in ima mnogo več državne uprave itd.
Po podatkih javna uprava porabi 44% BDP Slovenije. Kje je ostalih 56%. Skorumpiranih, pokradenih, neodgovorno investiranih...
Kdo bo odgovarjal?
Mali človek (punca na šalterju, fant mehanik, cvetličarka, vzgojiteljica v vrtcu, bolniška sestra s posrano plenico...)???
Ne politik, ne manager, ne bankir, ne špekulant... Ne OECD, ne Svetovna banka, ne IMF !!!
Janša pa ščuva zdaj mene JU proti mojemu najboljšemu prijatelju privatniku.
Ne bo šlo! NO GO!!!
Naš državni aparat pa je zbirokratiziral državo do onemoglosti. K temu je veliko ali celo največ prispevala tudi EU. Slovenija mora izpolnjevat iste obrazce, pripravljat ista poročila kot Nemčija, ki je mnogo večja in ima mnogo več državne uprave itd.
Po podatkih javna uprava porabi 44% BDP Slovenije. Kje je ostalih 56%. Skorumpiranih, pokradenih, neodgovorno investiranih...
Kdo bo odgovarjal?
Mali človek (punca na šalterju, fant mehanik, cvetličarka, vzgojiteljica v vrtcu, bolniška sestra s posrano plenico...)???
Ne politik, ne manager, ne bankir, ne špekulant... Ne OECD, ne Svetovna banka, ne IMF !!!
Janša pa ščuva zdaj mene JU proti mojemu najboljšemu prijatelju privatniku.
Ne bo šlo! NO GO!!!
Drži... naši bivši bratje so rekli..zavadi i vladaj.. jebenti tole drži še bolj kot je nekoč..sosedje pa se nam že tako ali tako režijo, ne rečem da niso še v večjem dreku kot mi, a ga rešujejo.. enega ki so ga ujeli z rokami v vreči so spravili za zapahe in verjetno ne bo edini.. kaj pa pri nas? Večji kot je lopov bolj ziher se mu ne zgodi nič..še ena cvetka iz lepe njihove..članek ki govori sam zase...
http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumn ... kao-plijen[/list]
http://www.novilist.hr/Komentari/Kolumn ... kao-plijen[/list]
MORJE, ŠIROKA CESTA..
.
Bo kar držala tale zgodbica!
Nekoč je bila francoska veslaška ekipa.
Francija in Japonska sta se dogovorili za letno veslaško tekmo. Vsaka ekipa je imela po 8 mož.
Obe ekipi sta trdo vadili, da bi bili v čim boljši pripravljenosti. Na dan, ko je bila dirka, sta bili obe ekipi v podobni pripravljenosti. Vendar so Japonci zmagali za 1 miljo.
Razpoloženje v francoski ekipi je bilo katastrofalno. Top management se je odločil zmagati dirko naslednje leto. Zato so najeli ekipo za analizo, da bi stanje analizirali in predlagali pravo rešitev.
Po nekaj detajlnih analizah je skupina za analizo odkrila, da so Japonci imeli 7 veslačev in enega kapitana.
Francoska ekipa pa je imela seveda 7 kapitanov a samo enega veslača.
Ko je management uvidel tako kritično napako, je modro odločil: najeli so svetovalno podjetje za prestrukturiranje francoske ekipe.
Po nekaj mesecih so svetovalci predstavili njihov zaključek, da je bilo preveč kapitanov in premalo veslačev v francoskem moštvu. Rešitev so predlagali na osnovi te analize:
Strukturo francoske ekipe je potrebno zamenjati !
Ekipa naj ima 4 kapitane, ki jih vodita 2 managerja, en top manager in en veslač. Poleg tega so predlagali, da se izboljša delovno okolje veslača ter da se mu da večje pristojnosti.
Naslednje leto so Japonci zmagali za 2 milji.
Francoska ekipa je takoj odpustila veslača zaradi nezadovoljivega učinka.
Toda bonus nagrada je bila izplačana top managementu za močno motivacijo, ki jo je team pokazal med fazo priprave.
Novo svetovalno podjetje je pripravilo novo analizo, ki je pokazala, da je bila strategija v redu, motivacija prav tako, vendar je potrebno izboljšati orodja.
Trenutno francoska ekipa načrtuje nov čoln.
Bo kar držala tale zgodbica!
Nekoč je bila francoska veslaška ekipa.
Francija in Japonska sta se dogovorili za letno veslaško tekmo. Vsaka ekipa je imela po 8 mož.
Obe ekipi sta trdo vadili, da bi bili v čim boljši pripravljenosti. Na dan, ko je bila dirka, sta bili obe ekipi v podobni pripravljenosti. Vendar so Japonci zmagali za 1 miljo.
Razpoloženje v francoski ekipi je bilo katastrofalno. Top management se je odločil zmagati dirko naslednje leto. Zato so najeli ekipo za analizo, da bi stanje analizirali in predlagali pravo rešitev.
Po nekaj detajlnih analizah je skupina za analizo odkrila, da so Japonci imeli 7 veslačev in enega kapitana.
Francoska ekipa pa je imela seveda 7 kapitanov a samo enega veslača.
Ko je management uvidel tako kritično napako, je modro odločil: najeli so svetovalno podjetje za prestrukturiranje francoske ekipe.
Po nekaj mesecih so svetovalci predstavili njihov zaključek, da je bilo preveč kapitanov in premalo veslačev v francoskem moštvu. Rešitev so predlagali na osnovi te analize:
Strukturo francoske ekipe je potrebno zamenjati !
Ekipa naj ima 4 kapitane, ki jih vodita 2 managerja, en top manager in en veslač. Poleg tega so predlagali, da se izboljša delovno okolje veslača ter da se mu da večje pristojnosti.
Naslednje leto so Japonci zmagali za 2 milji.
Francoska ekipa je takoj odpustila veslača zaradi nezadovoljivega učinka.
Toda bonus nagrada je bila izplačana top managementu za močno motivacijo, ki jo je team pokazal med fazo priprave.
Novo svetovalno podjetje je pripravilo novo analizo, ki je pokazala, da je bila strategija v redu, motivacija prav tako, vendar je potrebno izboljšati orodja.
Trenutno francoska ekipa načrtuje nov čoln.
pajer 1
.
Ogled tega linka je na lastno odgovornost!
Javna uprava je javna svinjarija!
http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/ ... po?num=all
.
Ogled tega linka je na lastno odgovornost!
Javna uprava je javna svinjarija!
http://e-uprava.gov.si/ispo/javneplace/ ... po?num=all
.
pajer 1
Pajer, sem ti hvaležen za tale seznam, ker malo pa vseeno odpira oči. Samo jaz trdim, da ti posamezniki niso krivi za stanje v državi.
Namreč.
Seznam obsega 2468 ljudi, ki so v šolah, fakultetah presedeli od 16 do 22 let, zato ker jim je sistem rekel, da če hočeš biti dohtar moraš pač študirat do onemoglosti. Kolko smo mi tukaj na forumu bili v šoli? 8, 11, 12, 16 let?! Jaz ko sem doštudiral, so imeli moji sovrstniki, ki so se odločili za krajše šolanje, že 10 let delovne dobe, penzijo lahko samo sanjam.
Se strinjam da bi večini s seznama z lahkoto znižali plače za najmanj 20%, pa se jim ne bi poznalo nič ampak to kar je absurd je da bomo s tem prišparali drobiž in, da je skupaj tega denarja
162.357.696 € bruto, na leto (dobrih 162 MIO €). To je 3x manj kot smo z levo roko namenili za sanacijo NLB (400+ MIO). Od teh 163M država nazaj preko prispevkov in davka dobi skoraj polovico.
Kaj pa je
162.357.696 € v razmerju do
36.000.000.000 € (36 Miljard €), ki jih obrne država.
Kam se zgubi 35,8 Miljard €? To mene zanima. Ok infrastruktura, kulturna dediščina, bla bla. Vsi vemo kaj se dogaja z infrastrukturo (Dars, Železnice, SCT...) Dnevno na TVju poslušamo, kako se kradejo Miljarde!
Dohtarji vsaj nekaj delajo, mogoče rešijo tudi kakšno življenje itd. Sodnike smo tja nastaivili, da pošteno razsodijo, ko se Slovecna udarita, po tradiciji.
Ampak te infrastrukturne in naložbene miljarde pa odtekajo nekontrolirano na Kajmanske otoke. Noben ne odgovarja, noben ne sedi, narod štrajka in se krega med sabo. To je narobe svet.
Ufff bi se dalo še pisat.
Ampak video je pa dober oz. slovaški predsednik vlade.
Evo sem nehal. Dost slabe energije, gremo na širno modrino malo prepucat glavo od vsega hudega.
Namreč.
Seznam obsega 2468 ljudi, ki so v šolah, fakultetah presedeli od 16 do 22 let, zato ker jim je sistem rekel, da če hočeš biti dohtar moraš pač študirat do onemoglosti. Kolko smo mi tukaj na forumu bili v šoli? 8, 11, 12, 16 let?! Jaz ko sem doštudiral, so imeli moji sovrstniki, ki so se odločili za krajše šolanje, že 10 let delovne dobe, penzijo lahko samo sanjam.
Se strinjam da bi večini s seznama z lahkoto znižali plače za najmanj 20%, pa se jim ne bi poznalo nič ampak to kar je absurd je da bomo s tem prišparali drobiž in, da je skupaj tega denarja
162.357.696 € bruto, na leto (dobrih 162 MIO €). To je 3x manj kot smo z levo roko namenili za sanacijo NLB (400+ MIO). Od teh 163M država nazaj preko prispevkov in davka dobi skoraj polovico.
Kaj pa je
162.357.696 € v razmerju do
36.000.000.000 € (36 Miljard €), ki jih obrne država.
Kam se zgubi 35,8 Miljard €? To mene zanima. Ok infrastruktura, kulturna dediščina, bla bla. Vsi vemo kaj se dogaja z infrastrukturo (Dars, Železnice, SCT...) Dnevno na TVju poslušamo, kako se kradejo Miljarde!
Dohtarji vsaj nekaj delajo, mogoče rešijo tudi kakšno življenje itd. Sodnike smo tja nastaivili, da pošteno razsodijo, ko se Slovecna udarita, po tradiciji.
Ampak te infrastrukturne in naložbene miljarde pa odtekajo nekontrolirano na Kajmanske otoke. Noben ne odgovarja, noben ne sedi, narod štrajka in se krega med sabo. To je narobe svet.
Ufff bi se dalo še pisat.
Ampak video je pa dober oz. slovaški predsednik vlade.
Evo sem nehal. Dost slabe energije, gremo na širno modrino malo prepucat glavo od vsega hudega.
Najboljša je pa tale, na enem od transparentov stavkajiočih policajev,tožilcev ,sodnikov itd
"KO BOSTE ZAPRLI TAJKUNE BOMO ZATEGNILI PAS"
Policija bi jih naj zaprla ----------ampak policija stavka ,ker tajkuni niso zaprti.
Tožilstvo bi jih naj obtožilo------ampak tožilci stavkajo.ker tajkuni niso zaprti
Sodniki bi jih naj obsodili-------ampak sodniki stavkajo,ker tajkuni niso obsojeni
Tega pa res več ne razumem.
"KO BOSTE ZAPRLI TAJKUNE BOMO ZATEGNILI PAS"
Policija bi jih naj zaprla ----------ampak policija stavka ,ker tajkuni niso zaprti.
Tožilstvo bi jih naj obtožilo------ampak tožilci stavkajo.ker tajkuni niso zaprti
Sodniki bi jih naj obsodili-------ampak sodniki stavkajo,ker tajkuni niso obsojeni
Tega pa res več ne razumem.
Na da boš lažje spal:
Generalni direktor
mag. Marko Filli
Direktor televizije
Janez Lombergar
Direktor radia
Miha Lampreht
Pomočnik generalnega direktorja za radio in televizijo za italijansko narodno skupnost
Antonio Rocco
Pomočnica generalnega direktorja za radio in televizijo za madžarsko narodno skupnost
mag. Helena Zver
Pomočnica generalnega direktorja za za finančne zadeve in računovodstvo
Anica Žgajnar
Pomočnica generalnega direktorja za poslovne in splošne zadeve
Katarina Novak
Tehnični direktor
Matej Žunkovič
2 pomočnika za narodne skupnosti morta bit po zakonu, šefico financ, kadrovsko in tehničnega ma pa vsaka firma.
P.S.:Javni zavod RTV, NI proračunski porabnik, tako da znižanje plač ne bo prineslo nič plusa v Janšino blagajno.
Generalni direktor
mag. Marko Filli
Direktor televizije
Janez Lombergar
Direktor radia
Miha Lampreht
Pomočnik generalnega direktorja za radio in televizijo za italijansko narodno skupnost
Antonio Rocco
Pomočnica generalnega direktorja za radio in televizijo za madžarsko narodno skupnost
mag. Helena Zver
Pomočnica generalnega direktorja za za finančne zadeve in računovodstvo
Anica Žgajnar
Pomočnica generalnega direktorja za poslovne in splošne zadeve
Katarina Novak
Tehnični direktor
Matej Žunkovič
2 pomočnika za narodne skupnosti morta bit po zakonu, šefico financ, kadrovsko in tehničnega ma pa vsaka firma.
P.S.:Javni zavod RTV, NI proračunski porabnik, tako da znižanje plač ne bo prineslo nič plusa v Janšino blagajno.
https://medisken.si
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov